Anlaşmalı boşanmada kiradaki ev sorunu ? Bilenler fikir verebilir mi

Şimdi oturduğunuz ev ailenize uzak mı. Eğer uzak değilse düzeni hiç bozmayın çocuklarınıza anneniz bakarım derse iş bulup çalışın eşinizden de çocuklar için nafaka talep edin. Ortak bir mal varlığı var mı onuda talep edebilirsiniz. Tabi evlilik birliği içinde alınmışsa. Ben alamadım mesela evden ve diğer mal varlıklarındam bir şey çünkü kendi üzerine değildi. Sadece araba ve evin tüm eşyalarını aldım. Tabi ben çalıştığım için biraz daha işim kolaydı.
 
peki küçük çocuğunuza siz çalışırken kim bakacak? anne evinde çocuklar büyüyene kadar kalıp anneniz çocuklarınıza baksa daha rahat olmazmı
Annem bakacak
Bir sağlık problemi vs olmazsa bakabilir annem
Dediğiniz gibi hem çocuğa bakma hem birikim yapabilme açısından şimdilik annemlerin yanında olmam ekonomik koşullara göre daha uygun olacak
 
Evim annemlere yakın
Düzen bozulmazsa benim evimde de kendi evinde de bakabilir annem
Ortak mal varlığı vs hiçbişey yok
Üç kuruş altın var başka birşey yok
 
Bu günlerde konular hep böyle.
Boşanırken eşim hem evi bana bıraksın - kirayı ödesin hem de nafaka versin diyen ne kadar çok.
Çalışayım diyen yok.
Çalış diyince de “ sonra çalışacağım, iş bakıyorum ayarlıyorum çoluk çocuk vs vs” ne güzel dünya
 
Konumu okuduğunuzu sanmıyorum
Çalışacağım zaten kimseye sırtımı dayama niyetinde değilim
 
Aynı modelden benim eşimin de vardı. Miras malı evde oturma, iş sahibi olucam diye aldırdığı araba kredisi, nafaka, ekstra çocuğun saç kesiminden ayakkabısına kadar her türlü ihtiyacı artı kurs paraları, benzin yardımı, kendisine çocuk için bırakılan evdeki en küçük tadilat masrafı ve son olarak çocuğun tüm haftasonları aralıksız babada olması ve her şeye baban karşılasın o alsın diye saat gibi kurulması. En son biz evlenmeye karar verdiğimizde eşime "senin miras malı evini boşaltırım ama bana istediğim parayı vereceksin yoksa çıkmam, miras malı evini çocuğunun üstüne yap yoksa evlenemezsin" tehditleriyle mafya gibi para gasp etmeye kalkınca eşim evi sattı, yeni alan tahliye davasıyla çıkardı. Şimdi ancak nafaka görebiliyor, maaşı arabası hacizli.
Çocuk yapmak kariyer ya da maddi yatırım değildir, keşke bazı kadınlar bunu anlasa. Nafaka dışında babaların başka maddi yükümlülüğü yok. "Çocuk için" adı altında bağınız kalmayan bir adamı sömürmeyin. "Çocuğun iyiliği" için konusunun bir sınırı yoktur, erkekler de o kadar gerizekalı değil. Boşandığın adama ömür boyu gelecek garantisi olarak bakmak günün sonunda kadını çaresiz bırakır. Keşke biraz kafalar çalışsa.
 
Bugünlerde konular şundan dolayı boyle: eskiden baba 3000 nafaka ödediği zaman anne de çalışıyorsa halloluyordu. Şimdi kira okul eğitim giyim hersey ateş pahasına. Bir evde anne ve çocuklar yaşıyorsa eskiden sofraya iki tabak fazla konur denirken şimdi domates tane ile alınıyor. Eskiden yüzüne bakmadığımiz elmanin tanesi beş lira olmuş. Dolayısı ile çocuk annede anne maaşı kadar kira veriyor çocuğun eğitimi ödense bu çocuğa ayakkabi alınmayacak mi koy oraya 500 lira en orta hallisi .. E kıyafet almıyorum mu? Hasta olmuyor mu? Artık çoğu ilaç bile sgkdan çıktı. Bu çocuk dışarı çıkmak istemiyor mu? Bir hamburger yemeye götürsen iki çocuğu gitti 400 lira. Dolayısı ile eskiden anneler zor durumda degildi
 
Evim annemlere yakın
Düzen bozulmazsa benim evimde de kendi evinde de bakabilir annem
Ortak mal varlığı vs hiçbişey yok
Üç kuruş altın var başka birşey yok
Eşinizin düzenli bir işi varsa düzenli nafaka öder. Sizde bir işe girin anneniz de çocuğa baksın düzeninizi hiç bozmayın bence. Aile evinde çok zor olur.
 
Çünkü eşşekten düşenin halini eşşekten düşenler anlıyor.
Boşanma dönemine girerken çocuklar kıymetleniyor birini ver vs diye konuşmalar da oluyor. Sonrasında evliyken tek gözüyle bakan babalar boşanınca iyice gözden çıkarıyor çocukları.
Hele birde hayatına biri girince çocukları yokmuş gibi davranan babalar da çok. Adına baba denirse. Tüm sorumluluk annedeyken babalar da en azından şu ekonomik koşullarda elinden gelen desteği sağlamalı. Çocuğum İçin diyerek eşleri kullanma değil benim demek istediğim, ama külfetten kaçma meraklısı da çok.
 
Eşinizin düzenli bir işi varsa düzenli nafaka öder. Sizde bir işe girin anneniz de çocuğa baksın düzeninizi hiç bozmayın bence. Aile evinde çok zor olur.
Benim de öncelikli düşündüğüm buydu. Ev annemlere de yakın onlar da yorulmaz diye, ama fahiş kira zamları maalesef devam ederken kirayı seneye ödemek çok zor hale gelecek. 2500 olan kira 5bin oldu, seneye 8-10 arası bir rakam istenir muhtemel. Hesabını iyi yaparak bu işe koyulacağım.
 
Eşinizin gelirine bağlı değişir. 30 bin maaş alsa yetmez 2 eve. Kirayi verse nafakayı veremez...birikim ve iş olmayınca çok zor. Geçinemezsiniz. Hadi 2 3 ay ödese diğer aylar yan çizer. Acil durum paranız olmalı...

Boşanmakta ısrarcıysanız aile evi mantıklı. Yoksa zor... Yada dişinizi sıkıp işe başlayınca boşanmayı gündeme getirmeniz lazım...

Belki üyelere içten kızıyorsunuz ama gerçekten geçinmek zor. İnsanlar iki kişi çalışsalar açlık sınırının az üstüne çıkıyorlar.
 
Yok asla kızmıyorum
Aksine farklı bakış açıları görmek duymak ve silkelenmek adına bana iyi geliyor.
Teşekkür ediyorum yorumunuza
 
ve son olarak çocuğun tüm haftasonları aralıksız babada olması
Karşı pencereden baktığınız İçin mesajdaki şu kısımda zaten rahatsız olduğunuz besbelli.adamın da çocuğu, tüm haftasonu kalması niye garip olsunki.
Önceki mesajımda evlenince gözden çıkarılan çocuklar kısmına örnek teşkil ediyorsunuz anlattıklarınızda.
Öte yandan çocuğun saç kesimine yada kullandığım arabanın benzinine kadar da düşmem. O çok başka kafalar.
 
babada olmasında sıkıntı yok, fakat hafta içi okul olup okuldan eve gelip sadece akşam önüne bir tabak yemek yenilen çocuğun her haftasonunda etkinlik yapacağı ya da dışarıda sinema, yeme içme, oyun salonları ya da başka ihtiyaçları için hepsinde babası tarafından karşılanması sizce de ekonomik açıdan değişik değil mi? Mesela siz çocuğunuzla tek bir haftasonu geçirmek istemez misiniz mesela bir ayda?
 
Elbette işe başlayınca akşamdan akşama göreceğim çocuğumla imkan dahilinde etkinlik veya gezi yapmak isterim.
Çocuk da okula gidecek tek yaşadığımız an akşamları yemek yemek olsun istemem.
Ama anneden anneye değiştiği gibi babadan babaya da değişiyor mevzu.
Genelleme yapmak hoş değil. Kocasını sömürmek için çırpınan kadınlar kadar, evladına vereceği 5 kuruşu vermemek için debelenen ne babalar da var.
Allah herkesin kendisine versin kimseyi kimseye muhtaç etmesin velhasıl.
 
Dediğinizi anlıyorum. Genelleme yapmaktan ziyade böyle insanlar da var ben de bunu belirtmek istedim. Çünkü boşandıktan sonra "çocuk için" konusu çok istismara açık bir konu. Çocuğun çok gerekli kitap parasından çocuğumla yurtdışına gidicem çocuğum tatil yapmasın mı"ya dek gidebilir. Hele de eski eş yeni bir evlilik yaptıysa eski eşler "benim evladımın rızkını başka kadın" yiyor mantığına girebiliyorlar. Bu kez de nedense birden çocuğum için adı altında her şeyin istenmesi makul(!) görülmeye başlanıyor. Oysa ki burada konuşuyoruz eski kocalar boşandıktan sonra kadınlara yeni hayat hakkı tanısın diye ve kınıyoruz. E peki erkek ne yapsın? Sanki iki evde iki ayrı eş varmış gibi yaşaması etik olur mu iki evin geçimini sağlaması? Ki çocuğun ihtiyacları ve cocuk için olayı çok kolay sömürülebilir, kimi için basit okul kitabı ihtiyaçtır diğeri özel okul, en iyi bilgisayar vs ister? E o zaman napsın yeni eşler? Bunun sınırı nerede mesela? Boşanmış babalar da baba her şeyi yapar, bir ay bir şey yapamaz "allahın belası baban karılarla yiyor"olur. Bence bir kadın boşanacaksa ekonomik planlamasını iyi yapmalı. Ya da çocuk yaparken en baştan ona göre yapmalı maddiyatını, kariyerini düşünüp.. Ömür boyu "dediğimi yapmazsan çocuğa söylerim" mantığıyla evli olmadığın bir adama bağımlı olmak iyi değil. Kadınları düşünerek yazıyorum, çok kötü bir durum bence.
 
Ömür boyu ayrıldığın ardama bel bağlamak insanın zaten zoruna gidecek bir durum.
Her iki taraf da taşın altına elini koyup hareket edecek.
İnsanlar zor zamanda belli oluyor, umarım zaman beni de şaşırtır. Manevi olarak babası yaşarken babalık nedir bilmeden büyümez çocuklar.
Durumu çok iyi olmasına rağmen ortağı olduğu firmadan kendini asgari ücretli gösterip üç kuruş nafakayı zor gönderen ve üstüne çocuğunu yıllardır görmeyen babalar de gördüm. Onlara istinaden diyorum anne olamamış anneler, baba olamamış babalar var ne yazıkki.
 
Son konuşmamızda devlet nafaka ne derse onu veririm dedi
3 ila 5 arası rakamlar var araştırdığım kadarıyla
Yarın avukat desteği alacağım
Ama sizlere sormak istediğim 2 çocukla talep etmem gereken tutar nedir
Gelir şuan 20bin
Yeni yılda artacak gelir
Birde tazminat evde 3-5 biriktirdiğimiz mi oluyor
Yoksa evde yapılan birikim haricinde vermesi gereken meblağ mıdır
Evdeki 20-30 binlik altını tazminata mı sayacağız
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…