Anlayışsız Öğretmen..

Benim okul değiştirme sebebim ise ben Müdüre gittim şikayet ettim bana bilgi verilmesi gerekli çocuk düşmüş ve cok kötüydü.. hep yalnız yakalıyorum bunlar beş yaş çocuğu ve birbirine zarar verebilirler diye hemen konuşulmuş sanırım çocuk ertesi gün bana bağırdı sen öğretmenimi şikayet ettin o da beni oyun odasına sokmadı Herkes gitti ben sınıfta durdum dedi sınıf içinde de oyuna dahil etmemiş sen yaralısın demiş.. ayağı yara değil ağzı yara çocuğun yani tavır almış 45 yaşındaki koca kadın 4 yaş çocuğuna bende yollamadım bidaha ikinci dönem değiştirdim keşke ilk başta o öğretmene verseydim üni mezunu olduğunu bile düşünmüyorum o kadının..

Benim ilkokuldaki ruh hastası öğretmenim de solak olduğum için elime vura vura bir hal olurdu.Sadece sağ elimle yazacakmışım sol elle yazı yazılmaz günah derdi. Şimdi her türlü işimi sol elle yaparken yazıyı sağ elle yazıyorum..
Bir an önce şikayet edin o öğretmen müsveddesini, benim bile sinirim zıpladı burda

hemen idareyle konuşun aynen anlatın ve sınıfını değiştirin..ben de bir öğretmenim ve böyle densiz öğretmen çok malesef..etrafımda gördükçe kıl oluyorum...bir çocuk bana babam ambalaj müdürü dese sıktıra sıktıra severim onu..dalga geçmek ne demek..

Çok üzüldüm yaa o çocuğun ilk okul günleri nasıl hatırında kalacak. Buna engel olun annesi ve babası gitsin görüşsünler gerekiyorsa sınıf değişsin. Benimde bu sene 1e başlayan kız kardeşim var. Annem ben benim küçüğüm filan hep okuldaydik öğretmeni didik didik araştırdım şükür ki iyi ve başarılı bi öğretmene düştük görünüyor. Çünkü kardeşim biraz sessiz sakin bi çocuk eski konularımda da var. Daha okulların yeni açılmasına rağmen baya açıldı. Okul çıkışı uzun uzun konuştuk öğretmenimizle kardeşimi anlattım. Hocamızda ona göre ilgileniyor. Bizim ki de solak bazı harfleri çıkartamıyor filan konuşurken ama daha 5yaşını yeni bitirdi 60aylık bunları hep söyledim. Inşallah öğretmenimiz böyle gider. Sizde gerekeni yapın. Eğitim hayatını çok etkiliyor çünkü.

Hoş bi agiz olamamis ama bu ödev unutma benide ciledn cikariyo 2tenefüse cikmama cezasi veriyorum kizmayn ama etkili oluyo ödül kadar cezada olmali

Konuya değil size cevap vermiş olacağım ama teneffüse çıkmama cezası yanlış değil mi ?
4-5 aylık bir tecrübem var sadece, muhtemelen daha iyi biliyorsunuzdur ama "çocuğun tenefüs hakkını, hiçbir sebeple elinden alamazsınız. Bırakın cezayı, ufacık bir duyuru yapmak için bile.." diye öğrettiler bize hep.

Bir sınıf öğretmeni adayı olarak hayret ettim çok da üzüldüm.
Herkes öğretmen olmasın. Çocuğa sevgisi,şefkati olmayan çocuk psikolojisinden anlamayan insanlar yapmasın bu mesleği
Bu tarz örnekler görünce nasıl bir öğretmen olmayacağımı öğreniyorum.
Tavsiyem; Anne öğretmenle güzel bir dille konuşsun. Çocuğunun ona öğretmenim beni sevmiyor dediğini dile getirsin.
Eğer fayda etmezse mutlaka müdürle konuşsun.
En olmadı çocuğu başka sınıfa alırlar.
O yaştaki çocuğun öz güvenini kırmak, bir şeylere zorlamak, alay eder gibi muamele etmek hiçbir öğretmenin hakkı değildir.

Önceki sayfaları okumamıştım. Benzer önerilerde bulunulmuş.
Zamanında öğretmenlikle yakından uzaktan ilgisi olmayan, başka bölüm mezunlarının sınıf öğretmeni olarak atanmasının hazin sonuçları.
Tabi ki hepsi bir değil. Staj öğretmenim farklı bir bölüm mezunuydu ama harika bir öğretmendi. Mesleği seven kendini bir şekilde geliştiriyor.
Tam tersi öğretmenlik okuyup mesleğini sevmediği için hakkıyla yapamayan insanlar da mevcut elbette.
Bakınız bir akrabamızın öğretmeni;
1. sınıf çocuğu okuma yazma öğrenmiş fakat karnede Türkçesi 2. Neden?
El yazısını güzel yazamıyormuş.
Böyle öğretmenlere ne denir bilemedim

Geleceğin öğretmen adayı olarak gerçekten içim cız etti. Öğretmenleri sadece kağıda bağlı sınavlarla atarlarsa olacağı bu. En önemli meslektir öğretmenlik. Ahlak öğretir, ilim öğretir, sanat öğretir kısacası halk için her şeydir fakat bu ülkede ne doğru dürüst psikoloji öğretiliyor öğretmen adaylarına ne de başka bir şey. Üniversite öğrencisi olarak size tavsiyem alın o çocukcağızı o sınıftan ki okuldan soğumasın. O yaşlar eğitimin temelini atacağı yaşlar ve kötü bir psikolojiyle asla sağlıklı bir şekilde oturtamaz o taşları. Nefret eder okuldan. Geleceğini etkiler. Etraftan soruşturun iyi bir öğretmen, ona nakledin. Kıyamam ona ben ya...

Hoş bi agiz olamamis ama bu ödev unutma benide ciledn cikariyo 2tenefüse cikmama cezasi veriyorum kizmayn ama etkili oluyo ödül kadar cezada olmali

Elde etmeyi düşündüğünüz sonuç nedir ? Teneffüs arası ne için mevcut. Sonra , " Kızmayın ama ". Bu davranış sizin çocuklarınıza yapılsa makul karşılar mıydınız ?
Dersi derste öğretmek kavramları niye var ? Ödevini unuttu. O zaman otur sınıfta , e tuvalete gidecek , yok yap altına mı ? Pes .

benimde böyle densiz bir öğretmenim vardı okulu bırakmak isterdim hep. hala derin bir yara bende.
ilk oklu bitirdim okulumu değiştirmek için günlerce ağladım. çünkü arkadaşlarımda aynıydı öğretmenle. gerizekalı kadın bak alıma geldi. hala h ederim ona.
neyse okulum değişti hayatım değişti.
lütfen çocuğu başka okula alsınlar. yıllar geçti okudum, evlendim, anneyim hala unutamıyorum
yolda karşılaştık konuşmak istedi benim kafamı çevirdim gittim. çok bozuldu arada karşılaşırım ve yüzüme bakamaz.
ama ben unutamadım o kötü işte..

Konuda öğretmenin akademik geçmişi yer almıyor. Ya sınıf öğretmenliği bölümü mezunu ise ?
Ki zaten kendiniz de bir sonraki cümlenizde düzgün bir insansa akademik geçmişinin önemsiz kalabildiğini belirtmişsiniz :)

ne yapılırsa yapılsın çocuk bundan sonraki hayatında okula istemeden giden belkide başarısız bir çocuk olacak..işte bir densiz(öğretmenmiş ne alaka ise)in sanat eseri..kalksın gurur duysun,evlatlarımızı işini beceremeyen işine saygı duymayan bir insanımsıya bırakmak emanet etmek ne acıdır.Keşke idealist öğretmenleri kopyalayıp çoğaltabilsek.

gerçekten çok bilinçsiz bir öğretmen çocuğa gülmesi, çocuğu yapamayacağı bir şey için zorlaması umarım öğretmenini değiştirme şansınız olur ama öğretmen değiştirmek de zormuş sanırım.
bir kaç yorumu okudum da ben eğitimci değilim sadece anneyim ama eğitim sisteminde ödül ve cezanın olmaması gerektiğini düşünüyorum. Gerçi bizim sistemimizde maalesef çok zor çocuğun yapması gereken şeyler için yaptı diye ödüllerimiz veya süprizlerimiz oluyor. Halbuki yapması gerekiyor zaten. Ya da yapamadıkları veya yapmadıkları için cezalandırıyoruz. Çocuklar ilgi alanı olmayan dersler için düşük puan alarak cezalandırılıyor. Halbuki her çocuğun ilgi alanları ve zekaları farklı yönlerde olabilir. Keşke çocuklar ezberden uzak bağımsız bir şekilde yetişebilseler.

sert bir şekilde uyarın bence gerekirse okul müdürü rehper öğretmen yada direk milli eğitime şikayet edin çocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz.. öğretmenlere kesinlikle 6 ay da bir psiko-teknik yapılmalı benim müşterim vardı kadın öğretmen küfürbazın tekiydi bunların eğittiği çocuğun psikolojilerini düşünün

Duzgunce konusulabilir. Cocuk olanlari anlatiyor memnun degil gelmek istemiyor ve agliyor diye.. cok soylencek sey varda sabirrrr

Genelleme yapmadığımı zaten vurgulayabilmişim. Biz de geçtik bu tarz öğretmenlerden. Eminim siz de geçmişsinizdir. Demek istediğim ise şuydu. Bu şekilde hal ve hareketleri olan öğretmenlerin büyük çoğunluğu farklı bir bölüm mezunu olanlar. Bir düşünün lütfen iktisat, işletme,ziraat vs ( etiketleme yapmıyorum örnek veriyorum) bitiren bir insan ne kadar faydalı bir sınıf öğretmeni olacaktır? Olması için baya emek harcaması kendini geliştirmesi gerekir. Yani onun için de vicdanlı bir insan olması lazım. Elbette konudaki öğretmen sınıf mezunu da olabilir. Bu da onun mesleğe saygısının çocuğa ilgisinin olmadığını gösterir. Eğer öyleyse kendisini istifa etmeye davet ediyorum

Sınıf öğretmenliği mezunu olmasına rağmen sınıfı ile ilgilenmeyi ; onları kursa , dershaneye kayıt olmak için yönlendirmek sanan , açın kitabı okuyun deyip kendisi tırnaklarını törpüleyen , öğretmenler gününde bana şu altını veya şu yüzüğü alın diyen sayısız kötü örnek gördüm ve tanıma imkanı buldum.

Bu yüzden farklı bölüm mezunları bu şekilde hareket ediyor denilmesini acımasız buluyorum sadece. Kendini bilen , yetiştirmiş bir biyoloji , iktisat , işletme , fizik mezunu gerekli eğitimlerle pekala verimli birer öğretmen olabilirler. İş kişide bitiyor.

" Ben nasılsa sınıf öğretmenliğini bitirdim , atamam da yapıldı , o zaman patron benim. " zihniyetindeki öğretmenlerin kendilerine çeki düzen verebilmeleri ; özel sektördeki gibi performansa dayalı iş akdi yenileme sistemi ile sağlanabilir aslında. Tabi torpil sistemi ile bunun da bertaraf edilmesi mümkün.

Kesinlikle düşüncelerinize katılıyorum. Fakat tekrar söylüyorum ikisinde de benzer örnekler var. İster öğretmenlik bitirsin ister başka bölüm, öğretmenlik vicdan ve mesleğe sevgi meselesi. Maalesef ki eğitim sistemimizin ne kadar kötü olduğu ortada. Bu düşünce çok acımasızca demişsiniz. Peki iktisat mezunu bir insana kendi mesleğini yapma fırsatı verilmemesi ilgisi dışında bir mesleği yapma durumunda bırakılması çok mu insaflıca? Bu durum hem öğrenciye hem öğretmene hem de kendi mesleklerini yapamayan insanlara yapılmış bir acımasızlıktır. Allah kısmet ederse ben de sınıf öğretmeni olacağım. Değil iktisat, işletme vs farklı bir branşta bile öğretmenlik yapmak istemem. Eğitimini almadığım bir alanda nasıl bir fayda gösterebilirim ki? Mutsuz ve de huzursuz olurum.

1 gün teneffüse çıkmamakla büyük yaralar açılmaz o çocukta.
Tam tersi davranışını tekrarlamamaya çalışır çünkü sevdiği bir şey elinden alınmıştır. Buna da 2. tip ceza deniyor hatta.
Ben uygulamadım bunu ama düzenli ödev yapmayan öğrenci olursa uygularım. Sonuçta teneffüse çıkmadı diye tepkili olacaksa bir aile önce ödev yapmadığı için tepkili olsun bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…