Anne olmadığınız yılları arıyormusunuz?

20 yasimda evlendim esimle bir sure ayrı kalmak zorunda kaldım 6-7 ay kadar sonrasında da yanyanayken 3. Yıl dolduğunda doğum yaptım ne evliligimden ne de anne olmaktan bir kere bile pişman olmadım. Hatta eşimle ilk yillar nasıl vakit geçiriyor musum diye düşünüyor um. Keşke hemen dogursaymisim dediğim çok oldu. İyi ki hayatimdalar eşim ve tatlı kızım Allah beni onlarsız bırakmasın aminnn...

Ben ozluyorum. Iki cocugun var, hala gunde kac kere nefeslerini dinlerim. Onlara bir sey olsa yasayamam diyip aglarim. Allah eksikliklerini gostermesin. Ama annelikten onceki gunleri de ozluyorum bunda yalan yok. Esimi taniyamadim bile. Sadece 4 ay ayni evde yasadik, o da ev kurma telasiyla gecti, yurtdisinda yasadigim icin evlendikten sonra ev kurduk. Sonra sürpriz bir bebek. 2 yil istemiyordum oysa. Calismaya baslayacaktim, baslayamadim, bırakacak kimsem yok. Madem evdeyim bari kardesi olsun dedim. Esimle git gide uzaklastik, zaten cok mesafeli bir insandir, hepten oyle oldu. Yani kendi hayatim cok erken bitmis gibi hissediyorum ve simdiki aklim olsa daha gec anne olurdum diyorum. Ilk cocugumu 23 yasinda kucagima aldim.

Evet kastettiğim sizin anladığınız gibiydi. Ama çok hızlı düşünüp yazdığım için yanlış ifade etmiş olabilirim. Toz pembe kısmı şimdi beni de rahatsız etti ama amacım çalışan anneleri eleştirmek değildi.

Sonuçta ben birkaç saat dışarı çıkıp geri gelsem, hem deşarj olduğum için hem de oğlumu çok özlediğim için, her yaptığını hoşgörebiliyorum, yaramazlıklarını alttan alabiliyorum.

Hele çalışan anne olsam, daha da uzak kaldığım için daha kıymetli olur benim için. Demek istediğim buydu.

Yanlış anlaşılmamak için de eğer bebeğime bakabilecek birini bulsam ben de çalışırdım dedim. Çünkü gerçekten evde bunalıyorum, çalışsam daha pozitif olacağım eşime ve oğluma karşı.

Elbette anne olmak kolay değil bir çok sorumluluk var ama bunların yanında tek gülümsemesi tüm yorgunluğu alan bir canlı oluyor ben 48 saat gözümü kırpmadan başını beklediğimi bilirim artık yürüyecek mecalim kalmadığı için resmen ayaklarımı sürüleyerek dolasirdim 21 aylık olana kadar yarım saat bile kimseye bırakmadim sonra çalışmaya başladım şimdi elalem için 24,saatten fazla uyanık kalıyorum her zorluğun yanında bir kolaylık var bunu unutmamak lazım

Çocuklarım olmadan hayatım çok güzeldi, evlendikten 5yıl sonra ilk oğlum doğdu, 31 yaşında idim. 34 de ikinci oğlum doğdu şimdi 39 um ve hayatım çok çok daha güzel. Onlar benim herşeyim

İnsan çocuklarına pişman olur mu hiç 4. Yilimiza girdik 2 çocuğumuz var ve onlar olmasaydı napardım onlar olmadan önce napmışım hiç bilmiyorum anneliğin kutsalligindan sonra anne olmadan önceki hayatını ozleyen yoktur herhalde

Evet annelik yorucu ve emek isteyen bir iş evliliğimin 2. yılında anne oldum ama ondan önce çok boşmuş hayat ve aile olduğumuzun o zaman farkına vardım...

Ben anne değilim olmayıda düşünmüyorum.Hatta eşim daha evlenmedenn öncede asla çocuk sahibi olmak istemediğini belirtmişti.

Bu hamilelik,bebek düşüncede hoş görüyor, duygusallıgına kapılabiliyorsun ama eşimle bizim yaşayış tarzımıza bakıp, ileride ki planlarımıza bakıp sonrada kendime dönüp " ömrünün sonuna kadar böyle bir sorumluluk almak istiyor muyum?" diye sorunca..
Cevap hayatımızda bebeğe yer yok gerçekten.
Dogursaydım pişman olacaktım ve hayatımı, herseyi mahvedecekti bir bebek.
Bu senin ile alakalı tamamen.

Acaba bu konuyu ben mi açtım diye düşündüm.tamda aynı şeyleri düşünüyorum 24 yaşındayım ve rahatima düşkünüm üc yıllık evliyim...soruna gelecek olursam ben biraz daha ertelemeye karar verdim çocuk büyük sorumluluk kesinlikle hazır olmak gerekiyor

ben hic, anne olmadan once cok fazla gezemedim, tatil yapamadim sinemaya gidemedim,doyamadim gezmeme tozmamama demedim. cunku gezmelerimiz artik ogluma yonelik ve biz bundan zevk aliyoruz. hayat cok zevkli oluyor onlarla inanin. ama tek ozledigim sey esimle aksam isiklari kapatip evde film izlemek bitek bunu ozluyorum :) ama yinede cok cok sukur

İşte tam olarak bende senle aynı duyguları paylaşıyorum ama bnm eşim çok çocuk seviyo ve istiyo Senin eşin nasıl bakıyo çocuk fikrine?
Benim esimde asiri cocuklara duskundur, yigenini o buyuttu resmen, cok yigenleri var cocuklarla arasi iyidir, 5 yıldır tanışıyoruz ve tanıştığımızdan beri cocuk istediğini soyler, :) ben hep erteledim beklettim ama bu sene yapsammı diye düşünüyorum ama galiba erteliyeceğim kendisi 30 yaşında

3 yıl zaten cok erken ben 7 sene biticek daha lafam yeni yeni oturduk evlilige bence evlilik cok öenmli bi kararmıs mesela asla erken yasta evlenilmememli en az 30 dan önce kimse evlenmesi
Bence evlilik okadar insanın hayatını değiştirmiyor, daha cok sorumluluk alıyorsun ama evmiş işmiş bi şekilde yapıyorsun , ben evli halimle, bekar halimdekinden daha serbestim, ve eşinle iyi anlaştığın sürece hayat devam ediyor, ha kimisi kayınvalidede yaşıyor onlara hızmet goruyor ve eziliyor o ayrı o resmen cahillik, sevdiğinin durumu yoksa 30 yaşına kadar bekle evlenme daha iyi, ama ev alacak ve seni koruyup sahiplenecek bi olgunluğa sahipse, 18 yaşındada evlenilir.... ama bebek oyle bişey değil bebek fedakarlıklar istiyo

Durumumuz aynıymış :) sanırım bnde erteliyeceğim...

Cümlelerimin hangisinde "tepki" içeren bir şey var ya da nasıl buldun nasıl algıladın bilmiyorum...
Aksine ben biraz evde çocuğuna bakmanın iyi yanlarını göstermeye ne kadar şanslı olduğunuzu anlatmaya size iyi geleceğini sandığım bir şeyi paylaşmaya çalıştım ama ters tepti..
Anlayışınızın böyle pesimist olduğunu bilsem en azından sizi sinirlendirmemek üzmemek sizin gereksiz tepkilerinizi dinlememek adına söylemezdim...

Fikirlerimi önemsemiyorsan senin mesajını ilk alıntıladığımda cevap vermezdin arkadaşım..
Kendini kandırma bu konuda da...

Diğer yazdıklarımı da görmezden gelmeniz önemsememeniz değil bir cevap verememenizdir..

Uzatmaya ben de meraklı değilim asla...

Bu kadar muhattaplık kafi geldi zaten...

Gece gezmelerini, sabah istediğimde kalkıp istediğim şekilde aheste aheste kahvaltıları, özgürce dışarı çıkıp araba sürmeyi:) alışveriş yapmayı, avmlerde kahve içmeyi, arkadaşlarımla buluşmayı, heryere atlayıp gidebilmeyi, eşimle kafamıza göre anlık planlarımızı, bir el çantası ile seyahatlerimizi her şeyi çooook çoook çoook özledim.

Ama evlat.. O sıcaklık yumuşaklık poğaça gibi ayakların sabah yanına pıtı pıtı gelmesi.. Her şete değiyor, kesinlikle bunlardan daha üstün

Bir yaşında zor bir kızım var ama şimdi ikincisi geliyor. Bu da demek ki daha 2-3 uyku yok, gezmek yok, kafan rahat yayılmak yok.

Evet çok özlüyorum ama değiyor:) allah gezmekten mahrum edebiliyor vs insan her şekilde huzuru buluyor ama evlat ayrı bi boyut..

cocuklarım hayatım benım ölürümm

O konunun sahibi nasıl evlenmemeliydiyse seninde çocuk sahibi olmaman lazım. Şöyleyim böyleyim diyorsan doğurupta hem kendine hem çevrendekilere eziyet etme derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…