• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üst kat komşu çocuğu yüzsüzlüğü

Başka derdimiz yok elin çocuğunu ikaz ediyorum. Baba yok anne çıktı şu an koşuyor...Bugünü sağ salim atlatalım :)

valla size yakında oturup gelmek isterdim evinize

yani kocaman kız evde neden ve nasıl koşar

üç yaşındaki koşar ilkokul 3 e giden koşar hatta ortaokulda da koşsun da liseli kız neden koşar

yani size inanmamak değil de kızı merak ettim en çok

dersler bizim okulda 30 dakika teneffüsler 15

o teneffüslerde spor mu yapıyor

yani online eğitim çağında evde koşması garip

ailesi bir şey demiyor diyorsunuz hala

cidden lise 2 ye giden bir birey annesi "koşma" deyince "aaa tamam koşmayayım" der mi

o yaşa kadar bunu öğrenmiştir ya bilerek isteyerek gürültü yapıyordur ya da o olağan hareketidir

annesinin yapma demesi ikisinde de etkili olmaz

ama ben hala evin içinde hiç durmadan depar atmadığı kanaatindeyim

ha bu arada beden eğitimi dersi saatinde depar atıyor olabilir zira bizimkiler atıyor, ders bu diyoruz zavallı alt komşu ile

yine müzik dersinde melodika ya da piyano çalıyor

bunlar da evin ortasında, zira ders bu

alt komşunun çocuğu da çalıyor

hatta oğlumun antrenmanları da online idi bir süreçte akşam vakti koridorda tepişiyordu ama o zaten pandemi başıydı komşu da idare ediverdi sağ olsun

9 yıldır koşuyor diyorsunuz siz 5 yaşından 14 yaşına kadar evde koşan bir kız çocuğu

gözümde canlanamıyor

yani gençler terlik merlik de giymiyor o kadar gürültü için tek açıklama pat pat basması

valla size yakında oturup gelmek isterdim evinize

yani kocaman kız evde neden ve nasıl koşar

üç yaşındaki koşar ilkokul 3 e giden koşar hatta ortaokulda da koşsun da liseli kız neden koşar

yani size inanmamak değil de kızı merak ettim en çok

dersler bizim okulda 30 dakika teneffüsler 15

o teneffüslerde spor mu yapıyor

yani online eğitim çağında evde koşması garip

ailesi bir şey demiyor diyorsunuz hala

cidden lise 2 ye giden bir birey annesi "koşma" deyince "aaa tamam koşmayayım" der mi

o yaşa kadar bunu öğrenmiştir ya bilerek isteyerek gürültü yapıyordur ya da o olağan hareketidir

annesinin yapma demesi ikisinde de etkili olmaz

ama ben hala evin içinde hiç durmadan depar atmadığı kanaatindeyim

ha bu arada beden eğitimi dersi saatinde depar atıyor olabilir zira bizimkiler atıyor, ders bu diyoruz zavallı alt komşu ile

yine müzik dersinde melodika ya da piyano çalıyor

bunlar da evin ortasında, zira ders bu

alt komşunun çocuğu da çalıyor

hatta oğlumun antrenmanları da online idi bir süreçte akşam vakti koridorda tepişiyordu ama o zaten pandemi başıydı komşu da idare ediverdi sağ olsun

9 yıldır koşuyor diyorsunuz siz 5 yaşından 14 yaşına kadar evde koşan bir kız çocuğu

gözümde canlanamıyor

yani gençler terlik merlik de giymiyor o kadar gürültü için tek açıklama pat pat basması
tam ben yazacaktım ağzımdan aldın D damdan abla :D hani oyle derler ya
konu sahibi 15 yaşının içinde lise 1 e giden kızım var
biz karı koca ne kadar özenli olursak olalım ne kadar ikaz edersek edelim
ayaklarını hep pat pat vurur yerlere yürürken.. Terlikli terliksiz
koca çocuk hiç dinlemiyor dinlemeyeceği zaman
siz gidip birebir ikaz edin çocuğu belki utanır
benim kızı komşu gelip uyarsa utanır büyük ihtimalle de uyarmıyor oda :)

Yeni bir ev aldık tadilat yaptırıyoruz mecburen. Başlamadan yan ve karşı komşuların kapılarını çaldık. Bir süre rahatsızlık vereceğiz ama mecburuz, kusurumuza bakmayın mahiyetinde.
İkisi olur öyle şeyler hepimiz yaptırdık dedi, bir tanesi söylenerek konuşmayı sonlandırdı. Üstelik bunu yapan gündüz çalışıyor, tadilatta gündüz olacağı için haliyle sesi asla duymayacak.
Daha sonra karşılaştığımız da, çocuklarımızı ve yaşlarını sordu, öğrenince duvarlarınıza strafor yaptırın ben sesinizi çekemem dedi. Aynen bu kelime ve üslupla. Daha eve bile girmeden, tek sesimizi duymadan, en ufak bir şeyimize tahammül dahi etmeden yaşayacağımız sorunları farkettirdi sağolsun.

Neden gidip cimerden falan yazmıyorsunuz? Bu arad neutral isimli kullanıcı gelmiş herkesi unlike yapıyor muhtemelen sizin komşu.

Daha sonra karşılaştığımız da, çocuklarımızı ve yaşlarını sordu, öğrenince duvarlarınıza strafor yaptırın ben sesinizi çekemem dedi. Aynen bu kelime ve üslupla. Daha eve bile girmeden, tek sesimizi duymadan, en ufak bir şeyimize tahammül dahi etmeden yaşayacağımız sorunları farkettirdi sağolsun.

yani aklımdan geçenleri yazamadım

takıntılı galiba diyeceğim

bir de mesela benim çokkk yakınımda var ilginç birisi

üst komşusu gece kurutma makinasını çalıştırıyormuş rahatsızmış

söyledin mi dedim yooo kendi düşünsün, bunu bilebilmeli dedi

neyse, aynı konuşmanın devamında bu sefer alt komşusunun buna "her sabah 6 da duş alıyorsun, ben uyanıyorum, akşam mı alsan duşunu" dediğini, tabii bunu kayle almadığını, kadının takıntılı olduğunu, her sesten rahatsız olduğunu, duş sesinin alt kata nasıl gideceğini vs vs anlattı

sadece suratına baktım

aklımdan geçenleri eğer burada konu açsaydı yazardım dan diye ama onun yüzene diyemedim

hala içimde kaldı

Liseye giden kız koştur mu demişler ama cidden koşturan ip hoplayıp top oynayanlar var bizde çok çektik küçükken nasıl olursa büyüyüncede değişmediler liseye giden komşu çocukları evin içinde top oynayıp ip atladıklarını biliyorum.

yani aklımdan geçenleri yazamadım

takıntılı galiba diyeceğim

bir de mesela benim çokkk yakınımda var ilginç birisi

üst komşusu gece kurutma makinasını çalıştırıyormuş rahatsızmış

söyledin mi dedim yooo kendi düşünsün, bunu bilebilmeli dedi

neyse, aynı konuşmanın devamında bu sefer alt komşusunun buna "her sabah 6 da duş alıyorsun, ben uyanıyorum, akşam mı alsan duşunu" dediğini, tabii bunu kayle almadığını, kadının takıntılı olduğunu, her sesten rahatsız olduğunu, duş sesinin alt kata nasıl gideceğini vs vs anlattı

sadece suratına baktım

aklımdan geçenleri eğer burada konu açsaydı yazardım dan diye ama onun yüzene diyemedim

hala içimde kaldı
Karşısındakini düşünmeden dünya benim etrafımda dönüyor mantığıyla hareket eden insanlarla uyuşamam. Herşeyin aşırı ve uç noktası bana ters geliyor.
Bundan önce ki evimde üst katımda ki teyze 3-4 yaşlarındaki torununa bakıyordu. Çocuk koştu da, evde top da oynadı, araba yada bisiklet benzeri bir şeyde sürdü. Bir kez dahi kapısına çıkmadım. O teyzenin o yaşta torununu gün boyu parkta gezdiremeyeceğini ama o çocuğunda hareketli olması gerektiğini biliyordum çünkü. Her karşılaşmamız da teyze gönlümü alır, bende çocuk olduğunun bilincinde olduğumla ilgili bir şeyler söylerdim.
Aynı şekilde oğlumda hareketli bir çocuktu. Evde top oynamak istediğinde alt komşunun kapısına gönderirdim izin iste diye. :)) Kadın atıyorum 1 saat izin verir öpe seve gönderirdi oğlumu eve oğlumda bana süre tuttuarak oynardı :))
Evet bu platformda fikirlerimizi daha rahat söylediğimiz doğru. Bazen her şey yüz yüze rahat konuşulmuyor. Ama keşke herkes ortak yaşamda ses istemediği kadar, bazen sese katlanmak zorunda olduğunu da fark edebilse.
Misal önümüzde yılbaşı var, kimi kutlar kimi kutlamaz. Kutlamayan bunu yapana gece yarısına kadar tahammül etmeli. Kutlayanda gecenin belli saatinden sonra sesi biraz daha düşürmeli.
İnsanız yahu aynı dünya hepimizin evi. Sadece ben ben mantığıyla çevrenide huzursuz edersin, kendini de.

Neden gidip cimerden falan yazmıyorsunuz? Bu arad neutral isimli kullanıcı gelmiş herkesi unlike yapıyor muhtemelen sizin komşu.
Olmadığım kesin çünkü müstakil bir evde oturuyorum. Evet aşağıda ki yorumlarınızı beğenmedim, içinize oturmuş olmasına üzüldüm.

Sırf insanları huzursuz etmek için yapılan hareketler. Kaç kişi birbirini öldürdü ve devletin müdahale etmesi için daha kaç kişinin ölmesi lazım merak ediyorum.

Ben de sizle aynı durumdayım. Kendime hakim olamayıp boğazlayacağım adamı. Bunların amacı bize hapse attırmak.
Çünkü iletişim şekli şiddet olan avam ve uç bir yorumu beğenmek kadar beğenmemek de benim hakkım. Olmasa onca ikon şeçenek olarak sunulmazdı.

Liseye giden kız koştur mu demişler ama cidden koşturan ip hoplayıp top oynayanlar var bizde çok çektik küçükken nasıl olursa büyüyüncede değişmediler liseye giden komşu çocukları evin içinde top oynayıp ip atladıklarını biliyorum.

bakın evde ip atlar, top oynar

konu sahibi diyor ki kız sürekli koşuyor, depar atıyor, hatta ben hangi odaya gidersem gelip tepemde koşuyor

dans ediyor dese anlarız, kilo verecekmiş, akşama kadar ip atlıyor tepemde dese haklı çekilmez deriz, mezdeke açıyor analı kızlı dese ayyyh deriz

ama kızın son 9 yıldır yani 5 ila 14 yaş arasında sürekli ev içinde koştuğunu, hatta konu sahibi hangi odaya giderse özellikle orada koştuğunu ve annesinin de koşma demediğini söylüyor

şu online ders çağında özel okula giden yani günde 9 saat dersi olan kızın sürekli ev içinde koştuğunu söylüyor

ben de diyorum ki koşmuyor o, onun yürüyüş şekli pat pat

ama konu sahibi ben gördüm koşuyor diyor

başka konuda da yazdım

üst komşumun oğlu var 100 kg civarı 30 yaşlarında bir delikanlı

merdiven çıkarken apartmanın merdiveni sallanıyor

bu adam evde mini mini nasıl yürüsün

bir yerden bir yere yürürken elbet bir ses çıkıyor, ergenliğini bilemem ama ergenler daha kontrolsüzdür bir yerden bir yere daha hızlı gitmiş gelmiştir

annesi oğlum yavaş bas mı desin, yani sizin örnekte evde ip atlanmaz, top oynanmaz vs diye uyarılır belki ama evde odadan odaya yavaşça süzül demek bana makul gelmiyor

Karşılıklı tartışmak yasak olduğundan çok sakin bir şekilde size yazıyorum. Karşı tarafın size göre üslubunu beğenmemiş olduğunuzu bu kadar "leş" bir dil ile iletmeniz da bana çok "varoş" geldi. Bence fikirlerimizi daha saygılı iletsek çok doğru olacağını düşünüyorum.
Olanı söyledim alınan alınabilir

benim babam da böyle takıntılı bir insandı ama normal değil biraz rahat olun bence artık. 😂
yok canim o da su an aramızdan en cok yüksek sesle konusanıdır simdi biz ona söyleriz :-) ama istemsizce parmak uçlarımda yürürüm hala benim alt katımda kimse yok, rahatsiz etme düsüncesiyle değil de alışkanlık muhtemelen..

Merhabalar, sırf bu konuda akla yatkın öneriler almak için üye oldum. Artık sinir hastası olmaktan korkuyorum. Üst katta tek çocuklu bir aile var. Kız çocuğu ve lise 2 ye gidiyor. Geldiklerinde çocuk küçüktü, taa o zamandan beri aynı çileyi çekiyoruz. Velet evin içinde asla yürümüyor koşuyor hem de topuklarına vurarak. Bir odadan diğerine gidiyor sonra başka odaya...Bu böyle biz uyarana kadar devam . Saatin kaç olduğu mühim değil. En çok sinir edense biz hangi odada bulunuyorsak orada güm güm koşması. Pandemiden önce misafir olduğunda zehir zıkkım ederdi, olduğumuz odanın üstünde durmadan sadece koşardı. Anne ve baba biz aşağıdan tepki verirsek kızlarını anca öyle durduruyor. Gençlere verilen sokak izninde asla sokağa çıktığı yok ana-baba evde bırakıyor, şunu çıkartalım enerjisini atsın diye hiç mi düşünmez insan veya çık yürü koş evde yaptığını parkta yeşillikte yap, bahçemiz yeşillik orada koş bari... Hangi lafı edersek edelim 10 dakika sonra yine aynı ses. Artık koşmadığı zaman bile koştuğunu zannediyorum. Güm güm sesleri hep beynimde sese karşı çok duyarlı oldum. Evimizin başka bir sıkıntısı yokken bunu çekmek çok sinir ediyor. Ana haberde komşu cinnet getirdi haberlerine hak veriyorsun bunları yaşayınca. Lütfen akıl verin.
Bu tarz olaylar çok yorucu oluyor .Allah yardımcınız olsun .

Ben küçükken, yan komşumuzun ikiz bebekleri vefaat etti. Aşı vurduktan sonra ateslenmisler, önce birisi vefaat etti ertesi gün ikincisi. İlk çocuklarıydi ve baya ugrasmislar olası a kadar. Ben ozaman 5 veya 6 yaşındaydım ve benden küçük 2 tane daha kardeşim vardı. Biz çocuklar gözümüzü açtığımız gibi, doğru bahçeye veya sokağaydi o zaman. Ve herkesin kendine müstakil evi vardı sokakta. O ikizler vefaat ettikten sonra, annem beni aldı karşısına ve derdiki, bak kızım, bilmem ne ablanın ikizleri öldü ve çok çok üzgünler. Gelecek iki ay seni ve kardeşlerini dışarıda oynarken, bağırirken, gülerken görmek istemiyorum. Kardeşlerine sen dikkat edeceksin, sen onlara örnek olacaksın ablasi olarak, ben herzaman arkanızdan gelemem ve yardım için de o ölüsü olan komşuda bulunurum. Çok çok dikkat edin de komşu üzülmesin, dedi. Çok iyi hatırlıyorum. Ve hakikatten, sokakta, bizim sokakta yaşayan tek bir çocuk görünmedi. Herkes evinde, sessiz oynadı. Artık nezaman bilemicem şimdi, komşu kadın geldi ve anneme, çıkar çocukları dışarı artık oynasınlar, onlar da bıkmıştır içerde durmaktan dedi ve o günden sonra dışarı çıktık.
Şimdiki anneler Nerde o hisli düşünceler. Kendileri hakkından gelemiyorki çocuğunun. Bakarsınız korkuyordu annesi, beni kızım döver diye. Burda çok okudum, çocuğum beni dövüyor, saçımı başımı yolluyor diye.

Yıllardır çözüm bulamıyorsanız..Kendi evinizse evinizi kiraya verin en üst kat bir eve kiraya çıkın..Benzer şeyleri yaşadım taşindim.
Tabi bizimki 3 yaşında bir çocuktu..

Merhabalar, sırf bu konuda akla yatkın öneriler almak için üye oldum. Artık sinir hastası olmaktan korkuyorum. Üst katta tek çocuklu bir aile var. Kız çocuğu ve lise 2 ye gidiyor. Geldiklerinde çocuk küçüktü, taa o zamandan beri aynı çileyi çekiyoruz. Velet evin içinde asla yürümüyor koşuyor hem de topuklarına vurarak. Bir odadan diğerine gidiyor sonra başka odaya...Bu böyle biz uyarana kadar devam . Saatin kaç olduğu mühim değil. En çok sinir edense biz hangi odada bulunuyorsak orada güm güm koşması. Pandemiden önce misafir olduğunda zehir zıkkım ederdi, olduğumuz odanın üstünde durmadan sadece koşardı. Anne ve baba biz aşağıdan tepki verirsek kızlarını anca öyle durduruyor. Gençlere verilen sokak izninde asla sokağa çıktığı yok ana-baba evde bırakıyor, şunu çıkartalım enerjisini atsın diye hiç mi düşünmez insan veya çık yürü koş evde yaptığını parkta yeşillikte yap, bahçemiz yeşillik orada koş bari... Hangi lafı edersek edelim 10 dakika sonra yine aynı ses. Artık koşmadığı zaman bile koştuğunu zannediyorum. Güm güm sesleri hep beynimde sese karşı çok duyarlı oldum. Evimizin başka bir sıkıntısı yokken bunu çekmek çok sinir ediyor. Ana haberde komşu cinnet getirdi haberlerine hak veriyorsun bunları yaşayınca. Lütfen akıl verin.
Biz taşındık kurtulduk.

bizdede vardı böyle bi dert ben ev sahibiyle konuşmuştum en son sonra sesler kesilmişti

Bir kere genc bir insana velet demeniz dogru degil, gidip sikayetinizi uygun bir dille soyleseydiniz belki yapmazdi. Cocuk degil sonucta nedenini bir ogrenseydiniz ilk once.

Back
X