anne nasihatı

deniiizzz

Guru
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2012
2.679
3
316
İstanbul
kızlar genelde anneler nasihatlarda bulunur ve ''annem demişti ya da dediği doğru çıktı gibi cümleler kullanırız''

benim annemin bugünlerde ki nasihatı ''evlendiğinde de bakımlı ol kendini bırakma her zaman makyajına giyimine dikkat et evin içinde bile olsan diyor''

bakalım annelerimiz nasıl nasihatlarda bulunmuş neler demiş ve ya diyor dediklerinde haklılar mı paylaşalım

Öncelikle konun hayırlı olsun çiçeeemm :)

annen kesinlikle doğru demiş..

bakım insanın önce kendine olan saygısıdır sonra eşine..

her zaman bakmlı cici pırıl pırıl olalım değilmi ?

güzel bir konu olmuş :)

anne nasihatı gerçekten ciddiye almak gerekir..
onlar herşeyin en iyisini biliyor

ımmmm..annem bana "çok para harcama, yarın bir gün kocanın evine gidince bu günlerini ararsın, yemek yapmayı öğren yarın kocan bir susar iki susar" derdi (aklıma gelenler bunlar :)

evlendim kocamın evindede aynıyım, hatta daha rahatım rabbime şükür
yemek yapma konusunda da çok bilmiyorum ama eşim anlayışlı ve birlikte yapıyoruz..
bunlarda yanıldı
ama genelde bende derim hep "annem demişti" diye :)

ay birde çok doğru ama eskiden fönsüz maşasız gezmezdim..
artık daha sık duş aldığım için yapasım gelmiyor valla.. :18:

annemin nasihatları
eleştirileri saymakla bitmez
ben nedense eleştirileri
hatırlıyorum çoğunlukla

yaptığın banaysa öğrendiğin kendine

alış kızım alış ilerde velenince ne yapıcaksın
seni alan adam 2 günde geri getirir
bukadar uyuşuk tembel olma
yarın öbürgün evlenince anası bir iş öğretmemiş derler

bana her gıttıgımız yerde kalk mutfaga gır,işlere yardım et eline yapışmaz insanların hayır dualarını al derdı
bırde ençok '' yaptığın banaysa öğrendığın kendıne'' derdi :)
her işten anlamam annemın sayesınde ama bazen kendımı enaı yerıne konmuşhıssedıyorum..cunku herkes bız gbı özverılı değil bazı ınsanlar guzel adam kullanıyor..

bana her gıttıgımız yerde kalk mutfaga gır,işlere yardım et eline yapışmaz insanların hayır dualarını al derdı
her işten anlamam annemın sayesınde ama bazen kendımı enaı yerıne konmuşhıssedıyorum..cunku herkes bız gbı özverılı değil bazı ınsanlar guzel adam kullanıyor..

bu kadar dağınık olma
yaptığın banaysa öğrendiğin kendine
biraz tutumlu harca :18:
kenarda paran olsun
yarın el olcan
kocanla ilgilen
evini temiz tut her an birisi gelebilir

elin biraz aza gitsin
herkesi kendin gibi bilme

kocanı kahvaltısız gönderme

bunlar şimdilik bir kıble

ay annelerimiz aynı kişi olabilir mi acaba
aynı cümleleri aynı kelimelerle bende duydum yıllarca :)
gerçi bir kısmı çıkmadı. seni alan 2 günde geri getirir mesela :) hala bana sabreden bir kocam var çok şükür :)

bu aralardaki favori lafı : üşenenin çocuğu olmazmış.üşenme :)

bunları kardesime cok söyler

-- -------------------
1.bana da bi nişanlandın saldın kendini bak biraz kendine evlenince de bak eski halin nerde der.

2.sen şimdi yemek yapma evlenince görcem seni.

3. şimdi rahatsın tabii evlenince poponu sıkma da göreyim. o zaman kime naz yapcan calısıyorum yorgunum diye

4. millet kızın var sen cok sanslısın herseyi kızlar yapıyordur diyorlar. gelsinler de bi seni görsünler

5. sen de anne olunca anlarsın ne demek istediğimi , annem demişti dersin

6. ben senin yasındayken.....................

ahh annem annem ya seviyom seni.. haklısın dediklerinde birkaç ay daha nazlanayım sana da bakalım el oğlunda nolcak halim

Son düzenleme:

benimkide 8 senedir geri götürmedi henüz

çook güldüm yaa üşenenin çocuğu olmazmış lafına

şimdilerde yemek seçtiğim zaman sen evlenince ararsın benim yemeklerimide bulamazsın diyor canım anneciğim yaa

valla sizinkileri bilmem ama benim annciğimin evlendikten sonrada nasihatları bitmedi
onun gözünde ben genelde beceriksiz olduğum için sürekli birşeyleri hatırlatma
ihtiyacı hissediyor

hatta yeni evli olduğum zamanlarda yaptığım yemeği görünce içine soğan koydun dimi
diye sormuştu

Benim rahmetli annem kızınca aaaaahh bir gün anne olursanız beni o zaman anlarsınız, bir anneciğim vardı meğer ne kadar da haklıymış dersiniz, ama o zaman da ben yanınızda olmam çok ararsınız beni çook, demişti..
Bir zamanlar bir annem vardı benim gittiğinden beri tek aklıma yazdığım cümlesi bu oldu..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…