Aileye herseyi anlatmak normal midir? Genelleme yapmayin bence buyuk bir problem bu. Eslerin aralarinin daha da acilmasinin sebebi bu ailelere herseyi anlatmalar bence siz de yapmayin ya da en azindan normallestirmeyin.gelininiz annesine gitme mevzusunu cok abartmis gercekten hergun sabahtan aksama kadar gidilirmi hafta bir iki olabilir oda yakinsa tabi
diger konuda hani herseyi annesine anlatiyor demissiniz ya kizlar kendi ailelerine gitmese bile telefonda bile anlatirlar herseylerini annelerine yani genelimiz boyleyizdir cinsel konular haric anlatiriz bu boyledir
Katılıyorum. Eşler kendi arasında çözmeli sorunu.Aileye herseyi anlatmak normal midir? Genelleme yapmayin bence buyuk bir problem bu. Eslerin aralarinin daha da acilmasinin sebebi bu ailelere herseyi anlatmalar bence siz de yapmayin ya da en azindan normallestirmeyin.
Niye ama? Esler annesine gitmesin derken onlari kiskandigimiz icin mi soyluyoruz daha cok esimizle vakit gecirmek icin mi? Ben evde yokken ne istiyorsa yapsin, beni ilgilendirmez ki.Ya ben kendimi adamın yerine koyuyorum; çok sinirlenirdim sanırım.
Allah askina nasil normal karsiliyorsunuz bu durumu KK hanimlariDediklerinizde haklı olabilirsiniz ama bunun sonuçları oluyor.
Otel gibi kullanılan, bir kap yemeğin pişmedigi, misafir ağırlanmayan bir ev,
Evin içinde olan bitenin yetiştirildiği kayın aile,
Asosyal, arkadaşı olmayan bir eş,
Haftanın 6 unu calısıp, 1 gününün yarısını da 3 yıldır her haftasonu temizliğe ayıran adam.
Ki temizliğe yardımcı bulalım dediğinde evde kadını beklemek istememiş kız..
Belki de aile yapılarımız farklı diye biz anlamıyoruzdur...
Ben genel olarak aileye bu derece düşkünlükten hoşlanmıyorum. Kadındada erkektede ve yanlış buluyorum. Evli insan evini bilmeli.Niye ama? Esler annesine gitmesin derken onlari kiskandigimiz icin mi soyluyoruz daha cok esimizle vakit gecirmek icin mi? Ben evde yokken ne istiyorsa yapsin, beni ilgilendirmez ki.
Bu yazdığınız ortak yol oluyor işte. Son yorumunuzdan sonra gördüm. Kadın bunu yapmadığı için adam sinirleniyor bence.
Erkeklere kizdigimiz konulari sozkonusu anne-kiz iliskisi olunca normallestiriyor bazi arkadaslar, herseyi annesine anlatan erkek kadar itici aslinda. Bir de klasiktir kari koca bugun kuser yarin barisir, aileler unutmaz ama. Evleniyorsan evini kapini derdini ayiracaksin bu kadar basit.Katılıyorum. Eşler kendi arasında çözmeli sorunu.
Yazdıklarınıza katılıyorum. Sanırım adamın üslubundan pek hoşlanmadınız siz? Yanlış mı anladım?Aynen. Bence adamın isteklerini daha doğru bir biçimde ifade etmesi gerekiyor.
"Seninle görüşemem ama sen o sırada annene gidemezsin" demesi bana çok itici geliyor. Temel hak ve özgürlüklere aykırı.
Ama "özel hayatımızı anlatma" diyebilir. Bu boşanma sebebi bile olabilir. Bence çift terapisine gitmeliler.
Adam "beraber sosyal hayatımız olsun istiyorum. Zaten olacak sanıyordum" diyebilir. "3 gün sonra şunlara gidelim, onları çağıralım" vs diyebilir.
"Benim seni beğenip evlenmemin sebeplerinden biri de kendini geliştiren bir insan olmandı. Evlendiğimizden beri yaptığın şey hep yerinde saymak, sadece sohbet o da hep aynı dar çevrede. Ev hanımı olmanda bir sorun yok. Ama çocuğumuza iyi bir rol model olman için ve kendin için kendini geliştirmen, farklı ortamlara girmen çok iyi olur. Kızımın 22 yaşından sonra evlenip bizim eve gelip özel hayatını anlatan ve bundan başka hiçbir şey yapmayan biri olmasını istemiyorum" vs diyebilir. Bunların hepsini çift terapisinde söyleyebilir.
Ama "seninle görüşemem ama sen o sırada annene gidemezsin" demesi bana itici geliyor. Diğer her şeyi tam yapsa, annesinin evinde atıyorum yabancı bir dil öğrenmek için çalışsa, arkadaşlarını oraya çağırsa, özel hayatını anlatmasa, eşiyle de sosyal hayatları olsa, çok bir şey diyemezdi.
Sizi hep çok kardeşli ve annesine çok düşkün bi adamla düşünüyorum.. asıl o zamanki görüşleriniz ne olcak onu merak ediyorum :)))Adam evde yokken esinin annesinde oturmasinin ne sakincasi olabilir ki? Hatta iyi bile ev kirlenmez, faturalar azalir :)
Ayni seyi erkek icin de dusunuyorum, ben calisiyorken esim issiz olsa butun gun evde bos bos tek basina oturmasindansa annesine ablasina falan gitmesini tercih ederim. Bazi insanlar yalnizken sıkılır, bebek de olunca yardim bekler, kalabalikta daha guzel vakit gecer.
Oldukça net ama işte iş dallanıp budaklanıyor. Ailesine çok çok bağımlı olan insan evlenmesin. Evlenen insanda evlendiğinin farkında olsun.Erkeklere kizdigimiz konular sozkonusu anne-kiz iliskisi olunca normallestiriyor bazi arkadaslar, herseyi annesine anlatan erkek kadar itici aslinda. Bir de klasiktir kari koca bugun kuser yarin barisir, aileler unutmaz ama. Evleniyorsan evini kapini derdini ayiracaksin bu kadar basit.
+1000bence büyütecek bişey yok. adam evde yokken ha kadın boş evde durmuş ha anasında.
O damatlar kendi gittikleri gibi karısini da zorluyor ama sende illa geliceksinKızlar şimdi şu konu erkek için açılmış olsaydı eğer damat için etmediğimiz laf kalmaZdi bence ayrımcılık yapmanın alemi yok evinin işini aksatmaya bilir ama o kızın 3 yıldır evli olduğunu ve eşinin gitmesini istemediğini anlaması gerekiyor ve konu sahibi bunun en büyük hata da kızın annesinden kaynaklı benm annem olsaydı ne gelip duruyorsun git evinde otur derdi kızın annesiyle kardeşin bir güzel konuşsun bu kız bir şeyi çözemez bir insan 3 yılda evinde oturmaz mı canım. Belki adam özel yemek istiyor karısının yapmasını istiyor
Aynen. Bence adamın isteklerini daha doğru bir biçimde ifade etmesi gerekiyor.
"Seninle görüşemem ama sen o sırada annene gidemezsin" demesi bana çok itici geliyor. Temel hak ve özgürlüklere aykırı.
Ama "özel hayatımızı anlatma" diyebilir. Bu boşanma sebebi bile olabilir. Bence çift terapisine gitmeliler.
Adam "beraber sosyal hayatımız olsun istiyorum. Zaten olacak sanıyordum" diyebilir. "3 gün sonra şunlara gidelim, onları çağıralım" vs diyebilir.
"Benim seni beğenip evlenmemin sebeplerinden biri de kendini geliştiren bir insan olmandı. Evlendiğimizden beri yaptığın şey hep yerinde saymak, sadece sohbet o da hep aynı dar çevrede. Ev hanımı olmanda bir sorun yok. Ama çocuğumuza iyi bir rol model olman için ve kendin için kendini geliştirmen, farklı ortamlara girmen çok iyi olur. Kızımın 22 yaşından sonra evlenip bizim eve gelip özel hayatını anlatan ve bundan başka hiçbir şey yapmayan biri olmasını istemiyorum" vs diyebilir. Bunların hepsini çift terapisinde söyleyebilir.
Ama "seninle görüşemem ama sen o sırada annene gidemezsin" demesi bana itici geliyor. Diğer her şeyi tam yapsa, annesinin evinde atıyorum yabancı bir dil öğrenmek için çalışsa, arkadaşlarını oraya çağırsa, özel hayatını anlatmasa, eşiyle de sosyal hayatları olsa çok da bir şey diyemezdi.
Yazdıklarınıza katılıyorum. Sanırım adamın üslubundan pek hoşlanmadınız siz? Yanlış mı anladım?
Bence de cok erken ama ben o yastayken de ailemden ayri yasiyodumBen 29 umda evlendim ve tam hazır olduğumu hissettiğim anda evlendim. Belki o yüzden böyle mantık çerçevesinde bakıyorum. 22 yaş evlilik için çok erken bence. O yaşta ben de o kadar sorumluluğu kaldıramazdım ama işte tam da o yüzden bekledim ve pişman olmadım.
Kızlar yapmayın Allahaşkına. Birçoğunuzu yorumlarından tanıyorum. Aynı şeyi erkek yapmış olsa bu şekilde mi yazardınız. Hergün anasında olan erkek hanginize normal geliyor? Böyle evlilik mi olur? Burada her haftasonu Kvdeye gidiyoruz diyene bile taktik veriliyor; gitme deniyor. Hergün annesinde olmak isteyen kız neden evlenir? Ben de evliyim. Anamın yanında kalmak istesem evlenmezdim. Evlendiysem ayrı aileyiz demektir ki evlendiğimden beridir de aynı şeyi yapıyorum. Şimdi bu konudaki gelini haklı görüyorsanız o zaman kocam ailesine çok düşkün sürekli orada olmak istiyor temalı konularda da o onun ailesi normal demeniz gerekiyor. Yoksa çifte standart olur ki o zamanda adama laf söyleme hakkı doğar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?