Tüm annelere merhaba,
Ben 25 haftalık hamileyim .. Tüm hamileliğim boyunca ( Santafer Fort-Demir hapı, Elevit , Marincap-Balık yağ ,Magnessıum ,Cal-DiVit)
ilaçlarını almaktayım ..
Elevit için bende çok iyi şeyler duymadım içeriğinde sanırım domuz yağ vb katkılar varmış . Facebookta yayınlanan bi haberi sizinle paylaşmak istedim..
Domuz katkılı ürünlere, her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Daha doğrusu bizler doğruları yeni yeni fark etmeye ve bilinçlenmeye başlıyoruz.
İlaç sektöründe de haram katkıların kullanıldığını biliyoruz fakat, özellikle hamilelerin daha çok kullandığı bir ilaçta domuz katkısının olduğunu öğrenince, sorumluluklarım gereği sizlerle de paylaşma zorunluluğu hissettim. Hamile bir hanımın, yediği her lokma bebeği etkilerken, haram katkılı bir ilacın bu kadar pervasızca reçetelere yazılıyor olması ne kadar ürkütücü! Bu konuda beni bilgilendiren Pınar kardeşime teşekkür ediyor, mailinin ilgili kısmını sizlerle de paylaşıyorum:
Domuz katkılı ürünlerle alakalı bu pazartesi çok yıkıcı bir şey öğrendim. Bayer firmasının ürettiği elevit adlı özellikle hamile kadınlara verilen vitamin ilacında domuz katkısı olduğunu öğrendim twitterden. Tam olarak inanamadığım için firmayı arayıp bizzat kendim sordum. görevli bana aynen şunları söyledi evet, elevit adlı ilacın içindeki E vitaminin kaynağı domuzdur
Bunu duyduktan sonraki sorum Peki prospektüste böyle bir açıklama var mı? oldu. onlarda olmadığını belirttiler. kullanılan vitaminin nereden elde edildiği yazmazmış.
Gerçekten sağlık bakanlığına bu soruyu soranlara gelen cevap da firmayı onaylar nitelikte. Bu maddelerin, jelatin vs. nerden elde edildiğine değil hijyenik, kaliteli ve standartlara uygun olup olmadığına bakılıyormuş. haram olup olmadığı önemli değil yani. ister domuzdan gelsin ister başka bir hayvandan.
Size bu haberle ilgili linkleri de iletiyorum.
Allah razı olsun şimdiden.
https://twitter.com/slymnkurt/status/388740167026348032
Şeriat, Tarikat, Hakikat: bakanlığın cevabı
Milli Gazete - Hak Geldi, Batıl Zail Oldu | Zehirlemeye anne karnında basladılar
Bu E vitamini kafamı karıştırdı. E vitaminli şampuanlar, cilt kremleri, sıvı sabunlar vs. ne olacak peki? Bir bilen cevaplasın lütfen. Yoksa kafayı ha yedik, ha yiyeceğiz!!!
Fotoğraf: BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VARSA PAYLAŞSIN LÜTFEN,UMARIM DOĞRU DEĞİLDİR
(( Domuz katkılı ürünlere, her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Daha doğrusu bizler doğruları yeni yeni fark etmeye ve bilinçlenmeye başlıyoruz. İlaç sektöründe de haram katkıların kullanıldığını biliyoruz fakat, özellikle hamilelerin daha çok kullandığı bir ilaçta domuz katkısının olduğunu öğrenince, sorumluluklarım gereği sizlerle de paylaşma zorunluluğu hissettim. Hamile bir hanımın, yediği her lokma bebeği etkilerken, haram katkılı bir ilacın bu kadar pervasızca reçetelere yazılıyor olması ne kadar ürkütücü! Bu konuda beni bilgilendiren Pınar kardeşime teşekkür ediyor, mailinin ilgili kısmını sizlerle de paylaşıyorum: Domuz katkılı ürünlerle alakalı bu pazartesi çok yıkıcı bir şey öğrendim. Bayer firmasının ürettiği elevit adlı özellikle hamile kadınlara verilen vitamin ilacında domuz katkısı olduğunu öğrendim twitterden. Tam olarak inanamadığım için firmayı arayıp bizzat kendim sordum. görevli bana aynen şunları söyledi evet, elevit adlı ilacın içindeki E vitaminin kaynağı domuzdur Bunu duyduktan sonraki sorum Peki prospektüste böyle bir açıklama var mı? oldu. onlarda olmadığını belirttiler. kullanılan vitaminin nereden elde edildiği yazmazmış. Gerçekten sağlık bakanlığına bu soruyu soranlara gelen cevap da firmayı onaylar nitelikte. Bu maddelerin, jelatin vs. nerden elde edildiğine değil hijyenik, kaliteli ve standartlara uygun olup olmadığına bakılıyormuş. haram olup olmadığı önemli değil yani. ister domuzdan gelsin ister başka bir hayvandan. Size bu haberle ilgili linkleri de iletiyorum. Allah razı olsun şimdiden.
https://twitter.com/slymnkurt/status/388740167026348032 Şeriat, Tarikat, Hakikat: bakanlığın cevabı Milli Gazete - Hak Geldi, Batıl Zail Oldu | Zehirlemeye anne karnında basladılar ******************** Bu E vitamini kafamı karıştırdı. E vitaminli şampuanlar, cilt kremleri, sıvı sabunlar vs. ne olacak peki? Bir bilen cevaplasın lütfen. Yoksa kafayı ha yedik, ha yiyeceğiz!!!