Aranızdaki sorun nedir?
6 ay önce evlendim.çeyizimi, ailemin bana taktığı bilezikleri hepsini kendim aldım.toz bezlerimden,havlularıma,iğne oyalarıma kadar.hiçbişey istemedim.borçla kredi kartıyla aldım.Çok şükür çalışıyorum da.atandıktan 14 ay sonra evlendim.babamın borcu için 20 bin tl lik kredi çektim ve daha bir sene boyunca ödeyeceğim.kredi kartlarımın borcu da seneye bitecek ancak ve yaklaşık 1700 sadece kredi kartlarım ve kredi taksitlerime gidiyor. hazirandan sonra kardeşimin 350 tl lik dersane taksitini ve benim 250 tl lik öğrenim kredimi de ödemeye başlayacağım.ama ben nankör evlat oluyorum.Benimle aynı maaşı alan kardeşimin çeyizine yardım etmediğim için belalar okunuyor bana
Ona sadece borçlarımı ödeyebildiğimi ve maalesef istesem de yardım edemeyeceğimi,benim gibi onun da taksit yapıp alabileceğini söyledim.bana zaten sen o krediyi ödemek zorundaydın,kocan ne işe yarıyor dedi.kardeşimin düğünü,nişanı için kendini parçalayan eşimi küçümsedi.eşim benden 400 tl daha düşük maaş alıyor ve onunla dalga geçmesi bardağın son damlası oldu...
6 ay önce evlendim.çeyizimi, ailemin bana taktığı bilezikleri hepsini kendim aldım.toz bezlerimden,havlularıma,iğne oyalarıma kadar.hiçbişey istemedim.borçla kredi kartıyla aldım.Çok şükür çalışıyorum da.atandıktan 14 ay sonra evlendim.babamın borcu için 20 bin tl lik kredi çektim ve daha bir sene boyunca ödeyeceğim.kredi kartlarımın borcu da seneye bitecek ancak ve yaklaşık 1700 sadece kredi kartlarım ve kredi taksitlerime gidiyor. hazirandan sonra kardeşimin 350 tl lik dersane taksitini ve benim 250 tl lik öğrenim kredimi de ödemeye başlayacağım.ama ben nankör evlat oluyorum.Benimle aynı maaşı alan kardeşimin çeyizine yardım etmediğim için belalar okunuyor bana
Şunların cevabını verir misin?
Annen evlenirken yardım etmeyebilir. Durumları yoktur. Bunu es geçiyorum. 20 tl kredi çektin durumları çok mu kötü? Yani yardıma ihtiyaçları varsa eyvallah derim. Bakmak zorundasın
Kardeşinin dershane parasını sen neden veriyorsun?
Tüm bunları yaparken eşin nasıl razı oluyor? İnsan evladıymış, herkesin yapacağı şey değil..
Ya da sen tüm bunları yaparken eşine karşı kendini ezik hissetmiyor musun?
Evde bir kardeşin daha varsa onun da yardım etmesi lazım.
Başka sorunlarınız var sizin..
ne alakaysa annen üveymi diye sormak geçti aklımdan:44::44:
Ve benim yardım etmediğim için beni suçladıkları kardeşim bana kıyasla 10 kat daha üstüne başına harcayan biri.istediği kadar harcasın hiç umrumda değil ama madem öyle ben neden sorumlu tutuluyorum ?ayrıca ben annemle tartıştıktan sonra onu aradım ve dedim ki bak senin problemlerinden dolayı annem beni suçluyor huzurum bozuluyor,eşimle evliliğime yansıyor neden bütün problemlerini anneme yansıtıyosun dedim ve bunu söylerken ağlamaktan nefesim kesiliyordu.bana ne dedi biliyor musunuz ? BANANE BE O SİZİN PROBLEMİNİZ. TATİL GÜNÜMDE KAFAMI BUNA MI YORCAM dedi ve telefonu yüzüme kapattı
Aynen de öyle kardeşin de kendi ihtiyaçlarını kendi alabilir.
Sen kendi yağında kavrulurken neden böyle bir beklentiye giriyorlar.
Hadi annen öyle diyelim ona dur diyecek olan baban, kardeşin?
Ve benim yardım etmediğim için beni suçladıkları kardeşim bana kıyasla 10 kat daha üstüne başına harcayan biri.istediği kadar harcasın hiç umrumda değil ama madem öyle ben neden sorumlu tutuluyorum ?ayrıca ben annemle tartıştıktan sonra onu aradım ve dedim ki bak senin problemlerinden dolayı annem beni suçluyor huzurum bozuluyor,eşimle evliliğime yansıyor neden bütün problemlerini anneme yansıtıyosun dedim ve bunu söylerken ağlamaktan nefesim kesiliyordu.bana ne dedi biliyor musunuz ? BANANE BE O SİZİN PROBLEMİNİZ. TATİL GÜNÜMDE KAFAMI BUNA MI YORCAM dedi ve telefonu yüzüme kapattı
kardeşin haklı onluk bişey yok çünkü
sonuçta sen o istedi diye değil annen mecbur tuttuğu için veriyosun o parayı
hayır vermiyorum demek neden bu kadar zor senin için
böyle bi insandan anne olsa nolur ki zaten
ben olsam vermiyorum der geçerdim
böyle bi insan benim hayatımdan çıksa da olur yani umruma değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?