Cifte standart diyen arkadaşlara bende katiliyorum.Mesele evde kocası yokken gitmesi degil ki.Biz nasıl ailelerine düşkün eşler için yuva olamıyoruz aklı hala annesinin evinde diyoruz bence aynı şey.Kendini o eve ait hissetmemek.Bazen Esin geldiğinde mutfaktan sevdiği yemeğin kokusu gelmeli.Bunlar hisdir.Benimsemektir.her hafta sonu hep beraber kayınvalideye gitmek ile, evde boş oturan kadının kocası yokken annesine gitmesi bir değil. tamam her gün gitmesi iyi bişey değil belki azaltabilir ama aynı şey değil. sonuçta hep beraber gidecez demiyomuş. bizim burada eleştirdiğimiz erkekler bunu yapıyor çünkü. ya da adam işten gelmiş olsa kadın gelmemiş olsa o da eleştirişebilir ama geliyormuş. evde oturup napcak ki tek başına.
Sizi hep çok kardeşli ve annesine çok düşkün bi adamla düşünüyorum.. asıl o zamanki görüşleriniz ne olcak onu merak ediyorum :)))
Niyesini söyleyeyim, anormal davranışlar insanın sinirini bozar da ondan. İster ben yokken yapsın ister varken, anormal davranıyor yahu. Ben yokken eşim her gün kafayı çeksin beni ilgilendirmez diyebilir miyiz, bu da ona benzer bi bağımlılık nasıl anlayamıyor kızlar hayret ediyorum.Niye ama? Esler annesine gitmesin derken onlari kiskandigimiz icin mi soyluyoruz daha cok esimizle vakit gecirmek icin mi? Ben evde yokken ne istiyorsa yapsin, beni ilgilendirmez ki.
Niyesini söyleyeyim, anormal davranışlar insanın sinirini bozar da ondan. İster ben yokken yapsın ister varken, anormal davranıyor yahu. Ben yokken eşim her gün kafayı çeksin beni ilgilendirmez diyebilir miyiz, bu da ona benzer bi bağımlılık nasıl anlayamıyor kızlar hayret ediyorum.
Her gün anaya babaya gitmek,
Her gün sokak sokak gezmek,
Her gün alışverişe gitmek,
Her gün arkadaşla yapışık gibi buluşmak,
Her gün kahveye gitmek, pes atmaya gitmek, balığa gitmek vs vs vs ev bark sahibi insanlar için aşırı davranışlardır. Bu aktivitelerin hepsi ayrı ayrı güzel ama herrrr allahın günü yapılmaz, ya-pıl-maz. Niye aynı evde yaşadığım insanın anormalilerine maruz kalayım yahu. En en en önemlisi kız gevşek ağızlıymış çekilecek dert değil. Zaten her gün anasına gidip siyaset sanat konuşacak değiller, kız ne var ne yok dökülecek tabi şaşmaz bu. Annesi de ayrı anormal kızım kendi evin yok mu diye sepetlemiyor. Ayy ailece gıcıklar konu sahibinin kardeşine sabırlar diliyorum.
Üstelik arkadaşı bile yokmuş. Arkadaşsız insan benim gözümde sorunludur zaten.
Siz şimdi yorumunuzda demişsiniz ki ;evde olup bitenin yetiştirildiği bir kayınvalide ....e bu durumda da siz de olup bitenin yetiştirildiği görümce oluyorsunuz .kardeşiniz gelip size herşeyi anlatmış ,yorumlarınıza bakınca da yüzeysel değil gayet de ayrıntılı anlatmış gibi görünüyor .sizin bu kadar dahil olmanız da hoş değil bence .Dediklerinizde haklı olabilirsiniz ama bunun sonuçları oluyor.
Otel gibi kullanılan, bir kap yemeğin pişmedigi, misafir ağırlanmayan bir ev,
Evin içinde olan bitenin yetiştirildiği kayın aile,
Asosyal, arkadaşı olmayan bir eş,
Haftanın 6 unu calısıp, 1 gününün yarısını da 3 yıldır her haftasonu temizliğe ayıran adam.
Ki temizliğe yardımcı bulalım dediğinde evde kadını beklemek istememiş kız..
Belki de aile yapılarımız farklı diye biz anlamıyoruzdur...
O da ayrı konu, evde durur oynaşır oyalanırım diye çocuk mu yapılır köşe yastığımı mı bu can geliyor dünyayaE iyi tamam kız sorunlu, asosyal, misafir bile ağırlamıyor vs. O zaman çocuk niye yapılıyor yahu, yani çözümü çocuktan önce arasaymış o zaman eşi. Ablasına çocuk sahibi olmayı düşünüyoruz ama şöyle bir sorunumuz var diye açılsaymış. Yeni doğum yapmış karısının arkasından asosyalliğine kadar konuşmasaymış. Ne bileyim zamanı çok yanlış bence. Kız eve daha çok bağlanırım, bebek yapalım lütfen dediği zaman önce biraz azalt, ona göre düşünelim çocuk konusunu deseymiş ve deneseymiş bakalım kız evde kalabiliyor mu, evini yuva bilebiliyor mu? Şu anda yeni bir bebek varken ortada açılacak konu değil gibi geliyor bana. Bu kadar büyük bir problemse kendisi için bebeği ertelemeliydi kesinlikle.
ağzına sağlık ..Kardeşiniz kesinlikle çok haklı. Geline hak verenleri anlayamıyorum bahsedilen erkek olsaydı vay ana kuzusu daha büyümemiş anasının dizinin dibinden çıkamamış diye dünyanın lafı sayılırdı burda. Kadın olunca hemen yok hep evde sıkılmıştır yok kocası evde yok zaten ne farkeder diye saçma bir savunma yapılıyor. Kadın evi otel gibi kullanıyor yemeği hep anasından getiriyor. Sürekli oraya gitmekten evinin temizliğini bile yapamıyor bir misafir bile gelemiyor eve. Çocuğu eve bağlayan bir ayak bağı görüyor. Bu nedir Allah aşkına. Böyle evlilik mi olur? Böyle ev yuva mı olur? Bu kadar anasına meraklıysa evlenmeseydi dizinin dibinde otursaydı o zaman. Yazık değil mi bu adama karısıyla doğru düzgün bir aile olamamış. Karısının ailesi maydanoz gibi herşeyin içinde. Özel hayat denen bişey yok. Valla çok sinir bozucu. Ana kuzusu erkekler gibi kadınlar da çok itici. Kardeşinizin bişeyler yapması lazım bu böyle gitmez.
Aralarindaki konusmayi tam olarak bilmiyoruz. Bu soylediklerinizi "Senin biraz daha sosyallesmeni istiyorum. İstersen bi kursa yazdiralim. Bak su arkadaslarim bize gelmek istiyor. Onlari davet edelim. Aksam bana su yemegi yapar misin ben cok seviyorum" gibi seyler soylese kiz evde daha cok vakit gecirebilirdi.Niyesini söyleyeyim, anormal davranışlar insanın sinirini bozar da ondan. İster ben yokken yapsın ister varken, anormal davranıyor yahu. Ben yokken eşim her gün kafayı çeksin beni ilgilendirmez diyebilir miyiz, bu da ona benzer bi bağımlılık nasıl anlayamıyor kızlar hayret ediyorum.
Her gün anaya babaya gitmek,
Her gün sokak sokak gezmek,
Her gün alışverişe gitmek,
Her gün arkadaşla yapışık gibi buluşmak,
Her gün kahveye gitmek, pes atmaya gitmek, balığa gitmek vs vs vs ev bark sahibi insanlar için aşırı davranışlardır. Bu aktivitelerin hepsi ayrı ayrı güzel ama herrrr allahın günü yapılmaz, ya-pıl-maz. Niye aynı evde yaşadığım insanın anormalilerine maruz kalayım yahu. En en en önemlisi kız gevşek ağızlıymış çekilecek dert değil. Zaten her gün anasına gidip siyaset sanat konuşacak değiller, kız ne var ne yok dökülecek tabi şaşmaz bu. Annesi de ayrı anormal kızım kendi evin yok mu diye sepetlemiyor. Ayy ailece gıcıklar konu sahibinin kardeşine sabırlar diliyorum.
Üstelik arkadaşı bile yokmuş. Arkadaşsız insan benim gözümde sorunludur zaten sosyal becerileri zayıf demek ki.
Sozlerinizde haklisiniz.E iyi tamam kız sorunlu, asosyal, misafir bile ağırlamıyor vs. O zaman çocuk niye yapılıyor yahu, yani çözümü çocuktan önce arasaymış o zaman eşi. Ablasına çocuk sahibi olmayı düşünüyoruz ama şöyle bir sorunumuz var diye açılsaymış. Yeni doğum yapmış karısının arkasından asosyalliğine kadar konuşmasaymış. Ne bileyim zamanı çok yanlış bence. Kız eve daha çok bağlanırım, bebek yapalım lütfen dediği zaman önce biraz azalt, ona göre düşünelim çocuk konusunu deseymiş ve deneseymiş bakalım kız evde kalabiliyor mu, evini yuva bilebiliyor mu? Şu anda yeni bir bebek varken ortada açılacak konu değil gibi geliyor bana. Bu kadar büyük bir problemse kendisi için bebeği ertelemeliydi kesinlikle.
Keşke kardeşim 3 yıl bekleyeceğine çocuktan önce anlatsaydı.Siz şimdi yorumunuzda demişsiniz ki ;evde olup bitenin yetiştirildiği bir kayınvalide ....e bu durumda da siz de olup bitenin yetiştirildiği görümce oluyorsunuz .kardeşiniz gelip size herşeyi anlatmış ,yorumlarınıza bakınca da yüzeysel değil gayet de ayrıntılı anlatmış gibi görünüyor .sizin bu kadar dahil olmanız da hoş değil bence .
E kız da annesine anlatmış ,arada atlamış olabilirim ancak gelinin annesi etrafa mı anlatıyor ki ?Keşke kardeşim 3 yıl bekleyeceğine çocuktan önce anlatsaydı.
O zaman da şimdi yaptıgım gibi, karışmaz çenemi kapalı tutar, birlikte aile terapistine gitmelerini söylerdim.
En azından çocuk sağlıklı bir ortamda dünyaya gelirdi.
Evde her gün olanı rapor etmekle, evliliğinde artık içinden çıkamadığı bir sorun hakkından akıl almak arasındaki farkı anlayacağınızı düşünüyorum. Ki ulu orta ve bir kaç kişiye değil, kimseye söylemeyeceğini ve renk vermeyeceğini bildiği kişiye anlattı.
Yine de düşünceniz bu yöndeyse saygı duyarım.
erkekle kadin arasinda cok ince bi ayar var evet bu bir erkek olsaydi kesinlikle gitmesin derdim cunku cogu kaynana oğlunu dolduruyor malesef.ama sanmam ki bir kiz annesi kizini dodursun ve yuvasını dagitsin.ayrica bu kizin ailesi evliliginde sorun yaratmiyorki.yada bahsetmemissin.Kızlar yapmayın Allahaşkına. Birçoğunuzu yorumlarından tanıyorum. Aynı şeyi erkek yapmış olsa bu şekilde mi yazardınız. Hergün anasında olan erkek hanginize normal geliyor? Böyle evlilik mi olur? Burada her haftasonu Kvdeye gidiyoruz diyene bile taktik veriliyor; gitme deniyor. Hergün annesinde olmak isteyen kız neden evlenir? Ben de evliyim. Anamın yanında kalmak istesem evlenmezdim. Evlendiysem ayrı aileyiz demektir ki evlendiğimden beridir de aynı şeyi yapıyorum. Şimdi bu konudaki gelini haklı görüyorsanız o zaman kocam ailesine çok düşkün sürekli orada olmak istiyor temalı konularda da o onun ailesi normal demeniz gerekiyor. Yoksa çifte standart olur ki o zamanda adama laf söyleme hakkı doğar.
E kız da annesine anlatmış ,arada atlamış olabilirim ancak gelinin annesi etrafa mı anlatıyor ki ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?