Anlamsiz yemek derdi

kim olursa olsun yemeğe gelene mutlaka etli yemek yapıyorum.tavuklu pilav misafir için çokda iştah açıcı görünmüyor.ha çok sık geliyorlarsa o başka tabi
+1 aynen, kendi annem dahil birçok kisi tavuk yemiyor. Börek dahi yapsam kiymali , peynirli cesitli yapmaya calisirim ki hangisini severse onu yesin.

Bir de eşinin ailesi geliyorsa, maddi
durumun da elveriyorsa bunların hesabini yapmamak lazim.

Son düzenleme:
Gıcıklıktan :) durumunuz uygun olduğu için böyle yapıyor olabilirler , ne kötü . İnsan kendini kullanılıyor gibi hisseder anlayabiliyorum sizi
Benim dusuncemde bu oldugu icin uzuluyorum aslinda durumunuz iyi o zaman her zaman etli yemek olsun. Ok olsun olsun da olmazsa ne yqpsin ev sahibi esim ailesinin huyunu bilir bu yuzden de yemekte aciklama geregi duydu

Yooo tavuk yiyorlar aslinda yemeseler tabiki bi alternatif yapmaya ozen gosteririm bakin bu hesap yapmak degil 5 yillik evliligimde 2 kere yapildi bu ve zoruma gitti cunku 2 kez etsiz yemek geldi onlerine ayrica tavukta et yani

Yooo tavuk yiyorlar aslinda yemeseler tabiki bi alternatif yapmaya ozen gosteririm bakin bu hesap yapmak degil 5 yillik evliligimde 2 kere yapildi bu ve zoruma gitti cunku 2 kez etsiz yemek geldi onlerine ayrica tavukta et yani
Aslinda sanirim siz, sizin evinize yemek yemek icin geldiklerini dusunuyorsunuz, ve kullanilmislik hissi sizi rahatsiz ediyor sanirim.

Ya gercekten ben uzuluyorum bizde oyle buyuduk hic bi zaman kimsenin sofrasinda begenmemis olsam da burun kivirmadim beklentimde yuksek olmadi
Biz de nimete saygı kavramıyla büyütüldük. O yüzden feci ayıp geliyor böyle şeyler. Önlerine bir tas çorba, makarna da koysanız, burun kıvıramazlar. Tirbiyisizler... Üzülmeyin, taviz vermeyin, o an imkan, zaman neye el veriyorsa, onu pişirin. Böyle insanlara çok bile.

"Kale" mi hayırdır savaş kimle
"Kale" mi hayırdır savas kiminle

"Kale" mi hayırdır savaş kimle

"Kale" mi hayırdır savas kiminle

Savaş herkes ile , hayat ile, ömür ile... Zor olan ne varsa onunla.
Kimine kayınvalideyle, kimine eşi ile, kimine de çocukları ile....

Yaşamak başlı başına bir savaş.
En azından ben kendi savaşımı veriyorum bu hayatta.
Herkeste kendi evini kalesi bilmeli bana göre.
Bakış açısı tabii ki...

Af edersiniz ama uğraşlı salata ve çorba ne oluyor? Çok merak ettim .

Merakınızı gidereyim.
Bana göre tarhana, mercimek çorbası, yayla çorbası her zaman yaptığım gündelik çorbalardır.
Ancak bir misafirim geldiği zaman Ayran aşı çorbası, yüksük çorbası, havuç çorbası, balık çorbası, vs gibi çorbalar basit çorbalar değildir, daha zahmet ve özen ister manasında dedim.

Salatalara gelince, normalde sadece yeşillik ile salata yapılır sofralarda, bende günlük salatalarımı bu şekilde yaparım.
Ancak misafir geldiğinde zenginleştiririm,
mercimek salatası, buğday salatası, amerikan salatası, köz patlıcanlı kırmızı köz biber salatası v.s. gibi daha uğraşlı salatalara ve doyurucu salatalara yer vermeye çalışırım veya birden fazla salata yaparım.

Daha özenli davranmaya çalışırım kısaca.

Aslinda sanirim siz, sizin evinize yemek yemek icin geldiklerini dusunuyorsunuz, ve kullanilmislik hissi sizi rahatsiz ediyor sanirim.
Olur mu oyle sey asla oyle dusunmuyorum evet bu sekilde davraninca kendimi kotu hissediyorum kullanilmislik mi diyelim yada daha dogrusu ne olur bilmiyorum

Çorbalar evet diğerlerine göre kesinlikle daha zor.
Salataları da biraz meze tarzına dönüştürüyorsunuz anladım.
Valla bravo . Misafirlerinize verdiğiniz değer çok hoşuma gitti.

Misafir şehir dışından her zaman soframda bulunamayan insanlarsa evet daha özenli davranılır. Ama aynı şehirde oturup arada emeğe gelen aileyse bunları bulamayabilir. Ben çalışıyorum, bir küçük çocuğum bir de bebeğim var. Bu kadar uğraşamam. Burun kıvırana da takılamam.şunu da ekleyeyim sanki hayat gailesiyle uğraşmıyormuş hiç başka meziyetimi yokmuş gibi kendini mutfak üzerinden ispatlamayı inanılmaz derecede saçma buluyorum bunu da belirteyim. Devir değişti bana kalırsa...

Son düzenleme:
Eşinin ailesi kendini misafir gibi görüp o ilgiyi bekliyorsa ve sizde onları misafir gibi ağırlıyorsanız kusura bakmayın ama siz henüz bir aile falan olamamışsınız. Sorun hangi tarafta bilemeyeceğim ama onlar o ilgiyi bekliyor yaptıklarınızı beğenmiyorsa bunları o davranışa alıştıran sizsiniz istemiyorsanız yapmayın hatta yemeğe bile almayın müsait değilim diyin aranıza mesafe koyun

Kimin maddi gücü neye yetiyorsa onu yapmalı kimse kendini zorlayarak aman misafire et yedireyim o bunu sever mi acaba ayıp vs derdine girmemeli. Farklı arkadaş gruplarımız var hepsinin menüleri farklı farklı oluyor.

Fırında tavuk pilav salata çeşitleri çorba ile ağırlayan da var.
Etli Kuru fasülye pilav vs ile ağırlayan da.
Sushi, blush ile ağırlayan da.

Biz sohbetlerini sevdiğimiz için, o akşamda yemekte birlikte olalım diye gidiyoruz. Asla yemeğe takılmam. Ve bence çok büyük görgüsüzlük ve ayıp.

Etsiz yemek yemezmiş ay kendimi tutamıcam taş ye derim:)

Benimde anlatmak istedigim o biz aileyiz beklentilerimiz olabilir ama arada olan ufak tefek seyleri de gormezden gelmeliyiz diye dusunuyorum

Ayni sehirde degiliz fakat cok yakin bi beldedeyiz dusunun ki sehir icindeki cocuklarindan cok bize gelirler bas taci ama iki kere alti ustu etsiz yemek olunca boyle mi olmali benimde cocuklarim kucuk ve bi bebegim var

Ayni sehirde degiliz fakat cok yakin bi beldedeyiz dusunun ki sehir icindeki cocuklarindan cok bize gelirler bas taci ama iki kere alti ustu etsiz yemek olunca boyle mi olmali benimde cocuklarim kucuk ve bi bebegim var
Onların ayıbı bu siz takılmayın bence.

Bu oneriler cok guzel ancak normal bi misafir icin gecerli ancak ben mesela etli yemek yapsam pilavi bile yaninda yemezler etin icinde sebze cok olursa eti secip yerler genelde et varsa sadece ekmek ve ayranla yemeyi yercih ediyorlar dolayisiyla bu yarz yemekler cop oluyor birde kultur farki sanirim belli basli olanlar disinda digerlerini hic tercihe tmezler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…