Anne olmadığınız yılları arıyormusunuz?

Canim1012

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2012
79
102
43
Bu gece biri bekarlık hayatımı geri istiyorum diye konu açmış, benimde aklıma geldi, aceba aranizda anne olmadan onceki hayatini ozleyen varmi? Geri donuşu olmayan bi karar sonucta

Son düzenleme:
Evlendikten 3 yıl sonra anne oldum.
Ve inanırmısın bilmiyorum ama kuzum yokken o evde karı koca 3 yıl nasıl zaman geçirmişiz hiç hatırlamıyorum :)))

Çocuk olduktan sonra 2 yıl zor geçiyor.
Alışma dönemi, ek gıda süreci, uyku problemleri.
sorunsuz atlatmak annenin yapısına bağlı daha çok.
Evlat sevgisi tüm zorlukların üstünü örtüyor, benim açımdan böyle

Çocuk olduktan sonrada normal hayatıma devam ettim.
Herhangi bir kısıtlanma söz konusu değil.

Önemli olan senin kendini hazır hissetmen.

Allah bagislasin yavrularinizi :) ne guzel bir duygudur :) ama mesela benden buyuk olanlar dile getirir surekli ; " simdiki aklim olsa daha gec anne olurum,
Hayatimin tadini cikarirdim" diye, pismanlik duygusu degildir tabiki insan evladindann pisman olurmu, kocadan olur ama cocugundan olmaz ...

İlk aylar alisana kadar annelige dusunuyorsunuz ama daha sonra onsuzluğu bile dusunemiyorsunuz. Her ona baktığınızda hayatımızda verdiğimiz en dogru kararin bebeğimiz olduğunu anlıyorsunuz.

Ben anne olmadan önce yaşamıyor muşum inan bana... Şimdi diyorum ki, 30 undan sona neden anne oldum, neden bu duyguyu tatmak varken erken yaşta evlenip bir kaç tane daha çocuk doğurmadım... Hayatta amacım yokmuş sanki... Kızım yokken biz aynı evin içinde nasıl mutlu oluyormuşuz eşimle...

O yillar hic olmadi gibi,sanki dogdugumdan beri anneymisim gibi geliyor.

8 YIL SÜRDÜ EVLİLİĞİM İLK 5 YIL ÇOCUĞUM OLMADI SONRA MUCİZEYLE ARD ARDA İKİ TANE OLDU..
BOŞANDIM AİLEMLE YAŞIYORUM ÇOK ZOR OLMASINA RAĞMEN HİÇ PİŞMAN DEĞİLİM VE SANKİ ONLAR HEP VARDI GİBİ HİSSEDİYORUM..

BİRKAÇ BOŞANMIŞ ARKADAŞIMDA AYNI ŞEYİ SÖYLEDİ SANKİ ANNELERİ DEĞİLİMDE ABLALARIYIM KARDEŞİMMİŞ GİBİ HEP VARLARMIŞ GİBİ GELİYOR:)
ÇÜNKÜ GÜNÜN BÜYÜK KISMINI ANNANELERİYLE GEÇİRİYORLAR BEN AKŞAMDAN AKŞAMA GÖRÜYORUM:)

AMA 24 YAŞINDAYMIŞSIN DAHA 2-3 YIL BOL BOL GEZ DOLAŞ YAPMAK İSTEDİĞİN ŞEYLERİ SIRAYA KOY.. ÇÜNKÜ ÇOCUK OLDUKTAN SONRA GİDECEĞİM TATİL MEKANINI BİLE ONLARA GÖRE AYARLIYORUM..

Çocuk olduktan sonra kendi hayatlarına devam edemeyenlerdir onlar
Çocuğa endeksli yaşamayı doğru bulmuyorum.
Dediğim gibi ilk 2 yıl zorluyor.
O dönemde bile bir an olsun acaba denilmiyor, denilemez.
Bu öyle bir sevgi ki, allah hiç bir anneyi evladından, hiç bir evladı da annesinden ayırmasın.
Aglıcam şimdii.

Canım ben 12 senelik evli 3 çocuk annesiyim en ufağım 9 aylık tüplerimi bağlattım ve çok pişmanım annelikten pişman olunmaz ancak evlilikten pişman olunur tabii bu normal insanlar için geçerli normal yaşantısı olanlar için pişman olmazsın merak etme çok mikemmel bi duygu annelik

Anne olduğunuz için pişmanlık duymazsınız da,rahatınıza çok düşkünmüşsünüz.Çok sıkıntı yaşayacağınız kesin.

Gözlemlediğim kadarıyla bekarlığını ve kocasıyla çocuk yapmadan önce evliliğini güzel yaşayan kadınlar anne olunca ''Öncesini hatırlamıyorum, biz ne yapıyormuşuz, hayatımın anlamını buldum,'' diyor.
Bekarlığına doyamayan ya da evliliğine zor alışan, kocasıyla istediği kadar baş başa vakit geçirmemiş ya da çok erken anne olmuş kadınlar (bunlar eski kuşaklarımız oluyor) ''Şimdiki aklım olsa daha geç doğururdum, aman acele etme nasıl olsa olacak, ben erken doğurdum ne oldu,'' vs diyor.
Yani tamamen size bağlı, evliliğe zor alıştım diyorsunuz, o zaman evliliğinizin ve eşinizin tadını çıkarın önce, sonra çocuk yaparsınız çünkü geri dönüşü yok. Erkenden pişman olacağınıza daha geç olsun içinize sinsin.

Neden pişmansınız

annelikten pişman olunmuyor ama eğer evliliğin sağlam temellere dayanmıyorsa hem çocuk için hem sizin için herşey daha zor olur..
tabi bunun birde vicdan tarafı var..
cahil cesaretiyle dünyaya getirmişim yavrularımı evliliğime rağmen.. şimdiki aklımla hergün sorguluyorum yazık bu çocuklara diye ...

eğer yol arkadaşın sağlamsa annelik harika birşey..

Bende rahatima duskunumdur ama cocuk olunca annelik icgudusu fedakarlogida getiroyo,kolaymi degil ama onun sevgisi herseye deger diyorum,tam bi aile oldunu hissediyo insan ,evliligin tamamlaniyo aslinda.
Hic sonradan eklenti gibide olmuyo sanki hep varmis ,insan sadece ozgurce gezip tozmayi ozluyo,ama tekrar bekarligima donupte cocuksuz bi hayatim olsun demiyo.
Ama ben ara ara derimki oglumu alip cocukluma donsem,ama onunla yani,onsus aslaaa..
Rabbim herkesin evladini bagislasin,isteyen herkezede nasip etsin insallah.
Anne seni uykumda ozledim deyip,uyaninsa sarilip opuyo yerim ben onuu

oğlum annemde kaldığı zaman ev bomboş oluyor onsuz biz nasıl yaşamışız diyorum her gece yatarken rabbim oğlumu benden beni ondan ayırma diye diye ediyorum hep ne kadar yaramaz olsa da ne kadar uykusuz kalsam da ne kadar kısıtlansam da iyi ki var oğlum bu dünya da her şey rahatlık değil rabbim her isteyene nasip etsin kimsenin kucağını boş bırakmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…