Anlamsiz yemek derdi

-SWEET MOM-

All is well...
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2019
2.998
2.689
133
34
Kizlar merhabalar... benim icin uzun zamandir bir dert aslinda ama icinden cikilmayacak kadar da kotu bi durum. Esimin ailesi ne zaman bize gelse etsiz yemek yemiyorlar yapmazsak eger ve o gun tabakta ne varsa burun kivirarak iki kasik alirlar bunu da laf ederler daha sonra. Sadece ikisi gelse tamam ama birlikte oturduklari eltimde gelir onun kactane cocuk falan tamam durumumuz iyi ancak her seferinde boyle mi olmali yani ulkede ekonomi darmaduman olmusken kahvaltida yumurta sede olamaz ya sucuklu ya da kiymali olacak. En son gecen hafta geldiklerinde tavuklu pilav yaptim diye bin tane surat cevirdiler ve bugun yine gelecekler ben yine gerildim benim ailem gelecegi zaman yemegini yaparda gelir ki cocuklarimi ihmal etmeyeyim diye bunlar boyle yaptikca uzuliyorum yok hayir kendi evladinin kesesinide mi dusunmez insan....

Kusura bkamayın ama bir parça hak verdim, evime gelen eşimin ailesi ise, etsiz yemeğe burun kıvırıyorlar demek yerine ne seviyorlarsa onu yapmaya çalıştım, onlarda bana öyle yaptı, ayrıca yemek kültürdür ben tavuklu pilavı menu yapamam, kuru gelir, antibiyotikli tavukları yemem çorba ararım, sulu yemek ararım. Ayrıca dip not, misafir olduğum evde karşılaşsam surat yapmam ama bir daha da kolay kolay gitmem ve bana geldiğinde özenmem

Misafir umduğunu değil bulduğunu yer. Madem eti çok seviyorlar bi zahmet gelirken 2 kg et alsınlar. Benim babam hep elleri dolu gelir, yokluk mu çekiyorum, hayır. İşte baba ya düşünüyo kızını.

Hem yemeye burun kıvırmak nedir. Aç netten afrikalı çocukların belgeselini bi izlet. On yaşında ki oğluma bile izlettim yemek seçiyor die.

Siz misafirlige yemek yemek icin mi gidiyorsunuz da yapilan yemegi begenmeyince bir daha gitmiyorsunuz?
Biz genelde hoş sohbet icin gideriz yemek bahane olur. Size de oylesini tavsiye ederim guzel olur, aksi halde her yer lokanta oralara gidebilirsiniz ama gerci bedava degil.

Ekonomi bu haldeyken önüme et çikaran ev sahibi icin uzulurum ben, keske zahmet etmeseymis dunya para derim, tavuklu pilav yapsa daha sevinirim.
Misafir misafirligini bilsin de onune konani yesin.
Benim evime gelcek ben yemek yapcam agiz burun kivircak insan bir daha benim elimden yumurta yiyemez.

Son düzenleme:
ben yaparım ama bukadar beklentiye girmem.çok fazla değilmi beklentileriniz

O
Misafir olarak gittiğim evde yemege bu kadar anlam yüklemem tamam özenilir misafire ama bu kadar bir daha gitmem gelince de özenmem kısasa kısası nedir yani? Garip geldi bana.

Yemeğe burun kıvırıp laf söylemek de şu gerizekalı yemek programları yüzünden pek normalleşti.
Ben gittiğim evde önüme sadece makarna da konulsa afiyetle yerim. Aksi ayıptır!

Siz de elinizden ne geliyorsa onu yapın, kendinizi çok zorlamayın. Bırakın, yemek istemeyen yemesin, dışarıdan söylesin isterse. Bu ne görgüsüzlük!

Ailenin yemeğe burun kıvırmasını meşru bulmuyorum.
Bunun altını çizmek istedim, nimet nimettir, bugün soğan kırıp yersin, yarın bal baklava.
Bir gün bir günü tutmaz. Bu muhakkak.

Ancak!
Maddi durumunuzun iyi olduğundan ve imkanlarınızın olduğundan bahsettiğiniz için aşağıdaki yorumu yapıyorum.
Bunu da belirtmek istedim.

Ya ben şaşırdım.
Şuna şaşırdım sadece, misafir misafirdir.
Ben yemeğe gelen herkesi, kendi ailemi de eşimin ailesini de çok önemserim.
Arkadaşlarım da yemeğe gelir ve onları da çok önemserim.

Herhangi bir gelen misafir için yapmış olduğum menü genelde aşağıdaki şekildedir:
- Çorba (genelde uğraşlı bir çorba seçerim)
- Zeytinyağlı (barbunya, enginar, kereviz, taze fasulye gibi mevsimine uygun - buzluğumda da vardır illa birşeyler yazdan ayırdığım - evimden - buzdolabımdan eksik olmaz)
- Salata (bunu da uğraşlı seçerim genelde, mevsim salatası ile geçiştirmem)
- Ana yemek - etli bir yemek olur muhakkak bazen et bile yaparım
- Pilav (olmazsa olmaz zaten)
- Tatlı (ben yemeklere çok özendiğim için tatlıyı daha sade, daha sütlü tatlı yapmaya çalışırım, yemek üstüne ağır gelmesin diye, zaten gelenlerden illa birşey getiren olur)

Aile candır.
En kötüsü bile dışardaki insanlar ile kıyaslanamaz.
Bir kadının da kalesidir evi, kendisini var eden yerdir bence.

Tabii ki herkesin bakış açısı farklı.
Hayat görüşü ve görgüsü farklı.
Buna saygım var.

Ancak yemekli gelen birine özen gösterilmesi bence kişinin kendi kalitesindendir diye düşünüyorum.

+1 ilk paragrafa

Hayırdır inşallah, ortalık karışmış, bu ne şidden bu ne celal ? konu benim değil, arkadaşa yorum yaparsanız sevinirim neyi nasıl yaptığım ne beklediğim yada ne yaşadığım ne zaman kime ne pişirdiğim hangi evde ne yediğim ne içtiğim beni ilgilendirir. Ben misafire özenirim, hele ailem eşimin ailesinin başımın üstünde yeri vardır ben hayatı zorlaştırmam olay yapmam hiç özenmediğini hissedersem sıkıntı verdiğimi hissedersem ağzımı açıp bişey demem ama evine bir daha kolay kolay gitmem evet niye gidip azap vereyim buda kişisel tercihtir, kimseyide ilgilendirmez.

Ben kim olursa olsun misafire etli yemek çorba pilav börek salata çıkarırım. Yedi kat ele özenli sofra kuruluyorsa aileye çok daha özenli bir sofra kurulmalı bence. Ama bu demek değil ki sunulan yemeğe ağız burun eğilsin hiç hoş bir hareket değil.

Kizlar biraz ustten yazmistim ayrintiya gireyim kusura bakmayin geldiklerinde yatiya geliyorlar aksam sabah ve ogle yemegi hepsine et yapiyoruz tavuklu pilav yaptigim gunde habersiz geldiler acikcasi artik tavugu haslarken haber verdiler ayrica yine evde yatili baska misafirimde vardi onlar istedi bende yaptim kv kp uzerine gelmis oldu esiminde o hafta cok odemesi vardi yemegi yerkende dedi hatta esim biraz durum sıkısık bu seferlik boyle olsun diye yoksa her seferinde ozenle hemen esine ben soyluyorumki ailen geliyor hemen eti alir getirir yada firinlardan yemek yaptirir tavuguda zaten ben aldirdim mecburen o bile yoktu evde

Birde evet cok sık geliyorlar diger kaynimlara gittiklerinde bu beklentileri yok hatta o yuzden gitmezler evlerinde ne varki gidelim derler beni uzen bu durum cok sukur durumumuz iyi ama olmadigi zamanda oluyor su ekonomide bizde zor duruma dusuyoruz zaman zaman ve bunu biliyorlar yoksa neden yapilmasin herseyi yaparim

Anne baba olarak cocuklarina bu aciklamayi yapmayı gerektirecek kadar yediği yemeği sorun etmeleri onların ayıbı bence, imkânınız neyi elveriyorsa onu yaparsınız.

Bakın bu başka birşey
Direk neden geliyorlar tavrına girip aman gerek yok demek başka birşey
Eşimin ailesinde defalarca kalan, çok yakın oldukları bir akraba bizi defalarca çağırdı, gittiğimizde akşam yemeği vaktinde, ( ben o saate kalmak istemedim ama kontrol de edemedim çok akraba gezdik, haberleri vardı) bana kahve tuzlu cubuk ve top kek koydu. Hayatımda ne böyle misafir agırladım ne gittiğim evde böyle bişeyle karşılaştım. Ve bir daha gitmeyi düşünmüyorum. Bir çay demlemeyen, hazır börek pişirmeyen kısır yapmayan insan niye beni çağırdı da kendine dert edindi. Ztn doğru düzgün konusmadı surat asıp oturdu. O günden sonra kv ye de gitmiyor aramıyor sormuyor. Giderken götürdüklerimi merdiven altına atıverdi. Hani kurtaracak tek sebep yok, samimiyet göreceğim tek davranış yok.
Sizin tavrınızda yukarıda anlattığım tavır başka
Önemsemeyeceksiniz, siz uygun olanı yapacaksınız. Değiştiremezsiniz. Yada siz daha çok gidin, aynı beklentiye girin o zmn anlarlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…