Anlatalım, rahatlayalım (İş yerindeki sorunlar)

Okuduklarım çok üzdü beni. Ne biçim insanlar var hayret. Ne zevk alıyorlar Allah sabır versin arkadaşlar. Bence başarınızı, gençliğinizi falan kıskanıyorlardır. Aynı pozisyonda iseniz alttan almayın, sesinizi yükseltmeden, dalga geçer gibi cevap verin. Durup dururken siz de espiriyle karışık onun bir özelliği ile dalga geçin. Saçıyla, kaşıyla, kıyafetiyle, rujunun rengiyle.... Tepki verirse sen de ne kadar huysuzsun espri yaptım falan deyin. Yok eğer üstünüzse bunları yapan Allah kolaylık versin. Bu karakterdeki, böylesine cahil insanlar, nasıl geliyor bu pozisyonlara özel sektörde ya inanın anlamadım. Bence onlarda ezmek için iyi niyetli sakin sessiz insanları seçiyorlardır....

ben en cok sınır oldugum tıpler cok bıldıgını sanıp aslında bılgısız olan patronlar
bırde vardır yaa
surayıda kırlı bırakmısız
sankı ben senın temızlıkcınım
neysekı bu ay sonu cıkıyorum
bıraz daha durursam sınır krızlerı esıttır ben olucam ya !

ya arkadşlar bende yeni işe başladım ve ortamı sevemiyorum bi türlü... bana çok abartı bi samimiyet var gibi geliyor güvenlik görevlisinden hasta bakıcılara çalışan kim varsa abi abi diye dolanıyo iş arkadaşlarım çok samimi konuşmalar filan sizlerinde ölemi ilk iş deneyimim oldugu için bilemiyorum diğer ortamlar nasıl...
yada nasıl davranmak gerekiyor ben çok samimi olmak istemiyorum arkamdan konuşurlarmı bu kızda çok soguk filan diye anlamadım nasıl davranmalıyım...
:18:

valla bılaf vardır
fazla muhabbet tez ayrılık getırır dıye
kesınlıkle ısyerlerınde ben profesyonellıkten yanayım
ya tabıkı samımı ıs arkadaslarımız olucak ama bır yere kadar
BEnde bu ısyerımde gırmeden once ayy ne ıyı patronum olcak dıyordum sımdıyse sadece kullanıldıgımı dusunuyorum cnm

Ben de kendimi çok zorluyorum onlarla dalga geçmek için ama inan karakteri bu olmayınca insanın çok zor.
Bazen kendi kendime "bunlar sana 4 senedir işkence yapan insanlar,çekinme ağzına geldiği gibi konuş" diyorum ama olmuyor.
Ben hayatımda böyle nalet insanlar görmedim.Zerre kadar hakkım varsa haram zıkkım olsun

Bu konu bana ilaç gibi gelecek,
Ben bankacıyım bir de halk arasında müspet diye bilinen bankalardan birinde çalışıyorum,
öyle tuhaf insanlar var ki anşatamam, hele benim çalıştığım şubede, her kes kendini bi şey zannediyor, bir havalar bir havalar görmeniz lazım,
hiç biri doğru dürüst okullardan mezun değil, ingilizce bilmiyorlar, hasbelkader gelmişler bulundukları yere, yalakalıkta sınır tanımayarak yükselmeye çalışıyorlar..işin kötüsü başarılı da oluyorlar..benden 2 yıl sonra işe başlayan adamlar benim ünvanımın üzerine geçtiler, aldıklar para da cabası, bi de baksan getirdiği işlemde konu olan ülkenin adını bile telaffuz edemeyecek kadar basit ve çapsız tipler..
daha neler neler var yazacak da şimdi ilk aklıma gelen bu çapsızlıkları oldu..
yine yazarım

bu hep böyledir zaten
kültürlü eğitim almış bir insan hava yapma gereği duymaz öyle şeylerle uğraşmak aklına bile gelmez
ama nerenin cahili sonradan görmesi varsa küçük dağları yaratmış havasıyla gezer

Ben de bankacıyım.İnsan demeye bin şahit lazım bazılarına burda.
Ama ne hikmetse yükseliyorlar gerçekten.Ben de çok eziliyorum.Buna rağmen sırf eşime destek olmak için çalışıyorum.
O da bunun farkında zaten.O da bankacı.
İnşallah bi iş kurup defolup gitmeyi düşünüyoruz bu işten.Allah bunları bildiği gibi yapsın

bizim gibi düşünen niceleri var ama hiç bir şey değişmiyor..,bana asıl garip gelen de bu biliyor musunuz,
bizler bazı şeylerden memnun değiliz, yöneticilerimizin tavrından mesela, bi zamanlar yöneticilerimiz de yöneticilerinden memnun değildi kuvvetle muhtemel..ama yönetici olunca beğenmedikleri gibi oldular, acaba diyorum biz de ilerde böyle mi olacağız,insanlık bşka yönetmenlik başka demezsen altındaki adam da seni suistimal mi ediyor gerçekten..
ne bileyim mesela ben izinden döndüğümde, işleri bir kağıda not alıp masama bırakmış ve tatile çıkmış bir yönetmene sahibim hem de ben hamileyken..acaba diyorum ben o olsam, o da ben olsa,..ben de 'hamile olması beni ilgilendirmez, ben de insanım ne yapalım tatil benim de hakkım ' diye düşünüp onun gibi mi yaparım..karışık işler bunlar, inşallah yönetici olurum yakın zamanda ve inşallahadil bir yönetici olurum..

Valla ben öyle yöneticiler görüyorum ki.Benim arkadaşlarımın yöneticileri melek gibi insanlar.
Anlayışlılar en azından.
Ben yönetici olsam haklı olduğum durumda tabiki söz geçirmeye çalışırım.
Ama bu insanlar hem çalışmıyo,hem yardımcı olmuyo hem de kendi yaptıkları hatanın sonucunda bile zeytinyağı gibi üste çıkıp bütün suçu bana yıkıyolar.

Ben hastalıktan yerimde oturamıyodum.İş yerindeki doktor izinliydi,hastaneye bile gidemedim.
Bütün gün işi gücü bırakıp sigara içmeye gittiler molaya çıktılar.İşler yetişmez diye hasta hasta çırpındım resmen.
Kendileri başı ağrısa 4 gün rapor alıyolar.Böyle vicdansızlar.
Allah yaşattıklarının aynısını çektirsin bunlara.

seni çok iyi anlıyorum, hastalık durumlarında izin alsan bi dert , kendileri sanki hiç izin almıyolarmış gibi, arkandan önünden bi araba laf ederler,
hastayım iyileşeyim diye düşünmek bi yana, bi de şimdi enler deniyor hakkımda diye üzülüyor insan,
ama ben bankacılık dışındada işlerin böyle olduğundan eminim, erkek kardeşim, hastalıklarının tamamını ayakta atlatır, izin almaz, aman iş yetişsin diye, gece yarılarına kadar çalışır, kaç senedir emek veriyor çalıştığı kuruma, onu müdür yaptılar ama maaşı aynı..bi de insanlarala dalga geçer gibi, ağzına bi parmak bal çalıp gönderiyorlar..sen bu şirketin en has adamısın, sensiz olmaz bilmem ne..ama gelgör ki maaş aynı..
saçma..çok saçma ama racon bu sanırım her yerde böyle...

Herkesin hakkı öbür dünyada verilecek,ben bunlara hakkımı helal etmiyorum canım.
Çok üzdüler beni.Maaşım da düşük zaten.
İlk fırsatta başka bir işe kaçıcam ama bulamıyorum

Allah çalışanlara yardım etsin,diğerlerini de ıslah etsin başka bişey demiyorum

lisede rakibim olanlar şimdi okullarını dereceyle bitirmiş ben derece falan yapamadığım gibi bir sene sınıfta kaldım bu beni çok üzüyor kendimi çok eksik hissediyorum...

oo ben neler gördüm.lisede sağım solum önüm arkam benden kopya isteyenlerle doluydu.teneffüste oturup ders anlatıyordum.kafaları basmıyordu yinede.sınavda çekiştirip duruyorlardı beni. sonuç benim beğenip gitmediğim (ayrıca ailem tarafından şehir dışına gönderilmediğim için) 2 yıllık okulları bir şekilde kazanmışlar. ne pozisyonlara oturmuşlar!!!! bense açıköğretim işletmeyi bitirmeye çabalıyorum iş desen zaten şans yok.millet işi çözmeye değil en ufak bir sorun olsa bile birbirinin üstüne atmaya çalışıyor. offf çok sıkıldıııımmmm

offff offf nerden başlasam ne anlatsamki çokyoruldum bunaldım artık
işyerindeki arkadaşlarımla iyi düzeydeydi ilişkim
ben hamile kaldım doğum yaptım 7 ay izin yaptım
o gülüp oynadığım arkadaşlarım ben izindeyken 1 kere geldiler yanıma
bir çayımı içmeye gelmediler
izin bitti işe döndüm eski ortamdan eser kalmamıştı gördüğümde
herkes o kadar değişmiştiki yada gerçek yüzleri buydu o zaman farkettim
yanımda fısır fısır kulaktan kulağa konuşmalara kadar
iş çıkışı hep birlikte zaman geçirmeler
kendimi o kadar dışlanmış hissediyorumki
şimdi hepsinden nefret ediyorum artık
içimde azıcık sevgileri bile kalmadı
mecburen gerektikçe konuşuyorum artık hiç muhattab olmayacam bundan sonra

bu durum beni herkesten soğuttu
hayatımda bir oğlum var şuan onunla mutluyum birde eşim
onun dışında herkesi sildim attım artık

offffffffff çok üzülüyorum bu konuya

slm yanlız değilsin arkadaşım bende işyerinde sorunlar yaşıyorum aslında ben ve patron var ama öylede tek sayılmama bi sürü patron var bendede her önüne gelen karışmaya çalışıyor kardeşleri karıları ablaları ve aile dostuna kadar ama ben öyle çok ezdirmiyorum kendimi 7 yıl doldu burdayım bekardım girdiğimde evlendim hala burdayım tek umudum çocuk bir düşük yaptım eminim en sevinen patrondu aklı çıktı işten çıkıcam diye şimdi allah a şükür tekrar hamile kaldım daha çok yeni allah'ımın izniyle inşallah bu dünyaya gelirde bende kurtulurum burdan

bizim işyerinde ki genel sorun teknikerlerin mühendise danışmadan karar vermesi hatta abartıp bilmişlik taslaması

öğretmenim ve müdürümden nefret ediyorum okula giderken ayaklarım hep geri geri gidiyor çok basit bir insan sürekli bi bilmişlik bi egoizm ... yeni atandığım için eski hocalar da aralarına almıyorlar kendileri sıkı fıkılar .. ne diyeyim o okulda işim zor seneye de büyük ihtimalle oradayım mecbur olmadıkça öğretmenler odasına girmemeyi planlıyorum kimseyle muhattap olmayacağım müdüre gelince yüzünü şeytan görsün ancak resmi olarak mecbur kalırsam muhattap olurum yani selam verilecek bir insan bile değil... kızlar böyle sıkıntıları dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim Allah hiç kimsenin başına böyle yönetici vermesin...

ben de yeni atandım... inan ki öğretmenlerle aran iyi olasa bile yaş farkı fazlaca olunca bi kopukluk oluyo.. arkadaşlık sadece okulda kalıyo maalesef

aynen canım...dediğin gibi bizdede başları ağrısa rapor alıyolar...kendileri izin yada rapor alınca ben kimseye afra tafra yapmıyorum ama ben izin alsam gelsem afralar tafralar...bilmiyorum herkes kendini ne zannediyo...

Benimde işyerimden ayrılma sebebim, işyerini babaları kurmuş çocukları yönetiyor 4 tane, iki kız iki erkek. Erkek olanlar az buçuk işten anlıyor ama kızlar (yaşlarıda fazla yok) hem hiçbirşeyden anlamıyorlar hemde karışmaktanda geri durmuyorlar. İlk zamanlarda aram fena değildi ama sonra kızlar beni (bir cemaate üyeler) toplantıya çağırdılar, eşim bu tür şeylere karşı olduğu için gitmesen daha iyi dedi, bende istemiyordum açıkçası. Her defasında bir bahane buldum ama en sonunda anladılar bahane olduğunu birden tavır koydular bana. Çok şükür bende inançlı biriyim ama onların ortamı çok farklı. Durup dururken terslemeler, laf sokmalar, işimi beğenmemeler... Neyse lanet olsun dedim ayrıldım işten. Şimdi sitelerde sağda solda ilanlarına rastlıyorum, eleman arıyorlar ama tarifi ben Benim ne kadar özelliğim varsa yazmışlar ve aylardır eleman bulamıyorlar:) Beter olun demekten başka birşey yok tabi. Hakkımı helal etmek istiyorum ama edemiyorum, vicdanım istemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…