Anne adayları, hangi ilaçları kullanıyoruz, paylaşalım..

şu an kaç haftalık sizin bebiş? benim de çok bulantım var kusmuyorum ama hiç birşey yiyemiyorum doktor onun için yazdı galiba. kullanmaya başlayalı 3-4 gün oldu az da olsa yemeye başladım.

Şuan 25 + 2 gün oldum ve hala elevit kullanıyorum. Kusmamana sevindim. Benim ilk aylarım çok zordu hiç birşey yiyemedim yemediğim halde kustum ama herşeye rağmen ilacı bırakmadım.

26 haftalık hamileyim elevit
ostoecare
gyno tardy feron
solgar omega 3 kullanıyorum tahlil sonuçlarım gayet normal çıkmasına rağmen doktorum devam et diyor.Bize de uymak düşüyor...

merhaba kızlar; 26+2 haftalık hamişim. hamileliğimin ilk 3 ayı
folbiol
coraspin
estrofem
crinone jel
oksapar (kan pıhtılaşması engelleyici göbektn iğne) kullandm.

3.ayımdan beridirde;
santafer fort
decavit
coraspin
osteocare , kullanıyırum.

merhabalar. benim ilaç listem biraz kabarık !! daha önce bir düşüğüm olmuştu bunun için doktorum tedbirli davrandı. şuan 14+0 günlük hamileyim. progestan, corasprin, marincap balık yağı, cal-d-vita kalsiyum ve haftada 2 kere gynoferon demir hapı kullanıyorum.

ferplex fol- 1 flakon
elevit -öğlen tok.
henüz 12. haftamdayım.yeni başladım zaten.balık yağı neden kullanıyorsunuz.ben balık yiyebilen biriyim.ozaman kullanmama gerek yok sanırım değil mi
Evet sık sık balık yiyorsan önermemiştir.
Ben balık yiyemediğimi söylediğim için Solgar'ın Omega 3ünü verdi.

ben 2aylık hamileyim suan sadece folıkasıd ıcıyrum sız kacınca ayda başladınız vıtamınlere kan haplarına bırde bnm dusuk rıskım var dusuk onleyıcı hap kullanıyorum

ben 6 haftalık hamileyim doktorum sadece folbiol verdi 5 gn sonra yine gideceğim inşallah, o zaman testler isteyeceğim dedi. Kalp atışlarına bakıcaz dedi. Acaba o yüzden mi bişey vermedi henüz? Siz ilaçlara ne zaman başladınız

20. haftama kadar progestan, coasprin, elevit idi

progestanı bıraktım bir süre ama şimdi gece ıkınmalarım olduğu için 33.haftamdayım progestana başladım tekrar

Progestan yumuşak kapsül iki tane oral ve vajinadan

elevit 1 tane

gyna ferro sanol 1 tane

magnorm 1 tane

coraspin ve folibicol kullanıyorum

27 haftalık hamileyim sadece kan hapı kullanıyorum doktorum pek ilaç yanlısı değil. Benim gibi olup vitamin filan kullanmamanın zararını gören var mı?

27 haftalık hamileyim sadece kan hapı kullanıyorum doktorum pek ilaç yanlısı değil. Benim gibi olup vitamin filan kullanmamanın zararını gören var mı?

bende 20 haftalık hamıleyım.elevıt kullanmaya başamıştım fakat kollarımda dokuntu kasıntı alerjı herşeyı yaptı ve bıraktım kullanmayı bugun dr gttım elevıt kullansan ıyı olur dedı bende bugun tekrar aldım bakalım ne olacak .elevıt hakkında pek ıyı seler soylenmıyo haberler cıktı ama dr sormayı unuttum fıkrı olan varmı

Tüm annelere merhaba,

Ben 25 haftalık hamileyim .. Tüm hamileliğim boyunca ( Santafer Fort-Demir hapı, Elevit , Marincap-Balık yağ ,Magnessıum ,Cal-DiVit)
ilaçlarını almaktayım ..
Elevit için bende çok iyi şeyler duymadım içeriğinde sanırım domuz yağ vb katkılar varmış . Facebookta yayınlanan bi haberi sizinle paylaşmak istedim..

Domuz katkılı ürünlere, her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Daha doğrusu bizler doğruları yeni yeni fark etmeye ve bilinçlenmeye başlıyoruz.

İlaç sektöründe de haram katkıların kullanıldığını biliyoruz fakat, özellikle hamilelerin daha çok kullandığı bir ilaçta domuz katkısının olduğunu öğrenince, sorumluluklarım gereği sizlerle de paylaşma zorunluluğu hissettim. Hamile bir hanımın, yediği her lokma bebeği etkilerken, haram katkılı bir ilacın bu kadar pervasızca reçetelere yazılıyor olması ne kadar ürkütücü! Bu konuda beni bilgilendiren Pınar kardeşime teşekkür ediyor, mailinin ilgili kısmını sizlerle de paylaşıyorum:

Domuz katkılı ürünlerle alakalı bu pazartesi çok yıkıcı bir şey öğrendim. Bayer firmasının ürettiği “elevit” adlı özellikle hamile kadınlara verilen vitamin ilacında domuz katkısı olduğunu öğrendim twitterden. Tam olarak inanamadığım için firmayı arayıp bizzat kendim sordum. görevli bana aynen şunları söyledi “evet, elevit adlı ilacın içindeki E vitaminin kaynağı domuzdur”
Bunu duyduktan sonraki sorum ” Peki prospektüste böyle bir açıklama var mı?” oldu. onlarda olmadığını belirttiler. kullanılan vitaminin nereden elde edildiği yazmazmış.
Gerçekten sağlık bakanlığına bu soruyu soranlara gelen cevap da firmayı onaylar nitelikte. Bu maddelerin, jelatin vs. nerden elde edildiğine değil hijyenik, kaliteli ve standartlara uygun olup olmadığına bakılıyormuş. haram olup olmadığı önemli değil yani. ister domuzdan gelsin ister başka bir hayvandan.
Size bu haberle ilgili linkleri de iletiyorum.
Allah razı olsun şimdiden.
https://twitter.com/slymnkurt/status/388740167026348032
Şeriat, Tarikat, Hakikat: bakanlığın cevabı
Milli Gazete - Hak Geldi, Batıl Zail Oldu | Zehirlemeye anne karnında basladılar
Bu E vitamini kafamı karıştırdı. E vitaminli şampuanlar, cilt kremleri, sıvı sabunlar vs. ne olacak peki? Bir bilen cevaplasın lütfen. Yoksa kafayı ha yedik, ha yiyeceğiz!!!
Fotoğraf: BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VARSA PAYLAŞSIN LÜTFEN,UMARIM DOĞRU DEĞİLDİR(( Domuz katkılı ürünlere, her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Daha doğrusu bizler doğruları yeni yeni fark etmeye ve bilinçlenmeye başlıyoruz. İlaç sektöründe de haram katkıların kullanıldığını biliyoruz fakat, özellikle hamilelerin daha çok kullandığı bir ilaçta domuz katkısının olduğunu öğrenince, sorumluluklarım gereği sizlerle de paylaşma zorunluluğu hissettim. Hamile bir hanımın, yediği her lokma bebeği etkilerken, haram katkılı bir ilacın bu kadar pervasızca reçetelere yazılıyor olması ne kadar ürkütücü! Bu konuda beni bilgilendiren Pınar kardeşime teşekkür ediyor, mailinin ilgili kısmını sizlerle de paylaşıyorum: Domuz katkılı ürünlerle alakalı bu pazartesi çok yıkıcı bir şey öğrendim. Bayer firmasının ürettiği “elevit” adlı özellikle hamile kadınlara verilen vitamin ilacında domuz katkısı olduğunu öğrendim twitterden. Tam olarak inanamadığım için firmayı arayıp bizzat kendim sordum. görevli bana aynen şunları söyledi “evet, elevit adlı ilacın içindeki E vitaminin kaynağı domuzdur” Bunu duyduktan sonraki sorum ” Peki prospektüste böyle bir açıklama var mı?” oldu. onlarda olmadığını belirttiler. kullanılan vitaminin nereden elde edildiği yazmazmış. Gerçekten sağlık bakanlığına bu soruyu soranlara gelen cevap da firmayı onaylar nitelikte. Bu maddelerin, jelatin vs. nerden elde edildiğine değil hijyenik, kaliteli ve standartlara uygun olup olmadığına bakılıyormuş. haram olup olmadığı önemli değil yani. ister domuzdan gelsin ister başka bir hayvandan. Size bu haberle ilgili linkleri de iletiyorum. Allah razı olsun şimdiden. https://twitter.com/slymnkurt/status/388740167026348032 Şeriat, Tarikat, Hakikat: bakanlığın cevabı Milli Gazete - Hak Geldi, Batıl Zail Oldu | Zehirlemeye anne karnında basladılar ******************** Bu E vitamini kafamı karıştırdı. E vitaminli şampuanlar, cilt kremleri, sıvı sabunlar vs. ne olacak peki? Bir bilen cevaplasın lütfen. Yoksa kafayı ha yedik, ha yiyeceğiz!!!

Ben 9 haftalık hamileyim. İlk öğrendiğimde folik asit verdi doktorum kullanmaya başladım, hamileliğin 6. haftasında vitamin yazdı o zamandan beri onu kullanıyorum. 7. haftada ufak bi kanamam ve kahverengi lekelenmem oldu o yüzden progestan(düşük önleyici hap) verdi onu kullanıyorum.

kan hapı kullanıyorum birde doktor vitamin hapı verdi ama daha kullanmaya başlamadım çok kilo yapıyor illa kullanılması şart deil dediler ..vitamin hapını siz kullanıyormsnz ?

kan hapı kullanıyorum birde doktor vitamin hapı verdi ama daha kullanmaya başlamadım çok kilo yapıyor illa kullanılması şart deil dediler ..vitamin hapını siz kullanıyormsnz ?

bende 10 haftalık hamileyim decavit ve folbiol kullanıyorum. doktor vitamin hapının kilo yapacağını söyledi ama bebeğim için kullanmak zorundayım. o salıkla büyüsün yeterki kilolar hiç gözümü korkutmuyo :))

Ben 16 haftalık hamileyim. Sadece "Elevit" kullanıyorum; gece yatmadan önce 1 tane.

Ben 16 haftalık hamileyim. Sadece "Elevit" kullanıyorum; gece yatmadan önce 1 tane.

15. haftadan sonra demir hapı alınması gerekli diye biliyorum ama çünkü vücudun daha çok kana ihtiyacı oluyor. kan bebeğin beslenmesini sağlıyor. ben vitamini bıraktım. gyno ferro sanol, magnezyum, coraspirin kullanıyorum. sebze meyve et falan tükettiğim için vitamin kullanmıyorum. herşeyden yemeye her türlü vitamini almaya çalışıyorum.

benim doktorumda tam tersini söyledi. dengeli besleniyorsan vitamine gerek yok dedi. çünkü vitamin fazlalığıda bebeğe zarar veriyormuş. bu nedenle beslenmene ok dikkat etme sorumluluğun var dedi. sabah aç karna pekmez içiyorum. kahvaltıda yumurta peynir ve ev yapımı yeşil zeytin(hazırlarda katkı maddesi var) ve süt tüketiyorum. aralarda kuru üzüm badem yiyorum. her sabah mutlaka muz tüketiyorum. akşam yemekte 1 kase yoğurt tüketiyorum her gün. akşam 9-10 gibi zeytinyağlı marul salatası yapıyorum kendime.daha ne yapabilirim bilmiyorum. eskiden insanlar bu kadarını yemediği halde vitamin kullanmıyormuş. bende bıraktım elevit değil decavit kullanıyordum ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…