- 7 Kasım 2008
- 6.546
- 8.793
- 498
- Konu Sahibi breakingbadd
-
Bizim geçen yıl anaokulu öğretmenimiz tam bi mal dı .. şikayet etsem elimde ses kayıtları var etmedim.. emeklisi gelmiş yaşlı başlı kadın bizim afacanlara yetmiyor hiçbir şey öğretmedi bi dönem boyunca hap stajyerler ilgileniyordu ben evim yakın olduğu için kendim alıyordum yemek falan götürdüm de çocuklar ne zaman gitsem yalnız bizim ki yan sınıftaki ile çene çalıyor çocuk bi kere düşmüş bi bilgi verilmedi ikinci oldu yine yok.. çocuk bu düşebilir sorun o değildi. Ama en son bi düşmüş yataktan çeteye kadar yüzülmüş kızının. Normalde sınıfa girerdim o gün koridordan yolladı çocuğu görünce sinirim zıpladı üstüne merhem sürmüşler ertesi gün gittim sordum aaaa burda mı düşmüş ben onu evde düştü sanıyorum bana da demedi bi şey dedi dedim çocukların başında durmuyorsun ne zaman gelsem elinde telefon back back üstüne oturuyorsun ana okulu öğretmenleri masası olmamalı o şekilde.. bi de utanmadan evde düşmüş diyo o zaman niye merhem zürdün dedim senin çocuk çok yaramaz laf söz dinlemiyor dedi.. kendi dinletemiyor ikinci dönem hemen değiştirdim okulunu o öğretmeni 100 e kadar yazı yazdırdı diğer okulda çocuğun kalem tutuşu bile değişmişti.. çok güzel sınıfa hakim bi öğretmendi parmak kaldırmadan konuşulmaz dı her kümesi si ismi vardı her şey düzenliydi.. Bu da öğretmen farkı sınıfa hakimiyet farkı diğeri bas bas bağırıyor yine Susan yoktu..
Hoş bi agiz olamamis ama bu ödev unutma benide ciledn cikariyo 2tenefüse cikmama cezasi veriyorum kizmayn ama etkili oluyo ödül kadar cezada olmali
Bir sınıf öğretmeni adayı olarak hayret ettim çok da üzüldüm.Merhaba arkadaşlar şimdi telefonda kuzenimle konuştum,derdini/derdimizi burada paylaşayım.
Şimdi benim kuzenimin çocuğu yani bir nevi yiğenim 1.sınıfa başladı,çok zıpır,sıcakkanlı bir çocuktur.Bizim sorunumuz ise öğretmeni..
Sınıf öğretmeni ilk gün çocuklara anne babanız ne iş yapıyor diye sormuş benim de kuzenimin eşinin mesleği ambalaj müdürü olarak geçiyor serbest meslekte çocuk da doğal olarak ambalaj müdürü demiş.Sonrasında öğretmen de 'Haahaha ambalajın müdürü de mi olurmuş..' diyip gülmüş,çocuklarda gülmüş tabi,bu 1.sorun..
Ertesi günü de çocuklar yaka kartı yapmışlar bizimki de kaybetmiş öğretmene gidip sormuş bir şey olur mu öğretmenim diye kadın da buna sen neden böyle sorumsuzsun göktuğ,bir daha sakın olmasın demiş.O da eve gelip 1 saat boyunca anne öğretmenim beni neden sevmiyor diye ağlamış,şimdi de tekvando da kolunu kırdı.Sağ kolunu kırmış sağlak..Anaokulunda da çizgi çalışmalarını hep sağ elle yapmış alışmış çocuk sağ ele,sınıfta zorla çocuğa sol elle yazdırıyomuş..
Yani biz napalım/kuzenim napsın bilemedik yeğenim de çok güleç bir çocuk kolay kolay ağlamaz.Şimdi de okula gitmek istemiyor,halbuki anaokuluna koşa koşa giderdi..Ne yapabiliriz bu durumda?
Hoş bi agiz olamamis ama bu ödev unutma benide ciledn cikariyo 2tenefüse cikmama cezasi veriyorum kizmayn ama etkili oluyo ödül kadar cezada olmali
Önceki sayfaları okumamıştım. Benzer önerilerde bulunulmuş.
Zamanında öğretmenlikle yakından uzaktan ilgisi olmayan, başka bölüm mezunlarının sınıf öğretmeni olarak atanmasının hazin sonuçları.
Tabi ki hepsi bir değil. Staj öğretmenim farklı bir bölüm mezunuydu ama harika bir öğretmendi. Mesleği seven kendini bir şekilde geliştiriyor.
Tam tersi öğretmenlik okuyup mesleğini sevmediği için hakkıyla yapamayan insanlar da mevcut elbette.
Bakınız bir akrabamızın öğretmeni;
1. sınıf çocuğu okuma yazma öğrenmiş fakat karnede Türkçesi 2. Neden?
El yazısını güzel yazamıyormuş.
Böyle öğretmenlere ne denir bilemedim
Konuda öğretmenin akademik geçmişi yer almıyor. Ya sınıf öğretmenliği bölümü mezunu ise ?
Ki zaten kendiniz de bir sonraki cümlenizde düzgün bir insansa akademik geçmişinin önemsiz kalabildiğini belirtmişsiniz :)
Genelleme yapmadığımı zaten vurgulayabilmişim. Biz de geçtik bu tarz öğretmenlerden. Eminim siz de geçmişsinizdir. Demek istediğim ise şuydu. Bu şekilde hal ve hareketleri olan öğretmenlerin büyük çoğunluğu farklı bir bölüm mezunu olanlar. Bir düşünün lütfen iktisat, işletme,ziraat vs ( etiketleme yapmıyorum örnek veriyorum) bitiren bir insan ne kadar faydalı bir sınıf öğretmeni olacaktır? Olması için baya emek harcaması kendini geliştirmesi gerekir. Yani onun için de vicdanlı bir insan olması lazım. Elbette konudaki öğretmen sınıf mezunu da olabilir. Bu da onun mesleğe saygısının çocuğa ilgisinin olmadığını gösterir. Eğer öyleyse kendisini istifa etmeye davet ediyorumKonuda öğretmenin akademik geçmişi yer almıyor. Ya sınıf öğretmenliği bölümü mezunu ise ?
Ki zaten kendiniz de bir sonraki cümlenizde düzgün bir insansa akademik geçmişinin önemsiz kalabildiğini belirtmişsiniz :)
Genelleme yapmadığımı zaten vurgulayabilmişim. Biz de geçtik bu tarz öğretmenlerden. Eminim siz de geçmişsinizdir. Demek istediğim ise şuydu. Bu şekilde hal ve hareketleri olan öğretmenlerin büyük çoğunluğu farklı bir bölüm mezunu olanlar. Bir düşünün lütfen iktisat, işletme,ziraat vs ( etiketleme yapmıyorum örnek veriyorum) bitiren bir insan ne kadar faydalı bir sınıf öğretmeni olacaktır? Olması için baya emek harcaması kendini geliştirmesi gerekir. Yani onun için de vicdanlı bir insan olması lazım. Elbette konudaki öğretmen sınıf mezunu da olabilir. Bu da onun mesleğe saygısının çocuğa ilgisinin olmadığını gösterir. Eğer öyleyse kendisini istifa etmeye davet ediyorum
Kesinlikle düşüncelerinize katılıyorum. Fakat tekrar söylüyorum ikisinde de benzer örnekler var. İster öğretmenlik bitirsin ister başka bölüm, öğretmenlik vicdan ve mesleğe sevgi meselesi. Maalesef ki eğitim sistemimizin ne kadar kötü olduğu ortada. Bu düşünce çok acımasızca demişsiniz. Peki iktisat mezunu bir insana kendi mesleğini yapma fırsatı verilmemesi ilgisi dışında bir mesleği yapma durumunda bırakılması çok mu insaflıca? Bu durum hem öğrenciye hem öğretmene hem de kendi mesleklerini yapamayan insanlara yapılmış bir acımasızlıktır. Allah kısmet ederse ben de sınıf öğretmeni olacağım. Değil iktisat, işletme vs farklı bir branşta bile öğretmenlik yapmak istemem. Eğitimini almadığım bir alanda nasıl bir fayda gösterebilirim ki? Mutsuz ve de huzursuz olurum.Sınıf öğretmenliği mezunu olmasına rağmen sınıfı ile ilgilenmeyi ; onları kursa , dershaneye kayıt olmak için yönlendirmek sanan , açın kitabı okuyun deyip kendisi tırnaklarını törpüleyen , öğretmenler gününde bana şu altını veya şu yüzüğü alın diyen sayısız kötü örnek gördüm ve tanıma imkanı buldum.
Bu yüzden farklı bölüm mezunları bu şekilde hareket ediyor denilmesini acımasız buluyorum sadece. Kendini bilen , yetiştirmiş bir biyoloji , iktisat , işletme , fizik mezunu gerekli eğitimlerle pekala verimli birer öğretmen olabilirler. İş kişide bitiyor.
" Ben nasılsa sınıf öğretmenliğini bitirdim , atamam da yapıldı , o zaman patron benim. " zihniyetindeki öğretmenlerin kendilerine çeki düzen verebilmeleri ; özel sektördeki gibi performansa dayalı iş akdi yenileme sistemi ile sağlanabilir aslında. Tabi torpil sistemi ile bunun da bertaraf edilmesi mümkün.
1 gün teneffüse çıkmamakla büyük yaralar açılmaz o çocukta.Elde etmeyi düşündüğünüz sonuç nedir ? Teneffüs arası ne için mevcut. Sonra , " Kızmayın ama ". Bu davranış sizin çocuklarınıza yapılsa makul karşılar mıydınız ?
Dersi derste öğretmek kavramları niye var ? Ödevini unuttu. O zaman otur sınıfta , e tuvalete gidecek , yok yap altına mı ? Pes .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?