- 14 Mart 2018
- 1.545
- 2.886
- 53
- 29
- Konu Sahibi 1impossiblelove
-
İki üç ay mı bir arkadasim 4 günde anlaşmalı boşandı.1 senelik evliliğiniz dolduysa anlaşmalı boşanıyorsunuz.İster özel avukat ister direkt adliyeye aile mahkemesine gidip talep edebilirsiniz.En
fazla 2-3 ay sürüyor.Tek celsede de boşananlar var.protokol hazırlanıyor.Yani her iki tarafta uzlaşmalı.Mesela siz ne istiyorsunuz karşı taraf ne istiyor hazırlanıyor kabul edildiği taktirde boşanıyorsunuz.
Peki illaki avukata ihtiyacımız var mıAnlaşmalı boşanma olunca özel avukatlar daha az ücret alıyor çekişmeli boşanmalarda yüksek meblağlar ödüyosunuz.Bende çekişmeli boşanma sürecinde olduğum için ordan biliyorum.
Hak kaybina ugramamak icin protokolu hazirlarken bir avukattan yardim isteyin.Peki illaki avukata ihtiyacımız var mı
Yani dediğim gibi çocuk konusunda bende kalmasından yanayız ikimizde çünkü kızım bir buçuk yaşında henüz ne ben ayrilabirim nede o benim gibi ilgilenebilir nafaka istemiyorum , eşyalardan vs de bir talebim yok .Hak kaybina ugramamak icin protokolu hazirlarken bir avukattan yardim isteyin.
Umarım çabuk biter iki ay surunmem4 günde mio kadarını bilmiyorum... ben en fazlasından bahsettim zaten.benim arkadaşım da anlaşmalı boşandı.2 ay falan sürdü.Yok illa özel avukat tutmanıza gerek yok.Aile mahkesine gittiğiniz de yönlendiriyorlar zaten.
Çekişmeli gibi sorunlu olmuyor zaten. ben belki 1 yıl, belki daha fazla sene uğraşıcam.Neyseki eşinizle bazı sorunları aşabilmişsiniz ki anlaşmalı boşanıyorsunuz.Belki o kadar bile sürmez.Hakkınız da hayırlısı olsun inşallahUmarım çabuk biter iki ay surunmem
Bosanmis tecrubeli biri olarak tavsiyem kiziniz icin nafaka isteyin. Cocuk buyudukce ihtiyaclari da artacak. Her sene nafaka artmasi icin dava acmak yerine her sene UFE oraninda nafakanin artirilmasi gibi sartta yazin. Ya da her sene ocak ayinda nafakanin su oranda artirilmasi diye sart yazin.Yani dediğim gibi çocuk konusunda bende kalmasından yanayız ikimizde çünkü kızım bir buçuk yaşında henüz ne ben ayrilabirim nede o benim gibi ilgilenebilir nafaka istemiyorum , eşyalardan vs de bir talebim yok .
Sadece hamileyim onuda aramızda halledebilecegimizi düşünüyorum .
Olduğu kadar çabuk bitmesinden yanayim
Çocuğumun ve benim kişisel kullandığımız esyalarimizi alacağımBosanmis tecrubeli biri olarak tavsiyem kiziniz icin nafaka isteyin. Cocuk buyudukce ihtiyaclari da artacak. Her sene nafaka artmasi icin dava acmak yerine her sene UFE oraninda nafakanin artirilmasi gibi sartta yazin. Ya da her sene ocak ayinda nafakanin su oranda artirilmasi diye sart yazin.
Esyalardan ceyiziniz ve kendi sshsi esyalatla kullanmasaniz da kendi aldiklarinizi alin. Kendinize bir duzen kuracaksiniz sonucta. Kizinizi dusunun. Yeni ev kurmak kolay degil. Kizinizin yatagini falan alin. Hamileligi aranizda nasil halledecrksiniz onu anlamadim ama o cocugun gelecehini de dusunerek ileride pisman olmamak icin haklarinizi isteyin. Su an tek derdinizbu evlilikten kurtulmak olsa da ileride pisman olmamak icin herseyi ona birakip gitmeyin..
Bende anlaşmalı boşandım. Çocuk olduğu için belli bir miktar nafaka vermek zorunda iştirak nafakası olarak dilekçede belirlerseniz celse uzamaz. Çocuğu görme günleri, süreleri var yaşına göre hepsini belirtin olması gerektiği gibi. 3 yaşına kadar haftada 1 gün 5saat. 3-6 yaş arası haftada 1 gün sabah alıp akşam bırakma saatleri, 6 yaş sonrası haftada 1 gün 1gece kalmalı şekilde saatlerine kadar yazıldı. 6yaşından sonra sömestr tatilinin ilk yada 2.haftası 1 hafta babada kalmalı aynı şekilde yaz tatillerinde 1ay (hangi ay olacağına kadar) yazıldı. Dini bayramların hangisinde kimde kalacağı gibi herşeyi yazın daha sonra 2 tarafta ortak çocuğu görme zamanlarında sorun yaşayıp mahkeme kapıları aşındormamış olursunuz. Siz yine de herşeyi belirtin esnekliği kendiniz aranızda ayarlarsınız ilerde ne olacağı belli olmaz. Biz tanıdık avukattan yardım aldık ben vekalet verdim. Perşembe anlaştık cuma boşandık 1hafta sonra da karar kesinleştirme için imza attık bitti. Aklına takılan varsa bildiğim kadarıyla yardımcı olurum. Rabbim yolumuzu bahtınız açık etsin inşallah...Yani dediğim gibi çocuk konusunda bende kalmasından yanayız ikimizde çünkü kızım bir buçuk yaşında henüz ne ben ayrilabirim nede o benim gibi ilgilenebilir nafaka istemiyorum , eşyalardan vs de bir talebim yok .
Sadece hamileyim onuda aramızda halledebilecegimizi düşünüyorum .
Olduğu kadar çabuk bitmesinden yanayim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?