Anne evinden kopamayan gelin

• Konu Sahibi Konu Sahibi 3nity
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Adam her gün giderse karısı kendine vakit ayırabilecekken onu ihmal ediyor olacak. Kadın adamın "şu an seninle görüşemem" diyeceği vakitlerde görüşüyor. Karısına sorsun, karısı kabul ederse o da her gün gitsin. Ama adamın "şu an seninle görüşemem" diyeceği vakitlerde karısının sosyalleştiği kişilere karışma hakkı yok.

Ama mesela "3 gün sonra şu arkadaşlarıma gidelim mi, onlar bize gelsin mi" vs diyebilir.

Yahu ben ailemle 20 gündür tlfda bile konuşmuyorum bana bu ilişki normal geliyor değil ama böyle vıcık vıcık aile ilişkisi olan ev arkadaşlarım vardı , günde abartısız 70 kere arardı annesini. Ordan biraz anlayabiliyorum kızın halini.

Normal değil ama özelini anlatma bölümü yada erkeğin olduğu güne temizlik yapma bölümü olmasa problem edilmeyebilir

Ben kimseye kolay kolay boşanın demem. Yazmam da. Evlilikler bozulmasın tabii. Problem adamın problemi haklısınız ama sanırım kız ile konuşmuş işe yaramamış. Kısasa kısas yapmak-kısa bir süre için tabii ki- kadının empati kurmasını sağlayabilir çünkü kızın burada eşinin duygularını da anlaması lazım. Benim yazdığım çok düz mantık bir şey. Burada çok zeki hanımlar var. Daha akil yorumlar gelirse herkes yararlanır o ayrı fakat yine aynı şeyi savunuyorum; her gün anneye gidip o kadar uzun süre kalmak çok hoş bir durum değil. Anne o. Tabii ki gidilecek;her zaman gözümüz üstlerinde olacak ama bu yanı her gün gitmek gerçekten aşırı bence.

Benim Yengem de hep annesinde, ve orda kalır okula giden çocuğu var abim yollar okula, banyosunu yaptırır. Hastane işi olur önemli bir şey olur hiç gelmez bile. Artık böyle bir anlaşma yaptıklarını düşünür oldum çünkü normal değil. Çocuğu büyük bir rahatsızlık geçirdi ama hiç yerinden kımıldamadı, muhakkak üzülmüştür ama yok yok. Bana normal gelmiyor.
O kadar orda ne yapıyor onu dahi anlamıyorum.
Sizinki yine eve geliyormuş :))

Yemin mi etmem gerekiyor? Aynı şeyi adamın yapmasında da sorun yok. Özel hayatı anlatmak ise yanlış.

Burada "kayınvalidemlere çok gidiyoruz" diye dert yananlar, yoksa "adam ailesiyle çok görüşmesin diye" mi dert yanıyordu? Ne saçma. Adam ben onunla vakit geçiremeyecekken babasıyla görüşse ne olur, arkadaşıyla görüşse ne olur.

gelininiz annesine gitme mevzusunu cok abartmis gercekten hergun sabahtan aksama kadar gidilirmi hafta bir iki olabilir oda yakinsa tabi
diger konuda hani herseyi annesine anlatiyor demissiniz ya kizlar kendi ailelerine gitmese bile telefonda bile anlatirlar herseylerini annelerine yani genelimiz boyleyizdir cinsel konular haric anlatiriz bu boyledir

Ama var işte. Bu biraz şey gibi oldu halamın bıyıkları olsa amcam olurdu.

Şimdi hiç birimiz kıvırmayalım, kocasının vaktinden çalmıyormuş da , adam aç kalmıyormuş da falan yapmayın hepimiz kadınız:) Emek verilmeyen, içinde yaşanmayan ev yuva olmuyor maalesef. Evin kadını eve bir dokunacak, bir şeylerle ilgilenecek, yine gitsin annesine ama evinin sorumluluğunu almalı. Belki eşinin zamanından çalmıyor ama evliliğinden çalıyor açıkça. Erkek ya da kadın fark etmez, evine sahip çıkacak her ikisi de , sağlam bağlar böyle oluşur. Çalışma, kendini geliştirme, hiç bir iş yapma bu da hiç sevimli bir kişilik değil kabul edin. İnsan biraz hayata sarılmalı, sadece eş için değil kendisi için bunu yapmalı. Ayrıca ev içinde olanları kızın ailesinin bilmesi iğrenç bir durum. Eğer ki gelinin psikolojik bir sorunu ya da kendisini evinden soğutan bir kocası yoksa biraz ayar verilme zamanı gelmiştir bence

Annemle aramda 12 saatlik yol var yazın yanlarına gittiğimde kalabildiğim süreç max 5 gün o da kendimi zorlarsam hayret ediyorum hergün hergün ne muhabbet ediyolar ne konuşup napıyolar ben mi evime çok bağlıyım anlamıyorum

Siz bence sessiz kalın kardeşiniz kayınvalidesiyle konuşsun.

Esimle olan hicbit sorunumu anneme yada babama anlatmam cunku ben iki gun sonra barisirim ama onlar unutmaz
Kardesinizin oncelikli cozmesi gereken sorun bu bence , uzun uzun konussun yada kizin yakin bir arkadasi varsa kardrsiniz ona anlatsin arkadasi geline anlatsin

Surekli anneye gitme olayina yorum yapamiycam ben haftada 1 gittigimde bile max 2 saat oturabiliyorum sonra kacmak icim bahane uretip sivisiyorum evden

Şimdi bakın ben az önce de yazdım; her ilişkinin dinamiği farklı. Size normal gelmiş. Olabilir. Siz sorun etmezmişsiniz. Olabilir ama buradaki adam rahatsız oluyor yani ortak yol bulmak lazım. Benim eşim maç izlemeyi çok sever. Ben sevmem. Ortak nokta ise onun kulaklıkla benim kulaklıkla istediğimiz şeyleri izlemek oluyor. Kadının burada bunu yapması lazım aksi bencillik oluyor. O da evlilikte olmuyor. Uyum sağlamalı ikisi de birbirine.

Bu yazdığınız ortak yol oluyor işte. Son yorumunuzdan sonra gördüm. Kadın bunu yapmadığı için adam sinirleniyor bence.

Ben ailemden ayrı şehirdeyim ama aramız 1 saat. Hani günübirlik gitsem giderim de kalpazanlık mıdır nedir zor geliyor. Haftada bir gidiyorum ben de onda da kalmadan geri dönüyorum. Yeni evimi fazla mı benimsedim nedir anlamadım.

Kardeşiniz kesinlikle çok haklı. Geline hak verenleri anlayamıyorum bahsedilen erkek olsaydı vay ana kuzusu daha büyümemiş anasının dizinin dibinden çıkamamış diye dünyanın lafı sayılırdı burda. Kadın olunca hemen yok hep evde sıkılmıştır yok kocası evde yok zaten ne farkeder diye saçma bir savunma yapılıyor. Kadın evi otel gibi kullanıyor yemeği hep anasından getiriyor. Sürekli oraya gitmekten evinin temizliğini bile yapamıyor bir misafir bile gelemiyor eve. Çocuğu eve bağlayan bir ayak bağı görüyor. Bu nedir Allah aşkına. Böyle evlilik mi olur? Böyle ev yuva mı olur? Bu kadar anasına meraklıysa evlenmeseydi dizinin dibinde otursaydı o zaman. Yazık değil mi bu adama karısıyla doğru düzgün bir aile olamamış. Karısının ailesi maydanoz gibi herşeyin içinde. Özel hayat denen bişey yok. Valla çok sinir bozucu. Ana kuzusu erkekler gibi kadınlar da çok itici. Kardeşinizin bişeyler yapması lazım bu böyle gitmez.

Bana gore normali bizimki be seridinacim
Ben senelerce annemle yan evlerde yasadim , iki haftada bir gece yemege giderdim
Isten gelir kapidan oglumu alir iyi geceler der kendi evime gecerdim
Hic isim olmaz yani anlamam da mumkun degil hergun annesine gidenleri

Bana sorsan sen hergun gider misin diye, gitmem. Cok yakin olsa da gitmem. Seviyorum evimi, tek olmaui, rahatligi. Kocam hergun gitse is cikisi bizimle gecirecegi vakti benden aldigi icin tabi ki laf ederim. Ama kiz evde yalniz olmaktansa annesine gidiyormus. Dedigim gibi gitmem ama gidende beni rahatsiz etmez. Yapucak bir sey bulamiyordur. Evde depresyona girmesindense gitsin annesiyle vakit gecirsin derim. Esinden caldigi bir vakitte yok nihayetinde.

Ben 29 umda evlendim ve tam hazır olduğumu hissettiğim anda evlendim. Belki o yüzden böyle mantık çerçevesinde bakıyorum. 22 yaş evlilik için çok erken bence. O yaşta ben de o kadar sorumluluğu kaldıramazdım ama işte tam da o yüzden bekledim ve pişman olmadım.

Adam evde yokken esinin annesinde oturmasinin ne sakincasi olabilir ki? Hatta iyi bile ev kirlenmez, faturalar azalir :)
Ayni seyi erkek icin de dusunuyorum, ben calisiyorken esim issiz olsa butun gun evde bos bos tek basina oturmasindansa annesine ablasina falan gitmesini tercih ederim. Bazi insanlar yalnizken sıkılır, bebek de olunca yardim bekler, kalabalikta daha guzel vakit gecer.

İlle konuşacaksa lohusalık geçsin öyle konuşsun. Şimdi daha hassas olacağı için konu farklı yerlere sapmasın.

Ama kızın annesinin tavrı da önemli. Kız annesinden gelince gününü güzel geçirdiği için rahatlamış deşarj olmuş olarak mı geliyor. Yoksa kocasına karşı dolmuş olarak mı. Annesi karışıyor mu evliliklerine vs.

Ya ben kendimi adamın yerine koyuyorum; çok sinirlenirdim sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…