Anlamsiz yemek derdi

Kız anneleri hep öyle, gelir dondurucuyu doldurur gider. Yiyeceği yemeğiyle gelir. Kv öyle olmasını bekleme. Sen evinde ne varsa onu yap boşver

her hafta geliniyorsa iş misafirlikten çıkar aslında.
arada sırada tavuk pilav da olabilir. hatta yöresel bazı yemekler olabilir zahmetliyse az çeşit.
ama genellikle büyüklerde toplanılıyor ve çocuklara çok gidilmiyor.
o zaman anne baba geldiğinde, onları iyi ağırlamak gerek.
maddi durum elvermiyorsa illa parça et antrikot, biftek olmak zorunda değil.
kıymalı, köfteli yemekler de olabilir. ya da etli tencere yemeği olabilir. bazı yemekler bereketli olur onlar tercih edilebilir.
kağıt kebabı, sultan kebabı gibi..
dengeli bir menü yapınca abartmadan güzel bir sofra kurulabilir.

eşimin ailesiyle sorunum yok ama annem gibidir babam gibidir de diyemem onlar için.
eleştirel bakarlar hep.
yemek konusunda da memnuniyetsizdirler.
kendi yöresel yemekleri dışında hiçbir şeye kıymet vermezler. anlamsız bulurlar.
ben değişik mezeleri, salataları çok severim, denerim. onlar dışında herkes bayılır.
evliliğimin ilk yıllarında çok dert ediyordum, şimdi hiç takmıyorum.
eşimin memleketinin yemek kültürüne hakimim artık.
çorba, salata, meze veya zeytinyağlılardan en fazla iki çeşit, pilav da yemeğine göre..
ben arpa şehriye pilavını da tercih ediyorum et yemeklerinin yanında.
tatlı genelde kuplarda sunumu güzel sütlü tatlılardan yapıyorum.
sütlü tatlı da anlamsız bulunuyor aslında, ama sonra hafif oldu iyi oldu deniyor :)

açıkçası çalışan iki çocuklu kadınım, her haftasonu gelinse detaylı uğraşamam.

Çoğunlukla etli menü ayarlarım ..
Eşimin anneside her seferinde bize pirzola yapın , mangal yapın , mangalda balık yapın der .
Elimizden geldiğince yaparız ..

Ama ben onlara gittiğimde hep kuru fasulye oluyor
Allahım affetsin hiç sevmem . Sevmediğimide söylerim ama tınlayan olmuyor ..
bende ayda bir kere gidiyorum .
Normalde yemek için gitmme hoş sohbete giderim ..
ee bunda ne yemekk ne hoşsohbet var

Kendi evladının evi için "evlerinde ne var da gidelim" diyen bir anne baba düşünemedim... İğrençlermiş.

Ben de evime gelen için özenir muhakkak etli bir menü ayarlamaya çalışırım.
Bu bazen köfte, tavuk, balık da olabilir.
Maksat özenmişlik, iyi ağırlamaya çalışmak.
Güleryüz tatlı dil de oldu mu karşı taraf alıyor zaten o mesajı.
Sıkça geliyorlarsa ne buluyorlarsa yesinler, burun kıvırmak nedir.
Yani sizinkiler sinir bozucu insanlarmış.
Anne babalar hariç kimsenin evine davet edilmeden yemeğe gidilmemeli bana kalırsa :) yani en azından ben öyle düşünürüm.

Insan elinden ne geliyorsa onu yapar. Ben sıkışıkken kendime zaten yapamıyorsam etli yemek, borca harca girerek mi et almam gerekiyor misafir istedi diye, bu ne saçmalık? Önemli olan et değil gösterilen özen. Et yemek çok mu önemli çok mu değerli, ne kadar görgüsüz insanlar var. Tavuk pilava menu demem diyenler var yani yuh be utanın. Size evini açmış kalkmış yemek yapmış sofra kurmuş emeğe saygı duyun be.
İki seçenek var burda; durumunuz varsa alırsınız, yoksa almazsınız o kadar. Durumunuz olmadığında da gayet basit bir açıklama yeterlidir, biraz sıkışığız evde pek bir şey yok dersiniz yani en fazla ne diyebilirler?? Manavdan et çal mi dicekler. Ayrıca kaynınıza da bu yüzden girmiyorlarmış yuh ki ne yuh benim evime et yok diye gelmeyen insan zaten hiç gelmesin!

Bakin ben neden geliyorlar falan demedim her geldiklerinde de et yemegi onlerinde hayatimda iki kere oldu bu durum ve cok zoruma gitti biri bu pilav digeride dogum yaptigimda bana bakan eltim etsiz cigkofte yapmis o bunun disinda etsiz yemek yapmadim kofte yapildiginda kv sofraya dahi oturmadi benim tepkim bu davranisa umarim anlatabilmisimdir

Aslında o zaman haklısınız tabii.
Biraz mesafeli olsanız ne kadar iyi olurdu...

Kız anneleri hep öyle, gelir dondurucuyu doldurur gider. Yiyeceği yemeğiyle gelir. Kv öyle olmasını bekleme. Sen evinde ne varsa onu yap boşver
Gercekten oyle dogum yapicam mantiya icli kofteye kadar kac dolap poseti doldurup getirmis kislik domatesime bezelyeme kadar getirir ben asla kv kp e yemek konjsundaki ozveriyi aileme gostermedim cunku hic bi zaman ne beklentileri var nede yapilana bi soz soylerler

Emek verip, yemek yapacağım, bir de burun kıvıracaklar. Zıkkım yesinler der, aynen devam ederim. Etsiz yemeği kendilerine bir eziyet olarak görüyorlarsa, gelmesinler o zaman. Zorla mı çağırıp, yemek dayıyorsunuz ağızlarına? Valla dert etmeyin bunları. Görgüsüzlük çünkü. "Misafir umduğunu değil, bulduğunu yer" çok doğru bir laf. Umduklarını evlerinde yesinler bir zahmet.

Aslında o zaman haklısınız tabii.
Biraz mesafeli olsanız ne kadar iyi olurdu...
Ya uzagizda aslinda sehir icindeki evlatlarina bize geldikleri kadar gitmezler hatta kuser cocuklari ama onlarda her zaman bi espiri ile derlerki bizim yok bis asgari ucretliyiz annem babam olana gidiyor derler cok uzucu bi durum

Misafir geldiginde bende genelde et yaparim ama yapmadigim anlarda kimse burun kivirmadi bu hos degil o an elinde para olmaz elden geldigince yaparsin birseylet ayip yani bulduklarina sukretsinler

Misafire etli yemek yapılması uygundur.

Yalnız anladığım kadarıyla sizinkiler artık misafirlikten çıkmış ortalama her hafta geliyorlar. Böyle ise her seferinde etli yapmak zorunda değilsiniz, değişik menüler de yapılabilir.

Ayrıca yemeğe burun kıvırmaları her durumda çok ayıp. O yemeği bulamayan tonlarca insan var. Ve emek verilerek yapılıyor o yemekler.

Biri bana bu şekilde yapsa birdahakine hiç yemek yapmam buyursunlar dışarda yiyip gelsinler.

Her zaman ozenli davranip da bi kac kere etsiz yemek yapildiginda bu tepkiyi almak zoruma gidiyor acikcasi. Sadece ben degil nereye gitseler aaa x subu yapmis oyle mi yapilir y bunu yapmis o kadar az mi kebap yapilir hadi ben geliniyim elestirsin ama bende esimin durumunun elverdigi sekilde yapiyorun herseyi varsa cok sukur kurulur o sofralar yoksa ben meraklid egilim ki yaptigin yemege burun kivrilsin bende kucuk duseyim

Tabiki oyle bazen kendilere gidincede ne varsa o yapiliyor eve ac geldigim oluyor kalkip bi ekmek arasi domates yerim hos sohbet muhabbet varsada yeterli eve gulerek huzurlu gelmek onemli

Yok hayir ayni zamanda evde baska misafirde var onlar yiyor yemegi ama kv kp neden boyle yapiyor

Ya gercekten ben uzuluyorum bizde oyle buyuduk hic bi zaman kimsenin sofrasinda begenmemis olsam da burun kivirmadim beklentimde yuksek olmadi

evet bende onu diyorum, ilk etapta anlaşılmıyor fakat ayrıntıları yazınca tepkinizde haklısınız, ama çaresi varmı bilmiyorum umursamamaya çalışın zamanla hatalarını anlarlar inşallah

Af edersiniz ama uğraşlı salata ve çorba ne oluyor? Çok merak ettim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…