Anne evinden kopamayan gelin

• Konu Sahibi Konu Sahibi 3nity
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Cifte standart diyen arkadaşlara bende katiliyorum.Mesele evde kocası yokken gitmesi degil ki.Biz nasıl ailelerine düşkün eşler için yuva olamıyoruz aklı hala annesinin evinde diyoruz bence aynı şey.Kendini o eve ait hissetmemek.Bazen Esin geldiğinde mutfaktan sevdiği yemeğin kokusu gelmeli.Bunlar hisdir.Benimsemektir.

Ben ortada bir sorun goremedim.

Sadece saglik kaydini kendi semtine aldirsa iyi olur.

Onun haricinde eviyle kocasiyla ilgiliyse gunduz nerde oldugu bu kadar sorun olmamali.

Bir yandan da komik
Gelindeki azme hayran kalmamak elde degil.
40 haftalik hamileyken istanbul trafiginde araba kullanacak kadar da azimle gidip gelmis

Ben de böyleyim şimdiye kadar eşim şikayet etmedi.
Sordum rahatsız oluyorsan fazla gitmeyim diye.Eşim hayır zaten ben yokum ben gelince evde ol dedi.
Benimki yan mahallede 1 sokak var aramızda.
Kv tarafı da yakın ama istemiyorlar çocuklarımı.
Annemler çok düşkünler ee çocuklarım da sıkılıyor açıkcası ben de sıkılıyorum konu komşu pek yok mahallemde.
Bende onunla bununla dedikodu konuşmaktandsa (hiç de haz etmem)anneme gidiyorum.
Maddi durumumuz pek iyi degil annem yap beraber yiyelim diyor.
Bir zararını görmedik biz.Aksine çocuklar hastalansa felan ilk onlar koşarlar.
Ama kışın yagmurda sogukta ya da çocuklar hastayken gitmem tabi ki.
Her şey yerine göre zamanına göre.

Olayı öyle bir anlatmışsınız ki ne diyeceğimi bilemedim vs vs.. ne diyeceğiniz zaten belli. Yeni Doğum yapmış eşi. Biraz sabır anlayış zamanla oturur konuşur hepsini yoluna koyarsınız. Bu kadar basit. Ne var yani o işteyken annesine hergün gidip geliyorsa?

Tek kardeşinize hak vereceğim kısım evde boş oturan kadın varken tek izin gününde gelip ev işi yapmak oldu
Bir de özel hayatı ailesine anlatması
Ama diğer konu hala aynı ha evinde oturuyor ha anasinin evinde ne fark var

Sizi hep çok kardeşli ve annesine çok düşkün bi adamla düşünüyorum.. asıl o zamanki görüşleriniz ne olcak onu merak ediyorum :)))

Esimin 5 kardesi var aralari en fazla 2 şer yaş olan yani benim 4 gorumcem, 1 kaynim, 2 gorumce kocasi bir de eltim var, sayamadigim kadar teyze amca hala dayi kuzen de cabasi
Yani akrabalarin coklugu fikrimi degistirmez ki, ben evde yokken neden adam evde otursun, ya da kadin... her gun aksama kadar komsusuyla oturan tipler var mesela, koca olsam komsusuyla oturmasindansa anasiyla oturmasini tercih ederdim

Bu kiz kendini nasil mutlu hissediyorsa oyle yapsin .. bnce problem Yok.
Her gun gidiyorsa anlassin esin konussun mesela haftanin iki gunu git Dese huzursuzluk mu olur ki bilemedim
Esin gelmeden evde Oluyorsa yemegide iyi kotu mutlaka önüne koyuyorsa bnce hic karismayin,
kk de neler okuduk biz En buyuk sorunlari bu olsn.

Niye ama? Esler annesine gitmesin derken onlari kiskandigimiz icin mi soyluyoruz daha cok esimizle vakit gecirmek icin mi? Ben evde yokken ne istiyorsa yapsin, beni ilgilendirmez ki.
Niyesini söyleyeyim, anormal davranışlar insanın sinirini bozar da ondan. İster ben yokken yapsın ister varken, anormal davranıyor yahu. Ben yokken eşim her gün kafayı çeksin beni ilgilendirmez diyebilir miyiz, bu da ona benzer bi bağımlılık nasıl anlayamıyor kızlar hayret ediyorum.
Her gün anaya babaya gitmek,
Her gün sokak sokak gezmek,
Her gün alışverişe gitmek,
Her gün arkadaşla yapışık gibi buluşmak,
Her gün kahveye gitmek, pes atmaya gitmek, balığa gitmek vs vs vs ev bark sahibi insanlar için aşırı davranışlardır. Bu aktivitelerin hepsi ayrı ayrı güzel ama herrrr allahın günü yapılmaz, ya-pıl-maz. Niye aynı evde yaşadığım insanın anormalilerine maruz kalayım yahu. En en en önemlisi kız gevşek ağızlıymış çekilecek dert değil. Zaten her gün anasına gidip siyaset sanat konuşacak değiller, kız ne var ne yok dökülecek tabi şaşmaz bu. Annesi de ayrı anormal kızım kendi evin yok mu diye sepetlemiyor. Ayy ailece gıcıklar konu sahibinin kardeşine sabırlar diliyorum.

Üstelik arkadaşı bile yokmuş. Arkadaşsız insan benim gözümde sorunludur zaten sosyal becerileri zayıf demek ki.

E iyi tamam kız sorunlu, asosyal, misafir bile ağırlamıyor vs. O zaman çocuk niye yapılıyor yahu, yani çözümü çocuktan önce arasaymış o zaman eşi. Ablasına çocuk sahibi olmayı düşünüyoruz ama şöyle bir sorunumuz var diye açılsaymış. Yeni doğum yapmış karısının arkasından asosyalliğine kadar konuşmasaymış. Ne bileyim zamanı çok yanlış bence. Kız eve daha çok bağlanırım, bebek yapalım lütfen dediği zaman önce biraz azalt, ona göre düşünelim çocuk konusunu deseymiş ve deneseymiş bakalım kız evde kalabiliyor mu, evini yuva bilebiliyor mu? Şu anda yeni bir bebek varken ortada açılacak konu değil gibi geliyor bana. Bu kadar büyük bir problemse kendisi için bebeği ertelemeliydi kesinlikle.

Siz şimdi yorumunuzda demişsiniz ki ;evde olup bitenin yetiştirildiği bir kayınvalide ....e bu durumda da siz de olup bitenin yetiştirildiği görümce oluyorsunuz .kardeşiniz gelip size herşeyi anlatmış ,yorumlarınıza bakınca da yüzeysel değil gayet de ayrıntılı anlatmış gibi görünüyor .sizin bu kadar dahil olmanız da hoş değil bence .

O da ayrı konu, evde durur oynaşır oyalanırım diye çocuk mu yapılır köşe yastığımı mı bu can geliyor dünyaya

ağzına sağlık ..

Aralarindaki konusmayi tam olarak bilmiyoruz. Bu soylediklerinizi "Senin biraz daha sosyallesmeni istiyorum. İstersen bi kursa yazdiralim. Bak su arkadaslarim bize gelmek istiyor. Onlari davet edelim. Aksam bana su yemegi yapar misin ben cok seviyorum" gibi seyler soylese kiz evde daha cok vakit gecirebilirdi.

Annesine aile sorunlarini anlatma kismini kacirmisim ben, yaziyor muydu bilmiyorum. En illet oldugum seydir oda. Evin icinde yasiyor gibi aile. 2 gun sonra kizin annesi damadina, konu sahibide geline gicik olacak. Bunlari dusunemiyorlar.

Sozlerinizde haklisiniz.
Sorun cözūlmeden sorunu bebekle cözme yoluna gidilerek hata yapilmis.
Simdi zaten aylarca surecek bir dönemi atlatmalari gerek.
Ama bu noktada gelin durumunun anormalligini kabul etmis ki bebek yaparsam eve baglanirim fikrine ulasmis son tahlilde.
Simdi lohusa hikayesinden hassas donemde ustune gitmek dogru olmaz.
1-2 ayda olacak is degil tehlikeli bir dönem.

Keşke kardeşim 3 yıl bekleyeceğine çocuktan önce anlatsaydı.
O zaman da şimdi yaptıgım gibi, karışmaz çenemi kapalı tutar, birlikte aile terapistine gitmelerini söylerdim.
En azından çocuk sağlıklı bir ortamda dünyaya gelirdi.
Evde her gün olanı rapor etmekle, evliliğinde artık içinden çıkamadığı bir sorun hakkından akıl almak arasındaki farkı anlayacağınızı düşünüyorum. Ki ulu orta ve bir kaç kişiye değil, kimseye söylemeyeceğini ve renk vermeyeceğini bildiği kişiye anlattı.

Yine de düşünceniz bu yöndeyse saygı duyarım.

Ne yapılır bilmiyorum ama bence de normal değil
Ailesinin yanında kızla konuşsa ama Annesi nasıl tepki verecek o da var
Madem anası babasından ayrılmayacak evlenmeseymiş

E kız da annesine anlatmış ,arada atlamış olabilirim ancak gelinin annesi etrafa mı anlatıyor ki ?

erkekle kadin arasinda cok ince bi ayar var evet bu bir erkek olsaydi kesinlikle gitmesin derdim cunku cogu kaynana oğlunu dolduruyor malesef.ama sanmam ki bir kiz annesi kizini dodursun ve yuvasını dagitsin.ayrica bu kizin ailesi evliliginde sorun yaratmiyorki.yada bahsetmemissin.

E kız da annesine anlatmış ,arada atlamış olabilirim ancak gelinin annesi etrafa mı anlatıyor ki ?

Bilmiyorum, sormadım o kadarını.
Ama kayınpederi anlatılanlardan yola çıkıp akıl veriyor mesela kardeşimi gördüğünde.

3 yıl boyunca her günü anlatmakla bu meseleyi anlatmaya aynı yaklaşıyorsunuz. Bana göre ayni değil. Saygı duyuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…