- 21 Ağustos 2015
- 8
- 6
- 6
- 41
Sabah aç karnına tiroid düzenleyici hapımı alıyorum. Kahvaltı sonrasında Decavit. Akşam yemeği öncesi ya da sonrasında Ferrum fort. Gün içinde bir adet Omega 3 takviyesi için Krill yağı hapı ( gebelikten önce de her gün kullanırdım), ayrıca D vitamini eksikliği bulunduğu için D vit damla kullanıyorum.
Yaklaşık bir ay önce zaman zaman yaşadığım reflü ve yemek borusundaki yanma yüzünden de kimi zaman antiasit tablet alıyorum. Tabii ki hepsi doktorumun bilgisinde ve onayında.
Ben tüm değerlerime baktırıp, herhangi bir eksiklik var mı onu kontrol ettirdim. 4 ay boyunca kan alıyorlar zaten, değerlere de baksınlar değil mi... Hiç bir eksiklik olmadığı için ilaç almadım. Ben biraz fazla doğalcıyımdır. Pek kimyasaldan hoşlanmam. O yüzden sadece balık yağı, buğday ruşeym, 27. haftayım ve grip sezonu açıldığı için propolis ve çörek otunu ekstra alıyorum. Susam yağınıda yeni içmeye başladım, kramplarım vardı magnezyum eksikliği olabilir diye,.. Tabi bir rahatsızlık varsa mutlaka doktorun tavsiyesine uymak lazım... Bir çalışmada gereksiz folik asit kullanımının, çocuk üzerinde hiperaktivite ve uykusuzluk yaptığını yazıyordu. :)
bana da sağlık ocagındaki ebe d vit damla verdi günde 9 damla iç dedi. reçetesini okudugumda sadece yenidoğanlarda uygun oldugu , hamilelikde kesinlikle kullanılmaması gerektiği yazıyordu. hiç içmedim bende.Sabah aç karnına tiroid düzenleyici hapımı alıyorum. Kahvaltı sonrasında Decavit. Akşam yemeği öncesi ya da sonrasında Ferrum fort. Gün içinde bir adet Omega 3 takviyesi için Krill yağı hapı ( gebelikten önce de her gün kullanırdım), ayrıca D vitamini eksikliği bulunduğu için D vit damla kullanıyorum.
Yaklaşık bir ay önce zaman zaman yaşadığım reflü ve yemek borusundaki yanma yüzünden de kimi zaman antiasit tablet alıyorum. Tabii ki hepsi doktorumun bilgisinde ve onayında.
Bu omega 3 ya da balık yaglarini kullanmanızı doktor mu söyledi? Kaçıncı haftadan itibaren kullandınız?
Ben günde 2doz cleaxen iğne ,haftada bir proluton iğne ,her gün de sevabıyla ve corasprin kullanıyorum
bana da sağlık ocagındaki ebe d vit damla verdi günde 9 damla iç dedi. reçetesini okudugumda sadece yenidoğanlarda uygun oldugu , hamilelikde kesinlikle kullanılmaması gerektiği yazıyordu. hiç içmedim bende.
Folik asit konusunda ise gebe kalmadan 4 ay önce kullanmaya başladım. Gebelikte ise doktor 12 haftadan sonra bıraktırarak decavit e devam etmemi istedi.Bilmiyordum. Folik asiti sadece bir ay kullandım. 4-8 haftalarda arası. 8. Haftadan sonra gerek yok dedi doktor. Bıraktım.su
an sadece crinoni diye bir sey kullaniyorum.
Bu konudaki düşünceni doktorun ile paylaş bence. Kafanı kurcalayan her konuya doktorun yanıt verebilmeli.okuduğuma göre çoğuna omega-3 verilmiş bana neden balık yağı hapı felan vermedi yaa.. balık da yiyemiyorum
Kızlarbende 5 haftalık hamileyim dün doktordaydım test aonuçlarına baktı ve sadece folil asit kullanıyorum başka hiç bi ilaç vermedi. Normal mi? Anlamadım. Ben hep bende kansızlık varsır diye düşünüyordum çok üşüyorum çünki. Anlamadım. Herkes birsürü vitamin kullanıyo.ben sadece folik asit Tekrar sorayım doktora bakalımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?