Anlatmak sadece anlatmak...

Anneye babaya karşı çıkmak,kızmak,istediğini yapmak kolay
Çünkü onların kızısın ve bu hiç değişmez biliyorsun
Eşine o kadar kolay ses çıkarmaman bundan
Anne baba değil o ne kadar yakın olursa olsun
Bir de duygusal bir bağ var seni anlamayınca bu sefer anlamıyor diye üzülüyorsun
Niye anlamıyor,niye düşünemiyor,beni çok seven anlamaz mı gibi
Olay ise bence eşine ben bunu böyle istiyorum bu da benim isteğim deyip
Onun suratını nazını umursamadığın gün çözülüyor
Bu da zamanla öğreniliyor

Son düzenleme:

Yok hayır eşimin ailesinden memnunum sağolsunlar ama bazen akrabalar falan öyle saçma laflar ediyor ki, cevapta veremiyorum dediğin gibi. Zoruma gidiyor işte belkide uyum sağlayamadım henüz bu duruma.

Ben onu hiç öğrenemem sanırım, çünkü insanları çok önemsiyorum. Bu huydan vazgeçmeyi o kadar istiyorum ama başaramıyorum.

bende seniin gibiyim insanları çok önemsiyorum

Benim anladigim evlilige adapte olamamis olmaniz ve esinizle bir iletisim sorunu olmasi.
Cunku bahsettiginiz seyler normal. Esinizin akrabalari tabii ki ailelerine yeni gelen bir insani tanimak isteyip, bu sebepten suzecekler. Size "gelin" gozuyle bakilmasinin nesi yanlis anlayamadim. Izin verin de sizi tanisinlar, ondan sonra ister kardes gozuyle bakarlar, ister arkadas. Yani bu konuda ne gozle bakmalarini istiyorsunuz anlamadim da. :)

Hani varsa bir saygizilik, bir huzur bozmaya calisan insan, amenna. Ama bu dediginiz seyler garip degil. Evlilik tabii ki bekar hayati gibi olmayacak. Beklentileriniz yanlis. Ha esinizden beklediginiz muhabbet konusuna birsey diyemem. Sanirim sizin sorununuz esinizle, esle sorun yasayinca direk herkes gozunuze batmis.

Herşeyi kafana takarsan daha çok üzülürsün bak ben daha evlenmedim ve çevremdeki insanlar ne zaman çocuk yapıcagımdan nasıl yaşam sürdürücegime bile karışıyorlar ama ben dalga geçiyorum yada sinirimi belli ediyorum.Bende çok konuşkan degilim her ortama ısınamam ama elimden geleni yaparım.Evini sahiplenmelisin eşinlede sorunlarınızı paylaşmalısınız

Daha cok yenisiniz ama inanki evlilik oyle hayallerimizdeki gibi olmuyor.5 sene ciktik severek evlendim ve aileler yuzunden ilk gunumuz de kavga ettik ayri yattik ilk aylarimizi hatirlamak bile istemiyorum sudan seylerle kavga ederdik.oturmam kabahat makyajim sacim kabahatti kafayi yiyodum olmeyi bile dusundum aileme anlatamadim evin nazli kiziyken senin dedigin olmustu.
Ama zaman gectikce degisti cok sey esim de anladi hatalarini beni anlamaya basladi simdi 9 sene olcak ve mukemmel bi esim var
Sabirli ol zaman ver baskalariyla.kiyaslama evliligini ve kicani.bekar halinlede kiyaslama sen artik aile oldun kendi kurallarin duzenin var.ben evliligin ilk gunleri ilk aylarin mukemmel gecti diyen duymadim varsada istisnadir.nekadar zaman gorusmus sevgili olman farketmiyor ayni evi paylasmak cok farklu.bende k.validemlerden cok cektim ama onlarda artik beni tanidi esimde ezdirmddigi icin problemimuz yok beni kizlari gibi goruyolar bende onlari ailem

Benim ilk zamanlarımı ne kadar güzel anlatmışsınız şuan gülüyorum o hallerime. Umarım sizin de öyle olur.

Sevdiğin kişiyle hayatı paylaşman ayrı ama o evin sorumluluğu,Büyüyen aile ve çevresi ..Hele o gereksiz "gelin"kılıfına sokmaya çalışan insanlar.Diyeceğim tek şey kendinden ödün verme. Onlar şöyle gelin istiyor böyle davranayım edeyim uğraşına girme. Sen mutsuz olursun daha da. İlk sen mutlu ol..
Başkaları konuşsun dursun. Maalesef ki iyi görünüp laf almaya çalışan sinsi insan çok.Sır küpü olmak lazım ele karşı.

Ben ilk zamanlar ağlama krizlerine giriyordum.Ne işyerinde kafamı verebiliyordum ne ev işlerine yetişebiliyordum ne eşime vakit ayırabiliyordum.Çok gereksiz kavgalar ettim Bunalıma girdim. Şuan bir yıl olacak nasipse.Artık oturdu herşey.

O kırılmasın bu darılmasın diye sineye çekmiyorum usülünce istemediklerimi herkese belirtiyorum. Eşimle de tartışmıyorum çünkü biz İKİMİZ MUTLUYUZ dışarısı kapı kapanınca dışarda kalsın bırak .

Canım sen de ona sorma bile o zaman. Daha iyi, onun akrabaları ile ilgili bir durum olduğunda kendi işine gelen kararı al, niye bunu böyle yaptın diye sorarsa, defalarca sana danışmak istedim, ama akıl vermeyi bırak, konuşturmuyorsun bile dersin.

Ailesi ile çok mu yakın oturuyorsunuz? Annesi, babası, kardeşleri seni bağlar en fazla. Diğer akrabalarıyla sık görüşmek, ağırlamak zorunda değilsin. Artık çalışmıyor musun? Bir bahane bul, araya mesafeyi koy. Sen iyi bir insan olduktan sonra, kimsenin istediği kalıba girmek zorunda değilsin zaten. Boşver beğenmeyen uzak dursun, arkandan konuşanda günahını aldığıyla kalır.

Çok iyi anlıyorum seni, aynı zamanlarda evlenmişiz bende de aynı problemler var değişen hayatıma alışamadım. Bende kendime sinir oluyorum nerede o baba evinde terör estiren sadness? niye bu kadar susuyorum kaybetme korkusu mu? -hayır. Sadece yıpranmamak adına susuyorum sanırım, sanki böyle yıpranmıyorum... Eşimle değil daha çok ailesiyle sıkıntılarım var ama eş ne kadar anlayışlı olsa dahi ister istemez ara bozuluyor.
Arkadaşların bahsettiği gibi bende geçeceğine inanıyorum bu zamanların. Kafana takma arkadaşım tek değilsin.

Valla arkadaım tepkini koymazsan,bi sınır belirlemezsen bu gezmeler bitmez.Belli ki çok diyaloğu bol bi aile.Kendin kesin tavır koy.Eşine de bunu belirt.Ben olsam öyle yapardım çünkü.

eşiniz ne işle meşgul maddi açıdan size bağımlı mı çok fazla

:26:Ne alaka hanımefendi konuyla ? öyle bir şey yok ne tuhaf sorular soruyorsunuz. Lütfen yorumunuz için teşekkürler size iyi günler dilerim.

Aynen canım, eşimle hiç sorunum olmasa bile bazı tuhaf insanlar aramı bozabiliyor, bazen deli oluyorum ondan çıkarıyorum sinirimi, bi yorum yapmayınca da daha fazla sinirleniyorum. Artık öyle bi karar aldım zaten pek takmayacağım. Eşim çok yakında askere gidecek o zamana kadar net tavrımı koyup bitirmeyi bile düşündüğüm akraba ilişkileri var. Kimse gelmesin gitmesin istiyorum. Varsın beni kötü bilsinler. O yokken meydanı boş bulacaklar yoksa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…