Anne olmadığınız yılları arıyormusunuz?

O değil de sen eşinle ilgilenmeyebilirsin belki:) ben hiç farketmemiştim eşim benle artk çok ilgilenmiyorsun demez mi? Abooov anne olunca insan merkezi Bebek oluyo Birden

Yaşınız genç. Bence bekleyin, çocuksuzluğa doyun. Buradaki süt liman yorumlarn size çok faydası olmaz. Herkes farklı. Ben çocuğunu kucağına aldıktan sonra da çocuk yaptığına pişman insanlar gördüm. Hazır olmadan alınmış çocuk sorumluluğu hem sizi, hem çocuğunuzu yıpratır. Bu konuda başkalarından önce kendinizi dinleyip karar vermelisiniz.

Eski günlerini özlemek ayrı,çocuk doğurduğuna pişman olmak ayır. Evet özlüyorum ama asla pişman değilim. İyi ki varlar Rabbim acılarını göstermesin.

Güvendiğin birine bile bırakıp bir yere gitsen aklın kalıyor,özlüyorsun ağız tadıyla gezemiyorsun. Sorumluluğunu ve yorgunluğunu hiç söylemiyorum bile :) ama değer mi değer tabi.

Allah her isteyene nasip etsin.

Oğlumun 3 ay bitmeyen koliği hatta öncesinde yoğun bakım macerası.
Düşününce ne kadar zor değil mi?
Ama olsun. Bazen çok kızıp kendime saydırsam da yine de iyi ki yapmışım.
İkinci çocuk düşünmüyorum derken bu gidişle üçüncüyü yapacağım
İşten döndüğümde annecim diye sarılması bile dünyalara bedel.
İnsan hakikaten anne olmadan anlamıyor.

Evlendikten 5 yıl sonra 30 yaşımda anne oldum.3 yaşında kızım var.5 yıl tedaviyle geçti.
5 yıl resmen hayatımda yokmuş gibi silinmiş gibi.Sanki 3 senedir yaşıyor gibiyim.
İnşallah 2. bebeğimde olur. (Aminnnnnnnn)

tabiki özlüyorum .hayatımın her dönemi benim için önemlii.

yalnız şunu anlamadım çoçuk yapmak bir sorumluluktur ,bekar hayatı özlemekle ne alaka

Kesinikle ozlemiyorum .hatta enn guzel zamanlarim oglumla geciyor.ne kadar zorda olsa sorumluluk gerektiriyo.uykusuz kaliyorum evet hatta gece 4e kadar uyumadigi oluyo cok yoruluyorm ama hc psman deglm.onun gulumsemesi anne demesi boynuma sarlmasi herseye deger ben en cok" anne "olmayi sevdim. Allahim yavrularimizi en guzel sekilde yetistirebilmeyi nasip etsin.

Önceki yılları arayan hiçbir anne gelip burada bunu yazamaz ki, vicdanen.. Ama bence pek çok kişi özlüyor, sadece vicdan yapıp söyleyemiyor bunu..
Katiliyorum.
+ Soylerse burada da taslanir. Burada annelikle ilgili acayip bir baski var uyelerde. Herkes ayni seyleri soyleyip hissetmek zorunda, biri farkli bir sey derse dovuyorlar.

Katiliyorum.
+ Soylerse burada da taslanir. Burada annelikle ilgili acayip bir baski var uyelerde. Herkes ayni seyleri soyleyip hissetmek zorunda, biri farkli bir sey derse dovuyorlar.
+1
Biz cocuk sahibi olmak icin dunyalari veriyorken sen nasıl evladimi sevmiyorum dersin????????

21 yaşında evlilik sorumlulugunu alabildiginize göre çocuk da çok sarsmaz bence. Ben 25 yaşındayım, sizin şu an çocuk sahibi olmak hakkında hissettiklerinizi evlilik için hissediyorum.

3 yıl zaten cok erken ben 7 sene biticek daha lafam yeni yeni oturduk evlilige bence evlilik cok öenmli bi kararmıs mesela asla erken yasta evlenilmememli en az 30 dan önce kimse evlenmesi

Ben sadece eşimle evde başbaşa olduğum zamanları hiç hatırlamıyorum ona biraz üzülüyorum :) 1,5 sene sonra kızımz doğmuştu ama iyi ki de erken yapmışım diyorum şimdi çünkü genç anne olduğum için üst üste çocuk yapmadık tek çocuğun sa çok avantajları var heryere sığıyorsun yurt dışına defalarca gittik 2 çocukla eminim bunu yapmak imkansız, ve en güzeli kızımla çocuk olabildim şimdi oğlumla biraz daha azını paylaşıcaz ama onda da deneyimim fazla olucak

zaman zaman tabiki ozleniyor ne zaman mesela kendimden ornek vereyim. bu arada 2 tane kuzucugum var. mesela haftasonlari ozellikle pazar sabahlari biraz daha uyusam yatak keyfi yapmak istesem olmuyor cunku 2 kuzuda saat 6:00 kalkar. ben 11 kadar yatarsam cocuklarim ac kalir .zor cocuklarim var ikiside yemek secer birinin yedigini digeri yemez vs ikisinede ayri ayri hazirlarim .mecburen ve sorumlulugum fazla oldugu icin zaman zaman ozluyorum. ozelliklede tek basina cocuk bakan anneler yasar bunu. yaninda esi ailesi akrabasi bir yardimcisi yardim eden birileri olan insanlar fazla hissetmez. ama benim gibi 7/24 tek basina bakiyorsaniz babada yogun calisiyorsa sorumluluk agir geliyor. ama onlari dogurdugum icin asla pisman olmadim. insallahta olmam. bir saat komsuma bile birakamiyorum.aklim kaliyor.yardimci birileri varsa anneanne babaanne dede hala teyze amca dayi vs kendinizide tam olarak hazir hissediyorsaniz fazla bekletmeden dusunun. cikarsiz sevginin tek ornegi cocuklarimiz. dogunca hayata bakisin degisir.

evlenince 8 yıl gezdim tozdum her şeyi yaptım kendimce ama artık evlilikten, eşimden, kendimden bıkmaya başlamıştım. çünkü her şey gibi gezip tozma da rutine bağlanıyor. hayat artık sıkıcı geliyordu. o yüzden yeniden sınava girip ünv okumaya başladım ve ilk kızıma hamile olduğumu öğrendim, okulu bıraktım, doğumdan 9 ay sonra 2. kızıma hamile kaldığımı öğrendim. şimdi 3. ye hamileyim.
annelerimiz hep der ya, anne olmadan anlayamazsın.
hakikaten öyleymiş. keşke daha erken anne olsaymışım.
anneliğin tadını bilseydim, 18 yaşımda evlenir, çocuk doğururdum.

Yanlış anlamışlar mesajınızı aslında. Katılıyorum dediklerinize. Sanırım toz pembe görünmesi kısmı fazla olmuş. Aslında annelik çalışan veya çalışmayan hiçbir kadın için toz pembe değil, zor bir şey. Hayatınızın bir dönemi kapanıyor, öncesi bir kendine yetebilmekken, artık ciddi bir sorumluluk yükleniyorsun.

Bebeklik zamanını ben unuttum, çok zordu hatırladığım kadarıyla ama çok harikaydı, her anından keyif aldım. Oğlum 6 yaşında. şimdi çok rahatız, alıp iki başımızı geziyoruz. Hem ikinci çocuk istiyorum, hem de tırsım tırsım tırsıyorum şimdi o hallerden. Bilseydim arayı çok açmazdım :)

Ben oğlum kreşe başlayınca hem çalıştım, hem de öğretmenlik formasyonu aldım. Haftada 4 gün Sabah okulda ders veriyordum, öğleden sonra üniversitede ders alıyordum. Akşam 10 da bitiyordu dersler, o saatten sonra eve geliyordum. Diğer güne hazırlık, yemek yapılır, ya da ön hazırlığı yapılır, çamaşır ütü, bilmem ne..feci yoruluyordum Ama çok daha iyi hissediyordum.

Çalışan anne olmak kesinlikle daha yorucu ama Aktif olmanın, ev hayatının hırgüründen çıkıp bir nefes almanın da ayrı bir rahatlığı var. Sizin kastettiğiniz buydu sanırım. Arkadaşlarım arasında öğretmen, doktor, diş hekimi, mimar olan da var, kendi işletmesine bakan da. Bebek olduktan sonra iznimizi kullanırız diyenler bile, senelerini doldurmadan hemen göreve başladılar evde kalmak bana göre değilmiş diyerek. İkizleri olan arkadaşım, 6. Ayında yarım gün çalışmaya başladı, bir nefes almak için.

Ben bu sene eşimle bir anlaşmazlıktan ötürü evdeyim. Ev hayatı beni de baydı. zamanımı eskisi kadar verimli kullanamıyorum. O zamanki kadar aktif paylaşım yapamadığımı fark ettim oğlumla.tabi bunda birinci sınıf olmasının etkisi de var, bayağı bir zamanımız ödev yapmakla geçiyor. Eskiden verdiğim dersleri bir de oyunla oğlumla yapardım, ingilizce adına ne biliyorsa 4 yaşından kalma. Atanma, test çözmeler, olmazsa ücretli öğretmenlik filan bir şekilde tekrar döneceğim iş hayatına önümüzdeki zamanlarda. Velhasıl, çalışmanın da, çalışmamanın da artı ve eksi yönleri var. Kimse kimsenin anneliğini yargılayamaz zaten.

Ama çocuk çok harika bir mutluluk, eşi benzeri yok. Okuldan gelmiş anne, düştüm buram kanadı diye kırk bin kere anlatıp gösteriyor, bıdı bıdı içine işliyor insanın küçük yaramaz.

Ben de evlendikten 11 ay sonra anne oldum, walla hiçbir şey anlamadım cicim aylarından öncesinde 1-2 sene tadını çıkarmak da güzel olur muhtemelen. Dediğin gibi ilkinde çocukla çocuk oluyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…