- 30 Haziran 2013
- 21.996
- En iyi cevaplar
- 1
- 18.146
- 498
- Konu Sahibi breakingbadd
-
ayyyy ben de öğretmenım ama kusura bakmasın o da neymiş oyle ınsan cocuun babasının mesleğiyle dalga gecer mi hiç kaç yasında bu öğretmen yaslı gıbı geldı banaMerhaba arkadaşlar şimdi telefonda kuzenimle konuştum,derdini/derdimizi burada paylaşayım.
Şimdi benim kuzenimin çocuğu yani bir nevi yiğenim 1.sınıfa başladı,çok zıpır,sıcakkanlı bir çocuktur.Bizim sorunumuz ise öğretmeni..
Sınıf öğretmeni ilk gün çocuklara anne babanız ne iş yapıyor diye sormuş benim de kuzenimin eşinin mesleği ambalaj müdürü olarak geçiyor serbest meslekte çocuk da doğal olarak ambalaj müdürü demiş.Sonrasında öğretmen de 'Haahaha ambalajın müdürü de mi olurmuş..' diyip gülmüş,çocuklarda gülmüş tabi,bu 1.sorun..
Ertesi günü de çocuklar yaka kartı yapmışlar bizimki de kaybetmiş öğretmene gidip sormuş bir şey olur mu öğretmenim diye kadın da buna sen neden böyle sorumsuzsun göktuğ,bir daha sakın olmasın demiş.O da eve gelip 1 saat boyunca anne öğretmenim beni neden sevmiyor diye ağlamış,şimdi de tekvando da kolunu kırdı.Sağ kolunu kırmış sağlak..Anaokulunda da çizgi çalışmalarını hep sağ elle yapmış alışmış çocuk sağ ele,sınıfta zorla çocuğa sol elle yazdırıyomuş..
Yani biz napalım/kuzenim napsın bilemedik yeğenim de çok güleç bir çocuk kolay kolay ağlamaz.Şimdi de okula gitmek istemiyor,halbuki anaokuluna koşa koşa giderdi..Ne yapabiliriz bu durumda?
1 gün teneffüse çıkmamakla büyük yaralar açılmaz o çocukta.
Tam tersi davranışını tekrarlamamaya çalışır çünkü sevdiği bir şey elinden alınmıştır. Buna da 2. tip ceza deniyor hatta.
Ben uygulamadım bunu ama düzenli ödev yapmayan öğrenci olursa uygularım. Sonuçta teneffüse çıkmadı diye tepkili olacaksa bir aile önce ödev yapmadığı için tepkili olsun bence...
Koalina , dikkatinizi çekerim , ödevini unuttu diyor. Güzel söz ile anlatmak cezadan daha etkili değil midir sizce de ? Kendi çocukluğunuzu hatırlayın , size bu şekilde davranan bir öğretmen olumlu davranış aşılamış mı olur sizce ?
Diyelim ki ödevini yapmadı , peki nedenini sorgulamak daha önemli değil mi ? Evde ne oldu ?
Bu tarz bir uygulamadan her çocuk farklı şekilde etkilenir. Kimisi için yaralayıcı olmaz kimisi için ise onur kırıcı olur. Sonrasında sunacağınız çözüm nedir ? Çocuğunuzu bir psikoloğa götürün mü ? Çevremiz psikoloğa giden küçücük bireylerle çevrili , biraz özen , biraz empati.
Bunu öğretmenin anlayacağına eminim :) Ödevini unutan çocukla bahane üreten ve bunu alışkanlık haline getiren çocuk bellidir.
1 gün teneffüse çıkmamakla büyük yaralar açılmaz o çocukta.
Tam tersi davranışını tekrarlamamaya çalışır çünkü sevdiği bir şey elinden alınmıştır. Buna da 2. tip ceza deniyor hatta.
Ben uygulamadım bunu ama düzenli ödev yapmayan öğrenci olursa uygularım. Sonuçta teneffüse çıkmadı diye tepkili olacaksa bir aile önce ödev yapmadığı için tepkili olsun bence...
Teoriye pratik hiçbir zaman bire bir aynı olmuyor inanın. Teoride öğretmen şöyle yapmalı böyle davranmalı çocuğun psikolojisine önem göstermeli..Koalina , iyi niyetli düşünmek güzel , kabul. Ancak çocuk babasının mesleğini sorduğunda anlayamayan , alay etmekten çekinmeyen bir öğretmen örneği var iken ; senin söylediğin ayrımı yapan kaç kişi vardır ?
Teneffüs hakkını almak ve bu ceza ile çocuğu eğitebileceğini düşünmek bana göre değil. Konuşarak anlatabilecek öğretmenler istiyorum ben. Çocuklarında bir birey olduğunu fark eden , kendine ve kendi çocuğuna yapılmasını istemeyeceği uygulamaları başkasında denemeyen.
Benimde bir yeğenim var bu yıl 1. sınıfa başladı babasını 2 yıl önce kaybetti.şaşırdım valla ambalajın müdürü mü olurmuş diye kendince espri yapmasına ki buna espiri denmez de neyse. bence öğretmenle acil olarak konuşun
Koalina , iyi niyetli düşünmek güzel , kabul. Ancak çocuk babasının mesleğini sorduğunda anlayamayan , alay etmekten çekinmeyen bir öğretmen örneği var iken ; senin söylediğin ayrımı yapan kaç kişi vardır ?
Teneffüs hakkını almak ve bu ceza ile çocuğu eğitebileceğini düşünmek bana göre değil. Konuşarak anlatabilecek öğretmenler istiyorum ben. Çocuklarında bir birey olduğunu fark eden , kendine ve kendi çocuğuna yapılmasını istemeyeceği uygulamaları başkasında denemeyen.
Önceki mesajlarımı okuduysanız konudaki öğretmeni asla tasvip etmedim arkadaşım. O kabul edilemez bir durum. Farklı durumlardaki genel olarak öğretmen-öğrenci-veli durumundaki bilgilerim ve staj deneyimim sonucu düşüncelerimi belirttim.Böyle konular genelde forumdaki öğretmen arkadaşların öğretmenin tarafını tuttuğu çocuğu alıp karşı tarafı anlayanların da velinin tarafını tuttuğu konular haline dönüşüyor ve olaya pek odaklanılmıyor..
Ama çözümün öğretmenle konuşmak eğer anlamazsa müdüre iletmek, imkan varsa da çocuğun sınıfını değiştirmek olduğunu düşünüyorum. Neticede yeni okula başlayan bir çocuğun okuldan soğumaması önemli olan.
Yanlış anlamayın lüften sizin yorumlarınızı okumadım bileÖnceki mesajlarımı okuduysanız konudaki öğretmeni asla tasvip etmedim arkadaşım. O kabul edilemez bir durum. Farklı durumlardaki genel olarak öğretmen-öğrenci-veli durumundaki bilgilerim ve staj deneyimim sonucu düşüncelerimi belirttim.
EstağfurullahYanlış anlamayın lüften sizin yorumlarınızı okumadım bile
Ben böyle konuların gittiği yeri belirttim genel olarak..
Arkadaşlar işteydim yeni gördüm yorumları..Kuzenim müdürle konuşmuş başka bir sınıftan nakil olacak bir çocuk varmış onunla yer değiştirdiler çok şükür..
sağlak demiş.. sağla yazıyor yaniiisağ kolunu kırmiş salak, derken. anlamadim
sağ kolunu kırmiş salak, derken. anlamadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?