Ben de birebir yaşadım altından saçma sapan sebepler çıktı ama hep bahane tabi bunlar . Bir kere soğudun mu da uzak durmak en iyisi.Aynen. Zaten buz gibi soğudum. Mesafeliyim. Aynı hareketi ben de ona yapınca anlayacak zaten.
Yok tek bir foto var. Ve o gün olduğuna eminim buradan yazamayacağım bir ipucundan anladım :) başka gün de olsa aile içi de olsa bana söylememesi dokundu. Bilemiyorum aile içine o tür bir masa 2 katlı koca pasta yapılır mı? Ve kutlamalara herkesi çağıran bir kişilik arkadaş.
Ben de birebir yaşadım altından saçma sapan sebepler çıktı ama hep bahane tabi bunlar . Bir kere soğudun mu da uzak durmak en iyisi.
Bence biraz beklemede kalın herkesi çağırdığından emin olunca ona göre davranırsınız. Eğer gösterişi seven biriyse arkadaşınız zaten üç beş güne dayanamaz başka toplu fotoğraflar da koyar böylece ortaya çıkar kimi çağırıp çağırmadığı. Gördüğünüzde de doğum günü kutlu olsun fotoğrafta çok tatlı çıkmışsınız gibisinden bir tebrik de edin kendi söyler belki aile arasında yaptık diye. Ben aile arasında yaptığım halde onu çağırdım diyorsanız da bundan sonra çağırmamanız gerektiğini anlamışsınızdır.
Asla öyle düşünme,baskalari ne maksatla yapıyor bilmem ama,en yakın arkadaşımdan iki sene sonra evlendim.Evleneli iki ay olmuştu hamile olduğumu öğrendim.Sonra arkadaşımla bir araya gelince (problemlerimiz var galiba bebeğimiz olmicak)diye aglamisti.Nasil söylerdim.Bana sanki, kasıtli yapmak gibi gelirdi.Mecbur söyleyemedim.Taki ben beş altı aylık hamileyken onunda hamile olduğunu öğrenene kadar.Bak rabbim sana da nasip etmiş çok şükür.İnsAllah hemen arkasından birdaha olur.Doya doya anneliği tadarsin.Benim 7 senedir çocuğum olmadı diye beni hiç kimse evine biyere çağirmadı biliyomusun hamile kalırlardı 7 aylık olana kadar söylemezlerdi
karnı çıkardı artık hayirli olsun derdim halâ
Yalan söylerdi ay canım gaz bu hamile degilim ben diye
Saçma ama Benim olmuyor diye kıskancağımı düşünürlerdi hep
E aile içindeyse iki arkadaşı evindeymisti.Demekki hazırlıklara yardım ettiler.Bilemiyorum ama kesin birşey var.Yoksa ben neden samimi arkadaşımı cagirmayim canım,en önce onun haberi olur .Aslında yılbaşına sende bütün arkadaşlarını çağırcaksin eve sonra bolcaaaaa foto paylasacaksin.Arkadasta gôrüp ,kısa sureli morarma yaşıyacak.Çok naziksiniz. Gaz vermek olarak algılamadım kesinlikle yazdıklarınızı. Ben de böyle yapmayı düşündüm. Ama bu sefer de suçlu çıkmaktan korkuyorum. Ben aile içinde yapmıştım neden üstüne alındın vs derse mors olmaktan korkuyorum. Eşim de sen de cevabını verirsin, yine de bana söylemeliydin dersin diyor. Bilemedim
Evet kimi davet ettiğine karışamaz ama çok yakınlarsa, çağırmadığı veya herhangi bir açıklama yapmadığı için karşıdaki kırılabilir. Bu kadar bencil yaşayacaksak da hayatımıza arkadaş, dost adı altında kimseyi sokmayacağız. Bu açıklamayı bekletecek kadar yakın olmayacağız. Hem birinin en yakın arkadaşı olup, hem de "hiçbir açıklama yapmak zorunda değilim." diyemezsiniz bence.Bir tek ben mi farkli dusunuyorum. "Cocuguma dogum gunu yapicagimi neden soylemek zorunda olayim? Gunduz puset verdi isem aksamki programdan neden bahsediyim? Belki de esim kimseyi istemiyordur, sadece kendi arkadasini cagiracaktir....birini davet ediyim ya da etmeyim bu kimseyi ilgilendirmez... Herkesin yasantisi ayri. Millete hesap vermek zorunda miyim?" Ben de boyle dusunuyorum. Belki de kari koca aile icinde kutladilar bilemezsiniz. Insanin evine kimi davet ettigine karisamazsiniz. Siz bu arkadasinizi cok icsellestirmissiniz oyle ki onlarin da bir ozeli oldugunu unutmussunuz, her adimini takip edip her seyde olmak istiyorsunuz sanirim ama bu dogru degil. Size karsi kotu bir davranisi olduysa amenna ama size ozel yasantisi ile ilgili hesap vermek zorunda degil.
Uzdu isem ozur dilerim ama bu da benim dusuncem. Arkadasiniz o sizin kocaniz degil.
Neden birikiyor biliyor musunuz?Zaten başka şeyler de oldu, uzun süredir birikiyor. Aynen bence de.
Sizin çocuğunuz var mı? ya da şöyle sorayım onunkinin yaşına yakın çocuğunuz var mı? Belki o yüzden çağırmamıştır??Merhaba,
İşin içinden çıkamıyorum belki siz bir mana verirsiniz?
En yakın arkadaşlarımdan birinin oğlunun doğumgünüydü. O gün gündüz bir yakınım için ondan puset aldım evlerinin yakınında avmde buluştuk gezdik. Ve bana hiçbirşey demedi herşey normaldi yani. Bir ara telefonu çaldı ve onlar akşama kalsın vs. gibi bir laf etti. Ben şu an anlam veriyorum. Neyse biz ayrıldık. Ben eve geldim.
Akşam bir baktım sosyal medyada profil resmi koymuş evlerinde doğumgünü. Ama sadece karı kocalar. Arkalarında 1 balonlarından var. Fakat masa birsürü yiyecekler ve 2 katlı özel pastalardan var. Yani d.günü yapılmış. Kendi de baya hazırlanmış.
Bunu yapan baya samimi olduğum biri ve heeşeyimize gidip gelirdik. Evlerimiz de yakın sayılır 15 dk. Genelde her h.sonu beraberiz. Ne olursa olsun bana söylemesi gerekmez miydi? Siz olsanız ne tepki verirdiniz? Bir de işin kötüsü eşlerimiz plan yapmış yılbaşı için. İçimden gelmiyor şu an görüşmek hele ki onların evinde yeni yıla girmek(( ne yapayım?
Ben de kızıma aile içinde yaptım ama ona demiştim bir de bu var.
Siz de kiziniza aile arasında yapmışsınız. Arkadaşınız çok kırılmış cagrilmadigina size de misilleme yapmış. Kusura bakmayın da siz de haketmissiniz.
Sizin çocuğunuz var mı? ya da şöyle sorayım onunkinin yaşına yakın çocuğunuz var mı? Belki o yüzden çağırmamıştır??
Bence konuyu mutlaka acmalisin. Sebebi neymis ogren. Hatta cocuga ufak bir hediye al. Belki utanir yaptigindan. Aile arasinda olsa bile hic soz etmemesi tuhaf. Gercekten mantikli bir sebebi yoksa uzaklas.
Anladım.. Yani eğer çocuğnuz yoksa dedim sıkılmayın diye çağırmamıştır falan ama öyle de değilse bilemedim aklıma hiçbişey gelmedi başka. Acaba d.gününü sormadınız mı? Yani yardım etmek için falan bikaç gün önceden sorulurya böyle şeyler? Siz ondan yardım istemişsiniz(puset) acaba ona mı kızdı ki?Var ama herşeye çağırıyordu sadece buna çağırmadı.
Bir tek ben mi farkli dusunuyorum. "Cocuguma dogum gunu yapicagimi neden soylemek zorunda olayim? Gunduz puset verdi isem aksamki programdan neden bahsediyim? Belki de esim kimseyi istemiyordur, sadece kendi arkadasini cagiracaktir....birini davet ediyim ya da etmeyim bu kimseyi ilgilendirmez... Herkesin yasantisi ayri. Millete hesap vermek zorunda miyim?" Ben de boyle dusunuyorum. Belki de kari koca aile icinde kutladilar bilemezsiniz. Insanin evine kimi davet ettigine karisamazsiniz. Siz bu arkadasinizi cok icsellestirmissiniz oyle ki onlarin da bir ozeli oldugunu unutmussunuz, her adimini takip edip her seyde olmak istiyorsunuz sanirim ama bu dogru degil. Size karsi kotu bir davranisi olduysa amenna ama size ozel yasantisi ile ilgili hesap vermek zorunda degil.
Uzdu isem ozur dilerim ama bu da benim dusuncem. Arkadasiniz o sizin kocaniz degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?