Bu gece biri bekarlık hayatımı geri istiyorum diye konu açmış, benimde aklıma geldi, aceba aranizda anne olmadan onceki hayatini ozleyen varmi? Geri donuşu olmayan bi karar sonucta...Ben 3 yildir evliyim bebek dusunuyorum ama pisman olmaktan korkuyorum biraz rahatima duskunumdur sikintiya gelemiyorum, canim istediginde yatiyorum'istedigimde kalkiyorum cikiyorum falan... Esimde karismaz, mutlu bir evliligim' olmasina ragmen, evlilige zor alistim , sorumluluk alma acisindan, birde simdi bebege alisma suresi mi yasiyacagim, bu arada esim cok'anlayisli ve bana destek her konuda o benden cok daha olgun ve sorumlu bir erkek o yuzden bebege bakar ilgilenir cok iyi biliyorum yani o konuda yalniz olmiyacagimi biliyorum, ne düşünüyorsunuz, bu arada 24 yaşındayım
Uyurken özleyen bi ben değil mişim sevindim. Hayret seni saplantılıkla itham eden olmamış :))Allah eksikliğini göstermesin olağanüstü bir duygu ve sevgi...insan uyurken özlüyor ...
Isteyen herkese nasip olur inşallah. ...
Çalışan annelere bu zor zamanlarda ayrı bi saygı duyuyorum bende ama benim valide de çalışan bir anneymiş eşime babaannesi bakmış hep ama validemin çocuklarının çok üstüne düştüğünü hiç zannetmiyorum işe gitmek çocuk bakmaktan daha rahat gelmiş eşimle kaynım hep der biz sokakta büyüdük sahipsiz büyüdük yol gösteren ilgilenen olmadı bizle derler.Evet kastettiğim sizin anladığınız gibiydi. Ama çok hızlı düşünüp yazdığım için yanlış ifade etmiş olabilirim. Toz pembe kısmı şimdi beni de rahatsız etti ama amacım çalışan anneleri eleştirmek değildi.
Sonuçta ben birkaç saat dışarı çıkıp geri gelsem, hem deşarj olduğum için hem de oğlumu çok özlediğim için, her yaptığını hoşgörebiliyorum, yaramazlıklarını alttan alabiliyorum.
Hele çalışan anne olsam, daha da uzak kaldığım için daha kıymetli olur benim için. Demek istediğim buydu.
Yanlış anlaşılmamak için de eğer bebeğime bakabilecek birini bulsam ben de çalışırdım dedim. Çünkü gerçekten evde bunalıyorum, çalışsam daha pozitif olacağım eşime ve oğluma karşı.
Bu gece biri bekarlık hayatımı geri istiyorum diye konu açmış, benimde aklıma geldi, aceba aranizda anne olmadan onceki hayatini ozleyen varmi? Geri donuşu olmayan bi karar sonucta...Ben 3 yildir evliyim bebek dusunuyorum ama pisman olmaktan korkuyorum biraz rahatima duskunumdur sikintiya gelemiyorum, canim istediginde yatiyorum'istedigimde kalkiyorum cikiyorum falan... Esimde karismaz, mutlu bir evliligim' olmasina ragmen, evlilige zor alistim , sorumluluk alma acisindan, birde simdi bebege alisma suresi mi yasiyacagim, bu arada esim cok'anlayisli ve bana destek her konuda o benden cok daha olgun ve sorumlu bir erkek o yuzden bebege bakar ilgilenir cok iyi biliyorum yani o konuda yalniz olmiyacagimi biliyorum, ne düşünüyorsunuz, bu arada 24 yaşındayım
:) bence tum anneler bizim gibi uyurken ozluyordur ...saplantilik mi :)Uyurken özleyen bi ben değil mişim sevindim. Hayret seni saplantılıkla itham eden olmamış :))
Çalışan anne olmak kötüdür demek istemedim, boşuna eksilemeyin hemen. Eğer oğlumu emanet edebileceğim birini bulsam ben de çalışacaktım...
Ve tüm günü akşam saatlerine sığdıramak mümkün değil. Işe giderken çocuğu Off konumuna alamıyoruz sonuçta. Çocuğun bakımı/beslenmesi büyük ölçüde başkası tarafından karşılanıyor.
Çalışmayan bir anne çocuğun gündüz yaptığı bütün gürültü, patırtı, ağlama, hırçınlık gibi şeylerine şahit oluyor. Yemeği, bezi, uykusu gibi ihtiyaçlarıyla uğraşıyor. Ve bazen bunalıyor. Çalışan anne ise bunların sadece belli bir kısmıyla uğraşıyor, ki o da akşam birkaç saatten ibaret. Nasıl aynı sayabiliriz ki bu durumda?
Hani bir fıkra var ya. Nasrettin hoca eşekten düşmüş millet başına toplanmışİnsanların anneliğini mi kıyasliyorsunuz? Nasıl ki işe giderken of moduna alınmıyorsa gece de alınmıyor sanırım. Ayrıca o anne tüm gün evlat hasreti çekip bir de çalışmaya çalışıyor. Henüz işe dönmedim, 6 buçuk aylık bir bebeğim var. Eşimin kendi işi ve çalışanları olduğu için ben isteyken o ilgilenecek. Ama ona bile bırakma konusunda ciddi tereddütlerim var. Daha doğmadan içime acısı çöktü. Henüz yaşamadım ama evladını bırakıp işe gitmek tüm gün ağlamasına katlanmaktan daha zor! Öyle olmasaydı çoktan dönerdim işe. Üstelik mesaim oldukça rahatken. Ben sizin yaşadığınızı yaşıyorum ve yorum yapabiliyorum. Ama siz yaşamadığınız bir şey hakkında nasıl bu kadar pervasiz bir yorum yapabiliyorsunuz anlayamıyorum. Çok acımasız vr anlamsız olmuş kusura bakmayın
valla ben bekarkende rahattım evlendim dahada rahat oldum esim ne istese yapar sükür nazar degmesin ama evlilik baslı basına yprucu bi sey simdiki aklım olsa 21 de evlenicegime 2 yıllık ünime devam eder ise girer hayatımı daha yasardım yurt dısı yurt ici geziler yapardımBence evlilik okadar insanın hayatını değiştirmiyor, daha cok sorumluluk alıyorsun ama evmiş işmiş bi şekilde yapıyorsun , ben evli halimle, bekar halimdekinden daha serbestim, ve eşinle iyi anlaştığın sürece hayat devam ediyor, ha kimisi kayınvalidede yaşıyor onlara hızmet goruyor ve eziliyor o ayrı o resmen cahillik, sevdiğinin durumu yoksa 30 yaşına kadar bekle evlenme daha iyi, ama ev alacak ve seni koruyup sahiplenecek bi olgunluğa sahipse, 18 yaşındada evlenilir.... ama bebek oyle bişey değil bebek fedakarlıklar istiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?