anlatmalı mıyım? yoksa sessizce mücadele mi

kızlar merhabalarr..

eski konularımda da oldugu gibi konu yine kv
evlendim düğünde olaylar vs
sonra ailelere yemeğe gidildi vs
kv kp biz balayından geldikten sonraki hafta her akşam yemeğe cağırdı yada habersiz yemeğe geldiler vs. derkeeennn

geçen gün patlamamak için kendimi zor tuttugum şu olay yaşandı;
apartmandaki komsularım ve ev sahibim bana gelmek istediklerini söylediler bende kabul ettim işten geldikten sonra hazırlık yapmaya başladım kv aradı acmadım işim var diye, sonra geri döndüm o da acmadı neyse dedim misafirle geldi oturuyoruz zırt kapı caldı kv gelmiş(önceki gece bizdeydi laf arasında duydu geliceklerini)ne alaka dedim ama ses etmedim geçti içeri oturdu(benim yerime) aldım tabagımı falan ona yenilerini getirdim
kızlar ilk defa gördüğümüz insanların içinde öyle saçma muhabbetler etti ki yerin dibine girdim insanlar tuhaf tuhaf baktı saçma espiriler bişeyler yapıyo falan:olamaz:
eşimin bana hediye aldıgı kuşu bana vermediğini bile anlattı en son bi komsun niye öyle yaptın x abla ayıp değil mi dediğinde aldılar zaten kendilerine yenisini dedi:110:
eşimle aramı bozmak için açığımızı aradı yine komsular müdehale etti

onlar gittikten sonra saatlerce telefonla konustu o konusurkn ben eşime yemek hazırlıyodum salonumu karıstırmış onuda bi cümlesinde yakaladım
sonra eşim bana yardım ediyo diye bana beceriksiz demeye getirdi

kızlar inanın artık o kadar doldum ki eşime sadece kırıldıgım kuş olayını anlattım öldürttürcek bana o kuşu diye kızınca gerisini anlatamadım annesine karsı dolduruyo olmamak için.
sizce anlatmalı mıyım hepsini?
ben ispiyoncu ara bozucu olmak istemiyorum ama evimin huzurunu bozacak rahat vermicek gibi hissediyorum.

Eşine baziseyleri anlat bazılarını da esinin yanında kyv varken bişey anlatırken komşularının yanında anlattıklarıyla süsle yeter

Esin deliye dönüp gerekeni yapar ins

Bende ispiyoncu gibi hissediyordum kendimi eşim benim niyetini anlayinca ben bıktım arada kalmaktan istediğin lafı ozaman şöyle dedi o zamandan beri kendilafimi kendim sokarım eşime iş bırakmam :D

Tamam da kuşu kaynananız beğenip aldıysa eşiniz de yenisini almış zaten ne var bunda? eşiniz vermiş kuşu bunun rezil olmakla ne ilgisi var? ayrıca biraz daha açsaydınız konuyu ne gibi espriler yaptı ne dedi de sinirlendiniz. O sofrada eşinizde yok muydu madem o kadar deyiminizle rezil edecek kadar konuşuyor eşiniz neden laf söylemiyor bence sorun orada ya da siz büyütüyorsunuz. Belki evde değilsiniz nasıl çat kapı geliyor onu da anlamadım. Eşinizle konuşmanız lazım salonu karıştırıyor derken salonda karıştıracak ne eşya var? minder altlarına mı bakıyor?
eşim evde değildi o konusmalar olurkn
kuş olayıda eşim bana almş kuşu daha dogru süprz yapmak istemiş
annesine alışma evlendktn sonra alıcm demiş
ama kv alışınca almamış bigün gittim kv dedi ki bak bu kuş senindi ama ben vermedim siz yenisini alın bu olayı orda anlattı :olamaz:
salonumda sandıklarm konsolum vs var oraları karıstrmş süs esyalarımın yerini değiştrmş

görüyo diye ümit ediyorum çünkü geçen mesela eşimden önce bize geldi kontrol etmeye gelmiş gibi bakındı gitti eşimle karsılasmış hadi git eve karın tadsız tuzsuz corba yapıyo demiş adam eve geldi direk ocakta crbanın tadına bakıp oh şahane fln diye annesiyle dalga geçerek anlattı bana olayı

Ay neden bu kadar fesat ve kıskançlar anlamakta zorlanıyorum. Ona ne senin yaptığın çorbadan. Utanmasa oğlunu ben ondan daha güzelim deyip koynuna alacak. Çok mu pasifsiniz?
Eşinizi doldurmak yerine kadına direk cevabını verseniz. Nereye kadar gider bu huzursuzluk? Böyle yaşanır mı?

Sanırım ben en sonunda lanet olsun senin gibi insana der kapının önüne koyardım. Bir daha da yüzümü göremezdi. Ki ortalık karıştıracak fırsatı olmayınca da kendi kendine kudururdu.

Eşin de bir erkek nihayetinde aranızda çok fazla stepne görevi göremez. Her şeyi şikayet edemezsin. O kadınla sen kendin mücadele etmek zorundasın. Ya susacaksın ya da her seferinde çabalarını boşa çıkaracaksın..

Başta dışını göstermezsen sonrası zor oluyor ben baştan saf salak dolaştım sonradan gözüm açıldı tabi esimde destekledi gördü haksızlık yapıldığını oylelikle

ben saygısızlık yapmamak adına susmaya calışıyorm ama mesela annem dedi kv yanında hafta içi misafir kabul etme yorgun olursunuz dedi bnde zaten hiç halim olmuyo dedm ama gelmeye devam etti yine anlamamazlıga geliyo yani
Canım kvler anlamak istemez :) işine gelmiyor işte belli. Açık açık söylemelisin kırılacak diye düşünme yoksa daha çok canını sıkar.

Acikcasi ben en ince ayrintisina kadar esime anlattim hep hep de anlatiyorum. Esim de basta bozuldu ama bakti sonra aramizda kalacak ne haliniz varsa gorun anlasamiyorsaniz da gidip gelmeyin dedi.

E sizin de istediginiz çözüm biraz bu bence. Karsiniza alip tatlılıkla anlatabilirsiniz. Mesela kocacim ben seninle özel seyler yasamak istiyorum annen her gün gelmesin yeni evliyiz biz diyebilirsin.

Tabiki anlatmalısın eninde sonunda canına tak edecek ve anlatacaksın o zaman eşin sana abartıyorsun diyecek, abartıyorsun kelimesini duymamak için olanı olduğu gibi anlatmalısın ama şikayt eder gibi değilde konı arasında anlatır gibi

Cok sabirlisiniz. Ben burda oturdugum yerde cok sinirlendim. Bence esinize sakince anlatin herseyi o da annesinin hal ve hareketlerini bilsin.

Çok muhattap olmayın ciddiye de almayın ben öyle yapıyorum artık hihi deyip geçiyorum

Anlat bilsin ben anlatiyordum halada bisey olsa anlatirim ama ailesini kotuleme yani koruklemeden anlat ters tepebilir

Ben olsam eşime anlatırım sen ne yaşıyorsan o da bilsin sen kötü gelin olsan eminim kv eşine anlatırdı üstünede bes koyardı
Sende bi ana baba evladısın anlat ki haddni bilsin kadın bu kadar ezdirmeyin kendinizi

İlk evlendiğimiz zaman hiç anlatmazdım. Sonra bir fark ettim ki yapmadığım şeyleri eşime anlatıp doldurup üstüme salıyor. Söylediği bir yalanın aksini ispat edince eşim olayı çözdü. Şu anda tek bir lafına bile inanmıyor onun. Ne istiyor bu oğlan anaları bir anlasam.

Ben olsam eşime anlatırım sen ne yaşıyorsan o da bilsin sen kötü gelin olsan eminim kv eşine anlatırdı üstünede bes koyardı
Sende bi ana baba evladısın anlat ki haddni bilsin kadın bu kadar ezdirmeyin kendinizi
bende eminim anlatırdı hatta olmayan seyleri anlatma potansiyeli bile var o yüzden eşimi tek göndermiyorum onlara hiç bi şekilde ama bende gitmek istemiyorum

Seninkinin daha fenasi basimda vardi cnm.bende 2 gorumce 1 kv 1 kp 1 de buyuk yenge sen düşün halimi.
2.5 senelik evliyim bu sure zarfında basima gelmeyen duymadigim sey kalmadı. Ilk zamanlar sabir dedim. Saf ayagina yattim baktim olmuyor daha da cirkinlesiyor olaylar. O zaman cektim karşıma konustum olmadi. Esimle beraber konustuk olmadi. Kp ile konustuk buyuk, buyuklerden soktuk araya olmadi. Kadini durduramiyoruz.
Bu sefer bende cevap vermeye basladim ki bu sure icerisinde eşimden hic birsey saklamadim. O benim eşim. Icim dışım birdir dedim. Ona ragmen benim demedigim yapmadigim şeyleri yalan yanlis anlatti. Bana da eslere hersey soylenmez gerekiyorsa yalan soyliyeceksin diyordu bende olmaz oyle sey. O benim esim ondan hicbirsey saklamam. Sonra yuzune nasil bakarim derdim.
eşim de inanmadi ona. Bu sure icinde esim zorda kalmadikca mevzulara girmedi. Girdiğinde de esime tamam deyip yapicaklarinindan da geri kalmadilar. Sonra ne oldu biliyor musun bu kadar iyi olmak icin ara duzelsin diye ugrasmanin karsiliginda kötülüklerine devam ettikleri icin esim resti cekti.
Hamile oldugumu ogrendiklerinde eziyetleri 1000e cikti. Esimde gorusmuyoruz magdem oyle bitti dedi Ve biz ayni bahce icinde altli üstlu oturuyoruz. Ama gel gör ki kadin oglunu kaybetti ama bir gram pismanligi yok Ve hala firsat buldumu yapicaklarindan da geri kalmiyorlar. Ama ben cok rahatladim.artik takmiyorum. Anca evliligin tadini anlamaya basladim. Sana tavsiyem sakin esinden birsey gizleme. Kim olursa ne olursa olsun. Allah yardimcimiz olsun.

Seninkinin daha fenasi basimda vardi cnm.bende 2 gorumce 1 kv 1 kp 1 de buyuk yenge sen düşün halimi.
2.5 senelik evliyim bu sure zarfında basima gelmeyen duymadigim sey kalmadı. Ilk zamanlar sabir dedim. Saf ayagina yattim baktim olmuyor daha da cirkinlesiyor olaylar. O zaman cektim karşıma konustum olmadi. Esimle beraber konustuk olmadi. Kp ile konustuk buyuk, buyuklerden soktuk araya olmadi. Kadini durduramiyoruz.
Bu sefer bende cevap vermeye basladim ki bu sure icerisinde eşimden hic birsey saklamadim. O benim eşim. Icim dışım birdir dedim. Ona ragmen benim demedigim yapmadigim şeyleri yalan yanlis anlatti. Bana da eslere hersey soylenmez gerekiyorsa yalan soyliyeceksin diyordu bende olmaz oyle sey. O benim esim ondan hicbirsey saklamam. Sonra yuzune nasil bakarim derdim.
eşim de inanmadi ona. Bu sure icinde esim zorda kalmadikca mevzulara girmedi. Girdiğinde de esime tamam deyip yapicaklarinindan da geri kalmadilar. Sonra ne oldu biliyor musun bu kadar iyi olmak icin ara duzelsin diye ugrasmanin karsiliginda kötülüklerine devam ettikleri icin esim resti cekti.
Hamile oldugumu ogrendiklerinde eziyetleri 1000e cikti. Esimde gorusmuyoruz magdem oyle bitti dedi Ve biz ayni bahce icinde altli üstlu oturuyoruz. Ama gel gör ki kadin oglunu kaybetti ama bir gram pismanligi yok Ve hala firsat buldumu yapicaklarindan da geri kalmiyorlar. Ama ben cok rahatladim.artik takmiyorum. Anca evliligin tadini anlamaya basladim. Sana tavsiyem sakin esinden birsey gizleme. Kim olursa ne olursa olsun. Allah yardimcimiz olsun.
canım cidden rabbim veriyo sabrını demek ki sende ne zor seyler yaşamşsın kıyamam:110:
ben şimdilik susuyorum sadece eşimde zaten şükür daha bu konuda üzmedi beni biz cok eglenceli sürekli gülen bi çiftiz sürekli espirisini yapıyoruz annesiyle ilgili ama daha hiç oturup cddi ciddi konusmadık. konusmayı cok istiyorum ama uygun zaman bulamadım bulursam belki bnde oturup anlatırım kırıldıgım üzüldüğüm seyleri yoksa benden önce annesi konuscak bana karsı doldurcakmış gibi hissediyorum. küsmek istemem hiç bi sekilde çünkü cocuklarından bi tek eşimle aynı şehirdeler ondan da mahrum kalmasınlar ama bizide bunaltmasınlar istiyorum

Eşin farkında demek ki annesinin . Anlat canım ya farkındaysa o da ne çekinip içine atacaksın söyle de bilsin Herşeyi

Eşin farkında demek ki annesinin . Anlat canım ya farkındaysa o da ne çekinip içine atacaksın söyle de bilsin Herşeyi
evet farkında ama bence konduramıyo annesine ve bişey söylesem savuncakmış gibi hissediyorum
kimse annesine böyle seyleri konduramaz ben olsam bende aynı tepkiyi verirdim eminim ama ben aynı zamanda kendi anneme de agzının payını verirdim

bu konuda hanımlar ikiye ayrılmış durumda
1. öncesinde anlatıp pişman olanlar
2. önce anlatmayıp pişman olup sonradan anlatanlar olarak:KK70:
bence içinden nasıl geliyorsa öyle davran anlatırken de annesini kötüler gibi değilde sen üzülmüşsün gibi anlatırsan daha az savunur belki annesini

Back
X