Anlaşmalı boşanma ?

Malesef , denedim ama çok yıprandım
Artık akıl saglimi ve çocuğumun psikolojisini korumak adına ayrilmamiz en doğrusu
Bir evlilikte sadakat güven yoksa ve şüphe varsa denemenin anlamı yok malesef
Hakknizda hayirlisi olsun insallah mutlu huzurlu olursunuz evet daha fazla surmesin o zaman

365 Tl ödedim anlaşmalı olunca uzun sürmüyor buyuk şehirdeysen 1 ay kucuk şehirdeysen bir kac günde bitiyor mahkemeden sonra 15 gun itiraz etme hakkin oluyor imzani atıyorsun 15 gün sonrada kesin karar çıkıyor kesin karar hemen çıkmasını istiyorsan adliyenin orda dilekçeciler oluyor ucret karsiliginda yazıyorlar sonra o.anda kesin karar çıkıyor yatırdığınız ücretin birkismini geri alıyorsunuz... allah yardımcınız olsun zor bir süreç 18 subatta bitti benim psikolojik olarak toparlanamadim allah kimseye yasatmasın rabbim yar ve yardimcin olsun

Bazı sebeplerim var
Gurur da değil
Özel şeyler açıklayamiyorum
Bn istemesemde o bu konuda çocuklarını madur etmez bu konuda tereddütüm yok
Evlenirken de çoğumuzun karşısındaki adamla yuvamızla ilgili tereddütlerimiz yoktu ne olacağını kimse bilemez insanoğlu bu siz yine de belgeleyin

365 Tl ödedim anlaşmalı olunca uzun sürmüyor buyuk şehirdeysen 1 ay kucuk şehirdeysen bir kac günde bitiyor mahkemeden sonra 15 gun itiraz etme hakkin oluyor imzani atıyorsun 15 gün sonrada kesin karar çıkıyor kesin karar hemen çıkmasını istiyorsan adliyenin orda dilekçeciler oluyor ucret karsiliginda yazıyorlar sonra o.anda kesin karar çıkıyor yatırdığınız ücretin birkismini geri alıyorsunuz... allah yardımcınız olsun zor bir süreç 18 subatta bitti benim psikolojik olarak toparlanamadim allah kimseye yasatmasın rabbim yar ve yardimcin olsun
Kesin karardan sonra soyadı değişiyor değil mi

Bir öğrencimin velisi eşine sizin kadar güvenmiş ve nafaka talep etmemiş. Şimdi komşuları onlara yemek vermezlerse aç yatıyorlar. Çocuklar ergenlik yaşındalar şu an ve annelerinden nefret ediyorlar ihtiyaçlarını karşılayamadığı için. Adama ne mi oldu? Yurtdışında kendisine çok güzel bir hayat kurdu, çocuklarını görmüyor bile ki kadının dediğine göre tapıyormuş önceden. Siz neye, kime güveniyorsunuz? Eğer bu adam bu kadar güvenilir olsa zaten boşanmazsınız. Olayı dramatik hale getirip, gurur yapacak durumda değilsiniz. Birçok boşanan kadın gibi hakkınızı talep edip siz de kendinize yeni hayat kuracaksınız. Bu devirde babaya bile güvenilmezken, şu yaptığınız şey akıl kárı değil.

Avukata gitmeniz iyi olur.Nafaka istemiyorum deme hakkınız yok ortada çocuklar var.adama bu kadar güvenmeyin.ileride birgün evlenir vaşka çocukları olur o zaman sizinkileri gözü görmez.bu kadar iyi,güvenilir biriyse zaten nafaka talebine tepki göstermez.

İtiraz aynı gün nasıl oluyor ayrıtılı anlatır mısınız
Mahkeme oldu 15 gün sonra imzaya gittik sonra arzuhalciye biz kesin kararı çıkartmak istiyoruz dedik oda bir.dilekce yazdı bunu sisteme taradılar. aile mahkemesine tekrar gidip sistemden kesin kararı yazıp elimize evrağı verdiler nüfustanda ertesi gün düştü

Mahkeme oldu 15 gün sonra imzaya gittik sonra arzuhalciye biz kesin kararı çıkartmak istiyoruz dedik oda bir.dilekce yazdı bunu sisteme taradılar. aile mahkemesine tekrar gidip sistemden kesin kararı yazıp elimize evrağı verdiler nüfustanda ertesi gün düştü
Yani tek kişiyle olmuyor iki taraf da gerekli

Yani tek kişiyle olmuyor iki taraf da gerekli
Aynen canim ama soyle birşey daha duydum arkadasim boşandı avukat farkli.adres gösterip.eve tebligat gitmesini saglamis o süreç geçince otomatik düşmüş sistemden ama kucuk şehirdeydi onalar ben ist dayım hakim bize gelinecek dedi imza için

Hanımlar tecrübe paylaşılabilir amenna ama Çok afedersiniz burada yemek tarifi verir gibi dava dilekçesi ve protokol tarifi vermek ve avukata gerek yok kendin hallet demek ne derece doğru? Konu sahibi hak kaybı yaşadığında ne olacak vebali Kime olacak?Avukatım ve İnanın arzuhalcilerle vatandaşın google dan bulduğu dilekçelerde açtığı davaları sonra toparlamak için uğraşıyoruz.fuzuli ne harcamalar yapıyoruz ama iş kendi hakkımızı aramaya gelince durum öyle olmuyor ne ilginçtir ki...lütfen avukatla konuşun
Merhaba ben de hukukcuyum bosanma aşamasındayim. Maddi olarak sıkıntıda olsam da ben bile avukat tuttum. O yüzden arzuhalci olayına ben de karşıyım

Avukayt tutmanıza gerek yok anlaşmalı boşanma davasında.
1 yılı geçtiyse sorun olmuyor.
İnternette anlaşma boşanma protokol örnekleri var.
Birbirinizden herhangi bir talep olmadığına dair bı yazı.
Dava açarken ücret ödersiniz sadece.
Dava günü gidip boşanırsınız.
15 içinde de imza atmamız gerekli.
Sonra boşanmış oluyorsunuz.
ne dayanarak avukata gerek yok diyorsunuz?

Dayandığım bişey yok uyguladığım bişey var.
O kadar mantıksız ki söylediğiniz;siz avukatsız halletmiş olabilirsiniz Türkiyedeki yasal mevzuat uyarınca avukat bulundurma zorunluluğu yok zaten.ancak nafaka,velayet,ziynet eşyaları,ev eşyaları,yargılama giderleri,mal paylaşımı gibi hususlar herkesin evliliğinde ve boşanma sürecinde aynı değil.avukatsız devam edilen bir boşanma davasında(anlaşmalı ya da çekişmeli) taraflar bilmeden gelecekteki durumlarını etkileyecek aleyhe bir husus doğmasına neden olabilirler;boşanma ile birlikte davada talep edilen diğer hususlarla beraber boşanma kararı da kesinleşir.taraflar kendilerini gelecekte aleyhe bir durum olabilecek kesinleşmiş bir kararla hak kaybına uğratabilirler.avukat olarak meslek hayatımda defalarca bunun örneğini gördüm.sizin davanız avukatsız da yürümüş olabilir ama nasıl ki yaşamak temel insan hakkıysa ve hasta olan birine evde bekle doktora gitme demiyorsak,insanlara yasalardan kaynaklanan pekçok hakkını riske atacak şekilde kendimizden bu kadar emin şekilde avukata gerek yok tavsiyelerini vermekten artık vazgeçelim.ben uyguladım oldu mantığı geçerli olsaydı,ülkede her davadan 1 tane açıldıktan sonra herkes onu yapar avukata da gerek olmazdı.

O kadar mantıksız ki söylediğiniz;siz avukatsız halletmiş olabilirsiniz Türkiyedeki yasal mevzuat uyarınca avukat bulundurma zorunluluğu yok zaten.ancak nafaka,velayet,ziynet eşyaları,ev eşyaları,yargılama giderleri,mal paylaşımı gibi hususlar herkesin evliliğinde ve boşanma sürecinde aynı değil.avukatsız devam edilen bir boşanma davasında(anlaşmalı ya da çekişmeli) taraflar bilmeden gelecekteki durumlarını etkileyecek aleyhe bir husus doğmasına neden olabilirler;boşanma ile birlikte davada talep edilen diğer hususlarla beraber boşanma kararı da kesinleşir.taraflar kendilerini gelecekte aleyhe bir durum olabilecek kesinleşmiş bir kararla hak kaybına uğratabilirler.avukat olarak meslek hayatımda defalarca bunun örneğini gördüm.sizin davanız avukatsız da yürümüş olabilir ama nasıl ki yaşamak temel insan hakkıysa ve hasta olan birine evde bekle doktora gitme demiyorsak,insanlara yasalardan kaynaklanan pekçok hakkını riske atacak şekilde kendimizden bu kadar emin şekilde avukata gerek yok tavsiyelerini vermekten artık vazgeçelim.ben uyguladım oldu mantığı geçerli olsaydı,ülkede her davadan 1 tane açıldıktan sonra herkes onu yapar avukata da gerek olmazdı.
Size ne!!!!
Benden size ne!!!
Yorumundan size ne.
Anlaşmalı boşanma da avukata gerek yok.
Sizin yazdıklarınız da bana mantıksız.
Hiç gerek yok avukata.
Hadi sen avukat tutarsın ben tutmuyorum.
Bı zahmette yorumuma çıkıntılık yapacağına git kendine ait yorum yaz.
Sanane sana göre mi şekilleceğim.
Allah Allah herkes bilir kişi mantık mantıksızlık arıyor.
Demek hallediliyormuş ki anlaşmalı boşanmayı avukatsız hallettim.
Galiba dokundu.
Tekrarlıyorum anlaşmalı boşanmada avukata gerek yok oldumu!!!!
Vazgeçmiyorum arkadaşlar anlaşmalı boşanmada avukata gerek yok.
Gidip prokolü anlaşmalı olarak yazdırın açık davayı sorunsuz boşanılıyor.

Aaa bide akıl veriyor vazgeçicem düşüncemden, vazgeçmiyorum.
Hayırdır insan temel hak ve özgürlüklerini yazamaz mı? Bu baskı ne.????

Back
X