Aa siz evli miydiniz? Bilmiyodum şaşırdım :)) sizi terslemek niyetiyle söylemedim onu da belirtmek isterim.. sadece görüşünüz nasıl olur diye merak ettim.Esimin 5 kardesi var aralari en fazla 2 şer yaş olanyani benim 4 gorumcem, 1 kaynim, 2 gorumce kocasi bir de eltim var, sayamadigim kadar teyze amca hala dayi kuzen de cabasi
Yani akrabalarin coklugu fikrimi degistirmez ki, ben evde yokken neden adam evde otursun, ya da kadin... her gun aksama kadar komsusuyla oturan tipler var mesela, koca olsam komsusuyla oturmasindansa anasiyla oturmasini tercih ederdim
Aa siz evli miydiniz? Bilmiyodum şaşırdım :)) sizi terslemek niyetiyle söylemedim onu da belirtmek isterim.. sadece görüşünüz nasıl olur diye merak ettim.
Her ilişkinin dinamiği farklı. Eşler birbirlerinin fikirlerini önemseyerek karar almalı olaylarda, ilgili konularda..
Benim kuzenimin de hayatı bu tarz.. halamdan beri gelmez, gelirse de halamla gelir :)) ama onun eşi gayet memnun halinden.. o yüzden bu durum kimseyi ilgilendirmez.
Burda koca kişisi rahatsız olduğu için durumdan gelin hanımın fedakarlık yapması gerek.. ayrıca evdeki her şeyin aileler tarafından bilinmesi çok yanlış.. inanılmaz iğrenç bi durum.. şahsen benim eşim de bu konuda özenli olmasa güvenip de rahat bile davranamam yanında. Aynı şekilde eşim de.. çok ince mevzular bunlar, eşleri birbirinden soğutup iğrendirir bile..
Vallahi benim görümcemlerde böyle evlerinde su pişirseler annelerine anlatırlar ç.. günde 5-6 kere telefonda konuşurlar evleri 10 dk arası arabayla sürekli annelerinde kalmaya giderler damatlarında işine geliyo çünkü bizde iki damatta doğru düzgün çalışmaz kızlarının evlerini kayınvalide kayınpeder bakıyo o yüzden ses edemiyolar.. ben de onlara garip gelmişim çünkü ben anca bişey olcak ki anneme gitcem ya da annem bana gelicek annemi sevmiyo muyum? Çook seviyorum ama hergün gidemem günlerce kalamam benim bir evim ve sorumluluklarım var.. anneme o kadar gidip gelicektim hiç kocaya gitmezdim otururdum anamın dizinin dibinde ben ailemin evinde de çok mutluydum.. zaten evlenmeden önce annem konuştu benimle sakın sakın bana güvenip evlenme ikide bir gelme kalma önce evine alış orayı benimse ben sevmiyorum öyle her sabah anasına gelen kızları diye :) biz ailecek tuhafız galiba..
Haklı olduğunuz noktalar var kesinlikle. Her gün istisnasız gitmesi normal değil. Ailesine bağımlı. Özellikle evde olan biteni ailesine anlatması çok yanlış. Ama şu misafir ağırlama durumunda sizden farklı düşünüyorum...misafir ağırlamadığını ve arkadaşlarının olmadığını söyleyip durmuşsunuz. 2 yıllık evliyim toplamda 4-5 kez misafir ağırladım bende...Sevmem misafir ağırlamayı da...Çalışan biri olduğum için mi bilmiyorum, evimde sakin kendi kendime vakit geçirmek isterim.Çok tekrarlı yazdım :) bir daha yazayım,
Arkadaşlar 25 yaşındaki kadını kimse eve bağlayamaz.
Değil görümcesi olarak ben, kardeşim de yapamaz.
Üzerine kapı kilitleyecek değiliz
Ama defalarca yazdım, bunun sonuçları da var.
Kocası evde yokken ne yaptığı ilgilendirmez demekle aynı şey değil.
Kız evin içinde olan biten herşeyi ailesine anlatıyor.
Korunmayı bırakmışlar, söylemiş, İlk ay gebelik testini bile orada yapmış. Sonra hamile kalana kadar her testi de..
Kardeşime göre bunlar normal değil.
Bana göre de değil.
Ben evli bir kadın olarak annemi ilgilendirdiğini düşünmüyorum ne zaman nasıl korunduğumun.
Kardeşimin işinde ters giden bir şey olmuş, paylaşmış eşi ile canım sıkkın diye ertesi gün kayınpederi arayıp akıl vermiş...
Yapmayın Allah aşkına, kim ister bu denli evinin başka birilerine taşınmasını?
Evlerinde yemek pişmiyor, 3 yılda iki kere biz gitmişiz, 2 kere kendi ailesi gelmiş, 1 kerede arkadaşları gelmiş.
Toplamda 5 kez misafir agırlamışlar.
Haftasonu temizliğe gitmesin diye kadın tutalım gelsin temizlesin evi demiş, haftada 1-2 gün evde sabahtan akşama kadar kadın beklemek istememiş..
Yine de kimine göre normal gelebilir, bize göre değil.. eğer bu denli normalse gerçekten söyleyeyim sıkmasın çocuk canını..
Erkek iş çıkışı annesine giderse karısına ayırabileceği vakitten çalıyor. Ama kadın adam evde yokken ailesine gittiğinde ona ayırabileceği vakitten çalmıyor. Fark bu.
Tartışmaları ailelere anlatmak her zaman yanlış. Her gün görüşülse de yanlış, hiç görüşülmeyip her gün telefonda anlatılsa da yanlış. Eşi "anlatma" desin, onda sıkıntı yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?