Anlayışsız mıyım?

Handelizm

Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2022
1.423
2.629
63
30
Büyük bir şehirde yaşasanız, köyde yaşayan (uzaklık anlaşılsın diye köy olarak belirttim) kayınvalideniz senede 1,5-2 ay sizde kalmaya gelse ne hissederdiniz? Kayınvalidenizle iyi anlaşıyorsunuz (kayınpeder köyde hayvan bakımı olduğundan dolayı gelmiyor) senede 1,5-2 ay sizinle yaşaması normal midir? Hiçbir şeye karışmayan 65 yaşında bir kadın. Ben anlayışsız bir insan mıyım? Eşimi bu konuda darlıyorum istemeden.. Kendi annemden bile rahatsız olan bir insanım elimde değil... Bu 2 ay dışında hiç görüşemiyoruz, eşim de bırak da 2 ay göreyim annem diyor haklı mı?

Güncelleme: İyice psikolojim bozuldu hanımlar. kayınvalidemle dün konuştuk 2 hafta sonraya bilet alacak eşim. hiç aklımdan çıkmıyor neden böyle düşündüğümü de bilmiyorum kendime çok kızıyorum. o kadar iyi bir kadını neden senede 1-2 ay idare edemiyorum. neyi bana batıyor inanın bilmiyorum ya. hayır bir de çalışan bir insanım sürekli evde de değilim gerçekten iyice takıntı yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bir sakınca yok yaşamasında şahsen ben memnun olurum.

mecburi bir sebep yok sadece özlem, ana oğulun arasına girmek de istemediğim için çok ses çıkarmıyorum ama gerçekten çok yorucu...

İyi anlaştığınız sessiz sakin biri bile olsa ben uzun süreli misafirliklere karşıyım. Ne kendim giderim ne evime isterim. Gerekirse ben yanına giderim ne bileyim 1 haftalığına ağırlarım senede en az 5-6 kere ama gelip aylarca kalmasını istemem.

2 ay tek seferde çok uzun bir süre bence. 2 şer hafta senede 2 kere gelse hem daha çok görüşmüş olurlar farklı zamanlarda hem de sizin gözünüze de çok gelmez.

gerçekten kayınvalidemi de suçluyorum, insan biraz düşünür ya. şahsen ben o yaşta olsam asla bu kadar rahat bu kadar süre kalamam. sevgi saygı ayrı bir şey, rahatlık ayrı.

2 ay tek seferde çok uzun bir süre bence. 2 şer hafta senede 2 kere gelse hem daha çok görüşmüş olurlar farklı zamanlarda hem de sizin gözünüze de çok gelmez.
maalesef tek seferde geliyor onu eşime teklif ettim ama uzak yoldan geliyor yaşlı kadın git gel yapması iyi olmaz dedi üstelemedim, kötü gelin namım çıkmasın diye:)

Bırakın kalsın gönlünü hoş tutun ne olacak ki? Hayır duasını almış olursunuz bundan güzeli mi var? Ben birileri gelsin de evimde ağırlayayım diye gurbette yol gözlüyorum. Allah hepimize ömür versin de şurda ne kadar yaşayacağı belli mi? Güzel düşünün eşiniz mutluysa siz de mutlu olun

gerçekten kayınvalidemi de suçluyorum, insan biraz düşünür ya. şahsen ben o yaşta olsam asla bu kadar rahat bu kadar süre kalamam. sevgi saygı ayrı bir şey, rahatlık ayrı.
Eski insanlar bu konularda daha açıklar. Hep birlikte yaşadıkları için alışmışlar. Herkes kaldırmak zorunda değil böyle durumları. Bence kayınvalidenizi de kırmadan yavaş yavaş bu durumu ayarlamalısınız. Mesela laf arasında ben hiç kalamam öyle 2-3 ay gibi diye sıkıştırın görüşünüzü. Bekli anlar.

eşimle çok şükür sorunumuz yok güzel söylüyorsunuz ama insan maalesef yaşayınca öyle konuşamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…