Anne adayları, hangi ilaçları kullanıyoruz, paylaşalım..

ilk öğrendikten snra doktora gidince doktorum folik asit vermişti. folidoce olması lazım.
kabızlığım var dedm ikinci gitmemde bide mide bulantılarım vardı folik asiti bıraktırdı yerine elevit verdi. bbunun içindede folik asit varmış zaten.
mide bulantısı içinde dramamine verdi.
ama kabızlığım hala devam edio.

arkadaşlar bende 30 haftalık gebeyim. ilk 12 hafta boyunca folik asit kullandım. piyasada değişik isimleri mevcut sonuçta hepsi folik asit. 12. haftada bırakmak gerekiyor.sonrasında eğer kansızlık varsa demir hapı verilebiliyor,gebeliğin sonuna kadar kullanacağımız vitamin var. kalsiyum ve magnezyumu her doktor her zaman vermiyor. son üç ayda kramplar olursa magnezyum başlanıyor, kalsiyum ise yeterince kalsiyum alamayan gebelere verilen takviye. gebelikte kalsiyum ihtiyacı özellikle son üç ayda artar ve mutlaka yerine konması gerkir yoksa ilerde kemik erimeleri ve diş kayıpları ortaya çıkar. omega 3 ise hala tartışmalı bir konu, haftada bir iki kez balık tüketmek en ii si ama tüketemeyenler için balığın karaciğerinden değil de gövdesinden üretilen haplar alınabilir deniyor

hunny isimli arkadaşm sana bişey sorucam ama özel mesaj atamıyorum buran sorsam eğer okursan mesajımı buraya bi önersen sevinirim

ilk 3 ay ve öncesinde folik asit kullandım. şimdi 17. haftamdayım ve doktorum hiç bi ilaç vermedi. yediğimi içtiğimi sordu, değerlerime baktı. ekstradan birşeye gerek yok dedi.
haftada 2 gün balık yiyoruz. her gün salatada tere, roka, dereotu yani bol yeşillik ve günde 4 öğün süt veya süt ürünleri. ayrıca gün içinde mutlaka bir avuç fındık, ceviz, üzüm ve badem tüketiyorum.

selam arkadaslar. bende 3ay folik asit kullandım 14+6haftalık hamileyim kan ilacı feramatla vitamin elevit verdi onları kullanıyorum herkeze allahım hayırlı dogumlar nasip etsin iyi akşamlar...

ya kızlar bnde bırsey sorıcm hamıleleıgımn ilk 3 ayı prevıt posıtıve vıtamınını kullandm ıcnde 17 tane vıtamn yazıodu sıgorta karsılamıodu 55 tldı ucretı nese bn onu kulaandıktan sonra doktorumu degıstırmstm oda bna elevıt ve gyno ferro sanol verdı onları kullanmaya baslayınca yan etkı yaptı bnde afedersnz ama ıshal ve dıskımda sıyahtı yan etkılerındede bunlar yazıodu ve bıraktm kullanmayı su andada 30 haftalık gebeym sızde yan etkı yaptımı ne yapmalıymm sızce...

Son düzenleme:

ben üç aylık hamileyim sadece folıc plus diye bi folikasit kullanıyorum bu hafta kontrolüm var belki folikasidi bırakıp vitamine devam eder bilmiyorum başka kan hapı falan kullanmana gerek yok değerlerin iyi dedi.

arkadaşlar erken doğum riski olup ilaç kullananlar varmı?ben 24 haftalık hamileyim erken doğum riskim var ve günde toplam 12 adet ilaç kullanıyorum

slm kıslar bende 14 hafta foıkasıt olarak folbıol ıctım suan dktrum bana maltofer verdı sadece bunun ne oldugun bılen ve kullanan varsa yazabılırmı lutfen

slm kıslar bende 14 hafta foıkasıt olarak folbıol ıctım suan dktrum bana maltofer verdı sadece bunun ne oldugun bılen ve kullanan varsa yazabılırmı lutfen

maltofer demir ilacı canım, yanlış hatırlamıyorsam folik asit de içeriyordu. bende hamileliğimde kullandım 4.aydan itibaren.

arkadaşlar erken doğum riski olup ilaç kullananlar varmı?ben 24 haftalık hamileyim erken doğum riskim var ve günde toplam 12 adet ilaç kullanıyorum

canım inşallah erken doğum olmaz zamanında sağlıkla gelir bebişin. benim ilk kızımda da erken doğum riskim vardı, şu anda da öyle. 6.aydan beri kasılmalarım ve sancılarım oluyo bu nedenle progestan kullanıyorum. onun dışında demir balıkyağı ve vitamin takviyesi rutin aldığım ilaçlar. 12 tane ilaç çok fazla değil mi acaba ?

slm hamişler bugun saglık ocagına gıttım bana dvit3 verdı sızce bunu kullanmalımıyım hamılelık donemınde bunu kullanan varmı cvp yazabılırmı ?

slm hamişler bugun saglık ocagına gıttım bana dvit3 verdı sızce bunu kullanmalımıyım hamılelık donemınde bunu kullanan varmı cvp yazabılırmı ?

ben kullanmıştım canım, şimdide bebeğim kullanıyor, kullan sende. sağlık bakanlığı istiyormuş bütün hamileler bu ilacı kullansın diye, o yüzden aile hekimleri mutlaka veriyor bu ilacı. hatta doğumdan sonra bebek 15günlükken ona da kullanmaya başlıyorsun. kendim kullanırken eczaneden alıyordum ama bebek için sağlık ocağından ücretsiz verdiler ilacı kullanın mutlaka diye.

ama bu ıcındekı kullanma talımatında gereklı olmadıkca gebelıkte kullanılmamalıdır yazıyo o yuzden bıraz tedırgın oldum acıkcası bende ne yapsam bılmıyorum

herkese merhaba bende bir ikiz annesi olarak ilk iki ay sadece folik asit kullandım sonra buna ek olarak coraspın kullanmaya başladım 4 aydan sonra folik asiti bıraktım coraspın,decavit ve ferro sanol kullanıyorum şuanda 20. haftamdayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…