Anne adayları, hangi ilaçları kullanıyoruz, paylaşalım..

kızlar yardım.. ben gyno ferro sanol kan ilacı kullanıyorum 15 haftalık gebeyim ama bende çarpıntı nefes darlıgı oluyo sizce haplamı alakalı?böle yan etkileri olan var mı aranızda?

bende hipotiroidi olduğu için sabahları eutrox alıyorum elevit kullanıyordum ama doktorum vinalac immunitum ile değiştirdi daha kapsayıcı diye aynı zamanda omega3 verdi demir hapı kullanıyorum(maltofer fol) bide calcium sandoz kullanıyorum çok geliyor gözüme ama çocuğa bişey olur diyede bırakamıyorum doktorum verdi sonuçta

crinone jel, coraspin,fraxiparine (kan slandırıcı) ve folbiol içiyorum.
haftayada decavit ve demir hapına başlıyorum

bende Decavit vitamin- tok karnına,günde 1
Ferramat demir-sabah,aç karnına günde 1
demir hapı kabızlık yapıyor ama yapıcak birşey yok.

ben 18 haftalık hamileyim
gyno ferro sanol demir ilacı
decavit diye bir vitamin
birde hipotroit yüksek çıktı diye 2 gündür eutrox diye bi ilaç
kızlar bişe sorucam özellikle troit ilacı kullanan arkadaşlarım aspirinde içmemiz şart mı?pıhtılaşma yapar mı?ben içmiyorumda aklıma takıldı.
birde saglık ocagına gittiğimde hemşire bana demir ilacı ve vitamıni bir gün arayla içmemi söledi yani bir gün demir ilacı bir gün vitamin sizde mi böle kullanıyosunuz?

cnm bn ikisini de aynı gün alıyorum. gynoferon (demir hapını) aç karnına sabah... kahvaltıdan sonrada decavit (vitamin) kullanıyorum. balık yağı hapı yada kan ilacı vermedi doktorum... bn de ona takıldım bir dahaki gidişimde unutmazsam sorcam inş

Ben de gyno ferro aliyorum arti elevit ama demir ilacini ac karnina icmiyorum ben tok iciyorum doktor sana o sekildemi tavsiye etti

Bacağımda sabaha karşı kramplar oluşmaya başladı. hoppp doktora gittik. Gitmez olaydım mı desem bilemedim. Tam 3 tane ilaç verdi.

1. Magvital : Magnezyum içinmiş. Suda eritilip kullanılandan. Günde 2 dedi ama ben 1 alıyorum.

2. Cals- D3 : Henüz cesaret edip başlamadım.bu da suda eritiliyor. Günde bi kez öğlen almamı tavsiye etti.

3. Ferrozinc : Bu da kan ilacıymış. Daha doğrusu demir. 2 kez almamı söyledi. Buna da başlamadım. Kabız yaptığını duymuştum. Ayrıca kan değerime bakılmadan kullanmam saçma geldi. Kan testi yaptrdım pazartesi alıcam sonucumu. Ona göre karar veririrm artık.

Bu ilaçlardan kullanan var mı aramızda? Çok rahat değilim çünkü bir yanım hepsini kullan diyor diğer yanım zaten hamilesin bir sürü ilaç da neyin nesi diyor. Tabi bi de decavit var yaklaşık 2 aydır kullandığım. Ne yapmalıyım sizceee?

Dr bana da demir ilaci ve elevit verdi elevitin yarisini kullandim sonra domuz jelatini vs dolayi icmedim. Demir ilacini kullaniyorum sadece gunde 2 bardak sut 2 kase de yogurt yiyorum salatami normal zamanda da eksik etmiyordum simdi hic aksatmiyorum. Badem ceviz kuru kayisi kuru incir kuru uzum bunlari da ara ogun olarak tuketiyorum. Ha bide meyveleri hic aksatmiyorum. Ayrica extradan vitamini bu yuzden almadim. 16+3 gunluk oldum hamilelegimin basindan bu yana 1.5 kilo aldim bebegin gelisimi de sukur iyi dedi dr. Eleviti kullanirken siskinlik oldu hemde istahimi cok acmisti o yuzden de almak istemedim

Arkadaşlar, ben demir hapını içerken midem bulanıyor çok fena.. Çoğu zaman da öğürme geliyor İlacı aç karnına içiyorum.. Sizlerde de böyle bir sorun var mı? Ne yapmam gerekiyor acaba?

seni çok iyi anlıyorum benim de dr um follik asit yerine elevit verdi henüz 8. haftamdayım ilk 12 hafta follik asit kullanmalısın diyorlar elevitin içinde de follik asit var ama oranı çok düşük ne yapacağımı bilmiyorum

18 haftadayım.

1. Levotiron : Guatr için. Aç karnına. 1 tane.
2. Maltofer : Demir için. Aç karnına. 1 tane.
3. Magvital : Magnezyum. Tok karnına. Suda eritiyorum.
4. Newcal D3 : Kalsiyum. Tok karnına. Suda eritiyorum.
5. Elevit : Vitamin. Tok karnına. 1 tane.

Magnezyum ve Kalsiyumu sırt ağrılarım olunca verdi. 2 gündür kullanıyorum. Hala ağrıyor, umarım bir an önce geçer...

20. haftadayım.

İlk 3 ay coraspin ve folbiol kullandım. 16. haftadan itibaren de doktor bunlara decavit ekledi.3 ilacım var yani şuan içtiğim. Kan ilacını sordum doktora, decavit kullandığın için gerek yok dedi
.

merhabalar,

önce sağ tarafta başlayıp sonra ortalara dogru ılerleyen şiddetli yırtılma hisli acıdan nasıl kurtulacağımı bilemiyorum.

oturuyorum olmuyor kalkıyorum olmuyor nefes egzersızı yapıyorum olmuyor.. ıyıce halsız bırakıyor beni..

bebegımın ayakları tam orada tekmeledıkce acıdan nefesım kesılıyor..

kaburgalarım mı dar cıgerlerım mı genıs bebegım mı buyuk.. :.(

ki ağrı eşiği yüksek biriyimdir.. sırtımda 3 fıtık, omuriliğimde 2 yerde disk kayması + gittikçe büyüyen hemoroidim var..
hiçbiri beni bu kadar halsiz bırakmıyor ama göğsümün tam ortası yarıldı yarılacak..

nolur biriniz birşey söyleyin..
parol içiyorum artık ne yapayım.. o bile kar etmiyor...

Merhaba kızlar bende 28. haftadayım, Aldığım ilaçlar hamilelik reflüsü oluştuğu için hamileliğim başından beri sabah aç karnına bir Pulcet.

vitamin olarak gece yatarken decavit. Kan ilacı Gynoferon aç karnına alıyorum.
Doktorum ağrı kesici oalrak Parol kullanabileceğimi söylemişti ama şükür hiç gerek kalmadı.

Aspirin kanı sulandırabileceği için doktor tavsiyesi olamadan kullanılmamalı bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…