• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlayışsız komşu!

lale77

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2008
393
5
96
Diğer
Merhaba arkadaşlar benim derdim üst komşum sinirlerim çok bozuk bunun 2 sebebi var birincisi,şu an sanki tepemde bir at koşuyor komşunun kızı koşu bandı aldı nerdeyse hergün güm güm koşuyor ve biz çok rahatsız oluyoruz.ikincisi de annesi yaşlı ve tansiyon hastası bizim de tansiyon aleti var aslında bizim demek yanlış olur çünkü onlardan bize gelmiyoki mübarek!sinir oluyorum gece,sabah demeyip ananem rahatsızlandı tansiyon aletini verirmisin diyolar.tamam veririm de geri niye gelmiyo bu alet:kızgın:şu an hala onlarda:oklava: bende de tansiyon var benim de düzenli ölçmem gerekiyo zaten bu nedenle almıştık kendilerine mal ettiler hayır alamayacak durumda olsalar neyse bütün çocukları çalışıyo kızı kendine koşu bandı almasını biliyo hasta annesine bi tansiyon aleti almıyo.söylediğim halde geri getirmiyolar üstüne üslük bide utanarak ben istiyorum eşim de bana kızıyo niye veriyosun diye adam haklı ne zaman sorsa yok diyorum:çok üzgünüm:arkadaşlar biliyorum çok uzun oldu ama bana bi akıl verin tansiyon aletimi bunların elinde nasıl temelli kurtarabilirim şaşkın ve sinirliyim.:bbo:yardımlarınızı bekliyorum lütfen bana doğru bi yol gösterin.:uhm:

almayı başarınca bozuldu de bir daha verme.
koşu bantından rahatsız olduğunu söyle.
spor salonuna yazılsın hatta tavsiyede bulun

Merhaba arkadaşlar benim derdim üst komşum sinirlerim çok bozuk bunun 2 sebebi var birincisi,şu an sanki tepemde bir at koşuyor komşunun kızı koşu bandı aldı nerdeyse hergün güm güm koşuyor ve biz çok rahatsız oluyoruz.ikincisi de annesi yaşlı ve tansiyon hastası bizim de tansiyon aleti var aslında bizim demek yanlış olur çünkü onlardan bize gelmiyoki mübarek!sinir oluyorum gece,sabah demeyip ananem rahatsızlandı tansiyon aletini verirmisin diyolar.tamam veririm de geri niye gelmiyo bu alet:kızgın:şu an hala onlarda:oklava: bende de tansiyon var benim de düzenli ölçmem gerekiyo zaten bu nedenle almıştık kendilerine mal ettiler hayır alamayacak durumda olsalar neyse bütün çocukları çalışıyo kızı kendine koşu bandı almasını biliyo hasta annesine bi tansiyon aleti almıyo.söylediğim halde geri getirmiyolar üstüne üslük bide utanarak ben istiyorum eşim de bana kızıyo niye veriyosun diye adam haklı ne zaman sorsa yok diyorum:çok üzgünüm:arkadaşlar biliyorum çok uzun oldu ama bana bi akıl verin tansiyon aletimi bunların elinde nasıl temelli kurtarabilirim şaşkın ve sinirliyim.:bbo:yardımlarınızı bekliyorum lütfen bana doğru bi yol gösterin.:uhm:

rahatsız oldugun seyi bekleme söyle bence... ben olsam söylerim hemen, bizim de üst komsu bi anormal, geceleri garip sesler geliyor bazen afedersin, bazen de tv yi muzik sesini o kadar acıyor ki gecenin 12sinde ustelik kac kez sikayet ettimm simdi bi sorun yok... alete gelince, iste hemen, ve birdaha istemeye geldiklerin de aynen sunu de " size para veriyim siz gidin alın bi tane " sırnaşık şey vermek zorunda değilsin, kırıldı bozuldu attım camdan aşşa sana inat de :delphin:

al aleti bidaha istediğindede kardeşim götürdü yada işte biri götürdü,getirmedi daha de.en mantıklısı bu eğer onları kırmak istemiyosan.yok farketmez dersen al aleti bidaha vermeyecem geri getirmiyosunuz de.

cnım de ki annem tansiyonunda sorun yaşıo bu ara de onlara verdim de bizde çok kullanılmıo zaten

de ne dicek ona ne ya bi kere 2 kere olur

parasını versinde sat bari ala ala yaa daha nelerrr:):):)

canım koşu bandı içinde bu kadar koşuyosyn işe yarıo mu barii dee ima ett samimisiniz?

arkadaşım açık açık söyleceksin sen benim malıma ortakmısın diye
düşüncesiz insanlara ne kadar katlanıp susarsanız
aman vazgeçer diye beklerseniz hayatta vazgeçmezler
yaptıklarının yanlış olduğunu yüzlerine açık açık söyleceksiniz ki anlasınlar
susmayla çözüm bulamazsınız benneyaptımkibenneyaptımki

Bu tip durumlarda açıkca konuşmak en güzeli, beyaz yalanlarla iş yürümez.
Komşunuza sizinde tansiyon hastası olduğunuzu ve devamlı ölçmeniz gerektiğini, ayrıca koşu bandından rahatsız olduğunuzu açıkca söyleyin.

ayyy neden alsınlar canım tansiyon aleti
sende varmış nasıl olsa
maapartman kullanırsınız işte :)))))))))))))))))))
onların getirmesini bekleme sen iste
bir daha da isterlerse bozuldu servise gönderdik dersin
koşu bandına gelince makul saatlerde kullanmasını rica et,nasıl bir ses oldugunu biliyorum
bir yandan adımların pat pat sesi gelir bir yandan da makinenin motorunun sesi gelir

bu kadar kendini niye üzdüğünü anlayamadım canım.komşun değil mi bu.açıkça söylesene artık bu durumlardan rahatsız olduğunu.hiç görüşmemen senin için daha doğru sanırım.en azından sıkıntın olmaz

Gerçekten de rahatsız edici bir durum canım. Bazı kişilere elini versen kolunu alamıyorsun.
Arkadaşların da dediği gibi - Aletin her an elinin altında bulunması gerektini - veremeyeceğini
açıkça söylemelisin. Sürekli haksızlığa uğradığın stresini yaşamaktansa - söyleyerek bir kez
o stresi yaşar kurtulursun. Sen niçin olması gerektiği şekilde davranmıyorlar diye üzüleceğine-
Onlar neden alamadıklarının üzüntüsünü yaşasınlar. Herkes sınırlarını bilmek zorunda yoksa
birileri mutlaka bildirir. Umarım yüreğindeki uzlaşmayı sağlarsın.a.s.

seni çok ama çok iyi anlıyorum arkadaşım.koşu bandını başka odaya almasını söyleyebilirsin.ayrıca kesinlikle tansiyon aletini iste.almaya gelirlerse ver sen yine ne olur ne olmaz ama verirken hemen getirmesini söyle.ne diyeyim zor.kırılmasınlar diye insan sabrediyor ama iyi niyetini suistimal ediyorlar.vermek istemesende haklısın.dediğin gibi bant alacaklarına annelerini düşünüp tansiyon aleti alsalardı ya..

aynı şekilde değil ama benimde komşumla problemim olmuştu.yeni evlenip geldiğimde komşular bana geldi hoşgeldin'e.

üst komşum bana benim gelen gidenim çok olur,gürültümüz olur idare et olurmu?dedi.ozamana kadar pek olmuyordu yani katlanılır derecedeydi ama ben komşuluk hakkıdır diye ses çıkarmıyordum.

bende bazen müzik açıyorum ama öle bangır bangır değil.hadi dedim birbirimizi idare edelim.zaten komşu kendini hazırlayıpta gelmiş.

bana diyorki sende müzik açıyorsun.bende dinliyorum negüzel.işte bizim gürültü çok olur falancı bizi idare ederdi sağolsun hiç şikayet etmedi.falancıda benden önce burada oturan kayınvalidemlerin kiracısı oluyor.falancı bizi idare ediyordu bu yeni gelin nasıl acaba dedim diyor.iyice zemini hazırladı yani.

ee bende yeniyim zaten.kimsenin huyunu suyunu bilmem.idare ederiz tabii dedim.DEMEZ olaydım.1-2 gün sonra eşim pc almıştı ve ben müzikte açmıyordum.yürüme bandı değil ama ondan beterdir herhalde.3 çocuğu var ALLAHım oradan oraya nasıl koşuyorlar ne dur diyen var nede başka bişey.

eşime derdim deliriyorum gece gündüz böyle diye.idare et n'apalım olsun.belki söz geçiremiyordur kadın diyordu.birgün eşim geç yattı 12-12.30 gibi.aynı şey olmuş yine çocuklar dingonun ahırı gibi oradan oraya koşmuş.ertesi gün anlatıyor bana yaa hiçte dur demiyorlar sinir oldum diyor.

anladınmı şimdi dedim.ama biz yine sabrettik.2. yıl böyle sürdü.birgün namaz kılıyordum ve namazımı bana 3 kere bozdurdular.anneleri olmuyordu gündüzleri bende yok herhalde bide yaşlı babanne var dinlemiyorlardır kadını diye çıktım uyarmak için.çokta sinirlenmiştim tabi.

zile bastım kadın çıktı evdeymiş.dedim böyle böyle.gelmek istemezdim kusura bakma dedim.sanki ben suçlumuşum gibi.birde çok bağıra bağıra konuşuyorlar.fesatlık olsa otur dinle.herşeyi rahatlıkla duyar anlarsın.anlayışla karşıladı görüntüde.daha sonra kapıda karşılaştık.misafirleri gelmiş demişki onlara.aman gürültü yapmayın alttaki gelin çıkan falancı gibi anlayışlı değil.

ey güzel ALLAHım.benim kafa basmadı tabi o an.güldüm geçtim.sonra çıldırdım resmen.evi başıma yıkacaklardı neredeyse 2 sene sabrettim hanım birde anlayışsız dedi yaaa....alt komşudanda ayrı çektim bu arada.hemde ikisiyle aynı anda.msn de yurtdışındaki eşiyle görüşüyor ve saat gecenin 1'i

basbas bağırıyorlar.net duyuyorum.yattığım odanın altındalar.defalarca uykumdan sıçradım.onada aylarca katlandım.ALLAHım ne sabır vermiş bana yaa...ona yaptığımı yazmayacağım ama kahve içerdik beraber yaptığım şeyden sonra ne sesleri çıktı nede bana tek kelime etti.

buarada benim hiç gürültüm olmaz inanın.bazen müzik açıyorum onun dışında beni evde yok sanarlar hep.sesin çıkmıyor nerelerdesin derler.her ikiside taşındı şimdi.alt katta yaşlı insanlar var.üst kattada yeni gelin var.herkes sukunet içinde yani.çok şükür ALLAHıma.inanın çekilir gibi değil.

senin konunda çok uzun oldu kusura bakma.....a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
yürüş bandı böyle ses yapıyormu
bak öğrenmiş oldum
bende arkadaşlara katılıyorum
verirken işin bitince hemen getir canım de istersen
ozaman belki getirir.

Bosuna dememisler edebi edepsizden ögren diye...bende cok sinir oluyorum bu tip insanlara...aldigin gibi geri ver iste...ayrica süreklide gelip istemezki...:kahve:

Bende arkadaslara katiliyorum direkt söylemen lazim...kusura bakmayin veremem esim kiziyor de olsun bitsin...ayrica kosu bandinida baska odaya alin cok rahatsiz oluyoruz diye söyle...cekinme hic...:delphin:

Yerinizde olsam ,

Sizden tansiyon aletinizi isteyecek kadar samimi gören kişiler madem , alır karşıma o koşu bandının

odasını değiştirmelerini rica ederdim...

Bir de "tansiyon aletinizin sizin işinize yaradığını" , her gün ölçüm yapmak zorunda olduğumu

söylerdim , dürüstçe ... Topu atın eşinize , "eşim çok kızıyo elinin altında bulamayınca ..." der işin

içinden çıkardım...

Ama yine de sinir bozucu... Komşum benden domates istesin , karbonat istesin , tuz istesin ,un istesin

seve seve ... Ama elektronik alet , giysi vs . vermek istemem ne yalan söyliyim , bozulunca daha farklı

durumlar yaşanıyo çünkü...

Örnek ; (benim şahit olduğum bi olay )
fön makinesi verildi komşuya Philips marka ...
komşucağız yakmış kullanırken motoru ...
gitti yenisini aldı , sinbo marka :)))

Ne denilebilir ki...

dilerim sağlam gelir tansiyon aletiniz. bu şekilde davrananlar maalesef pek dikkat etmiyorlar aldıklarını kullanırken. ses için söyleyin diyeceğim ama karşınızdaki bunu anlayacak biri mi onu bilmiyorum. ben sürekli görüştüğüm bir komşumu gecenin 3 ünde son ses televizyon seyrediyor diye uyardım (onun oturma odasıyla benim yatak odasının pencereleri karşılıklı) ama apartmanın kötüsü ilan edildim maalesef.

canım bozuldu de böylesine astar verince yüzünü istiyor bir kaç kez bozuldu desen bi daha istiyemezler
üzüp kendini sterese koyma

arkadaşlar öncelikle hepinize çok teşekür ederim kusura bakmayın hmen cevap yazamadım 2,5 aylık bi kızım var o bütün zamanımı alıyor ancak fırsat buldum.komşum anlayışsızın teki birde ev sahibinin kızı kendisiyle pek diyaloğum yok çalışıyor kapıdakarşılaşırsak merba o kadar havalı ki bazen onu bile söylemez hanfendi doğum yaptım gelmedi bile babası çok iyi bi insan bizi de çok sever ona söyledik koşubandı çok rahatsı ediyor diye ama nafile aynen devam ediyor kız kurusu nolcak.zaten kızıylada konuşmuyormuş değişen bişey yok ya o evlenim gidecek yada biz taşıncaz bunun başka çözümü yok babasını takmayan beni hiç takmaz.tansiyon aletine gelince bu sabah istedim bidaha vermicem kırmakta istemiyorum ama napıyım herşeyin bi sınırı var.koşubandını başka odaya taşıması hiç bişeyi değiştirmez çünkü bütün bina sallanıyor herkes bu durumdan rahatsız ama hepsi kardeş ses çıkarmıyorlar bi ben kiracıyım anlıyacağınız çaresizim tek çare taşınmak gittiğim yerde de aynı şeyi yaşamayacağımın garantisi yok ne sinir bozucu bi durum bekarken evimiz tek katlıydı hiç böyle sorunlar yaşamamıştım şimdi heryer de çok katlı binalar var insanların toplum kurallarına uyarak yaşamayı öğrenmeleri gerek bence neyse çok uzattım içimi döktüm rahatladım aynı dertten muzdari ne de çok insan varmış dimi arkadaşlar hepinize sevgiler.Şeniza.s.:1hug:

ay benm de kosu bandım rahatsız etmıyordur ınsallah komusumu..gercı ben rahatsız olabılırler dıye hızını arttıramıyorum bıle ama acıkcası merak edıyorm ses cok mu gıdıyor..ay en uyuz oldugum sey komsu ezıyetı oldugundan hıc ıstemeyecegm bıseyı yapmıyordmdur ınsallah..

Back
X