Anne adayları, hangi ilaçları kullanıyoruz, paylaşalım..

bugün kadın uzmanına gideceğim kalp atışlarını duymak için ve keseyi görmek için

benim kadar ilaç kullanan yoktur herhalde.Hamilelik öncesi ve ilk 12 haftaya kadar folik asit + coraspin
12.haftadan sonra elevit multivitamin +ferro sanol(demir hapı) +omega 3 (balık yağı) + calsiyum magnezyum günde 1 adet
bunlara halen devam etmekteyim.
Şu son haftalara girdiğim bugünlerde ufak bir lekelenmem olduğu için erken doğum riskine karşı günde 3 adet progestan
yani şuanda toplam 7 tane ilaç alıyorum.Saatlerini ayarlamak bazen canımı sıkıyor ve bıktımmm
yaşlılar gibi ilaç torbasıyla gezer gibiyim.
Aldığımz bu vitaminler bebekten çok anne sağlığı ile ilgili.Eski zaman insanları bunu biraz garip karşılıyor mesala benim annem herseferinde ne gerek var bu kadar ilaç çocuğa zararlı değil mi der durur.Bende herseferinde onlar bebekten çok anne sağlığı için gerekli der dururum:) çünkü gerçekten öyle .(Örneğin bende hiç kansızlık yoktu.Ama hamilelik boyunca demir depolarım normalin altında çıktı.) aynı şekilde emzirme döneminde de anne vücudundaki tüm değerler azalıyor.Onun için artık günümüz doktorları daha sıkı önlem alıyorlar.Gebelik sonrasında calsiyum eksikliğine bağlı olarak dişlerde dökülme yada eklem sorunları çıkabiliyor.Bebek her şekilde beslenir sizden.Ama sizin takviyeye ihtiyacınız var.
Her ne kadar ilaç içmekten bıkmış biri olsam da kendim sağlığımz ve bebişlerin sağlığı için bir süre buna katlanmak zorundayız sevgili anne adayları...

Bugün doktora gittim ve Magnorm, Decavit, Santafer Fort, Gaviskon, Lansor, Metamip verdi. hepsini içmek çok karmaşık, üstüne üstün birde progestan içiyorum ufak bir lekenmem olduğu için.

Selam arkadaşlar bende gebeliğimin 13. Haftasındayım ikili tara testi yaptırmaya gittiğimde dr elevite başladı 3 gündür içiyorum folik asitede devam zararı yok dedi kan değerlerim iyi çıktı başka bişey vermedi omega 3 önerdi bide hiç balık yiyemiyorum kullanan varmı?

imom omega diye bi hap verdi banada. daha önceden de folbiolu kullanmıstım

Mrb arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım 14 haftalık hamileyim doktorum banada calsiym magnezym demir hapı verdi hepsini birarada kullanan varmı bilgi verirmisiniz...

Folicdose isimli folik asiti durdurduk ilk 3 ay onu icmistim simdi de ferrozinc diye bi hapa basladim demir ve cinko var bundada... Onun disinda progestan aliyorum kanamam basladigi icin. Birde tiroid ameliyati gecmisim oldugu icin eutrox.

Balik yemiyorsan omega sart bende zorla olsa bile yiyorum haftada 2 defa. Birini dogal balikcidan alip evde yapiyoruz digerini ton balik olarak yiyorum. Bazende esimle balik yemeye gidiyoruz ama tabi o sekilde daha masrafli :)

Hanımlar
Ben 21.haftadayım hala folikasit kullanıyorum iki hafta önce sağlıkocağına gittim decavit verdi ikisini bir kullanıyorum başka ilaç kullanmıyorum herkes çok erken başlamış, farklı ilaclar alıyor yada ben geç kalmışım :-(

Ben 17.haftadayım calsiyum, magnezyum, kan hapı , coraspin kullanıyorum. decavit ve folik asiti ilk 3 ay kullandım.

Balık yagını kendinizmi alıyosunuz arkdşkar doktormu yazyor bende balık yemiyorum ferro sanol,folic asit ve progestan kullanıyorum 13 haftalık gebeyim kanamam filan yok benim ama dr zorlamssn kendini ve kanam olmuş diyerek verdi ewimi taşıdgım için gerçekten yordum biraz kendimi agrım oldu ama kanamam filan olmadı.balık yagını nasıl alabilirim

Herkese merhaba...
28 haftalık hamileyim.
Balık yemediğim için omega-3 içiyorum.
Vitamin ve kan hapı da içiyorum.Henüz magnezyuma başlamadım.Haftaya da ona başlayacağım.

Bende 19 hafta 2 gunluk hamileyim ilk 3 ay folik asit kullandim. 2 haftadir da maltofer kan surubu iciyorum. Gunde 2 defa tok karnina sabah aksam.

Bende 36. Haftadayim gnyo ferro sanol kan hapi kullaniyorum birde hamile reflüsü oldugu icin gaviscon surup kullaniyorum

3. Ayimdan buyana Ferro sanol , magnorm magnezyum verdi icemedim onu ,calciday D3 kalsiyum Marincap special içiyorum ... suan decavit ,santafer ,calciday ,marincap devam ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…