O kadar mantıksız ki söylediğiniz;siz avukatsız halletmiş olabilirsiniz Türkiyedeki yasal mevzuat uyarınca avukat bulundurma zorunluluğu yok zaten.ancak nafaka,velayet,ziynet eşyaları,ev eşyaları,yargılama giderleri,mal paylaşımı gibi hususlar herkesin evliliğinde ve boşanma sürecinde aynı değil.avukatsız devam edilen bir boşanma davasında(anlaşmalı ya da çekişmeli) taraflar bilmeden gelecekteki durumlarını etkileyecek aleyhe bir husus doğmasına neden olabilirler;boşanma ile birlikte davada talep edilen diğer hususlarla beraber boşanma kararı da kesinleşir.taraflar kendilerini gelecekte aleyhe bir durum olabilecek kesinleşmiş bir kararla hak kaybına uğratabilirler.avukat olarak meslek hayatımda defalarca bunun örneğini gördüm.sizin davanız avukatsız da yürümüş olabilir ama nasıl ki yaşamak temel insan hakkıysa ve hasta olan birine evde bekle doktora gitme demiyorsak,insanlara yasalardan kaynaklanan pekçok hakkını riske atacak şekilde kendimizden bu kadar emin şekilde avukata gerek yok tavsiyelerini vermekten artık vazgeçelim.ben uyguladım oldu mantığı geçerli olsaydı,ülkede her davadan 1 tane açıldıktan sonra herkes onu yapar avukata da gerek olmazdı.