Anne adayları, hangi ilaçları kullanıyoruz, paylaşalım..

arkadaşlar doktorum bana elevit yazdı fakat eczacı decavit verdi kullansam bi sorun olur mu ki ?

ben şimdilik sadece folik asit kullanıyorum,günde 1 tane tok (folbiol)
bir de çok fazla mide yanmam var diye rennie duo şurup kullanıyorum,çok iyi geldi çok şükür Rabbimeee

bende ilk başlarda progestan ve folbiol (folik asit) kullandım. birde idrar yollarındaki enfeksiyon sebebiyle antibiyotik kullandım. 4. aya girdiğimizde decavite başladım. şuan sadece onu içiyorum.

herkese merhaba, 4 haftalık hamileyim. 3 gün oldu öğreneli. doktorum folidoce diye bir ilaç verdi. 4 tüp kan verdim. tahliller yapılacakmış. sanırım sonuçlardan sonra hangi ilaçları kullanacağım kesin belli olacak.

ben ilk 3 ay folik asit kullandım sonra da vitamin elevit verdi.başka da ilaç kullanmadım benim gibi olan var mı demir,kan ilacı vermedi doktorum

ilk 3 ay bende sadece folbiol kullandım. sonrasında folbioli bırakıp elevit ve ferrum kullanmaya başladım. şimdi kramplar için magnorm kullanıyorum haftada 2 defa ve haftada bi defada ocean diye bi balık hapı var onu kullanıyorum. ferrumu hergün mutlaka kullanıyorum

arkadaşlar doktorum bana elevit yazdı fakat eczacı decavit verdi kullansam bi sorun olur mu ki ?

canım decavit elevitin muadili elevit daha etkili ve daha iyi. eczane elevit decavitten daha pahalı diye yerine onu vermiştir. bence elevit kullan zaten haftada 2-3 defa falan alıyorum ben

ben 1 aydır maltofer demir şurubu kullanıyorum, doğumdan sonra 3 ay daha kullan dedi doktorum

bana de elevit verdi doktorum ama içtiğim gibi çıkardım. ondan bıraktım. doktorum düzenli besleniyorsan çok da gerekli değil dedi. demir ilacı da hap verdi ferrum fort ama o da büyük geldi yutamadım. ondan şurubunu içiyorum. şurubunda da folik asit yokmuş. bu gidişim de demirin yanısıra folik asit içeren bir şurup var mı onu soracağım.

Ben de bebek istiyorum Allah izin verir bana da nasip eder inşallah :)) Ben de sizin gibi hap yutamam minik haplar bile boğazıma takılır aklımdan geçiriyordum hamile olursam eleviti nasıl içerim die :)) keşke tüm hapların şurubu da olsa

Bu arada çok zorda kalırsam hapı bal'a batırıp yutuyorum daha kolay oluyor kokusunu tadını almamış oluyorum aklınızda olsun :))

arkadaşlar ben doğum yapalı 2.5 ay oldu.ben o haplardan sadece demir hapını (gneferon du sanırım) düzenli olarak kullandım.vitaminleri,kalsiyumu magnezyumu aldım fakat hepsindende nerdeyse hiç içmedim.çok şükür bebeğim sağlıklı bir şekilde 3,700 gr olarak dünyaya geldi.doğal yollardan beslenme taraftarıyım.bol bol mevsim meyvesi,kırmızı et ve balık tavsiye ederim .omaga 3 oranı en yüksek olan somon sanırım.birde bol bol ceviz ve bademide unutmamak lazım.Allah kolaylık versin hepinizede

4. haftadan 8. haftaya kadar günde yarım folbiol kullandım. 8. hafta zayıf olduğun ve çalıştığın için elevit yazıcam folbiolu bırak dedi öle yaptım, aynı zamanda kanama-lekelenme başladığı için progestan yazdı. 2 hafta sonra da tiroidit olduğumu öğrendim. şu anda sabah aç karnına euthyrox, kahvaltıdan sonra 1 progestan, akşam yemeğinden sonra da yine progestan ve elevit içiyorum. Allah ım bebeklerimizi korusun bize bağışlasın inşallah

bende kullandıgım hapları yutmakta çok zorluk çekiyorum hemen hemen her seferinde kusacak gibi oluyorum ne yapalım belli bi süre çocuk için dayanacagız...

kalsiyum ve magnezyum kullanıyorum ama pek düzenli kullandığım söylenemez. mide bulantısı yapıyor malesef.daha çok besinlerden almaya çalışıyorum almam gerekenleri.

gyno ferro sanol adında demir ilacı alıyorum içinde B12 vitamini sülfat ve folikasit var günde bir tane dedi ama ben haftada 3-4 kez alıyorum ilaç kullanmaktan nefret eden biriyim gebelikten 3 ay önce ve gebeliğimin ilk 3 ayı folikasit kullandım sadece ayrıca gebelik reflüsü başladı gaviskon verdi ama bende bir işe yaramadı bu yüzden bir kaç gün kullandım ve devam etmedim bacak kramplarım aşırı olduğu zamanlar magnorm kullanıyorum... Aslında her türlü besinden yeteri kadar yiyen biriyim bu yüzden çok ilaç kullanmayı tercih etmiyorum doktorumda aynı fikirde

Son düzenleme:
ben de bir aydır decavit kullanıyorum akşamları tok karnına. bu hafta da dr um maltofer verdi onu da sabahları tok karnına içiyorum . ama bu zamana kadar decavit i pek düzenli kullandığım söylenemez unutuyorum malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…