anne olmak istemiyorum, derdimi anlayabilir misiniz?

O da insanın kendi tercihi. İstese engelli çocuk üzerine 3 tane daha yapar. Anladığım kadarıyla sizin bir engeliniz yok. Eee sorun ne? Anneniz sizi süründürmediği sürece onun çocuk kararını sürekli yaftalamak haddiniz değil diye düşünüyorum , kusura bakmayın. Siz öyle diyorsunuz da ne oluyor? Amaç ne? Kadın 30+ Yıl önce verdiği karardan pişman olunca mutlu mu olacaksınız? Nedir bu yani? " lanet olsun seni doğurduğum güne, bu lafları işiteceğimi bilseydim hiç yapar mıydım" mı desin? Buna mı uğraşıyorsunuz? Günah yaa, kimbilir kadın ne hissediyor bunları duyunca.

İnanın laflarınız hiç 31 yaşında yetişkin lafları değil. Yaşınızı söylemeseniz bunları bir bunalımlı ergen yazıyor sanırdım. Ancak o yaşlarda bu tür sitemler normal. Bence annenizi bunaltmayı bırakın ve bir psikiyatriste görünün. Sizin daha kendi varlığınıza bile sabrınız yok kı ne çocuğu Allah aşkına? Çocuk istememe kararınız çok isabet, kendinizi bilmeniz güzel en azından.

Ben şimdi anladım sizin neden anne olmak istemediğinizi.. Ayrıca annenizin siz olunca abinize iyi bakamadığını düşünmüyorum.. Eğer abinizde birşey değişebilseydi emin olun aileniz onu yapardı kendinizi suçlu hissetmeyin bu suçluluk duygunuz bence anne olma isteğinizi yok ediyor

Bir de bence sizin düşüncenizdeki biri evlenmemeliydi hiç..
Ne kadar ısrar gelirse gelsin evlenmemeliydi..

Öyle lay lay lom aşklarla yetinmeliydi.

Sırf kendiniz istemiyorsunuz diye eşiniz babalık duygusunu tadamayacak..
Kv, anneniz torun sahibi olamayacaklar falan..
Bu bencillik bana göre..

Bende cok cocuk sevmezdim.bekarken halada kendiminkinden başkasına kanım kaynamaz ama o dogunca herşeyim oldu bence cocuk istemeyenler gerçekten cok benciller,hayatları kisitlanacagi için istemiyorlar ,e ozaman anneleride onları dogurmasaymis keşke.

Ben bir şey sormak istiyorum, rahminizde veya yumurtalıklarınızda herhangi bir sorun mu var? Yani bebek olmaya engel bir şey varsa vücudunuzda, beyin otomatikman kendini buna hazırlar diye düşünüyorum.. Nasıl olsa çocuğum olmayacak diye çocuklardan nefret etme (!) durumunuz belki de bununla başlamış olabilir; bilmiyorum.. Tamamiyle kendi düşüncem.
Benim yeni evlenen bir arkadaşım var; hayatında yılda 1 kez filan adet görür kendisi, asla çocuk istemiyor, öyle programlamış kendini.. Çünkü imkansıza yakın olduğunu biliyor... Eşine de bahsetmiş, o da anlayışla karşılamış...
Eğer öyle düşünüyorsanız; imkansız diye bir şey yoktur biliniz... Allah isterse her şey olur. Yeter ki o'na duacı olalım.

Öyle kadınlar var ki...9 ay taşıyıp her ihtiyacı karşılayınca anne olunmuyor malesef.İnsan yetiştirdiğinin bilincinde olan çok az.

Sizi çok iyi anlıyorum.Çünkü ben de çocuk sahibi olmak istemeyenlerdenim.Kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz.

Ayrıca bu sitede de bu konuyu açarak gayet cesur davranmışsınız,birazdan başlanırsınız taşlanmaya.

başlandı bile herkesi kendileri gibi sanan insanlar cok fazla.

Herkes ayni seyleri yasamak zorunda degil.. Istemiyorsaniz bunu net anlayip cocuk dogurmamak dogurup pisman olmaktan cok daha iyidir.. Doganin kanunu yasamak uremek ne ya? Ben size saygi duyuyorum hanimefendi.. Bu sizin hayatiniz ve istediginizi yapin.

Bu arada kayınvalideler,eltiler vs....Herkes iki agu gugu der geçer.Bencillikmiş,peh...Bezi,maması,bakımı,yetiştirilmesi kimin umrunda ? Maksat soy sürsün.

Son düzenleme:
tamam olmayın o zaman, sorun ne? yani bunu bir dert olarak mı görüyorsunuz ki konu açma ihtiyacı hissettiniz? aldığınız kararı sorgulayamayız, değiştiremeyiz ya da eleştiremeyiz.. merak ettiğim neden konu açma gereği duyduğunuz?

o ne demek ya ben de istemiyrum mesela bencil falan da değilim
siz ne hadle konu sahibini ve anne olmak istemeyenlere bu kadar karısıyorsnuz? anneleri onları doğurmasaymıs falan bu nasıl cümleler böyle ya hu
size ne?

Son düzenleme:
çok ilginç çocuk yapmak istemeyeni çok duydum çocuğum olsun dıye tedavıye gıdenlerı cok duydum adaklar adayanı çok duydum ama sizin kadar çocuk düşmanını ilk kez görüyorum sizi anlıyorum anne olmak istemeyebilirsiniz çocuk sevmeyebilirsiniz ama çocukları anlatırken iğrenç bişey gibi bahsetmenizi anlayamadım. ayrıca sizde doğduğunuzda bebektiniz sanırım sonra çocuk oldunuz sonra yetişkin oldunuz ama şu ifadelerinizde ananızın karnından 30 yaşında doğmuşsunuz gibi anlaşılıyo. yapmayın yahu sizden anne olmaz ki zaten doğursanızda sevgi veremezsiniz doğurmaklada anne olunmaz zaten çok iyi önlemler alın olurmu Allah esirgesin anne falan olursunuz ben artık manşetlerdeki çocuk katillerini okumaktan bıktım. sizinde sonunuz bu olur muhtemelen. o kadar tahammülsüzleşmişsiniz ki başkaların çocukları bile sizi rahatsız eder olmuş. bu hale gelmenize sebep neydi onu merak ettim açıkcası nasıl bukadarkörelmiş vicdanınız elinizde olsa kendiniz yapmadığınız gibi etrafınızdaki bütün çocukları da yok edeceksiniz. çocuk sahibi olun demiyorum ama gözünüzü seveyim çocuklarla da aynı ortamda bulunmayın bu nefret sizi kötü sonuçlara teşvik edebilir.

Ben anlamıyorum size nasıl normal geliyor çocuklar için gereksiz denmesi konu sahibini destekleyen arkadaşlar? İstemez doğurmaz ister on tane doğurur ama gereksiz çocuk sevmiyorum vs. Bunlar nedir.

Hayır ablam yok, büyük abim var, evli değil. Sabırsız olduğum için evladım kötü yetişir diye korkuyorum, ona yetememekten vs

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bende 22 yaşında anne oldum ve öğrenci başıma yanımda kimse yok şunu unutmayınki Hayatta herşey düşe kalka öğrenilir Eliniz ateşte 1 kez yakarsınız yada yemekten ağzınız yanınca diğerini üfleyerek yersiniz bebeğiniz olunca ömür boyu sizinle onunla bir denersiniz olmazsa başka bişey denersiniz. Ben size bir örnek vereyim bebeğim doğduğundan beri kendime belki 1000 kere ben yapamıyorum işte iyi bi anne değilim demişimdir iyi bi eş iyi bi ev hanımı değilim demişimdir Kızım benim sütümle doymuyormuş daha doğrusu emmeyi reddediyordu tombikti ve git gide zayıfladı nasıl ağlıyorum görseniz sonra dedim başka birşey deneyim mama verdim ek gıda verdim kaç kere yedirmeye çalışırken boğazında kaldı daha küçük parçalar verdim vs vs vs... Yetememekten korkmayın sizin ona sarılmanız herşeye yeter. ayrıca bende çok sabırsızım ama çocuğunuza öyle olmuyorsunuz ki ben tüm herşeye tahammülsüzüm sabırsızım çabuk sinirlerim ama yavrunuza öyle olmuyorsunuz.

düşüncelerinizi yargılamak bana düşmez ama takıldığım yer evlatlık alma konusu.
eşiniz bunu dediğinde kabul ettiniz mi?sonuçta çocukları sevmediğiniz,gereksiz gördüğünüz için evlat sahibi olmuyorsunuz.yani kendi öz çocuğunuza bile tahammül edemeyeceğinizi düşünürken(yanlışsam düzeltin,ben öyle anladım)sizin kanınızdan ,canınızdan olmayan bir çocuğa nasıl tahammül edip şevkat göstereceksiniz ki?bu çelişkiyi anlayamadım doğrusu...
eğer bir gün evlatlık almayı planlarsanız onun yerine kendi çocuğunuzu doğurun bence.daha çok bağlanır daha çok seversiniz.

E kendiside bir zamanlar çocukmuş oylemi doğdu ki annelik kadar guzel bi duygu olamaz o bunu bilmiyor ve insallahta bilemez yinede saygı duymak lazım ben sadece idrak edemiyorum bi anne olarak gereksiz lafını,ben oğlum uyuyunca özlüyorum onu o kadar tatli bu ne diye soruyorki bitiyorum.Öyle bi anlatmiski çocukları sanki caky ,tabi kendi bakış acisi.

Pardon da size ne cocuk sahibi olmak istemeyenlerden? Hayati kisitlanacak diye olmak istemiyorlarsa size ne hanimefendi?
Onlari bencil diye yaftalayip, keske dogmasalarmis diye pisman olmak size mi kaldi? Haddinizi bilin once.

o ne demek ya ben de istemiyrum mesela bencil falan da değilim
siz ne hadle konu sahibini ve anne olmak istemeyenlere bu kadar karısıyorsnuz? anneleri onları doğurmasaymıs falan bu nasıl cümleler böyle ya hu
size ne?

mesele çocuk istememek değil rengo.. mesele insanın kendinden bile nefret edip, annesine neden beni doğurdun diyecek kadar bunalımda olması.. konu sahibi zaten bu psikoloji ile çocuk falan yapmasın, çünkü mesele doğurmak değil biliyorsun zaten.. ayrıca bu kadar bıçak sırtı bir konu neden açılır anlamıyorum, amaç fikir almak değil orası kesin..

Çocuk sahibi olmak ya da olmamak sizin kararınız, kimse için çocuk yapılmaz,
yaparsanız zaten yanlış yapmış olursunuz.
Ama çocuklarla ilgili yazdığınız şeyler hoş olmamış, gereksiz gibi hissediyorum filan.
Siz ne kadar saygı bekliyorsanız kararınız için, çocuk sahibi olan insanlarda ve
o gereksiz diye düşündüğünüz çocuklarda saygıyı hakediyor.
Benim oğlumunda sağlık sıkıntıları var, 3 yaşına girmek üzere, eğer o da ben de hazır olsaydık,
hemen bir kardeşi olsun isterdim, inş zamanı gelince olur, bu da benim tercihim.
Sizin gereklilikleriniz sizi, başkalarının gereklilikleri de onları ilgilendirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…