- 27 Haziran 2017
- 4.035
- 8.528
- 158
- Konu Sahibi -SWEET MOM-
-
Kız anneleri hep öyle, gelir dondurucuyu doldurur gider. Yiyeceği yemeğiyle gelir. Kv öyle olmasını bekleme. Sen evinde ne varsa onu yap boşverKizlar merhabalar... benim icin uzun zamandir bir dert aslinda ama icinden cikilmayacak kadar da kotu bi durum. Esimin ailesi ne zaman bize gelse etsiz yemek yemiyorlar yapmazsak eger ve o gun tabakta ne varsa burun kivirarak iki kasik alirlar bunu da laf ederler daha sonra. Sadece ikisi gelse tamam ama birlikte oturduklari eltimde gelir onun kactane cocuk falan tamam durumumuz iyi ancak her seferinde boyle mi olmali yani ulkede ekonomi darmaduman olmusken kahvaltida yumurta sede olamaz ya sucuklu ya da kiymali olacak. En son gecen hafta geldiklerinde tavuklu pilav yaptim diye bin tane surat cevirdiler ve bugun yine gelecekler ben yine gerildim benim ailem gelecegi zaman yemegini yaparda gelir ki cocuklarimi ihmal etmeyeyim diye bunlar boyle yaptikca uzuliyorum yok hayir kendi evladinin kesesinide mi dusunmez insan....
çok çok fazla hemde beklenti. size yapılsa sürekli böyle düşünmezsiniz bence. durumu yoktur i ülkedeki fiyatlar ortada okadar kişiye iki yada üç kilo almak lazım.ben yaparım ama bukadar beklentiye girmem.çok fazla değilmi beklentileriniz
Bakin ben neden geliyorlar falan demedim her geldiklerinde de et yemegi onlerinde hayatimda iki kere oldu bu durum ve cok zoruma gitti biri bu pilav digeride dogum yaptigimda bana bakan eltim etsiz cigkofte yapmis o bunun disinda etsiz yemek yapmadim kofte yapildiginda kv sofraya dahi oturmadi benim tepkim bu davranisa umarim anlatabilmisimdirBakın bu başka birşey
Direk neden geliyorlar tavrına girip aman gerek yok demek başka birşey
Eşimin ailesinde defalarca kalan, çok yakın oldukları bir akraba bizi defalarca çağırdı, gittiğimizde akşam yemeği vaktinde, ( ben o saate kalmak istemedim ama kontrol de edemedim çok akraba gezdik, haberleri vardı) bana kahve tuzlu cubuk ve top kek koydu. Hayatımda ne böyle misafir agırladım ne gittiğim evde böyle bişeyle karşılaştım. Ve bir daha gitmeyi düşünmüyorum. Bir çay demlemeyen, hazır börek pişirmeyen kısır yapmayan insan niye beni çağırdı da kendine dert edindi. Ztn doğru düzgün konusmadı surat asıp oturdu. O günden sonra kv ye de gitmiyor aramıyor sormuyor. Giderken götürdüklerimi merdiven altına atıverdi. Hani kurtaracak tek sebep yok, samimiyet göreceğim tek davranış yok.
Sizin tavrınızda yukarıda anlattığım tavır başka
Önemsemeyeceksiniz, siz uygun olanı yapacaksınız. Değiştiremezsiniz. Yada siz daha çok gidin, aynı beklentiye girin o zmn anlarlar.
Kizlar biraz ustten yazmistim ayrintiya gireyim kusura bakmayin geldiklerinde yatiya geliyorlar aksam sabah ve ogle yemegi hepsine et yapiyoruz tavuklu pilav yaptigim gunde habersiz geldiler acikcasi artik tavugu haslarken haber verdiler ayrica yine evde yatili baska misafirimde vardi onlar istedi bende yaptim kv kp uzerine gelmis oldu esiminde o hafta cok odemesi vardi yemegi yerkende dedi hatta esim biraz durum sıkısık bu seferlik boyle olsun diye yoksa her seferinde ozenle hemen esine ben soyluyorumki ailen geliyor hemen eti alir getirir yada firinlardan yemek yaptirir tavuguda zaten ben aldirdim mecburen o bile yoktu evde
Kizlar biraz ustten yazmistim ayrintiya gireyim kusura bakmayin geldiklerinde yatiya geliyorlar aksam sabah ve ogle yemegi hepsine et yapiyoruz tavuklu pilav yaptigim gunde habersiz geldiler acikcasi artik tavugu haslarken haber verdiler ayrica yine evde yatili baska misafirimde vardi onlar istedi bende yaptim kv kp uzerine gelmis oldu esiminde o hafta cok odemesi vardi yemegi yerkende dedi hatta esim biraz durum sıkısık bu seferlik boyle olsun diye yoksa her seferinde ozenle hemen esine ben soyluyorumki ailen geliyor hemen eti alir getirir yada firinlardan yemek yaptirir tavuguda zaten ben aldirdim mecburen o bile yoktu evde
Gercekten oyle dogum yapicam mantiya icli kofteye kadar kac dolap poseti doldurup getirmis kislik domatesime bezelyeme kadar getirir ben asla kv kp e yemek konjsundaki ozveriyi aileme gostermedim cunku hic bi zaman ne beklentileri var nede yapilana bi soz soylerlerKız anneleri hep öyle, gelir dondurucuyu doldurur gider. Yiyeceği yemeğiyle gelir. Kv öyle olmasını bekleme. Sen evinde ne varsa onu yap boşver
Ya uzagizda aslinda sehir icindeki evlatlarina bize geldikleri kadar gitmezler hatta kuser cocuklari ama onlarda her zaman bi espiri ile derlerki bizim yok bis asgari ucretliyiz annem babam olana gidiyor derler cok uzucu bi durumAslında o zaman haklısınız tabii.
Biraz mesafeli olsanız ne kadar iyi olurdu...
Tabiki oyle bazen kendilere gidincede ne varsa o yapiliyor eve ac geldigim oluyor kalkip bi ekmek arasi domates yerim hos sohbet muhabbet varsada yeterli eve gulerek huzurlu gelmek onemliÇoğunlukla etli menü ayarlarım ..
Eşimin anneside her seferinde bize pirzola yapın , mangal yapın , mangalda balık yapın der .
Elimizden geldiğince yaparız ..
Ama ben onlara gittiğimde hep kuru fasulye oluyor
Allahım affetsin hiç sevmem . Sevmediğimide söylerim ama tınlayan olmuyor ..
bende ayda bir kere gidiyorum .
Normalde yemek için gitmme hoş sohbete giderim ..
ee bunda ne yemekk ne hoşsohbet var
Yok hayir ayni zamanda evde baska misafirde var onlar yiyor yemegi ama kv kp neden boyle yapiyorMisafire etli yemek yapılması uygundur.
Yalnız anladığım kadarıyla sizinkiler artık misafirlikten çıkmış ortalama her hafta geliyorlar. Böyle ise her seferinde etli yapmak zorunda değilsiniz, değişik menüler de yapılabilir.
Ayrıca yemeğe burun kıvırmaları her durumda çok ayıp. O yemeği bulamayan tonlarca insan var. Ve emek verilerek yapılıyor o yemekler.
Biri bana bu şekilde yapsa birdahakine hiç yemek yapmam buyursunlar dışarda yiyip gelsinler.
Ya gercekten ben uzuluyorum bizde oyle buyuduk hic bi zaman kimsenin sofrasinda begenmemis olsam da burun kivirmadim beklentimde yuksek olmadiEmek verip, yemek yapacağım, bir de burun kıvıracaklar. Zıkkım yesinler der, aynen devam ederim. Etsiz yemeği kendilerine bir eziyet olarak görüyorlarsa, gelmesinler o zaman. Zorla mı çağırıp, yemek dayıyorsunuz ağızlarına? Valla dert etmeyin bunları. Görgüsüzlük çünkü. "Misafir umduğunu değil, bulduğunu yer" çok doğru bir laf. Umduklarını evlerinde yesinler bir zahmet.
Bakin ben neden geliyorlar falan demedim her geldiklerinde de et yemegi onlerinde hayatimda iki kere oldu bu durum ve cok zoruma gitti biri bu pilav digeride dogum yaptigimda bana bakan eltim etsiz cigkofte yapmis o bunun disinda etsiz yemek yapmadim kofte yapildiginda kv sofraya dahi oturmadi benim tepkim bu davranisa umarim anlatabilmisimdir
Ailenin yemeğe burun kıvırmasını meşru bulmuyorum.
Bunun altını çizmek istedim, nimet nimettir, bugün soğan kırıp yersin, yarın bal baklava.
Bir gün bir günü tutmaz. Bu muhakkak.
Ancak!
Maddi durumunuzun iyi olduğundan ve imkanlarınızın olduğundan bahsettiğiniz için aşağıdaki yorumu yapıyorum.
Bunu da belirtmek istedim.
Ya ben şaşırdım.
Şuna şaşırdım sadece, misafir misafirdir.
Ben yemeğe gelen herkesi, kendi ailemi de eşimin ailesini de çok önemserim.
Arkadaşlarım da yemeğe gelir ve onları da çok önemserim.
Herhangi bir gelen misafir için yapmış olduğum menü genelde aşağıdaki şekildedir:
- Çorba (genelde uğraşlı bir çorba seçerim)
- Zeytinyağlı (barbunya, enginar, kereviz, taze fasulye gibi mevsimine uygun - buzluğumda da vardır illa birşeyler yazdan ayırdığım - evimden - buzdolabımdan eksik olmaz)
- Salata (bunu da uğraşlı seçerim genelde, mevsim salatası ile geçiştirmem)
- Ana yemek - etli bir yemek olur muhakkak bazen et bile yaparım
- Pilav (olmazsa olmaz zaten)
- Tatlı (ben yemeklere çok özendiğim için tatlıyı daha sade, daha sütlü tatlı yapmaya çalışırım, yemek üstüne ağır gelmesin diye, zaten gelenlerden illa birşey getiren olur)
Aile candır.
En kötüsü bile dışardaki insanlar ile kıyaslanamaz.
Bir kadının da kalesidir evi, kendisini var eden yerdir bence.
Tabii ki herkesin bakış açısı farklı.
Hayat görüşü ve görgüsü farklı.
Buna saygım var.
Ancak yemekli gelen birine özen gösterilmesi bence kişinin kendi kalitesindendir diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?