Anne olmadığınız yılları arıyormusunuz?

Sizin yorumunuz da karşındakini anlamadan yapılan bir yorum olmuş. Bebeğini bırakıp işe gitmek zor olabilir. Ama tüm gün bir bebeğin sorumluluğuyla başbaşa kaldığınızda da vicdanınız rahat olsa dahi kafanız rahat olamıyor. Tuvalete gidemediğim, yüzümü yıkayamadığım sabahlar oluyor. Konu burada bebek sahibi olmanın zor ve sorumluluk isteyen birşey olması. Ben de konu sahibinin anlayabilmesi açısından öyle bir yorum yaptım.

Çalışan ve çalışmayan anneleri annelik vasfı açısından değil, bunalmışlık açısından değerlendirdim. Eğer farklı düşünüyorsanız siz de bana sataşmak yerine, çalışan annelerin de şöyle sorunu var diye konu sahibine fikir verebilirsiniz. En doğrusu da bu olur zaten! Ama siz işe dönmek zorunda olmanın vicdanyüküyle başkasına patlamaya çalışıyorsunuz.

ASLAAAA...
tam zamanında ve sağlıkla bir evlat sahibi oldum.. rabbim nasip ederse 4-5 sene sonra da ikinciyi istiyorum...
yoruluyor muyum.. EVET
eşimle romantik anları özlüyor muyum.. EVET
kafama esip gezmeleri özlüyor muyum... EVET
bütün bunları çocuksuzlukla değişir miyim???? ASLAAA..
iyi ki evlat sahibi olmuşum.. annelik bu dünyada yaşadığım ve yaşayabileceğim en güzel ve aslında en tarifsiz şey..
biz birbirimize uyum sağladık.. biz biraz onun hayatına uyduk, o biraz bize uydu.. çok güzel bir AİLE olduk.. o olmasaydı sadece ve sadece karı-koca olurduk.. evladım bize aile olmayı öğretti..

çevremde örnek olarak çok gördüğüm sorumsuz anne var ve bu çocuklara çok kötü bir şekilde yansıyor bencede siz düşünün biraz...

24 yaş çok erken dusununce

Ahh pardon. O dediklerinizi çalışan anneler anlamaz evet. Bizim anneliğimiz parttime çünkü!!!

Ben mi çok anacım bilmiyorum ama bence insanın hayatında pişmanlık duymayacağı tek şey anne olmak.23 yaşında anne oldum ve hiç pişman olmadım.Şu an 41 yaşındayım,iki çocuk annesiyim.Keşke daha fazla çocuğum olsaymış zamanında diye düşünüyorum

Hiç farkında değilsin biliyor musun o saydığın şeylerin güzelliğinden...
Keşke ben de çocuğumun her haline tanıklık edebilsem, neye hırçınlaşıyor ne için ağlıyor ne yapmayı daha çok seviyor hangi yaramazlığı yaparken daha çok zevk alıyor vs vs...
Bebiş gürültüsü bir evin en güzel gürültüsüdür..
Ben de çalışan bir anneyim...
Her öğlen kar kış soğuk demeden oğlumun yanında gidiyorum (Erzurum gibi yerde her yerim donarak)
Ama onu göreceğim için ya herşey vız geliyor...
Araba beklerken bile "hadiii nerde kaldınız oğluma gidicemmm" diyorum...

Her gün o kadar yol yürüyorum ki sabah öğlen akşam...
O yorgunluğumu oğluma hiç yansıtmıyorum...

Bir günümden örnek vereyim istersen...
Akşamdan oğlumun bakıcı çantasını hazırlıyorum, dolapta da vereceğim malzemeleri ayarlıyorum..
Sabah oğlumu ve onları verip işe geliyorum..
Öğlen evime gidiyorum oğlumla vakit geçirme şansım oluyor..
O arada oğluma çorbasını yapıyorum.. Akşam yemeğinin temelini hazırlıyorum (Tüm sebzeleri doğrayıp suya bırakıyorum ya da etim pişecekse düdüklüde pişiriyorum ya da artık ne yapabileceksem.. Et tavuk vs pişirirsem suyunu hemen alıyorum cam kavanoza diğer gün için çorba suyu ya da yemek suyu olarak hazır oluyor çok lezzetli de oluyor)
Akşam işten çıktıktan sonra oğlumu alıyorum...
Akşam yemeğimi ocağa koymam en fazla 15 dakikamı alıyor..
Sonrası oğlumla hep...
Doyasıya oyunlar oynuyoruz..

• Çamaşır asıyoruz bayılıyor asmaya.. Makine bitince o bana haber veriyor sepeti getiriyor sonra da asıyoruz..
  • Sonra elektrik süpürgesinle oynuyoruz biraz..
  • Sonra gölge oyununu çok seviyor.. Gölgesini yakalamaya çalışıyor benim elimin gölgesinin peşine düşüyor : )
  • Mutfaktayken de valla karıştırmayı seviyor kendi kabına nohut felan koyuyorum kendi kaşığıyla karıştırıyor boş su kabına tek tek elleriyle dolduruyor.. Güzel vakit geçiriyor.. Tabi sonra mutfağın haliiiiiii uuvvvvvv..Tabi çok fazla koymadığım için artık o kadarını da topluyorum sonra(o bunlarla oyalanırken ben mutfağımı çok güzel toplayıp temizleyebiliyorum)
  • Astığımız çamaşırlar kurumuşsa uzun şeyler varsa özellikle onların arasına girip saklambaç oynamaya bayılıyor müthiş kahkahasıyla doluyor yuvam..
  • Onun dolabı ve çekmecesi var onları karıştırıp dökmesi oynaması serbest..
  • Kendi oyuncakları da ayrı.. Bunun gibi bir sürü şey...
  • Çekmeceme geçen gün süt tozunu dökmüş haberim yoktu parmaklarını bulamış ona ve mutfak dolaplarıma resim yaptı : ) Kızmadım.. Mutlu oluyorum onun her halinden..
Kendine zarar vermediği sürece çoğu şey serbest..
Yani bazı ev işlerini oğlumla oyuna çevirdiğim için ben de zevkle yapıyorum oğlum da güzel vakit geçiriyor bir şeyler öğreniyor (Öyle sanıyorum : ) )

Oğlumu uyutmadan önce muhakkak dağıttığımız oyuncaklarımız varsa beraber topluyoruz o da nasıl? ( Basket oyunu oynuyoruz.. O her oyuncağını kutusuna attıkça "baskeeett" diyorum bayılıyor.. Bu yüzden beraber topluyoruz) Yoksa o uyuduktan sonra toplayamam ses oluyor..
Böylelikle bebeğimle beraber bir çok işi yapmış oluyorum.. Tabi ki yoruluyorum gündüz iş felan ama oğlum herşeyim öncelik onun annesiyle güzel vakit geçirebilmesi sıkılmadan..

Oğlum uyuduktan sonra da diğer işlerime bakabiliyorum...
Haftasonları detay temizliği oluyor babası evde olduğu için..
O onla top oynarken oyun oynarken detaylı temizliğimi yapabiliyorum..
Dediğim gibi eşim düzenli bir insan..
O da hafta boyu nerde dağınıklık varsa toplamaya çabalar...
En azından kendi kıyafetlerini bile her gün düzenli dolabına asması ortalıkta bırakmaması çorabını banyoya kirli sepetine atması bile benim için kar : )

Hayatımı böyle yoğun bir tempoda yaşamak zorundayım ki bişi aksamasın oğlumla kaliteli vakitten çalmayayım... Sen bunları evde zamana yaya yaya çok da güzel yapabilirsin... Yorulmadan, bebeişini gözlemleyip neleri sevdiğini keşfedersen bunalmazsın..

Annelik tabi ki çalışan çalışmayan diye asla kıyaslanamaz ama ben hiçbir zaman oğlumdan bunaldığımı hatırlamıyorum... Her tatil fırsatında "Oh ya oğlumla keyif yapacağım" diyorum...

Çalışan bir anne olarak bu kadar şeyi bir arada yapıp bir "off" demiyorsam ev kadınlarının en azından daha lükse sahip olduklarını bilmelerini isterdim..

Çocuk demek sorumluluk demek. 24 yaşımda anne oldum.

Çocukla beraber büyümek gibisi yok..
Merak etme senin gibi rahatına düşkün annelerin çocukları çok uslu oluyor Bunu ciddi söylüyorum.

Valla bilmiyorum ondan mı ama benim oğlum da şükürler olsun tabi ki yaramaz ama gören maşallah diyor ama okuduysan zaten ağlamasına fırsat vermemeye çabalıyorum : )

Ya inanır mısın canım okadar sıkkın kı şöyle Bi konu açsam mı diyordum. 3 aylık Bi bebişim var çok şükür. Allah başımızdan eksik etmesin. Çok seviyorm kuzumu. Ama okadar zor günler geçirdim ki gurbetteyim burda kimsemiz yok. Annem ilk 20 gün durdu sonra gitnek zorunda kaldı. Ve gittiği ilk gün ben çıldırcaktım nerdeyse. Oğlum ağlıyo ben ağlıyorum. Neyse o günler geçti yine şükür.şimdi biraz daha iyiyiz ama bazen o kadar kendimi tükenmiş bitmiş hissediyorum anlatamam. Eşim işten 6 da geliyor. Ona veriyorum ama şap şap öpüyo sıkıyo çocuk ağlıyo, döver gibi sevenlerden benim koca:) o ağlatınca kızıyorum alıyorum tekrar beslenmeydi uykuydu eee noldu, gün bitti. Bazen de zorlukla uyutuyorum mesela, ben laflanınca eşim ver ben sallayım dolaştırayım diyo bu seferde iki ağlayınca sinirleniyo hemen çocuğa bağırıyor, bu seferde ben delleniyorum tekrar alıyorum . Ağlamasına kıyamıyorum, eşimin tavırlarına ayrı kızıyorum, normalde çocukları çok sever ams bizimki huysuz biraz o da öyle hırpalayarak sevince anlıyomudur nedr kuzum hemen ağlıyo kucağında neyse hem nefes almak istiyorum biraz hem de bebişimi kimselere vermek istemiyorum, Bi de buaralar depresyondaym zannımca hem yalnızlıktan şikayetçiyim hem biriyle görüşmek istemiyorum. Offf ne yazdım be neyse konuya gelirsem, Bebek kesinlikle çok güzel bişey ams aynı Zamanda çoook zor bişey. Eşine güvenmekten önce sen hazır mısın uykusuzluğa yüksek tempoya:) dediğim gibi ben eşime çok güveniyordum ama ilk günler zaten süt çocuğu olduğu için çilenin çoğu annede oluyo, ilerde mutlaka çok rahatlatacağım biliyorum ama şu dönemler çok zor
( ay kusura bakma doldurdum burayı ama ben de çok dolmuşum )
Son söz: ne kadar zor olsa da Bebek , evlat dünyanın en güzel şeyi

Herzaman iyiki olmuşlar diye varlığına şükür ettim
Pişman olmak olur mu hayatın tadı bunlar
Ama tabi sizde kendinizi hazır hissetmelisiniz bebek fikrine
Yani rahatıma düşkünüm diyorsunuz e herkes düşkün ama artık anne oluyorsun ve ister istemez çıkıyor o rahatlık sizden
Uykularınız bölünüyor afedersiniz lavoboya bile gidemeyeceğiniz zamanlar bile olacakVE bunun gibi şeyler arada bir yoruldum dersiniz ama bu o anlık bir tepki olur ve geçer.Sonra bir gülüşü ile hatta kokusunu içine çektiğiniz vakit herşeyi unutursunuz.Rabbim isteyen ve anneliği hakeden herkese versin inşallah.AMİN
Alışma süresi diye birşey yok bunu zamanla öğreneceksiniz onunla yaşayarak :)

şimdi ben hemen evlenip çocuk sahibi olmaya karşıydım ve halen karşıyım bu şekilde olanlara şaşırıyorum ama herkesin kendi kararı tabii... evlenince insan eşinle zaman geçirmeli gezmeli tozmalı şu gerçekki çocuk olduktan sonra öyle rahat gezemiyorsun çünkü herşeyi çocuğuna göre ayarlamalısın onun rahatını düşünmelisin... gezmek istediğin ne varsa gez toz yap, ondan sonra çocuk sahibi ol... tattığın en muhteşem duygu olacak ...

Canım ben de senin gibiyim..
Gurbetteyiz ne eşimin ailesi ne benim ailem yanımızda değil..
Aynen benim annem 11 gün durabildi o da çalışıyor düşün ananem kaldı yanımda kırkım çıkana kadar..
O da kırkımda ben ameliyat oldum benden sonra bebeğim ameliyat oldu o yüzden kaldı..
İnan beterin beteri var şükret sağlıklıysan..
Erkekler sabırsız oluyor biraz..
Hepsi öyle..
Canını sıkma daha çok minik hele bir büyüsün tepkiler vermeye başlasın çok güzel ilişkileri oluyor..
Canını sıkma..

Bir sunumda aşağıdaki çizelgeyi gösterdiler.
Ortalama mutluluk çizelgesi.
çocukla birlikte ortalama mutluluğun genel olarak düştüğü hesaplanmış.
Ama sunumu yapanlar sarı çizgiyi sonradan gösterdiler ve dediler ki, çok umutsuzluğa kapılmayın.

Çocukla birlikte ortalama mutluluk azalsa bile, bir an çok mutsuzken, bir sonraki an mutluluktan uçabilirsiniz.
Ve ortalama mutluluğu yukarı çekmenin de bir yöntemi var, o da bebeğe ve getireceği sorumluluklara, sıkıntılara bilinçli bir şekilde hazırlanmış olmak.

etkilenir misiniz bilmem ama bu sunum beni çok etkiledi.

sunum linkini de paylaşayım:

https://www.ted.com/talks/rufus_griscom_alisa_volkman_let_s_talk_parenting_taboos

Eklentiler

• 1.webp
    10,6 KB · Görüntüleme: 134

Oğlunuzla geçirdiğiniz günü başka hangi konulara kopyala yapıştır yapacaksınız bilmiyorum.

Ben fikrimi yazdım, aynı fikirde değilseniz siz de kendi fikrinizi yazıp geçin lütfen. Sizin anne-oğul ilişkiniz mükemmel olabilir, ağlamasından da keyif alıyor olabilirsiniz. Ben öyle değilim, konu sahibi de öyle olmayabilir.

Konu sahibine anneliğin harika taraflarından bahsedip, zor kısımlarından bahsetmeyerek vebal altına girmek istemeyiz değil mi? Çünkü hazır olmadığı halde aaa annelik harikaymış diye bebek sahibi olup, sonra ona iyi bir anne olamazsa, yeni hayata adapte olamayıp depresyona girerse, sosyal hayattan geri kalmanın hıncını çocuğundan çıkarırsa bunda kk üyelerinin de suçu olur.

Oğlunuz anaokulu yaşına gelince çalışırsınız belki, ya da çalışmazsınız 4-5 yaşında kreşe verirseniz evde kendinize ait zamanınız kalır. Hem 4'ü istemezseniz bile 5 yaş tam kreş yaşı, okul zamanları başlayınca evde kendi zaman diliminiz olur. Annelik çok zor, fedakarlıklar çok fazla. Ben de abim de artık farklı evlerde yaşıyoruz, anneme diyorum karı koca baş başasınız gidin gezin tatile çıkın, ev artık sizin. Benim evimin neşesi sizsiniz sizi özlüyorum diyor

Ben ne demek istediğini anlıyorum ben de 2 senedir Batman'da tek başıma bakıyorum çocuğuma,hastane işimiz oldu annemin gelmesini bekledik ki çocuğu hastanede süründürmeyelim diye, hiçbir şey stres yapmasa yetememe düşüncesi stres yapıyo insanda,bilmem bu stresi yaşamayan anne var mı, bu çok büyük bir sorumluluk bu sorumluluğun olmadığı günleri ara ara özlüyorum evet

Kötü anneyiz demek ki biz asllaaaaaaa özlemiyorum annelik über kutsal demeliydik ama gel gör ki ben mekanik değilim

anne olmadan onceki hayatini ozleyen varmi?

Bu soru çok genel olmuş. Bu açıdan bakmamak lazım.
Çünkü hazır bir halde anne olduysanız eğer bu sorunun cevabı her zaman için "HAYIR"dır.

Ama tek tek faaliyet bazında sorarsanız tabi ki özlenen çok şey var.

Mesela poponuz sandalyede iken hiç kalkmadan 30 dk boyunca aynı sandalyede kalarak yemek yiyebilmek.

Aman dökülecek, aman biri yanacak, aman kenara koyalım demeden çay içebilmek, çayı sıcakken içebilmek.

Deliksiz uyuyabilmek. Geç kalkabilmek.

Uzun uzun duş alabilmek.

Spor yapabilmek.

gibi bir sürü şey.

Amma ve lakin çocuğunuz büyüdükçe bunların çoğunu tekrar yapabilmeye başlıyorsunuz zaten.
Benimkiler 6-9 yaşlarındalar. Bebekken uyumalarını beklerdim banyoya girebilmek için. Şimdi onlar ödevlerini yaparken bile girip banyo yapabiliyorum. Rahatça çayımı içebiliyorum.
Bir restorana gidince herkes kendi yemeğini yiyor, kimseye yedirmek zorunda kalmıyorum.

Totale bakınca bunları yapamamanıza değen bir tecrübe annelik. O yüzden kimse keşke çocuk doğurmasaydım demez.

Başka açıdan bakınca da annelikle yaşanabilen tecrübeler var, anne olmasaydık onları yaşayamayacaktık. Bunlardan zevk almaya bakarsak, eşimiz de destekse hiç sorun olmaz.

Ben şahsi olarak cevaplarsam, 30 yaşında evlenip 31'de anne olduğum için, bekarlık hayatımı DOYASIYA yaşadığımı düşünüyorum. Gezdim, eğlendim, sadece kendim için para harcadım, sinemaya da gittim, tatile de. Artık tek eksiğim bebekti.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun canım Rabbim şifa versin ikinize de.. Haklısın şükür bu halimize.
Yalnızlık insani kötü yapıyo, Ara ara doluyorum böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…