- 26 Ağustos 2018
- 6.543
- 20.637
- 268
- Konu Sahibi -SWEET MOM-
-
+1 aynen, kendi annem dahil birçok kisi tavuk yemiyor. Börek dahi yapsam kiymali , peynirli cesitli yapmaya calisirim ki hangisini severse onu yesin.kim olursa olsun yemeğe gelene mutlaka etli yemek yapıyorum.tavuklu pilav misafir için çokda iştah açıcı görünmüyor.ha çok sık geliyorlarsa o başka tabi
Yok hayir ayni zamanda evde baska misafirde var onlar yiyor yemegi ama kv kp neden boyle yapiyor
Benim dusuncemde bu oldugu icin uzuluyorum aslinda durumunuz iyi o zaman her zaman etli yemek olsun. Ok olsun olsun da olmazsa ne yqpsin ev sahibi esim ailesinin huyunu bilir bu yuzden de yemekte aciklama geregi duyduGıcıklıktan :) durumunuz uygun olduğu için böyle yapıyor olabilirler , ne kötü . İnsan kendini kullanılıyor gibi hisseder anlayabiliyorum sizi
Yooo tavuk yiyorlar aslinda yemeseler tabiki bi alternatif yapmaya ozen gosteririm bakin bu hesap yapmak degil 5 yillik evliligimde 2 kere yapildi bu ve zoruma gitti cunku 2 kez etsiz yemek geldi onlerine ayrica tavukta et yani+1 aynen, kendi annem dahil birçok kisi tavuk yemiyor. Börek dahi yapsam kiymali , peynirli cesitli yapmaya calisirim ki hangisini severse onu yesin.
Bir de eşinin ailesi geliyorsa, maddimaddi du da elveriyorsa bunların hesabini yapmamak lazim.
Aslinda sanirim siz, sizin evinize yemek yemek icin geldiklerini dusunuyorsunuz, ve kullanilmislik hissi sizi rahatsiz ediyor sanirim.Yooo tavuk yiyorlar aslinda yemeseler tabiki bi alternatif yapmaya ozen gosteririm bakin bu hesap yapmak degil 5 yillik evliligimde 2 kere yapildi bu ve zoruma gitti cunku 2 kez etsiz yemek geldi onlerine ayrica tavukta et yani
Biz de nimete saygı kavramıyla büyütüldük. O yüzden feci ayıp geliyor böyle şeyler. Önlerine bir tas çorba, makarna da koysanız, burun kıvıramazlar. Tirbiyisizler... Üzülmeyin, taviz vermeyin, o an imkan, zaman neye el veriyorsa, onu pişirin. Böyle insanlara çok bile.Ya gercekten ben uzuluyorum bizde oyle buyuduk hic bi zaman kimsenin sofrasinda begenmemis olsam da burun kivirmadim beklentimde yuksek olmadi
"Kale" mi hayırdır savaş kimleAilenin yemeğe burun kıvırmasını meşru bulmuyorum.
Bunun altını çizmek istedim, nimet nimettir, bugün soğan kırıp yersin, yarın bal baklava.
Bir gün bir günü tutmaz. Bu muhakkak.
Ancak!
Maddi durumunuzun iyi olduğundan ve imkanlarınızın olduğundan bahsettiğiniz için aşağıdaki yorumu yapıyorum.
Bunu da belirtmek istedim.
Ya ben şaşırdım.
Şuna şaşırdım sadece, misafir misafirdir.
Ben yemeğe gelen herkesi, kendi ailemi de eşimin ailesini de çok önemserim.
Arkadaşlarım da yemeğe gelir ve onları da çok önemserim.
Herhangi bir gelen misafir için yapmış olduğum menü genelde aşağıdaki şekildedir:
- Çorba (genelde uğraşlı bir çorba seçerim)
- Zeytinyağlı (barbunya, enginar, kereviz, taze fasulye gibi mevsimine uygun - buzluğumda da vardır illa birşeyler yazdan ayırdığım - evimden - buzdolabımdan eksik olmaz)
- Salata (bunu da uğraşlı seçerim genelde, mevsim salatası ile geçiştirmem)
- Ana yemek - etli bir yemek olur muhakkak bazen et bile yaparım
- Pilav (olmazsa olmaz zaten)
- Tatlı (ben yemeklere çok özendiğim için tatlıyı daha sade, daha sütlü tatlı yapmaya çalışırım, yemek üstüne ağır gelmesin diye, zaten gelenlerden illa birşey getiren olur)
Aile candır.
En kötüsü bile dışardaki insanlar ile kıyaslanamaz.
Bir kadının da kalesidir evi, kendisini var eden yerdir bence.
Tabii ki herkesin bakış açısı farklı.
Hayat görüşü ve görgüsü farklı.
Buna saygım var.
Ancak yemekli gelen birine özen gösterilmesi bence kişinin kendi kalitesindendir diye düşünüyorum.
"Kale" mi hayırdır savas kiminleAilenin yemeğe burun kıvırmasını meşru bulmuyorum.
Bunun altını çizmek istedim, nimet nimettir, bugün soğan kırıp yersin, yarın bal baklava.
Bir gün bir günü tutmaz. Bu muhakkak.
Ancak!
Maddi durumunuzun iyi olduğundan ve imkanlarınızın olduğundan bahsettiğiniz için aşağıdaki yorumu yapıyorum.
Bunu da belirtmek istedim.
Ya ben şaşırdım.
Şuna şaşırdım sadece, misafir misafirdir.
Ben yemeğe gelen herkesi, kendi ailemi de eşimin ailesini de çok önemserim.
Arkadaşlarım da yemeğe gelir ve onları da çok önemserim.
Herhangi bir gelen misafir için yapmış olduğum menü genelde aşağıdaki şekildedir:
- Çorba (genelde uğraşlı bir çorba seçerim)
- Zeytinyağlı (barbunya, enginar, kereviz, taze fasulye gibi mevsimine uygun - buzluğumda da vardır illa birşeyler yazdan ayırdığım - evimden - buzdolabımdan eksik olmaz)
- Salata (bunu da uğraşlı seçerim genelde, mevsim salatası ile geçiştirmem)
- Ana yemek - etli bir yemek olur muhakkak bazen et bile yaparım
- Pilav (olmazsa olmaz zaten)
- Tatlı (ben yemeklere çok özendiğim için tatlıyı daha sade, daha sütlü tatlı yapmaya çalışırım, yemek üstüne ağır gelmesin diye, zaten gelenlerden illa birşey getiren olur)
Aile candır.
En kötüsü bile dışardaki insanlar ile kıyaslanamaz.
Bir kadının da kalesidir evi, kendisini var eden yerdir bence.
Tabii ki herkesin bakış açısı farklı.
Hayat görüşü ve görgüsü farklı.
Buna saygım var.
Ancak yemekli gelen birine özen gösterilmesi bence kişinin kendi kalitesindendir diye düşünüyorum.
"Kale" mi hayırdır savaş kimle
"Kale" mi hayırdır savas kiminle
Af edersiniz ama uğraşlı salata ve çorba ne oluyor? Çok merak ettim .
Olur mu oyle sey asla oyle dusunmuyorum evet bu sekilde davraninca kendimi kotu hissediyorum kullanilmislik mi diyelim yada daha dogrusu ne olur bilmiyorumAslinda sanirim siz, sizin evinize yemek yemek icin geldiklerini dusunuyorsunuz, ve kullanilmislik hissi sizi rahatsiz ediyor sanirim.
Çorbalar evet diğerlerine göre kesinlikle daha zor.Merakınızı gidereyim.
Bana göre tarhana, mercimek çorbası, yayla çorbası her zaman yaptığım gündelik çorbalardır.
Ancak bir misafirim geldiği zaman Ayran aşı çorbası, yüksük çorbası, havuç çorbası, balık çorbası, vs gibi çorbalar basit çorbalar değildir, daha zahmet ve özen ister manasında dedim.
Salatalara gelince, normalde sadece yeşillik ile salata yapılır sofralarda, bende günlük salatalarımı bu şekilde yaparım.
Ancak misafir geldiğinde zenginleştiririm,
mercimek salatası, buğday salatası, amerikan salatası, köz patlıcanlı kırmızı köz biber salatası v.s. gibi daha uğraşlı salatalara ve doyurucu salatalara yer vermeye çalışırım veya birden fazla salata yaparım.
Daha özenli davranmaya çalışırım kısaca.
Misafir şehir dışından her zaman soframda bulunamayan insanlarsa evet daha özenli davranılır. Ama aynı şehirde oturup arada emeğe gelen aileyse bunları bulamayabilir. Ben çalışıyorum, bir küçük çocuğum bir de bebeğim var. Bu kadar uğraşamam. Burun kıvırana da takılamam.şunu da ekleyeyim sanki hayat gailesiyle uğraşmıyormuş hiç başka meziyetimi yokmuş gibi kendini mutfak üzerinden ispatlamayı inanılmaz derecede saçma buluyorum bunu da belirteyim. Devir değişti bana kalırsa...Merakınızı gidereyim.
Bana göre tarhana, mercimek çorbası, yayla çorbası her zaman yaptığım gündelik çorbalardır.
Ancak bir misafirim geldiği zaman Ayran aşı çorbası, yüksük çorbası, havuç çorbası, balık çorbası, vs gibi çorbalar basit çorbalar değildir, daha zahmet ve özen ister manasında dedim.
Salatalara gelince, normalde sadece yeşillik ile salata yapılır sofralarda, bende günlük salatalarımı bu şekilde yaparım.
mercimek salatası, buğday salatası, amerikan salatası, köz patlıcanlı kırmızı köz biber salatası v.s. gibi daha uğraşlı salatalara ve doyurucu salatalara yer vermeye çalışırım veya birden fazla salata yaparım.
Benimde anlatmak istedigim o biz aileyiz beklentilerimiz olabilir ama arada olan ufak tefek seyleri de gormezden gelmeliyiz diye dusunuyorumEşinin ailesi kendini misafir gibi görüp o ilgiyi bekliyorsa ve sizde onları misafir gibi ağırlıyorsanız kusura bakmayın ama siz henüz bir aile falan olamamışsınız. Sorun hangi tarafta bilemeyeceğim ama onlar o ilgiyi bekliyor yaptıklarınızı beğenmiyorsa bunları o davranışa alıştıran sizsiniz istemiyorsanız yapmayın hatta yemeğe bile almayın müsait değilim diyin aranıza mesafe koyun
Ayni sehirde degiliz fakat cok yakin bi beldedeyiz dusunun ki sehir icindeki cocuklarindan cok bize gelirler bas taci ama iki kere alti ustu etsiz yemek olunca boyle mi olmali benimde cocuklarim kucuk ve bi bebegim varMisafir şehir dışından her zaman soframda bulunamayan insanlarsa evet daha özenli davranılır. Ama aynı şehirde oturup arada emeğe gelen aileyse bunları bulamayabilir. Ben çalışıyorum, bir küçük çocuğum bir de bebeğim var. Bu kadar uğraşamam. Burun kıvırana da takılamam.
Onların ayıbı bu siz takılmayın bence.Ayni sehirde degiliz fakat cok yakin bi beldedeyiz dusunun ki sehir icindeki cocuklarindan cok bize gelirler bas taci ama iki kere alti ustu etsiz yemek olunca boyle mi olmali benimde cocuklarim kucuk ve bi bebegim var
Bu oneriler cok guzel ancak normal bi misafir icin gecerli ancak ben mesela etli yemek yapsam pilavi bile yaninda yemezler etin icinde sebze cok olursa eti secip yerler genelde et varsa sadece ekmek ve ayranla yemeyi yercih ediyorlar dolayisiyla bu yarz yemekler cop oluyor birde kultur farki sanirim belli basli olanlar disinda digerlerini hic tercihe tmezlerMerakınızı gidereyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?