Anlayamadım? Anlayan var mı?

Bunu ben bencilce yaşamak olarak düşünmüyorum. Özel hayat diye bir şey var. Arkadaşım diye attığım her adımı neden haber veriyim ki? Eşim olsa neyse. Her şeyin bir sınırı olmalı. Her yaptığım şeyi durmadan herkese açıklama yapmak hayatı ne kadar zorlaştırır düşünsene...Bencilce yaşamak çok çok farklı bir şey...eğer bu işte bencillik söz konusu ise, burada bencillik konu sahibinde bana göre de.
Sosyal medyada paylaşılmış zaten, saklanmamış. Ben de yorum kısmında doğum gününü kutlarım ve çağrılmadığım için de alınmam. Her gittiğim yere, her evimdeki özel şeye, her evime misafir geldiğinde tüm arkadaşlarımı çağırsam ya da her sosyal medyada paylaştığım her fotoğrafa arkadaşımı da alınır diye katarsam işin içinden çıkamam. Arkadaşız diye koloni halinde yaşamak zorunda değiliz. Herkesin evi ayrı, yaşantısı, derdi ayrı. Gerçek dostluk "eğer o beni çağırmıyorsa bir sebebi vardır" diye düşünmektir bana göre de....

Ben de şu an aynısını düşünüyorum. Yılbaşında anlayacak sanırım :) bence aile arası da olsa bana açıklama yapabilirdi madem ki samimiyiz...

Evet tek sebep bu olabilir başka birşey gelmiyor aklıma...

O zaman önceki çocuğunun da d.günlerine sünnetine mevlütüne bilmemnesine çağırmasaydı :) veya ben aynısını yaptığımda alınganlık olmayacak. Ben sizin gibi düşünmüyorum, sizin fikriniz saygı duyarım.

bence kendisine sormakta fayda var.. Siz neden sormamıştınız bi kutlama yapacak mısın, yardıma ihtiyacın falan var mı diye?

Benim de kendi bebeğim var ve eskisi gibi yardım edemiyorum. Hatta günleri bile unutuyorum zaman zaman. Ama görüştüğümüz gün d.gününü kutladım çocuğunun.

Dostluk kavramlarımız farklı. O yüzden sanırım zorlanıyorum anlatmakta. Eğer dost olarak beni gören biri beni çağırırsa sorgulamam, koşa koşa gider elimden geleni yaparım. İyi günde herkes dosttur çünkü. Kötü gününde beni çağırdıysa bu benim onun gözünde daha farklı olduğumu gösterir, bundan da gurur duyarım. Bahsettiğiniz kişi evli, bir kocası var. Eğer dost bildiğim kişi beni doğum gününe çağırmıyorsa da sorgulamam, vardır bir sebebi derim. Belki de kocası sadece aile içinde kutlayalım demiştir. Doğum gününe beni çağırmadı diye arkadaşlığımı bozmam, dostluk bağı bu kadar çabuk kırılacak bir bağ değildir çünkü. O bağ bu kadar çabuk kırılıyorsa bunun da adı dostluk değildir.
Haa bakarsınız sizi hep ihtiyacı olduğunda çağırıyor ama ihtiyacı olmadığında, eğlence zamanlarında başkalarını çağırıyorsa o zaman da baktım bu hep böyle, işte o zaman mesafemi koyarım. Ancak sadece bir kez doğum gününe çağırmadı diye alınmam. Bir de bu çocuğunun düğünü falan olsaydı anlardım ama alt tarafı doğum günü, fazla abartmaya gerek yok bence. Boş yere kendinizi üzmüşsünüz.
Bu arada sizin sıkıntılı olduğunuz zamanlarda o geliyor mu, asıl önemli olan o. Eğer iyi gününüzde yanınızda fakat kötü gününüzde değilse işte o zaman sorgularım arkadaşlığımızı. İyi günde herkes dosttur çünkü.

Gördünüz mü daha önceki doğum gününe, sünnetine falan çağırmış, bu sefer çağırmamış sadece. Demek ki belki de eşi öyle istedi... Çok içselleştirmişsiniz bu durumu. Bu kadar alıngan olmayın. Sanırım tek arkadaşınız bu kişi, biraz da bu yüzden böyle düşünüyorsunuz.

Anlıyorum demek istediğinizi. Evet zor günüm olsa gelir o da. Dostluk tabi ki bitmez bir d.günü için.

Her zor gününde aradığı ilk insan benken böyle bir günde (ki bence kalabalık yapıldı) beni çağırmaması ilginç geldi bana. Yani beni çağırmıyorsa vardır bir sebep diyemiyorum.

İyi de başkaları arkadaşlarını çağırmamış, sizden özellikle saklamış olsa, sosyal medyada foto paylaşmak gibi bir düşüncesizlik yapmazdı di mi?

Belliki küçük ölçekli bir kutlama, ama evde olup pastaya süse şahit olana da siz de kalın akşama demesi gayet doğal.

Hayır tek arkadaşım o değil.

O zaman benim de eşim böyle istedi diyerek ben de onu çağırmayayım bakalım bu şekilde olgun yaklaşabilecek mi :))

Benim de kendi bebeğim var ve eskisi gibi yardım edemiyorum. Hatta günleri bile unutuyorum zaman zaman. Ama görüştüğümüz gün d.gününü kutladım çocuğunun.
ben arkadaşlığınızın yakınlığına pek emin olamadım kusura bakmayın ama..Buluşup gezmeye vaktiniz oluyosa yardım etmeye de olur diye düşünüyorum.. Şahsen yakın bi arkadaşımın bebeğinin ilk d.gününü asla unutmam günler önceden de plan program var mı yapılacak bişey var mı diye sorarım. Siz yardımcı olmadığınız gibi onu başka bi işle bile oyalamışsınız d.günü günü.

bende kizima biri resimli biri iki katli ppasta yaptirip masa falan susledim ama cok samimi oldugum hic bir insani cagirmadim annem ve esimin ailesile kutladik birde teyzem vardi
muhtemelen onada boyle seyler gereksiz gelmis ama mecbur kalmistir

O zaman zor günlerinde de o insanlarla olsun :)

Burda tam yazamıyorum ama o gün almam gerekiyordu puseti. O da bana hiç sormamıştı mesela benim kızımın d.gününde hatta kızım küçük bir operasyon atlattı o zaman da hiç sormadı. 1 ay sonra geçmiş olsun ya unuttum ben falan dedi. Onu ne yapıcaz?

O gün bulusmussunuz yakın arkadasınızmıs ve oglunun dogum gunu oldugunu bilmiyormussunuz
Belki bu kadar yakın olmanıza ve sürekli görüşmenize ragmen oglunun dogumgununu kutlamamanıza veya unutmanıza bozulup bile isteye cagırmamıs olabilir

Hayır o gün kutladım buluştuğumuzda.

Bişey yapmayın da yani işte çok açık değil mi o kadar da yakın arkadaş değilmişsiniz demekki. O yüzden bu kadar takılmayın neden çağırmadığına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…