- Konu Sahibi pembemasal
-
- #6.121
KOCAMAN KOCAMAN GÜNAYDIN HERKESEEEE....
nasıllarız bakalım kızlar..
yeni hafta, yeni gün, yeni işler, yeni telaşlar..
ohhh haftasonundan sonra, pazartesi pek şirin bi gün değil ama, yaşayıp geçicez salıya hemen :))))
geçmişi de üstten bi okudum geldim çabucak muhabbete...
:) bigün büyüyecek tabi benim kızım da.. doğan büyüyor.. ömrü olan görüyor... allah bizlere de yavrularımızın büyüdükleri, ayaklarının yere bastığını, ailelerini kurduklarını görmeyi nasip etsin.
küçükken çok muhtaçlar anneye babaya.. özellikle anneye...
hep korkuyorum, ya bana bişey olursa diye.... anne eli kalkarsa yavrumun üstünden, ne yapar benim kuzum diye.... çok korkuyorum. allah onların bağımsız yaşayabildiklerini görmeden, bizlere bi haller olmasını nasip etmesin inşallah...
valla her yurt dışı, her avrupa ülkesi aynı mıdır bilemiyorum. hemen hemen 20 kadar ülke gezdim gördüm ben banucum. ama bu tip konuları irdeleyip incelemedim açıkçası.. gezip gördüm sadece :)) ama bu gibi özgürlükleri, bu gibi rahatlıkları yaşayanları gördükçe, sosyal devlet imkanlarından nasıl faydalandıkalrını falan gördükçe.. insan, neden biz de böyle olamıyoruz acaba.. diye hayıflanıyor açıkçası.
aslında nedenini biraz da kendimizde aramak lazım. hala seçimlerde %50'lik bi kesim, belirliyor neler olacağını... nelerle karşılaşacağımızı bile bile göre göre.. ellerinden geleni ardlarına koymuyorlar.
neyse... derin mevzular... burası da yeri değil zaten :))
narmik, benim de 18 haftalık bir bebeğim erken doğmuştu. erkekti, 18 haftalıktı.. içimde hissetmeye bile başlamıştım hareketlerini... ama olmadı, nasip değilmiş yaşaması yavrumun...
senin de 18 haftalıkmış meleklerin senden gittiklerinde..
çok zor, ama bak, allahım kardeşlerini göndermiş sana çok şükür... inşallah şimdi yine gelecek minnoşun göbüşüne...
canım, moral bozmuyoruz... inşallah bu vakte kadar geçmiştir ağrıların...
kırmızıları kapıdan gönderir göndermez, hemen başlıyoruz çalışmalara.... üzülmek yok, yeni umutlar var tatlım...
allah inşallah bu süreci hayırlısıyla tamamlayıp meleğine kavuşmayı nasip etsin canım
nasıllarız bakalım kızlar..
yeni hafta, yeni gün, yeni işler, yeni telaşlar..
ohhh haftasonundan sonra, pazartesi pek şirin bi gün değil ama, yaşayıp geçicez salıya hemen :))))
geçmişi de üstten bi okudum geldim çabucak muhabbete...
Günaydııııın Yaleeeeeel ve begüm:)) Ay kendi çocukluğum geldi aklıma, annem çalışan bir kadındı haliyle uuyumak isterdi bense sıkıntıdan patlardım, annem azıcık daha uyuyalım kızım deyince 30 saniye kadar bekler, azıcık bekledim anne uyanalım mı artık diye tuttururdum:))) Zor işler velhasıl bunlar, ama güzel zamanlar.. Ben ailede en büyük kuzenim, kardeşim dahil herkes benden 10-20 yaş arası küçük:) Bana daha onların yeni doğmuş halleri dün gibiyken hepsi eşşek kadar oldu, teker teker evden ayrılmaya başladılar bile.. İnsan dönüp bakınca, o uzuuuuun gelen yılların ne kadar çabuk geçmiş olduğunu görüyor.. Bi zaman gelecek mesela, aynı şeyler begümcük için de söyler bulacağız kendimizi, yalel senin kızın ünv. bitti mi, aaa nişanlandı mı diye:))
Bu avrupa konusunda haklısın tatlım, insan imreniyor, kıskanıyor bir sürü şey.. Burda da her halta para veriyorlar. o dediğin kıza inanırım.. Hatta şöyle bir durum var burda, eğer bekar anneysen hele hele öğrenciysen falan üniversitede, devlet daha da bir yağdırıyor, aman eksik kalmasın, bekar anne olmak zor zaten, okulunu da bırakmasın diye:)) İlginç di mi? ne güzel bir de.. Biz de bekar anne olmak parayı bırak toplumsal baskı açısından bile altından kalkması çok zor bir şey.. Mesela benim eşimin yeğeni(ablasının kızı) ,2. doğurdu 2 hafta önce.. İlk çocuğuna hamile kaldığında gitmiş ailesine, ya ben hamileyim çocuğu da istiyorum ama erkek arkadaşımla aram iyi değil ne yapayım diye.. Aile de sen nasıl istiyorsan öyle yap tatlım, biz sana desteğiz her zaman demişler, kız adamdan ayrılıp çocuğu doğurmuş, aile de gerçekten destek olmuş ama, şimdi nişanlı ve 2. doğurdu..:)) christmas tatilinde biraradaydık, konuşurken kızla kıskandım valla, kadın olarak böyle bir özgürlüğe sahip olabilmeyi çok isterdim.. yargılanmadan, suçlu ilan edilmeden, kadınlığından utandırılmaya çalışılmadan yaşamak.. inşallah bir gün geliriz biz de bu fikir noktasına..
:) bigün büyüyecek tabi benim kızım da.. doğan büyüyor.. ömrü olan görüyor... allah bizlere de yavrularımızın büyüdükleri, ayaklarının yere bastığını, ailelerini kurduklarını görmeyi nasip etsin.
küçükken çok muhtaçlar anneye babaya.. özellikle anneye...
hep korkuyorum, ya bana bişey olursa diye.... anne eli kalkarsa yavrumun üstünden, ne yapar benim kuzum diye.... çok korkuyorum. allah onların bağımsız yaşayabildiklerini görmeden, bizlere bi haller olmasını nasip etmesin inşallah...
valla her yurt dışı, her avrupa ülkesi aynı mıdır bilemiyorum. hemen hemen 20 kadar ülke gezdim gördüm ben banucum. ama bu tip konuları irdeleyip incelemedim açıkçası.. gezip gördüm sadece :)) ama bu gibi özgürlükleri, bu gibi rahatlıkları yaşayanları gördükçe, sosyal devlet imkanlarından nasıl faydalandıkalrını falan gördükçe.. insan, neden biz de böyle olamıyoruz acaba.. diye hayıflanıyor açıkçası.
aslında nedenini biraz da kendimizde aramak lazım. hala seçimlerde %50'lik bi kesim, belirliyor neler olacağını... nelerle karşılaşacağımızı bile bile göre göre.. ellerinden geleni ardlarına koymuyorlar.
neyse... derin mevzular... burası da yeri değil zaten :))
Benden 8 yaş küçük kuzenim 2.çocuğuna hamile olduğu haberini vermişti..Hemen teyzem yani annesi telefonla müjdeyi verirken bir yandan da bana hadi senden de bekliyoruz demişlerdi..Halbuki ben hem geç evlenmiştim 34 yaşında ..Hem de myomektami ameliyatı olduğum için 1 sene hamile kalmamam gerekiyordu...İnsanlar çok acımasız bazan...Senin kızın hamile kalabildiyse kolayca şükret Allaha demi..Belki benim çocuğum olmuyor veya olmayacak..Ne diye beni eksiklendirmeye çalışıyorsun..Ki o zaman ben de hamileydim ama söylememiştim..Neyse bir zaman sonra söyledim..Ben 18 haftalıkken kaybettim bebeklerimi hamileliğimde..Kuzenimle hemen hemen aynı gün doğum yapacaktık...Aklında başka bir isim varken benim oğluma düşündüğüm ismi koymuştu..Tabi benim tekelimde değil o isim..Herkes koyabilir..Ama en acısı da bize gelip oğlunu göstermesiydi..Annemdeydim o günlerde..Annem kuzenin bebeğini göstermeye gelicek dedi..Saatlerce ağladım wc de...Annem de muhakkak altın tak diye bana ültimatomu da vermişti...En yakının bile olsa çok düşüncesiz,empati yoksunu olabiliyor velhasıl...(((
narmik, benim de 18 haftalık bir bebeğim erken doğmuştu. erkekti, 18 haftalıktı.. içimde hissetmeye bile başlamıştım hareketlerini... ama olmadı, nasip değilmiş yaşaması yavrumun...
senin de 18 haftalıkmış meleklerin senden gittiklerinde..
çok zor, ama bak, allahım kardeşlerini göndermiş sana çok şükür... inşallah şimdi yine gelecek minnoşun göbüşüne...
selam kızlar bata 6 gün kaldı
herkese günaydın....eet ben pazar sabahı çok erken saatlerde regl oldum, dün çok ağladım çok üzüldüm ağlamamın 2, sebebide çektiğim sancılardı çok kötü bir sabahtı çok canım yandı hala gaz sancım var ve ben şuan çok hastayım size sürekli yazamayacağım ama takipteyim,,,tekrar söylüyorum belirtilere takılmayın,,günü geçen arkadaşlarımda lütfen testlerinizi yapın meraktan kurtulun beklemek ve belirsizlik herseyden kötü , hepinizi çok çok öpüyorum .allaha emanet olun..
canım, moral bozmuyoruz... inşallah bu vakte kadar geçmiştir ağrıların...
kırmızıları kapıdan gönderir göndermez, hemen başlıyoruz çalışmalara.... üzülmek yok, yeni umutlar var tatlım...
herkese merhaba nihayet mart geldi ve ben 2.aşılama sürecime başladım.Allahım ne olur hayallerimize kavuştursun hepimizide...
allah inşallah bu süreci hayırlısıyla tamamlayıp meleğine kavuşmayı nasip etsin canım