Anne adayları, hangi ilaçları kullanıyoruz, paylaşalım..

Ben 6,5 aylık hamileyim.Çarşamba gunu ishal ve kusma şikayetıyle doktoruma gıttım.
demır hapı ve balık hapı kullanıyordum onları kullanma dedı.

şuan hiç bir ilaç kullanmıyorum.
ve çok halsizim ishalim de geçmedi ..

vitamin kullanmam gerekmez mi?

SİZLER HANGİ İLAÇLARI KULLANIYORSUNUZ?

ama bu ıcındekı kullanma talımatında gereklı olmadıkca gebelıkte kullanılmamalıdır yazıyo o yuzden bıraz tedırgın oldum acıkcası bende ne yapsam bılmıyorum

canım hemen hemen her ilaçta aynı şey yazıyor ama hamilelikte kullanılan birsürü ilaç var. mesela ben ağır bir grip geçirdim, hastanede yattım, antibiyotik kullandım. sonra hamilelik reflüsü oldum,onun için ilaç kullandım, doktor enfeksiyon var dedi, antibiyotikle fitil verdi, onları kullandım vs. hepsindede aynı uyarı vardı ama çok şükür sağlıklı bir bebeğim var. sonuçta doktorumuza güvenmek zorundayız. kullanılmayacak ilacı vermezler bence.

evet haklısın sende cok zor gunler gecırmıssın gercekten neysekı bebegın saglıklı shhatlı dgmus allah uzun omurler versın ıkınızede benımde enfeksıyon sorunum var ama okadar fazla olmadgı ıcın ılac vermedı doktor tesekkr ederım cvp verdgın ıcın

bende ilk aylarda folik asit olarak folbiol kullandım. şimdi günlük bir tane kan hapı (vegaferon), birer tane de suda eritilen magnezyum ve kalsiyum vitaminlerinden ( magvital, calcimax) kullanıyorum.

bizde 2. yapmaya karar verdik inş.....
bizim herif biraz nazlanıyor ama olsun....
3 ay sonra çalışmalara başlıcaz ufak tefek işler var önce onları halletmeliyim.

bugünden itibaren folbiol almaya başladım....hayırlısı olur inş

ferrum fort magvital suya katılıp içiliyor benim doktorum fazla ilaç vermemeye çalışıyorum zaten cok şükür hamileliğimde guzel geciyo

günde bir tane elevit bir tane de demir ilacı olarak santafer

decavit tok karna 1 tane vi-fer demir ilacı aç karna 1 adet (bu ilacı sağlık ocakları ücretsiz veriyor) birde yatmadan önce balık yağı

demir ilacını doktorunuzmu veriyor kızlar ben yurtdışında yaşadığım için herhangi bi vitamin demir ilacı vermedi doktor. türkiyeden getirdiğim folikplus ı kullanıyorum. 2 ay sonra türkiyeye gelicem inşallah vitamin kullanmak için geç kalmam

arkadaşlar erken doğum riski olup ilaç kullananlar varmı?ben 24 haftalık hamileyim erken doğum riskim var ve günde toplam 12 adet ilaç kullanıyorum

canım hangi ilaçları kullanıyorsun? benim de ilkinde öyle bir durumum olduğu için merak ettim.. ben şu an 19+6 dayim.. elevit magnezyum kullanıyorum.. çok korkuyorum:26:

Son düzenleme:
ben doktora çok halsizlik hissediyorum arasıra vitamin alsam olmaz mı dedim. o da bana alma, meyve ye, vitamin karaciğere yükleme yapıyor dedi. buraya yazanlar da genelde kullanıyorlar. tıp aynı tıp değil mi?? :)

16 hafta 1 günlük olduk şu anda idrar yollarındaki enfeksiyon dışında bir problemimiz yok ELHAMDÜLİLLAH tahlil sonuçları gayet normal ama doktor birçok ilaç verdi yaa

osteocare:kalsiyum,magnezyum demir içeriyor

gyno ferro sanol:demir,folik asit,vit B12

magnorm: magnezyum

elevit: tüm vitaminler

pulcet: reflü için

bu kadar ilaç çok değil mi yaa beslenme konusunda çok sıkıntım yok halbuki anlamadım... :/

gebe kalmadan önce doktora gittim gebelik düşünüyorum diye, folbiol ve decavit verdi ama hiç kan testi fln yapmadı.şimdi 7. haftadayım kullanmaya devam et dedi. kullanıyordum 3. gün öncesine kadar. ilacı her alışımda bütün gün bulantı ,baş dönmesi, halsizlik. her adım atışımda midem kakıyo.özellikle decavit iğrenç kokuyo ve kocaman yutulmuyor. 3 gündür ilaç almıyorum çok çok çok daha iyiyim. pazartesi dr. sorucam bakalım ne diyecek.
bir fikri olan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…