Anne adayları, hangi ilaçları kullanıyoruz, paylaşalım..

Ben tüm değerlerime baktırıp, herhangi bir eksiklik var mı onu kontrol ettirdim. 4 ay boyunca kan alıyorlar zaten, değerlere de baksınlar değil mi... Hiç bir eksiklik olmadığı için ilaç almadım. Ben biraz fazla doğalcıyımdır. Pek kimyasaldan hoşlanmam. O yüzden sadece balık yağı, buğday ruşeym, 27. haftayım ve grip sezonu açıldığı için propolis ve çörek otunu ekstra alıyorum. Susam yağınıda yeni içmeye başladım, kramplarım vardı magnezyum eksikliği olabilir diye,.. Tabi bir rahatsızlık varsa mutlaka doktorun tavsiyesine uymak lazım... Bir çalışmada gereksiz folik asit kullanımının, çocuk üzerinde hiperaktivite ve uykusuzluk yaptığını yazıyordu. :)

Bilmiyordum. Folik asiti sadece bir ay kullandım. 4-8 haftalarda arası. 8. Haftadan sonra gerek yok dedi doktor. Bıraktım.su
an sadece crinoni diye bir sey kullaniyorum.

31. haftalıgım sabahları aç karna ferrum fort içiyorum. gün içinde de ostimax balık hapı

bana da sağlık ocagındaki ebe d vit damla verdi günde 9 damla iç dedi. reçetesini okudugumda sadece yenidoğanlarda uygun oldugu , hamilelikde kesinlikle kullanılmaması gerektiği yazıyordu. hiç içmedim bende.

Doktor bana omega3 takviyesini 24. Hafta da verdi ama ben zaten kullanıyordum. Krill yağı omega 3 açısından en saf ve zengin içeriğe sahip olduğu için ben daha önce omega 3 olarak satılan desteklerden kullanırken bir seneyi aşkın süredir krill yağına dönmüştüm zaten. Normalde balık tüketmeyen biriyim ama gebelikten önce ve şu anda düzenli olmasa da tüketmeye gayret ediyorum.

bana da sağlık ocagındaki ebe d vit damla verdi günde 9 damla iç dedi. reçetesini okudugumda sadece yenidoğanlarda uygun oldugu , hamilelikde kesinlikle kullanılmaması gerektiği yazıyordu. hiç içmedim bende.

Kanda d vitamini bakıldı bana 15. Hafta civarıydı, d vitamini düzeyim 16 çıktı. Zaten Decavit kullandığım için Dahiliye uzmanı (Kadın doğum doktorum yönlendirdi) günde 8 damla D vit almamı istedi. Evet ilaç prospektüsünde ben de okudum yazanları ama doktorlarıma bu konuda güveniyorum aşırı derecede d vitamini eksikliği çekiyorum. Doktor decavit içinde d vitamini olduğunu eğer decavit almaaydım d viti daha yüksek dozda içeceğimi ama zaten decavit aldığım için 8 damla almamı belirtti.

Bilmiyordum. Folik asiti sadece bir ay kullandım. 4-8 haftalarda arası. 8. Haftadan sonra gerek yok dedi doktor. Bıraktım.su
an sadece crinoni diye bir sey kullaniyorum.
Folik asit konusunda ise gebe kalmadan 4 ay önce kullanmaya başladım. Gebelikte ise doktor 12 haftadan sonra bıraktırarak decavit e devam etmemi istedi.

okuduğuma göre çoğuna omega-3 verilmiş bana neden balık yağı hapı felan vermedi yaa.. balık da yiyemiyorum

okuduğuma göre çoğuna omega-3 verilmiş bana neden balık yağı hapı felan vermedi yaa.. balık da yiyemiyorum
Bu konudaki düşünceni doktorun ile paylaş bence. Kafanı kurcalayan her konuya doktorun yanıt verebilmeli.

Merhaba ilk 3 ay sadece folik asit kullandim..Hamilelik oncesinde baslamistim zaten.Demir hapini yeni biraktim.Coraspin kalsiyum magnezyum balik hapi ve decavit kullaniyorum.O kadar cok ki cogu zaman atliyorum bazilarini.

Kızlarbende 5 haftalık hamileyim dün doktordaydım test aonuçlarına baktı ve sadece folil asit kullanıyorum başka hiç bi ilaç vermedi. Normal mi? Anlamadım. Ben hep bende kansızlık varsır diye düşünüyordum çok üşüyorum çünki. Anlamadım. Herkes birsürü vitamin kullanıyo.ben sadece folik asit Tekrar sorayım doktora bakalımm

Tam kan testinde kansızlık alenen görünüyor. Ben de öyle teşhis olmuştu tam bir sene önce. Doktor kan testine göre değerlendirmiştir mutlaka ama kansızlık da sadece üşüme belirti değil. Ben üşüme, çabuk yorulma, halsizlik, nefes darlığı, baş dönmesi gibi sorunlar yaşıyordum.

Folik asit kullanımı ilk üç aydı bende, sonra vitamin yazdı. Endişe etme bence, doktor durumuna göre, ihtiyacına göre reçeteni yazar.

Bende ferrum fort(sabah aç karnına-kan hapı) decavit(sabah tok karnına- vitamin) ahnen doğru söylüyorsunuz hanımlar ilaçlar uyuşmuyor:)

Ben sadece maltofer fol (demir ilacı) kullanıyorum vitamin yediklerinizde var die vermedi

Folik asit kullanıyorum bende. Başladıktan sonra tahlil yaptırdım TSH değerlerim yüksek çıktı ilaçla alakası var mıdır acaba?

gebelık oncesınden berı folık asıt folbıol alıyorum.
bır ay kadar gynoferon kullandım 8-12 hafta arası, gunde ıkı adet ama talasemı tasıyıcısı oldugum ıcın bıraktım hapı, bır ay kadar 12-16 arası hafta arası multıvıtamın kullandım onu da bıraktım.
su a tek aldıgım gunde bır adet folbıol, baska hap kullanmıyorum. doktorum da gerek gormuyor , hapsız hayat daha guzel, yeterkı dengelı ve duzenlı beslenın kızlar, öenmlı olan bu zaten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…