Anne mi ?

MONNA

Dilini ısır dilini :)
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
2.413
2.879
358
Bir haftadır annemle konuşmuyorum.Sebep mi? Sebep beni artık tüketmesi.24 yaşımdayım ve annemin yüzünü görmek istemiyorum.Kabusum oldu kaç gündür rüyalarımda görüyorum.Bunları yazarken bile gözümün yaşı durmuyor.Niye mi yazıyorum bunları? Bilmem.belki de rahatlamak içindir.Sormak istediklerimi,söylemek istediklerimi söyleyemediğim içindir.Boğazım düğüm düğüm.Anne olmak ne zormuş derler ya hani.Evlat olmak da çok zormuş.Burda yaşadıklarımın binde birini anlayamayacak arkadaşlar o senin annen diyebilirler.evet O BENİM ANNEM.Zaten canımı yakan da bu. o benim kayınvalidem olsaydı zaten bu kadar üzülmez,parçalanmazdım.Benim de imtihanım buymuş.ama dayanmak çok zormuş çok...

Evet o bir anne, çok kutsal ama aynı zamanda da bir insan. Kimse mükemmel değildir buna anneler de dahil, onlar da hata yaparlar. Neler yaşadığınızı bilmiyoruz ama neden bunları yaşadığınızı düşünüyor musunuz? Sizce o neden böyle? Ya da siz?

Senin yerinde olabilmek için neleri mi vermezdim?
Kaşke annem yanımda olsaydı, keşke sadece bir gün beraber olma ihtimalimiz olsaydı..

Aranızdaki sorun nedir?

6 ay önce evlendim.çeyizimi, ailemin bana taktığı bilezikleri hepsini kendim aldım.toz bezlerimden,havlularıma,iğne oyalarıma kadar.hiçbişey istemedim.borçla kredi kartıyla aldım.Çok şükür çalışıyorum da.atandıktan 14 ay sonra evlendim.babamın borcu için 20 bin tl lik kredi çektim ve daha bir sene boyunca ödeyeceğim.kredi kartlarımın borcu da seneye bitecek ancak ve yaklaşık 1700 sadece kredi kartlarım ve kredi taksitlerime gidiyor. hazirandan sonra kardeşimin 350 tl lik dersane taksitini ve benim 250 tl lik öğrenim kredimi de ödemeye başlayacağım.ama ben nankör evlat oluyorum.Benimle aynı maaşı alan kardeşimin çeyizine yardım etmediğim için belalar okunuyor bana

Ona sadece borçlarımı ödeyebildiğimi ve maalesef istesem de yardım edemeyeceğimi,benim gibi onun da taksit yapıp alabileceğini söyledim.bana zaten sen o krediyi ödemek zorundaydın,kocan ne işe yarıyor dedi.kardeşimin düğünü,nişanı için kendini parçalayan eşimi küçümsedi.eşim benden 400 tl daha düşük maaş alıyor ve onunla dalga geçmesi bardağın son damlası oldu...

Şunların cevabını verir misin?
Annen evlenirken yardım etmeyebilir. Durumları yoktur. Bunu es geçiyorum. 20 tl kredi çektin durumları çok mu kötü? Yani yardıma ihtiyaçları varsa eyvallah derim. Bakmak zorundasın…
Kardeşinin dershane parasını sen neden veriyorsun?
Tüm bunları yaparken eşin nasıl razı oluyor? İnsan evladıymış, herkesin yapacağı şey değil..
Ya da sen tüm bunları yaparken eşine karşı kendini ezik hissetmiyor musun?
Evde bir kardeşin daha varsa onun da yardım etmesi lazım.
Başka sorunlarınız var sizin..

Benim kocam baldızının çeyizini yapmak zorunda mı? Herşeyimizi çok güzel yaptı bi dediğimi iki etmedi ve haliyle düğünden sonra bizim de borçlarımız oldu.eşim de onları ve evin faturalarını vs ödüyor.bana resmen eşimin maaşının hesabını soruyor.Eşim bunları duysa onu küçümsediğini duysa yıkılır.Nankör dememek için kendimi zor tuttum eşim onların özel şoförü gibidir kendi ailesine yapmadığını benim aileme yapıyor ama işte yaptıkça küçülüyorsun...

Aynen de öyle kardeşin de kendi ihtiyaçlarını kendi alabilir.
Sen kendi yağında kavrulurken neden böyle bir beklentiye giriyorlar.
Hadi annen öyle diyelim ona “dur” diyecek olan baban, kardeşin?

seninle benzer şeyleri yaşıyorum.
ben daha bekarken ve çalışmıyorken bana verdikleri 20 tl için bile etmedikleri lafı bırakmazlardı
ama ablama çıkarıp ev verdiler
hasta olurlar,ameliyatları olur,işleri olur herşeye ben koşarım
hep daha fazlasını beklerler
hiç mutlu olmazlar
bi gün de allah razı olsun demediler
bunun sebebi bu kadar verici olmak ama
artık hiçbişey yapmıyorum
şimdi kıymete bindim
sen de öyle yap bence
ağzına geleni sayınca akılları başlarına geliyo biraz

Durumları kötü değil.ev kendilerinin sadece bi kardeşim okuyor.ben veriyorum çünkü vermek zorunda hissettiriyorlar.ben zaten dersaneye verecektim ama aylık 350 tl lik değil 200 tl lik mesela.ona da itiraz ettiler.eşimin karşısında eziklik hissetmiyorum çünkü o para senindir beni ilgilendirmez diyor.ama ben tabi ki eşim için harcamak isterim o parayı.

canım bazı anne babalar çocukları çalışmaya başyayınca onların maaşlarından kendilerine pay çıkarıyorlar. ben de baya bir miktar aileme yardım etmiştim bir iki ufak tartışmamız da oldu babaml. Hatta yardım etmesem evlenirken yanımda baya bi birikmiş param olabilirdi ya da arabam olabilirdi.. ama artık evliyim ve benim harcamalarım eşimi ve beni ilgilendiriyor sadece beni değil. ailende alışkanlık olmuş galiba senin ya da sizin(eşin ve senin) paran üzerinde hak iddia ediyorlar. Sen çalışıp emek verip kazanıyorsun o parayı. evlat parası da olsa dinimizce de uygun değil.

Tamam seni onlar büyüttü bu yaşa getirdi ama senin için ağlayarak verdiğin paranın onlara ne yararı olacak. Yanlış yoldalar ama bir şekilde artık ben evlendim bizim de kendime göre giderlerimiz ve bir ailemiz var diyerek yavaş yavaş yardım elini çekmelisin. sonuna kadar haklısın kendini kötü hissetme.

hayır yani eşinle aranı bozacaklar farkında değiller.

Eşin ne kadar o para senindir de dese bence içten içe bozulur ya düşünsene 20000 tl eşin ve sen biriktirseniz. daha iyi olmaz mı?

Ya da eşin ailesine verse karşılıksız.
Artı senin ailen sanki bu taleplerine bi on vermeyecek gibi duruyor.

Son düzenleme:
Ve benim yardım etmediğim için beni suçladıkları kardeşim bana kıyasla 10 kat daha üstüne başına harcayan biri.istediği kadar harcasın hiç umrumda değil ama madem öyle ben neden sorumlu tutuluyorum ?ayrıca ben annemle tartıştıktan sonra onu aradım ve dedim ki bak senin problemlerinden dolayı annem beni suçluyor huzurum bozuluyor,eşimle evliliğime yansıyor neden bütün problemlerini anneme yansıtıyosun dedim ve bunu söylerken ağlamaktan nefesim kesiliyordu.bana ne dedi biliyor musunuz ? BANANE BE O SİZİN PROBLEMİNİZ. TATİL GÜNÜMDE KAFAMI BUNA MI YORCAM dedi ve telefonu yüzüme kapattı

kardeşin haklı onluk bişey yok çünkü
sonuçta sen o istedi diye değil annen mecbur tuttuğu için veriyosun o parayı
hayır vermiyorum demek neden bu kadar zor senin için
böyle bi insandan anne olsa nolur ki zaten
ben olsam vermiyorum der geçerdim
böyle bi insan benim hayatımdan çıksa da olur yani umruma değil

Aynen de öyle kardeşin de kendi ihtiyaçlarını kendi alabilir.
Sen kendi yağında kavrulurken neden böyle bir beklentiye giriyorlar.
Hadi annen öyle diyelim ona “dur” diyecek olan baban, kardeşin?

Bbamın bunlardan haberi bile yok.kardeşim ? onun ne dediğini de yazdım yorumumda

Bırak ne halleri varsa görsünler o zaman
Kardeşinin nişanı için nişanlanacağı adam koştursun , eşine ne ?
Alıştırınca böyle oluyor malesef , beklentilerin sonu gelmiyor , bitmiyor
Daha ne yapıcan ki , nereye kadar.
O kadar borcu yüklenmişsin , dershaneye de gönderiversinler çocuklarını
Anne bile olsa bir yere kadar, hep bir evladın beli bükülür ama diğerleri kıymetli olur

Kardeşimlik bişey nasıl yok anlamadım?annesini arayıp anne benden sebep neden monna yı suçluyorsun onun da harcamaları var diyemez miydi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…