- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.099
- 398
Gözlemlediğim kadarıyla bekarlığını ve kocasıyla çocuk yapmadan önce evliliğini güzel yaşayan kadınlar anne olunca ''Öncesini hatırlamıyorum, biz ne yapıyormuşuz, hayatımın anlamını buldum,'' diyor.
Bekarlığına doyamayan ya da evliliğine zor alışan, kocasıyla istediği kadar baş başa vakit geçirmemiş ya da çok erken anne olmuş kadınlar (bunlar eski kuşaklarımız oluyor) ''Şimdiki aklım olsa daha geç doğururdum, aman acele etme nasıl olsa olacak, ben erken doğurdum ne oldu,'' vs diyor.
Yani tamamen size bağlı, evliliğe zor alıştım diyorsunuz, o zaman evliliğinizin ve eşinizin tadını çıkarın önce, sonra çocuk yaparsınız çünkü geri dönüşü yok. Erkenden pişman olacağınıza daha geç olsun içinize sinsin.
maalesef yanlış düşünüyorsunuz.Katılıyorum, bir de şunu eklemek istiyorum. O veya bu sebeple işe dönmek zorunda olup çocuğu bakıcıya/anneye/kvye bırakan kişiler, 7/24 çocuk sorumluluğuyla başbaşa kalmadıkları için, çocuk sahibi olmak toz pembe görünüyor olabïlir. Çünkü kısıtlı bir zaman geçîriyor çocuğuyla ve çok özlemiş oluyor.
Ben şahsen 2 yıldır çalışmıyrum, oğlum 20 aylık, kendim baktım hep. Ve zaman zaman bunaldığım oluyor. Uykusuz, yorgun oluyorum ve tüm gün yemeği/bakımı/oyunu/hava alma ihtiyacı vs derken bitmeyen bir sürecin içindeyim. Insanın nefes alma ihtiyacı oluyor doğal olarak. Sabahları erken kalkardım eskiden, şimdi uyumak istiyorum uyuyamıyorum. Dışarıçıkasım gelse, dışarıda durur mu, hava müsait mi diye 50 kere düşünüyorum.
Çok ama çok seviyorum, gün içinde belki 100 kere şükrediyorum varlığına. Ama çocuksuz olmanın rahatlığı da aranıyor bazrn.
Neden pişmansınız
Gözlemlediğim kadarıyla bekarlığını ve kocasıyla çocuk yapmadan önce evliliğini güzel yaşayan kadınlar anne olunca ''Öncesini hatırlamıyorum, biz ne yapıyormuşuz, hayatımın anlamını buldum,'' diyor.
Bekarlığına doyamayan ya da evliliğine zor alışan, kocasıyla istediği kadar baş başa vakit geçirmemiş ya da çok erken anne olmuş kadınlar (bunlar eski kuşaklarımız oluyor) ''Şimdiki aklım olsa daha geç doğururdum, aman acele etme nasıl olsa olacak, ben erken doğurdum ne oldu,'' vs diyor.
Yani tamamen size bağlı, evliliğe zor alıştım diyorsunuz, o zaman evliliğinizin ve eşinizin tadını çıkarın önce, sonra çocuk yaparsınız çünkü geri dönüşü yok. Erkenden pişman olacağınıza daha geç olsun içinize sinsin.
maalesef yanlış düşünüyorsunuz.
Zira çalışan anneler sizin o tüm gün yaptıklarınızı sadece akşam saatlerine sığdırmaya çalışıyorlar.
Türk insanın hayatında üniversite kazanmak, okumak, evlenmek dönüm noktalarıdır.Bu gece biri bekarlık hayatımı geri istiyorum diye konu açmış, benimde aklıma geldi, aceba aranizda anne olmadan onceki hayatini ozleyen varmi? Geri donuşu olmayan bi karar sonucta...Ben 3 yildir evliyim bebek dusunuyorum ama pisman olmaktan korkuyorum biraz rahatima duskunumdur sikintiya gelemiyorum, canim istediginde yatiyorum'istedigimde kalkiyorum cikiyorum falan... Esimde karismaz, mutlu bir evliligim' olmasina ragmen, evlilige zor alistim , sorumluluk alma acisindan, birde simdi bebege alisma suresi mi yasiyacagim, bu arada esim cok'anlayisli ve bana destek her konuda o benden cok daha olgun ve sorumlu bir erkek o yuzden bebege bakar ilgilenir cok iyi biliyorum yani o konuda yalniz olmiyacagimi biliyorum, ne düşünüyorsunuz, bu arada 24 yaşındayım
Bu gece biri bekarlık hayatımı geri istiyorum diye konu açmış, benimde aklıma geldi, aceba aranizda anne olmadan onceki hayatini ozleyen varmi? Geri donuşu olmayan bi karar sonucta...Ben 3 yildir evliyim bebek dusunuyorum ama pisman olmaktan korkuyorum biraz rahatima duskunumdur sikintiya gelemiyorum, canim istediginde yatiyorum'istedigimde kalkiyorum cikiyorum falan... Esimde karismaz, mutlu bir evliligim' olmasina ragmen, evlilige zor alistim , sorumluluk alma acisindan, birde simdi bebege alisma suresi mi yasiyacagim, bu arada esim cok'anlayisli ve bana destek her konuda o benden cok daha olgun ve sorumlu bir erkek o yuzden bebege bakar ilgilenir cok iyi biliyorum yani o konuda yalniz olmiyacagimi biliyorum, ne düşünüyorsunuz, bu arada 24 yaşındayım
Katılıyorum, bir de şunu eklemek istiyorum. O veya bu sebeple işe dönmek zorunda olup çocuğu bakıcıya/anneye/kvye bırakan kişiler, 7/24 çocuk sorumluluğuyla başbaşa kalmadıkları için, çocuk sahibi olmak toz pembe görünüyor olabïlir. Çünkü kısıtlı bir zaman geçîriyor çocuğuyla ve çok özlemiş oluyor.
Be
Çalışan anne olmak kötüdür demek istemedim, boşuna eksilemeyin hemen. Eğer oğlumu emanet edebileceğim birini bulsam ben de çalışacaktım...
Ve tüm günü akşam saatlerine sığdıramak mümkün değil. Işe giderken çocuğu Off konumuna alamıyoruz sonuçta. Çocuğun bakımı/beslenmesi büyük ölçüde başkası tarafından karşılanıyor.
Çalışmayan bir anne çocuğun gündüz yaptığı bütün gürültü, patırtı, ağlama, hırçınlık gibi şeylerine şahit oluyor. Yemeği, bezi, uykusu gibi ihtiyaçlarıyla uğraşıyor. Ve bazen bunalıyor. Çalışan anne ise bunların sadece belli bir kısmıyla uğraşıyor, ki o da akşam birkaç saatten ibaret. Nasıl aynı sayabiliriz ki bu durumda?
Çalışan anne olmak kötüdür demek istemedim, boşuna eksilemeyin hemen. Eğer oğlumu emanet edebileceğim birini bulsam ben de çalışacaktım...
Ve tüm günü akşam saatlerine sığdıramak mümkün değil. Işe giderken çocuğu Off konumuna alamıyoruz sonuçta. Çocuğun bakımı/beslenmesi büyük ölçüde başkası tarafından karşılanıyor.
Çalışmayan bir anne çocuğun gündüz yaptığı bütün gürültü, patırtı, ağlama, hırçınlık gibi şeylerine şahit oluyor. Yemeği, bezi, uykusu gibi ihtiyaçlarıyla uğraşıyor. Ve bazen bunalıyor. Çalışan anne ise bunların sadece belli bir kısmıyla uğraşıyor, ki o da akşam birkaç saatten ibaret. Nasıl aynı sayabiliriz ki bu durumda?
canım ben 30 yaşımda anne oldum.3 yıllık evliyiz çok gezdik dolaştık her hafta sonu bir yerlere gittik evde hiiiç durmadık.yaşım 30 olunca dedim ki artık çocuğum olmalı.şimdi çok şükür 4 aylık dünyalar tatlısı bir oğlumuz var.bazı şeyleri yapmak daha kolay tabi ki çocuktan önce.ama evlatta başka bi tat yaw.Allah'a her gün şükretmek için bir sebep.Amaaaa eğer rahatıma düşkünüm hazır değilim o sorumluluğa diyorsan yaşın genç bekle derim.hayırlısı olsun canımBu gece biri bekarlık hayatımı geri istiyorum diye konu açmış, benimde aklıma geldi, aceba aranizda anne olmadan onceki hayatini ozleyen varmi? Geri donuşu olmayan bi karar sonucta...Ben 3 yildir evliyim bebek dusunuyorum ama pisman olmaktan korkuyorum biraz rahatima duskunumdur sikintiya gelemiyorum, canim istediginde yatiyorum'istedigimde kalkiyorum cikiyorum falan... Esimde karismaz, mutlu bir evliligim' olmasina ragmen, evlilige zor alistim , sorumluluk alma acisindan, birde simdi bebege alisma suresi mi yasiyacagim, bu arada esim cok'anlayisli ve bana destek her konuda o benden cok daha olgun ve sorumlu bir erkek o yuzden bebege bakar ilgilenir cok iyi biliyorum yani o konuda yalniz olmiyacagimi biliyorum, ne düşünüyorsunuz, bu arada 24 yaşındayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?