Anlayışsız Öğretmen..

ayyyy ben de öğretmenım ama kusura bakmasın o da neymiş oyle ınsan cocuun babasının mesleğiyle dalga gecer mi hiç kaç yasında bu öğretmen yaslı gıbı geldı bana

Koalina , dikkatinizi çekerim , ödevini unuttu diyor. Güzel söz ile anlatmak cezadan daha etkili değil midir sizce de ? Kendi çocukluğunuzu hatırlayın , size bu şekilde davranan bir öğretmen olumlu davranış aşılamış mı olur sizce ?

Diyelim ki ödevini yapmadı , peki nedenini sorgulamak daha önemli değil mi ? Evde ne oldu ?

Bu tarz bir uygulamadan her çocuk farklı şekilde etkilenir. Kimisi için yaralayıcı olmaz kimisi için ise onur kırıcı olur. Sonrasında sunacağınız çözüm nedir ? Çocuğunuzu bir psikoloğa götürün mü ? Çevremiz psikoloğa giden küçücük bireylerle çevrili , biraz özen , biraz empati.

Bunu öğretmenin anlayacağına eminim :) Ödevini unutan çocukla bahane üreten ve bunu alışkanlık haline getiren çocuk bellidir.

Buradaki eğitimci arkadaşlara Anadolu pedogolojisi ve montessori eğitimini araştırmalarını tavsiye ederim. Çocukları cezalandırarak sadece iradelerini kırıyoruz. Yapmadığı bir şeyi sonrasında zorunlu şekilde yapması sadece kabullenmesinden kaynaklanıyor. Ama ona yaptığı şey fayda sağlamıyor sadece boyun eğen bir nesil daha yetişiyor.

Bunu öğretmenin anlayacağına eminim :) Ödevini unutan çocukla bahane üreten ve bunu alışkanlık haline getiren çocuk bellidir.

Koalina , iyi niyetli düşünmek güzel , kabul. Ancak çocuk babasının mesleğini sorduğunda anlayamayan , alay etmekten çekinmeyen bir öğretmen örneği var iken ; senin söylediğin ayrımı yapan kaç kişi vardır ?

Teneffüs hakkını almak ve bu ceza ile çocuğu eğitebileceğini düşünmek bana göre değil. Konuşarak anlatabilecek öğretmenler istiyorum ben. Çocuklarında bir birey olduğunu fark eden , kendine ve kendi çocuğuna yapılmasını istemeyeceği uygulamaları başkasında denemeyen.

Teoriye pratik hiçbir zaman bire bir aynı olmuyor inanın. Teoride öğretmen şöyle yapmalı böyle davranmalı çocuğun psikolojisine önem göstermeli..
Fakat pratik, kitaptakiler gibi olmuyor. Psikolojide olumlu ceza diye bir kavram var. Yani her ceza aa asla çocuk bunu atlatamaz psikolojisi bozulur diye bir şey yoktur. Olumlu ceza örneğin; çocuk arkadaşının bir eşyasına zarar verdi kullanılmaz hale getirdi. Kendi harçlıklarını biriktirip arkadaşına eşyasını almasıdır. Çocuk ödevini yapmadığı için dayak yiyorsa bu olumsuz cezadır. Fakat bir ders teneffüse çıkmaması ağır darbeler yaratıp çocuğun psikolojisini bozmaz. Emin olun çocuğu teneffüse çıkmadığı için ortalığı ayağa kaldıran veli bir gün olsun ödevleriyle ilgilenmiyor. Bir gün olsun okula gelmiyor. Veliler iyi öğretmen istiyor ama öğretmenler de iyi veliler istiyor.

şaşırdım valla ambalajın müdürü mü olurmuş diye kendince espri yapmasına ki buna espiri denmez de neyse. bence öğretmenle acil olarak konuşun
Benimde bir yeğenim var bu yıl 1. sınıfa başladı babasını 2 yıl önce kaybetti.
Eminim böyle bir soru yeğenime sorulsaydı anlatamaz ağlardı. Öğretmeni çocuklara sorular sormadan öncelikle velileri tanıdı. Eminim ki nasıl sorular soracağını da buna göre seçti.
Sizin öğretmeninizin çocuğun psikolojisini düşünmeden alaycı bir şekilde gülmesi diğer çocukların kendisine katılmasına müsaade etmesi çok yanlış..
Bence önce siz gidip konuşun daha sonra okul yönetimiyle konuşursunuz.
Öğretmenin hareketlerinin değişeceğini sanmıyorum ama en azından belki size okul veya öğretmen değiştirme hakkı doğacaktır..

Ben bu öğretmen için söylemedim ki...Bu öğretmen apayrı bir konu, anlayışsız ve merhametsiz olduğu aşikar.
Konuşarak anlatmak her öğrencide sonuç sağlamıyor. Bahsedilen şeyler tamamen ütopya...40-50 kişilik bir sınıfta hangi bir öğrenciye konuşarak derdini anlatacaksın? Ki bu dertler sadece ödev yapmamak değil.

Böyle konular genelde forumdaki öğretmen arkadaşların öğretmenin tarafını tuttuğu çocuğu alıp karşı tarafı anlayanların da velinin tarafını tuttuğu konular haline dönüşüyor ve olaya pek odaklanılmıyor..
Ama çözümün öğretmenle konuşmak eğer anlamazsa müdüre iletmek, imkan varsa da çocuğun sınıfını değiştirmek olduğunu düşünüyorum. Neticede yeni okula başlayan bir çocuğun okuldan soğumaması önemli olan.

Önceki mesajlarımı okuduysanız konudaki öğretmeni asla tasvip etmedim arkadaşım. O kabul edilemez bir durum. Farklı durumlardaki genel olarak öğretmen-öğrenci-veli durumundaki bilgilerim ve staj deneyimim sonucu düşüncelerimi belirttim.

Yanlış anlamayın lüften sizin yorumlarınızı okumadım bile
Ben böyle konuların gittiği yeri belirttim genel olarak..

Veli toplantısı olmalı yakın zamanda yapıldı mı?
Toplantı yakınsa eğer mutlaka toplantıda bu sorunları dile getirin.

1. sınıf çocuğunda sorumsuzluk, dikkatsizlik doğal.
Bu zamanlarda öğrenecek. Yaka kartını kaybediyor diye çocuk ağlatılır mı?
Ben gel bakalım yenisini yapalım üzülme diyordum.

Ambalaj müdürü esprisine hiç bir şey diyemiyorum bile.

Zorla sol elle yazdırmak ayrı saçmalık zaten yazamaz da neye alışmışsa odur.

Çizgi çalışmasına katılamayacak olması sıkıntı yalnız. Bayramdan sonra seslere geçilecek.
İlk dönem tekvandoya gitmeseydi en azından diyorum üzülerek.
Geri kalacak olması sorun maalesef.

Kesinlikle konuşmalısınız, çocuğun gönlünü almak zor değil merak etmeyin.
Yeter ki öğretmen hatasının farkına varsın.

Allah velinin de iyisiyle karşılaştırsın öğretmenin de.. Amin..

Arkadaşlar işteydim yeni gördüm yorumları..Kuzenim müdürle konuşmuş başka bir sınıftan nakil olacak bir çocuk varmış onunla yer değiştirdiler çok şükür..

Nasil ogretmen olmus sasirmali.Kucucuk cocuk ne bilsin sakayi.Bende yasamistim babam tavukcu demistim meslegi icin herkes gulmustu.Cocuk aklimla soylemeyi bilmemistim

Arkadaşlar işteydim yeni gördüm yorumları..Kuzenim müdürle konuşmuş başka bir sınıftan nakil olacak bir çocuk varmış onunla yer değiştirdiler çok şükür..

Gözünüz aydın. En azından sizin yeğeniniz o bilinçsiz öğretmenden kurtuldu. Sizden ricam kuzeniniz yine de diğer öğretmenin tutumunu idare ile paylaşsın. En azından bir başka çocuğa da aynı densizliği yapmayacağından emin olunsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…