anlatmalı mıyım? yoksa sessizce mücadele mi

evet farkında ama bence konduramıyo annesine ve bişey söylesem savuncakmış gibi hissediyorum
kimse annesine böyle seyleri konduramaz ben olsam bende aynı tepkiyi verirdim eminim ama ben aynı zamanda kendi anneme de agzının payını verirdim
Çok sert bir şekilde suçlar gibi değil de üzülüyor gibi anlat

Bence sakin, kavgasiz bir ortamda bunlari söylemeniz gerekiyor. Ama kavga etmeden eşinizi suclamadan konuşun derim ben. Benim kv kp ile bir sıkıntım yok allaha sukur ama ben bunu eşime borçluyum. En kucuk birsey oldugunda esim hemen mudahele ediyordu. Sonra cocuk oldu laf captirmalar sonra gitmemeye basladim er haliyle torunlarini ozluyorlar bizede gelecek yuzleri yok gelin kizdi diye.. arayi yumusattilar. Simdi agizlarini acip tek kelime edemiyolar gelin kizar da bize gelmez cocuguda goremeyiz diye. Esinin bilmesi lazm daha sonra sen patladiginda benim haberim yoktu soyleseydin anlatsaydin diyebilir...

Bence sakin, kavgasiz bir ortamda bunlari söylemeniz gerekiyor. Ama kavga etmeden eşinizi suclamadan konuşun derim ben. Benim kv kp ile bir sıkıntım yok allaha sukur ama ben bunu eşime borçluyum. En kucuk birsey oldugunda esim hemen mudahele ediyordu. Sonra cocuk oldu laf captirmalar sonra gitmemeye basladim er haliyle torunlarini ozluyorlar bizede gelecek yuzleri yok gelin kizdi diye.. arayi yumusattilar. Simdi agizlarini acip tek kelime edemiyolar gelin kizar da bize gelmez cocuguda goremeyiz diye. Esinin bilmesi lazm daha sonra sen patladiginda benim haberim yoktu soyleseydin anlatsaydin diyebilir...
işte ok arada kaldım şimdi tek tek anlatsam büyütüyosn diyebilir ama sonra hepsini birden bi kızgınlıkla anlatsam olaylar olurkn nerdeydin niye anlatmadın diyebilir :110: en iyisi anlatmak galiba ilk vukuatında diğer olaylarla beraber hepsini anlatıcam buna kırıldm su konu beni üzdü vs diye

Ben artık şöyle yapıyorum: sinir olduğum bişey olunca hemen eşime söylemiyorum. Eşim başka birşeyden ona kızınca zaten şu zamanda da şu olay olmuştu diye tuz biber ekiyorumJ

Ama bunu yapma amacım entrikalı olmak değil ben bir şey söylemeyince onun yaptıkları görülmüyor sonra beni şikayet ediyor sanki o masummuş da ben hep sorunluymuşum gibi. En azından onun yaptıklarını da bilsin.

Ben artık şöyle yapıyorum: sinir olduğum bişey olunca hemen eşime söylemiyorum. Eşim başka birşeyden ona kızınca zaten şu zamanda da şu olay olmuştu diye tuz biber ekiyorumJ

Ama bunu yapma amacım entrikalı olmak değil ben bir şey söylemeyince onun yaptıkları görülmüyor sonra beni şikayet ediyor sanki o masummuş da ben hep sorunluymuşum gibi. En azından onun yaptıklarını da bilsin.
o da antıklıymış:KK53: çünkü durduk yere konusu yokken söylemek tuhaf olur annen bana bunu bunu yaptı diye direk söylersem niye şikayet ediyosn diyebilir

o da antıklıymış:KK53: çünkü durduk yere konusu yokken söylemek tuhaf olur annen bana bunu bunu yaptı diye direk söylersem niye şikayet ediyosn diyebilir
evet o zmn sürekli dolduruyomuş gibi oluyo benimkinin annesi sorunlu olduğu için çok da yakın yaşadığımız için münasebetimiz fazla, yani bu da fazla sorun demek. ben başta hep başının etini yiyordum şimdi onun da sinirlenmesini bekliyorum.
örneğin annesi hep benle yarışır ben x şunu yiyecek diye hazırlık yaparım sanki hiçbişey yapmamışım gibi kafasına göre patates kızartır koca adama çocuk gibi davranır. sinirlenince sen sinirlendin oluyosun onu kıskanıyo oluyosun. dün çay getirmiştim eşime o da sanki getirmemişim gibi al ıhlamur iç diye getirdi. eşim de sinir oldu ne gelininle sidik yarıştırıyor diye söyleniyo dedim hep yapıyo bunu sen farkında değilsin önceki gün havuçlu kabaklı yoğurt salatası yaptım önüne koydum sanki onu yapmamışım gibi sarımsaklı yoğurt yapıp daha önüne koydu. önceki gün özenle zeytinyağlı yaptım, kahvaltı yemesine sinir olduğumu bile bile daha tabağı önüne koymaya fırsat vermeden peynir zeytin çıkardı sana yedirdi ben bişey diyemedim sen de göz yumuyosun işine geliyor dedim en azından bilmiş oldu yani.

evet o zmn sürekli dolduruyomuş gibi oluyo benimkinin annesi sorunlu olduğu için çok da yakın yaşadığımız için münasebetimiz fazla, yani bu da fazla sorun demek. ben başta hep başının etini yiyordum şimdi onun da sinirlenmesini bekliyorum.
örneğin annesi hep benle yarışır ben x şunu yiyecek diye hazırlık yaparım sanki hiçbişey yapmamışım gibi kafasına göre patates kızartır koca adama çocuk gibi davranır. sinirlenince sen sinirlendin oluyosun onu kıskanıyo oluyosun. dün çay getirmiştim eşime o da sanki getirmemişim gibi al ıhlamur iç diye getirdi. eşim de sinir oldu ne gelininle sidik yarıştırıyor diye söyleniyo dedim hep yapıyo bunu sen farkında değilsin önceki gün havuçlu kabaklı yoğurt salatası yaptım önüne koydum sanki onu yapmamışım gibi sarımsaklı yoğurt yapıp daha önüne koydu. önceki gün özenle zeytinyağlı yaptım, kahvaltı yemesine sinir olduğumu bile bile daha tabağı önüne koymaya fırsat vermeden peynir zeytin çıkardı sana yedirdi ben bişey diyemedim sen de göz yumuyosun işine geliyor dedim en azından bilmiş oldu yani.
aynı evde mi yaşıyosunuz :110: o da cok zormus ya öyle sorunlu insanla aynı evde

akıllı ol sen hısey desen el kızısın sen kotu olursun ama ogluna anlat oglu agzının payını versın, hem ogluna bısey de demez sana da ayarlı olur ben kv ıle bu sekıl patavatsızlıklar yasamadım ama yenı evlıyken bı kac emrı vakısı olmustu bana esıme anlattım hemen mudahale ettı bırdaha yasamadık sukur kalkıp ben bıseyleer deseydım hem gereksız gergınlık olacak hemde ınatlasmaya donecektı olay.

akıllı ol sen hısey desen el kızısın sen kotu olursun ama ogluna anlat oglu agzının payını versın, hem ogluna bısey de demez sana da ayarlı olur ben kv ıle bu sekıl patavatsızlıklar yasamadım ama yenı evlıyken bı kac emrı vakısı olmustu bana esıme anlattım hemen mudahale ettı bırdaha yasamadık sukur kalkıp ben bıseyleer deseydım hem gereksız gergınlık olacak hemde ınatlasmaya donecektı olay.
işte bende tam olarak bunu istiyorm eşim konssun halletsin ve benmle ugrasmaktn vazgeçsin

canım cidden rabbim veriyo sabrını demek ki sende ne zor seyler yaşamşsın kıyamam:110:
ben şimdilik susuyorum sadece eşimde zaten şükür daha bu konuda üzmedi beni biz cok eglenceli sürekli gülen bi çiftiz sürekli espirisini yapıyoruz annesiyle ilgili ama daha hiç oturup cddi ciddi konusmadık. konusmayı cok istiyorum ama uygun zaman bulamadım bulursam belki bnde oturup anlatırım kırıldıgım üzüldüğüm seyleri yoksa benden önce annesi konuscak bana karsı doldurcakmış gibi hissediyorum. küsmek istemem hiç bi sekilde çünkü cocuklarından bi tek eşimle aynı şehirdeler ondan da mahrum kalmasınlar ama bizide bunaltmasınlar istiyorum
Bende aynen senin gibi düşünüyordum kardeslerin arasi açılmasın anne baba hakki diyordum. Hatta esim bana gitme gorusme derdi bende olmaz onlar senin ailen derdim. Simdi diyorum ne salaksin adam Seni uyardi. Sen ne yaptın olmaz dedin sabır ettin. Simdi de inan dunyanin bir ucuna gitsem yinede yakin olucakmisim gibi hissediyorum. Ne halleri varsa gorsun. Ben boyle düşünürken o oglunu dusunmuyorsa benim yapabilecegim birşey kalmiyor. Herkes ektigini bicermis. Senin muhattabin eşin olsun. Eger icine 1 gram bile suphe düşerse onu yer bitirir o yuzden hicbirsey saklama eşinden

Adı ustunde esın o senın ıcınde ne varsa söylemen gerekır doldurmakla ne alakası var ben en ufak seyı anlatırım esıme

şikayet eder gibi değil de, bir sorun var ve ben bunu çözemiyorum, aslında çözüm yolu var, kötü davranıp tersleyip yaptıklarını yüzüne vurmak çözüm ama ben bunu yapamam, o senin annen ama böyle davranması da beni rahatsız ediyor, bir iki görmezden geleyim dedim, olmuyor. Daha yeni evliyiz, ev boş kalmıyor. Sürekli bir araya geldikçe yeni olaylar oluyor. Buna nasıl bir çözüm bulabiliriz. tarzında daha üstü kapalı ama sorunlarınızı açık eden şeyler söyleyin eşinize. hep böyle sessiz kalamayacağınızı anlasın.

bende eminim anlatırdı hatta olmayan seyleri anlatma potansiyeli bile var o yüzden eşimi tek göndermiyorum onlara hiç bi şekilde ama bende gitmek istemiyorum
Sebep sunmadan gtmedigin takdirde çekişmeler başlayacak esin arada kalacak çünkü adamın biseyden haberi yok ! kafanı sakince topla güzelce anlat bence..sevgiler

Back
X