Anne evinden kopamayan gelin

• Konu Sahibi Konu Sahibi 3nity
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aileye herseyi anlatmak normal midir? Genelleme yapmayin bence buyuk bir problem bu. Eslerin aralarinin daha da acilmasinin sebebi bu ailelere herseyi anlatmalar bence siz de yapmayin ya da en azindan normallestirmeyin.

Aileye herseyi anlatmak normal midir? Genelleme yapmayin bence buyuk bir problem bu. Eslerin aralarinin daha da acilmasinin sebebi bu ailelere herseyi anlatmalar bence siz de yapmayin ya da en azindan normallestirmeyin.
Katılıyorum. Eşler kendi arasında çözmeli sorunu.

Ya ben kendimi adamın yerine koyuyorum; çok sinirlenirdim sanırım.
Niye ama? Esler annesine gitmesin derken onlari kiskandigimiz icin mi soyluyoruz daha cok esimizle vakit gecirmek icin mi? Ben evde yokken ne istiyorsa yapsin, beni ilgilendirmez ki.

Allah askina nasil normal karsiliyorsunuz bu durumu KK hanimlari
Boyle evlilik mi olur ev otel gibi kullaniliyor.
Sosyal hayat yok.
Hersey aileye yetistiriliyor.
Sanki 15 yasinda kiz cocugu evlenmis de evine alisamamis.
Gelin kendini gelişime sosyallige kapatmis resmen dar alanda gidip geliyor.
Kardesiniz iyi sabirli biriymis.
Degisecegini sanmam aksine cocukla ilgili seyleri bahane edip daha fazla ailesine baglanma ihtimali yuksek.

Tabiki herkesin anası babası kıymetli kalmak istemesi normal ama gelin aşırıya kaçmış.sen artık evlendin o evden çıktın,bir yuva kurdun ve sorumlulukların var.bu duruma alışmak icin evinde vakit geçir.sonra çok sorun oluyor

Niye ama? Esler annesine gitmesin derken onlari kiskandigimiz icin mi soyluyoruz daha cok esimizle vakit gecirmek icin mi? Ben evde yokken ne istiyorsa yapsin, beni ilgilendirmez ki.
Ben genel olarak aileye bu derece düşkünlükten hoşlanmıyorum. Kadındada erkektede ve yanlış buluyorum. Evli insan evini bilmeli.

Bu yazdığınız ortak yol oluyor işte. Son yorumunuzdan sonra gördüm. Kadın bunu yapmadığı için adam sinirleniyor bence.

Aynen. Bence adamın isteklerini daha doğru bir biçimde ifade etmesi gerekiyor.

"Seninle görüşemem ama sen o sırada annene gidemezsin" demesi bana çok itici geliyor. Temel hak ve özgürlüklere aykırı.

Ama "özel hayatımızı anlatma" diyebilir. Bu boşanma sebebi bile olabilir. Bence çift terapisine gitmeliler.

Adam "beraber sosyal hayatımız olsun istiyorum. Zaten olacak sanıyordum" diyebilir. "3 gün sonra şunlara gidelim, onları çağıralım" vs diyebilir.

"Benim seni beğenip evlenmemin sebeplerinden biri de kendini geliştiren bir insan olmandı. Evlendiğimizden beri yaptığın şey hep yerinde saymak, sadece sohbet o da hep aynı dar çevrede. Ev hanımı olmanda bir sorun yok. Ama çocuğumuza iyi bir rol model olman için ve kendin için kendini geliştirmen, farklı ortamlara girmen çok iyi olur. Kızımın 22 yaşından sonra evlenip bizim eve gelip özel hayatını anlatan ve bundan başka hiçbir şey yapmayan biri olmasını istemiyorum" vs diyebilir. Bunların hepsini çift terapisinde söyleyebilir.

Ama "seninle görüşemem ama sen o sırada annene gidemezsin" demesi bana itici geliyor. Diğer her şeyi tam yapsa, annesinin evinde atıyorum yabancı bir dil öğrenmek için çalışsa, arkadaşlarını oraya çağırsa, özel hayatını anlatmasa, eşiyle de sosyal hayatları olsa çok da bir şey diyemezdi.

Katılıyorum. Eşler kendi arasında çözmeli sorunu.
Erkeklere kizdigimiz konulari sozkonusu anne-kiz iliskisi olunca normallestiriyor bazi arkadaslar, herseyi annesine anlatan erkek kadar itici aslinda. Bir de klasiktir kari koca bugun kuser yarin barisir, aileler unutmaz ama. Evleniyorsan evini kapini derdini ayiracaksin bu kadar basit.

Yazdıklarınıza katılıyorum. Sanırım adamın üslubundan pek hoşlanmadınız siz? Yanlış mı anladım?

Sizi hep çok kardeşli ve annesine çok düşkün bi adamla düşünüyorum.. asıl o zamanki görüşleriniz ne olcak onu merak ediyorum :)))

Oldukça net ama işte iş dallanıp budaklanıyor. Ailesine çok çok bağımlı olan insan evlenmesin. Evlenen insanda evlendiğinin farkında olsun.

Adam evde yokken ha evde durmuş ha annesinde bir farkı var mı
Evde tek başına oturacagina ?

Benim burda tek rahatsız olacağım şey evde tüm gün sohbet edeceğine en azından 2 saat önce gelip su temizliği bitirsen derdim heralde ben olsam. Ya da bigunde senin elinden yemek yemek istiyorum derdim eğer kayınvalide yemeği yemek istemiyorsa kardesiniz

O damatlar kendi gittikleri gibi karısini da zorluyor ama sende illa geliceksin
Gel anneme yardım et diyede oradan direktif veriyorlar o yüzden çok aynı şey gibi değil

Bebek bahanesi ile resti çeksin kardeşiniz. Hatta hazır anneside ordayken yemekte yada uygun bir ortamda konuyu açsın"anne x artık gelemez bebekle onca yolu,gönderemem kesinlikle artık sizde bilin çağırmayın,3 senedir alışkınsınız ama önümüz kış,siz görmeye gelirsiniz artık yada haftasonu biz annemlerede sizede getiririz bebeği,görürsünüz"desin. Hem eşine hem annesine uygun bir dille izin vermediğini,uygun bulmadığını belirtmiş olur ama anneside duysun muhakkak ,sadece eşine konuşması yetmez.
Ben doğru bulmadım hergün gidilmesini. Tabiki gitsin ama evindede vakit geçirmeli,ayrıca çalısmayan bir insan temizliği bir zahmet yapsın yada tutsun birini yaptırsın ,tüm hafta çalışan eşini beklemesi saçma ve kabul edilemez. Kimseye bir zarari yok gibi görünsede aslında en büyük zararı evliliğine veriyor,annesine koşa koşa gidip ne oldu ne bitti anlatmakla. 3 sene ben hergün annemin evine gitsem evime alışamaz,benimseyemezdim sahsen. Gelininizde benimsememiş. Bebek kardeşinizin işine yarar bu anlamda. Kesinlikle izin vermiyorum,minicik bebek kapı kapı gezemez diyecek eşinede. Görmek isteyen gelsin görsün gitsin yada haftasonu 1er saat ailelere biz götürürüz ,aksi kabul edilemez desin. Madem eşi bebegi bahane etmiş,şimdi sıra kardeşinizde. Gayet hakli bir bahanesi var şu an,değerlendirsin.

Üslubuna kadar nasıldır bilmiyorum aralarındaki konuşmaları.
Ama kardeşimi tanıyorum, höt diyen biri değildir.
Belki nedenlerini doğru ifade edememiştir, sizin gibi.
Ama artık anneme gitmeni istemiyorum otur oturduğun yerde de dememiştir.

Muhtemelen böyle yaparsan eve alışamayacaksın diye söyledi ona da çünkü bana da anlatırken kurduğu cümle buydu.
Artık yeni bir evi olduğunu anlasın istiyorum dedi mesela.

Mesela temizlik konusunda özellikle hamileliğinden sonra çok ısrar ettim biri gelsin gitsin biz yapmayalım artık diye ama evde durmasının yolunu bulamadım diyor.
Bence bu çok haklı bir istek ve bunun için ekstra cümlelere gerek Yok, sana annene gitme demiyorum, temizlik yapmak istemiyorum ve kadın gelsin diyorum.

Ama lohusalıktan sonra sorun devam ederse söylediğiniz şekilde konuşmayı denemesini söylerim.
Teşekkür ederim

Yazdıklarınıza katılıyorum. Sanırım adamın üslubundan pek hoşlanmadınız siz? Yanlış mı anladım?

Evet, sırf gitme dediğinde ona bir zararı olmadığı halde gıcıklığına yapıyor gibi duruyor. Temel hak ve özgürlüklere müdahale gibi duruyor. Ona ne zaman hangi lokasyonda bulunacağı konusunda kısıtlayıcı söylemlerde bulunmak yerine durumun hayatlarına olan kötü etkilerini anlatabilir. Ona direktif vermeden, bu kötü etkileri ortadan kaldırmasını isteyebilir.

Bence de cok erken ama ben o yastayken de ailemden ayri yasiyodum
Simdi bile herkes gitse bi yerlerde kalsa da evde yanliz kalsam diye bekliyorum
Ama gitmiyo bunlar bi yere

Haklısın :) istemem öyle koca.

Neden böyle yorum yazdın dersen de ben üzülüyorum genç yaşta evlenenlere ya, ondan biraz torpilli, kadın olduğu için değil yani.

Eşi evde olmadan eve geliyormuş . O yokken evde muafızlık yapsa ne olur yapmasa ne olur.
Dert edilecek bir konu değil.
Hele hele şimdi yeni doğum yapmışken böyle bir konuyu gündeme getirmesin.

Konuşun kardeşinizle , şimdi değil , şimdi bu konuyu rafa kaldırsın.

Ayrıca 40 haftalıkken çalışanlar var, araç kullabilecek güç buluyorsa kendinde engel koymak neden ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…