• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anlatmalı mıyım? yoksa sessizce mücadele mi

ama annesinin yaptıgı kötülükleri bilmeden nasıl olcak o iş :bicak: kadın genelde beni ya tenhada sıkıştırıyo ya da eşimin olmadıgı ortamlarda yapıyo yapıcanı bense öyle şaşkınlık ve hayretle izliyorum onu karsılık vermeden :olamaz:
çünkü o akıllı kendince
ve bu işler açık yüreklilikle değilde böyle sinsice daha iyi ilerliyor :KK70:

yaa canım ben anne babamın evine dahi gitsem 1 günde evini özleyen biriyim
geline felan gidemem sürekli Rabbim muhtaçta etmesin
zaten emekli olmuş olurum ohh evimde huzurla yaşarım inşaallah:KK70:
ne kadar mantıklı bi düşünce cocukları evlendirip rahata kavuşmak hepimizin istediği bu olsa keske de bnm gibi yeni gelinler kv elinde heba olmasa :D

çünkü o akıllı kendince
ve bu işler açık yüreklilikle değilde böyle sinsice daha iyi ilerliyor :KK70:
acaba karşılık versem ben karına böyle böyle yaptım o da bana bunu yaptı diye anlatabilir mi eşime :kahve:
kendi yaptıgını anlatmaz gibi geliyo yoksa bi şansımı denerdim:KK48:

ne kadar mantıklı bi düşünce cocukları evlendirip rahata kavuşmak hepimizin istediği bu olsa keske de bnm gibi yeni gelinler kv elinde heba olmasa :KK70:
elbet her gelinin doldurması gereken bir çile var
ben 2 yıla yakın çektim :KK70:
ama şimdi o çektiğim zamanlara üzülüyorum inan ki
evliliğimizi zehir etmişlerdi zehir
buna izin verme

acaba karşılık versem ben karına böyle böyle yaptım o da bana bunu yaptı diye anlatabilir mi eşime :kahve:
kendi yaptıgını anlatmaz gibi geliyo yoksa bi şansımı denerdim:KK48:
saygını koruyarak cevabını verebilirsin tabi
ben bazen eşime artık sen olaya karışma biz kadın kadına savaşırız diyorum:KK70::KK70:

ben cok cektim daha bunlar hic bisey esime surekli anlattom belli biseyden sonra oflamaya basladi annesi ile aramda kaldi baktim artik dinlemiyor bende kendi gozleri ile gprmesini sagladim ondan sonra bana hak verdi annesine o benim karim ne yaptigini saniyorsunuz dedi artik rahatim iki yildir esin senin yaninda olsun annesini yakalatmaya bak bence

Bence eşini karıştırma arana kadınla mesafe koy. Ben çat kapıdan hoşlanmıyorum gelenim gidenim olur bu kadar sık görüşmemize gerek yok de açık açık. Eşinle gerilme annesi yüzünden. Annesi eşine söyleyecektir sende seni karıştırmak istemedim ama de. Mesafe koymak istiyorum hepsi bu de.

Kayınvalideniz eşinizin yanında sevimli takılıyosa siz Direk eşinize söylerseniz şikayet ettiğinizi düşünerek sizin değil annesinin tarafında olabilir.

Öncelikle kendiniz mücadele edin, sinsi davranıyorsa laf sokuyorsa aynı şekilde davranın. Bunu yaparken saygıyı asla elden bırakmayın ki sizi eşinize şikayet edecek birşeyi olmasın elinde. Gayet tatlı tatlı laf sokun, cevabını verin söylediği şeylerin :)

Hala anlayıp susmazsa o zaman yavaştan eşinize anlatın,şikayet eder gibi değil de annen “bugün böyle söyledi, kırıldım doğrusu. Halbuki ben onu çok seviyorum “ gibi iyi niyetli cümlelerle biliçaltıyla oynayın eşinizin :) o zaman sizin tarafınızda olur.

Aman Allahım içimde nasıl sinsi bir gelin varmış yazarken farkettim :))

ben cok cektim daha bunlar hic bisey esime surekli anlattom belli biseyden sonra oflamaya basladi annesi ile aramda kaldi baktim artik dinlemiyor bende kendi gozleri ile gprmesini sagladim ondan sonra bana hak verdi annesine o benim karim ne yaptigini saniyorsunuz dedi artik rahatim iki yildir esin senin yaninda olsun annesini yakalatmaya bak bence
işte ben herşeyi anlatmıyorum mesela daha niye sürekli geliyolar bile demedim
sadece annenler bize niye gelmiyo dediğinde yeni gelin evine her zaman gelinmezmiş dedim mesela
ee bizimkiler niye zırt pırt geliyo o zaman dedi ben dolaylı söylemeye calışıyorum inşallah taktiğim dogrudur :KK51:

Nerede okumustum hatirlamiyorum ama yazasim geldi. Erkekler annelerinin fena oldugunu bilirlerse karisiyla ikisinin arasinda kalmaktan dirdir dinlemekten nefret edermis ve geneli annelerini tutup eslerinden sogurmus. Ama karisi,annesi fesatken esine annesinin ne kadar iyi oldugunu vb.overse yani safa yatarsa, koca kisisi annesinden cok esine yakinlasirmis. 'Annemin kotulugune ragmen ne kadar iyi niyetli karim var' hesabi. Dogru mu bilemem tabi.
aynı yazıyı okudum bende.
babanın kızına mektubu adlı çalışmaydı.

Bence eşini karıştırma arana kadınla mesafe koy. Ben çat kapıdan hoşlanmıyorum gelenim gidenim olur bu kadar sık görüşmemize gerek yok de açık açık. Eşinle gerilme annesi yüzünden. Annesi eşine söyleyecektir sende seni karıştırmak istemedim ama de. Mesafe koymak istiyorum hepsi bu de.
ben saygısızlık yapmamak adına susmaya calışıyorm ama mesela annem dedi kv yanında hafta içi misafir kabul etme yorgun olursunuz dedi bnde zaten hiç halim olmuyo dedm ama gelmeye devam etti yine anlamamazlıga geliyo yani

Bence Boşan :D :D şaka tabiii...

Canım baba evinden getirmedinya, o öyle konuşarak kendini rezil ediyor seni degilki. Ben gülümserdim yani çok umursamazdim. Tabi sinir bozucu ama takmamaya calisirdim. Eşine HERSEYI anlat cunki eşin annesini ve sana yaptıklarını biliyor. Biraz mesafe koyun. Siz çalışıyorsunuz. Onunlamı ugrasicaksin hergün hergün. Haftada bir yeter, üstelik yeni evlisin :KK53:

Kayınvalideniz eşinizin yanında sevimli takılıyosa siz Direk eşinize söylerseniz şikayet ettiğinizi düşünerek sizin değil annesinin tarafında olabilir.

Öncelikle kendiniz mücadele edin, sinsi davranıyorsa laf sokuyorsa aynı şekilde davranın. Bunu yaparken saygıyı asla elden bırakmayın ki sizi eşinize şikayet edecek birşeyi olmasın elinde. Gayet tatlı tatlı laf sokun, cevabını verin söylediği şeylerin :)

Hala anlayıp susmazsa o zaman yavaştan eşinize anlatın,şikayet eder gibi değil de annen “bugün böyle söyledi, kırıldım doğrusu. Halbuki ben onu çok seviyorum “ gibi iyi niyetli cümlelerle biliçaltıyla oynayın eşinizin :) o zaman sizin tarafınızda olur.

Aman Allahım içimde nasıl sinsi bir gelin varmış yazarken farkettim :))
evet dmek bütün gelinler aynı mantıkta :)
bende dün akşam aynısını yaptım. eşim yine corba muhabbetiyle dalga geçiyodu getir bakalm tadsız corbanıda bi içelim fln diyodu hatırlatma nolur zaten annen hergn yeni bi olayla geliyo bari eskileri unutaym dedim güldüm hop sordu naptı ki diye :KK58:

Bence Boşan :KK70: :KK70: şaka tabiii...

Canım baba evinden getirmedinya, o öyle konuşarak kendini rezil ediyor seni degilki. Ben gülümserdim yani çok umursamazdim. Tabi sinir bozucu ama takmamaya calisirdim. Eşine HERSEYI anlat cunki eşin annesini ve sana yaptıklarını biliyor. Biraz mesafe koyun. Siz çalışıyorsunuz. Onunlamı ugrasicaksin hergün hergün. Haftada bir yeter, üstelik yeni evlisin :KK53:
yeni evliyim kız ben uğraştıgım seylere bak:işsiz:
işten gelip yemek yapıp kv dırdırı dinlemek değilde kocişimle romantik akşamlar geçirmem gerekirdi:ruh:
anlatayım dimi ama diğer arkadasların dediği gibi şikayet eder gibi değil daha yumusak bi şekilde

ben bazen kapiyi acmiyordum kapida kalip gidiyordu cunku beninkiler ozel birakmadi dusun butun akrabalarini bile bana sirayla yemege davet ediyordu arkadas ortamim kalmadi

ben bazen kapiyi acmiyordum kapida kalip gidiyordu cunku beninkiler ozel birakmadi dusun butun akrabalarini bile bana sirayla yemege davet ediyordu arkadas ortamim kalmadi
kendisi mi davet ediyodu :KK57:

kızlar merhabalarr..

eski konularımda da oldugu gibi konu yine kv
evlendim düğünde olaylar vs
sonra ailelere yemeğe gidildi vs
kv kp biz balayından geldikten sonraki hafta her akşam yemeğe cağırdı yada habersiz yemeğe geldiler vs. derkeeennn

geçen gün patlamamak için kendimi zor tuttugum şu olay yaşandı;
apartmandaki komsularım ve ev sahibim bana gelmek istediklerini söylediler bende kabul ettim işten geldikten sonra hazırlık yapmaya başladım kv aradı acmadım işim var diye, sonra geri döndüm o da acmadı neyse dedim misafirle geldi oturuyoruz zırt kapı caldı kv gelmiş(önceki gece bizdeydi laf arasında duydu geliceklerini)ne alaka dedim ama ses etmedim geçti içeri oturdu(benim yerime) aldım tabagımı falan ona yenilerini getirdim
kızlar ilk defa gördüğümüz insanların içinde öyle saçma muhabbetler etti ki yerin dibine girdim insanlar tuhaf tuhaf baktı saçma espiriler bişeyler yapıyo falan:olamaz:
eşimin bana hediye aldıgı kuşu bana vermediğini bile anlattı en son bi komsun niye öyle yaptın x abla ayıp değil mi dediğinde aldılar zaten kendilerine yenisini dedi:110:
eşimle aramı bozmak için açığımızı aradı yine komsular müdehale etti

onlar gittikten sonra saatlerce telefonla konustu o konusurkn ben eşime yemek hazırlıyodum salonumu karıstırmış onuda bi cümlesinde yakaladım
sonra eşim bana yardım ediyo diye bana beceriksiz demeye getirdi

kızlar inanın artık o kadar doldum ki eşime sadece kırıldıgım kuş olayını anlattım öldürttürcek bana o kuşu diye kızınca gerisini anlatamadım annesine karsı dolduruyo olmamak için.
sizce anlatmalı mıyım hepsini?
ben ispiyoncu ara bozucu olmak istemiyorum ama evimin huzurunu bozacak rahat vermicek gibi hissediyorum.
Ben herşeyi anlatırım eşime hiç tutamam içinde tek başına o yükü Taşıcama bırlıkte taşıyalım biz artık yaptıklarına gülüp geçiyoruz zaten zaruri durumlar dışında gidip gelmem mesafeni koy canım ki sinirlerinde yıpranmasın

yeni evliyim kız ben uğraştıgım seylere bak:işsiz:
işten gelip yemek yapıp kv dırdırı dinlemek değilde kocişimle romantik akşamlar geçirmem gerekirdi:ruh:
anlatayım dimi ama diğer arkadasların dediği gibi şikayet eder gibi değil daha yumusak bi şekilde
Bence bilmese herseyi güzel sanıp sonra biyerden patlak verince niye birden bire böyle oldu der. Surekli olan birseyi ben saklamazdım şahsen tabi sen bilirsin canim, eşini en iyi sen taniyorsun. Şikayet değil bu bence. Olan birseyi söyleyeceksin. Kadin siz evlenmeden seni delirtmişti. Eşinin bundan haberi var. Hem bu sekilde daha kolay mesafe koyabilirsin. Senin birsey demene gerek kalmaz, eşin bildiği icin aralarinda hallederler annesiyle

Ben herşeyi anlatırım eşime hiç tutamam içinde tek başına o yükü Taşıcama bırlıkte taşıyalım biz artık yaptıklarına gülüp geçiyoruz zaten zaruri durumlar dışında gidip gelmem mesafeni koy canım ki sinirlerinde yıpranmasın
evet bende o mesafe koyma aşamasındayım haftada bi kere görüşmek yeterli ve öyle de yapıcam çünkü ailemede haftada bir gitmeyi düşünüyodum en basından beri. ne eksik ne ffazla olsun

Back
X