Anne evinden kopamayan gelin

• Konu Sahibi Konu Sahibi 3nity
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bizim eltide böyleydi aynen kocası dışarıda takılmaya başladı sonuç 17 yıldan so ra boşanma evde yemek pişirdiğini bilmem ben ev dağınıktı hep bir ev sıcaklığı yoktu varsa yoksa annesi bir evlilik nasıl başlarsa öyle devam eder bir dehası da ona kahve içmeye gitmiştim kendi evinde değil a nesinin evinde ağırladı beni bir dahada gitmedim resmen saygısızlık yaptı

Valla acıkcası cok düşünceli bir görümcesi. Bizde aynı durumdayız gelin doğum yaptı annesi geldi bir hafta kaldı sonra gelini aldı gitti. Bir bucuk aydır gelin orda abim annemlerde kalıyo. Biz de üzülüyoruz ama kendileri mutlu olsun yeter. Abimde huzursuz gibi ama bize bişey demiyo ne denilirse yapar ideal koca yani

Ćocuk küçükken öyle oluyor .Benim evimle annemin arası 2 dklık yürume mesafesiydi cocuk küçukken esim isten geldiginde orda uyur kalırdık
Kız yine aksamları eve gidiyormus .
Canim annem babam esimde çok sever onları.

Sağlıklı bir davranış değil anneye bu kadar yapışık yaşamak. Üstelik bir de çocuk olmuş hepten anneye koşacaktır gelininizin. Kardeşiniz düzgün bir şekilde konuşsun. Zıtlaşmak her şeyi daha da zora sokacaktır. Yemekleri eşi yapmayınca, o evde yemek pişmeyince aile gibi hissedemediğini söylesin. Umarım büyür kendisi de çocukla.

Aa siz evli miydiniz? Bilmiyodum şaşırdım :)) sizi terslemek niyetiyle söylemedim onu da belirtmek isterim.. sadece görüşünüz nasıl olur diye merak ettim.

Her ilişkinin dinamiği farklı. Eşler birbirlerinin fikirlerini önemseyerek karar almalı olaylarda, ilgili konularda..

Benim kuzenimin de hayatı bu tarz.. halamdan beri gelmez, gelirse de halamla gelir :)) ama onun eşi gayet memnun halinden.. o yüzden bu durum kimseyi ilgilendirmez.

Burda koca kişisi rahatsız olduğu için durumdan gelin hanımın fedakarlık yapması gerek.. ayrıca evdeki her şeyin aileler tarafından bilinmesi çok yanlış.. inanılmaz iğrenç bi durum.. şahsen benim eşim de bu konuda özenli olmasa güvenip de rahat bile davranamam yanında. Aynı şekilde eşim de.. çok ince mevzular bunlar, eşleri birbirinden soğutup iğrendirir bile..

Anneci erkek dediğimiz erkeklerle bu kızı kiyaslamak cok yanlis. Anneci erkekler, esleri evdeyken, kendilerini beklerken giderler, bu kiz eşi yokken gidiyor, eşi gelmeden evde oluyormuş. Eşine söylemese evdeydim dese adam anlamaz bile. Esine ayiracagi saatlerden çalmıyor.

Anneci erkekler genelde eslerini annelerinin hizmetcisiymis gibi görür eşlerini zorla annelerine götürürler. Bu kiz kendi gidip geliyor, eşini sen de geleceksin diye zorlamıyor.
Anneci erkekler, annelerinin evine gidince eşlerine karşı bi güzel dolduruluşa getiriliyorlar, bu kizda böyle bi durum da yok.
Tek sıkıntı haftaici hic temizlik yapmamasi ve evde hic yemek pisirmemesi. Onu düzeltirse bi sıkıntı kalmaz.
Mesela esi konusup anlassin, 1 gün gidiyorsa 1 gün gitmesin o günü de kendi evine ayırsın.

Kardesinizin rahatsizligini anladim ben. Gelin hanimin surekli annesine gitmesi degil, her evlilik ayrintisini da anlatmasi. Bundan da vazgecmez 25 yasinda koskoca kadin bu. Kalkip gitmese telefonda anlatir. Bilemedim.
Bu arada ben de cocuktan once surekli giderdim ama muhabbet etmeye,annemin alisverisini yapmaya, onu gidilecek yeri varsa oraya tasimaya giderdim. Simdi cocukla da gidiyorum,belki ayni tempoda degilim ama hala annemin market pazar alisverisini ben yaparim,annemi avmye ben gotururum. Mesele gitmek degil evlilik mahremiyetini paylasip paylasmamak. Arti insandan insana da fark var. Kimisinde sorun olur kimisinde olmaz.

Evliyim hem de 12 yili devirdim :)
Simdi burda cok güzel bir nokta var aslında, eslerin birbirlerinden beklentilerinin sınırı ne olmali?
Cinsiyetten tamamen bagimsiz olarak, eslerden biri evi ihmal etmiyorsa, birlikte gecirilen zamandan calmiyorsa, evlilik duzenini bozmuyorsa kendi bos vakitlerini nasil gecirecegine de karisilmali mi? Bu kadari da artik fazla degil mi?
Bir bireyin her gun annesine ya da ne bileyim halasina, komsusuna gitmesinin dogrulugu tartisilir, ama koskoca bir insana yok gitme aksama kadar evde otur denmez ki, ben demem yani, diyemem, bana denirse de hop sen orda dur bakalim, bu benim ozel zamanim istersem tamamini tuvalette geçiririm derim.
Evlilikte her seyin 3. Sahislara anlatilmasi korkunc bir durum ama bunu engellemenin yolu da yok, annesiyle 36 saatlik mesafede her sabah annesini arayip ne yediginden ne yaptigina her detayi anlatan insanlar tanıyorum. Gitmese de gormese de bir sekilde yazar, arar anlatir bu kacinilmaz. Uyarinca sadece anlatmiyorum diyecek, anlatmiyormus gibi yapacak ama anlatmaya devam edecek, insanlari bazen olduklari gibi kabullenmek lazim.

Vallahi benim görümcemlerde böyle evlerinde su pişirseler annelerine anlatırlar ç.. günde 5-6 kere telefonda konuşurlar evleri 10 dk arası arabayla sürekli annelerinde kalmaya giderler damatlarında işine geliyo çünkü bizde iki damatta doğru düzgün çalışmaz kızlarının evlerini kayınvalide kayınpeder bakıyo o yüzden ses edemiyolar.. ben de onlara garip gelmişim çünkü ben anca bişey olcak ki anneme gitcem ya da annem bana gelicek annemi sevmiyo muyum? Çook seviyorum ama hergün gidemem günlerce kalamam benim bir evim ve sorumluluklarım var.. anneme o kadar gidip gelicektim hiç kocaya gitmezdim otururdum anamın dizinin dibinde ben ailemin evinde de çok mutluydum.. zaten evlenmeden önce annem konuştu benimle sakın sakın bana güvenip evlenme ikide bir gelme kalma önce evine alış orayı benimse ben sevmiyorum öyle her sabah anasına gelen kızları diye :) biz ailecek tuhafız galiba..

Simdi erkek ayni seyi yapsa burda yorumlar daha farkli olurdu ama kadin olunca ne var hergun gitsin diyenler var,evlenmis barklanmis ustune bir de cocuk dogurmus bir kadin azicik evinde oturmasini da bilsin,evine duzenine alissin.

Konu sahibi kardesinizin rahatsiz olmasi cok normal ama siz pek dahil olmayin derim,onlar kari koca kendi aralarinda halletsinler siz durduk yere kotu olmayin.

Bence tuhaf değilsiniz, normal olan budur bana göre de.. Benim annem de ben evlenirken aynısını söyledi :) Bu bizi sevmedikleri istemedikleri anlamına elbette gelmiyor. Ama tarafların bunu anlayabilecek olgunlukta olmaları gerek ki bu durumda yaşın etkisi devreye giriyor..
Ayrıca bekarken evde anneleriyle bütün gün didişip çatır çatır cevap veren kızlar evlendikten sonra pek bir anneci oluyor bunu da hiç anlayabilmiş değilim :) Bu erkek için de geçerli tabii..
Sözün özü, herkesin kendi evini ailesini benimsemesi karşındakine saygı göstermesi ve artık evlendiğinin bilincinde olarak hareket etmesi gerektiğini savunanlardanım.

Bu kadın hiç mi evde yemek yapmıyor,yani Allah'ın her günü mutlaka annesine mi gidiyor ? Bana biraz abartılmış gibi geldi.
Eşi evde yokken zamanını nasil geçirdiginin bir önemi yok bana göre .Evde olması,komşuya gitmesi yada annesine gitmesi fark eder mi? Sonuçta eş gelmeden eve geliyor,dışarda avare gibi dolanmiyor,kendini alışverişe verip parayı sacmiyor,sadece annesine gidiyor.Buna bozulup kardeşle dertlesecek kadar ne var anlamadım.
Tek sorun evdeki herşeyi annesiyle paylaşması,bunun içinde oraya gitmesine gerek yok telefonla da yapar zaten.
Ev hanimi diye her gun evde mi oturması gerekiyor.Kimi evde yalnız takilmayi sever,kimi akşama kadar komşularla dedikodu yapar,kimi arkadaşlarıyla dışarıda takılabilir,kimi de böyle annesine gitmeyi tercih eder.Bilemedim,bence sorun olarak görülebilecek bir durum yok ortada.

Burda sorun hergün ailesine gitmesi değil her haltı ailesine anlatması. Bi evde kavga da olur küslükte.tüm bunlar özeldir. Kadın ya da erkek, ağzını tutacak kadar olgun değilse, aile kavramının farkında değilse evlenmesin kardeşim. Ben çok sinirleniyorum.

Ben nedense sorunu kardeşinizde gördüm

Kadın bir mucizeyi gerçekleştiriyor erkek yetersizlik duygusuna giriyor bence bu hamilelik ve doğum sürecinde kadının mucizesine şahit olarak
Verdiği iki gram spermden kadın neler türetiyor içinde büyütüyor dünyaya getiriyor sütüyle besliyor
Erkek 'ulan bende bi halt yok' diyip kendini ezik hissediyor sonra başlıyor kadını yermeye
Kusur aramaya eleştirmeye
İçten içe 'bak o mükemmel değil onunda kusurları var' diyor
Böylelikle kendisiyle eşitlemeye çalışıyor kadını
Bunları genel olarak düşünüyor ve söylüyorum
Kardeşinizde sanırım bu psikolojiye girdi

Baba olmayıda sanki kutsal bir şeymiş gibi gösterip onu tebriklerle övgülü sözlerle biraz yüceltin mızmızlanmayı bırakır.

Yoksa kadının bir kusurunu göremedim ben, annesindeyken ihmal ettiği hiç bir durum söz konusu değil

Doğum yaptığında da annesinin ona destek olması güçlü aile bağlarının karşılıksız olmadığını gösterir

Yiğeninize sağlıklı uzun ömürler dilerim..

Haklı olduğunuz noktalar var kesinlikle. Her gün istisnasız gitmesi normal değil. Ailesine bağımlı. Özellikle evde olan biteni ailesine anlatması çok yanlış. Ama şu misafir ağırlama durumunda sizden farklı düşünüyorum...misafir ağırlamadığını ve arkadaşlarının olmadığını söyleyip durmuşsunuz. 2 yıllık evliyim toplamda 4-5 kez misafir ağırladım bende...Sevmem misafir ağırlamayı da...Çalışan biri olduğum için mi bilmiyorum, evimde sakin kendi kendime vakit geçirmek isterim.

Bu durumu yaratan kızın ailesi bence siz kardesınız anne babanınız oturun konuşun sonra kızın aılesıyle oturun konuşun kardesınız anlatsın sıkıntısını zaten bu zamana kadar yapması gerekırdı keşke cocuk olmasaymıs kızın kendıde aılesıde bılıncsız bellıkı

Ben de yeni evli sayılırım. Daha geçen gün annemle bunun muhabbetini yaptım. "Beni çağırmayın. Kendi evime alışamıyorum. Bırakın ben özleyince geleyim" dedim.

Cidden alışamıyorum. Garip gelebilir yaşamayana ama bu böyle. Eve gelince ne yemek yapasım geliyor, ne temizlik.. Sanki benim evim değil gibi. Otel gibi.. Düzen kuramıyorum. Ben istiyorum ki evimde durmaya alışayım, can sıkıntısından reçeller, marmelatlar yapayım, turşular kurayım. Sürekli anneye ve kv'ye gidince olmuyor. Yaşayan bilir, olmuyor. Dolabımda hangi gıda var onları bile unutuyorum, bozuluyor..
Ben konu sahibinin gelini gibi her seferinde güle oynaya gitmiyorum anneme, çoğu zaman zorunlu gidiyorum. Kv kp de her gittiğimizde 2 gün kalmamızı bekliyor. Kafayı yiyorum. Herkesten çektim elimi ayağımı, seyrelttim gidişleri.
Bebeğime odaklandım. Evimi, düzenimi benimsemeye; tam bir aile olmaya çalışıyorum. Bunu yapmak zorundayım.

Arkadaşlarını boşverin olsada olmasada çözüm arkadaşta değil sonuçta annesinin evine gitmez, arkadaşına gider aynı şey. İlginç geldi hadi ilkten tam alışamaz annesine falan gitme ihtiyacı duyar tamam ama 1 senede alışması gerekirdi üstelik hamile bile... kızla konuşmayı deneyin bence herkes demiş aman sakın siz karışmayın hayır buda bir insan sonuçta yiyecek değil ya anlayış ve saygı çerçevesinde neden konuşulmasın. Belki işe yarayacak... mışlarla mişlerle iş yürümüyor konuşmalısınız görümce değilde bir abla olarak.

bence gayet caliyor. haftasonu beraber vakit gecirecekleri yerde temizlik yapiyorlar. insan hic mi kocama guzel bñr sofra kurayim falan demez. garip.

Çalışmayan bir hanımın hergun annesine giderken harcadığı benzin parasını da annesimi veriyor acaba? Hergün arabayla dışarı çıkmak extra bir masraf degilmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…