anne olmak istemiyorum, derdimi anlayabilir misiniz?

ilginç ama sen çocuk yapmıyosun diye eşin gider başka kadından çocuk yaparsa sırf baba olmak için ona kızma bu senin tercihin.o adamın baba olmak hakkı.

çok iyi anladım seni çocuk konusunda aynı şeyleri düşünmüşüz yalnız ben korunurken hamile kaldım bebek ben gelicem senin gönlünü mü dinliycem dedi inan bana şu an için 2.çocuk bana kabus insanlar çok bencilsin diyorlar omuz silkip geçiyorum ama nereye kadar

ofis yapıp yapmaması kendini lgilendirir ama bunun altında yatan sebepler var demek ki buna ragmen baskası cıkıp nasıl benciller anneleri de onları doğurmasaymıs keske diyebilir? ona bu haddi kim veriyor?
ben cok severım cocukları ama anne olmayı istemıyorum mesela istemeyen istemez yani bazı yorumlar insanın kanını donduruyor.

Genelde arkadaşı yargılaynlar anne olanlar ,çünkü ne demek olduğunu biliyorlar,bende anneyim ama farklı açıdan yaklaşıcam ,evet istemiyorsa yapmasın zaten bakamam diyor ,ee gayet güzel bir düşünce bana kalırsa ,biz neden anne olduk kendimize güvendiğimizden ,o da güvenmediği için istemiyor bu kadar basit,bence annelik şöyle güzel böyle güzel demeye gerek yok ,anlayamaz ki ,sevmiyor kadın çocukları nasıl anlamasını bekleyebilirsiniz.

o ne demek ya ben de istemiyrum mesela bencil falan da değilim
siz ne hadle konu sahibini ve anne olmak istemeyenlere bu kadar karısıyorsnuz? anneleri onları doğurmasaymıs falan bu nasıl cümleler böyle ya hu
size ne?

Buda benim düşüncem polemiğe girmek istemiyorum diyorumki ozaman.anneleri neden böyle bi fedakarlık yapmış sizlerde cocuk oldunuz ozaman sevilmek istemezmiydiniz.
Gerçi banane ya dediğiniz gibi ama ben bi anneyim ve bu konularda hassasim sizleri anlamam zor yani,imkansız.
Iyi akşamlar.

yazdiklariniz gayet normal seyler. universitedeki hocamda asla cocuk istemiyordu ve yapmadilar. genelde erkekler istemez. tanil boranin esi aksu bora (ki kendisi gulten akinin kizidir ve unlu bir sosyologtur) soylesisine katilmistim. anne olmanin icgudusel degil, toplumsal oldugunu anlatmisti. o yuzdende bu toplumsal yonlendirmeye karsi cikmaniz sizin icin zor olacaktir.

velhasil bu isin sakatligi ileride pisman olmak. sonucta erkekler gibi 70 yasinda cocuk sahibi olamiyoruz. ki ben evliligin cocuk icin yapilmasi gerektigine inaniyorum, yoksa neden o imzaya ihtiyac duyalim ki.

benimse 1 kizim var, cocuk istemiyorum diyen herkese eminseniz siz bilirsiniz diyorum. buna yigenimde dahil.

Bence de sorun ne, sizin sorununuz ne olur beni anne olmaya ikna edin gibi birşey olmuş.
Eşiniz memnun, siz memnun, anne olmak zorunda değilsiniz, bu sizin kararınız, sorun ne peki?

Çocuk istemiyor olmanıza, ya da çocuk sevmiyor olmanıza, dünyaya getireceğiniz çocuğa yetememekten korkmanıza kimse birşey demez..
Bu duygular normal... Ama yazdıklarınızı bir de dışarıdan bir gözle okuyun lütfen... Ve bu öfkenizin altında yatan sebebi bulmaya çalışın...
Yaşınız geçip de o sebebi bulduğunuzda çok üzülebilirsiniz...

çocuk istememeyi anlarım çocuklardan hoşlanmamayı aynı şekilde ama adı üstünde çocuk bu yaa dünyanın en masum varlığı. Allah gerçekten isteyenlere anne olmayı nasip etsin inşallah.

evet size ne? siz anne oldunuz diye herkesi olmak zorunda mı hissediyorsunuz?
esas bu bencillik işte. kadınları tek düze görüp benciller falan dıye yaftalayamazsınız.

Valla konu sahibi bana kizacak ama bence konu acmasinin sebebi belli. Bazi insanlar farkli olmak ister, bunu da surekli etrafindakilere ispatlamak ihtiyacini hisseder. "Ayy kadinlar bir araya gelince hep coluk cocuk konusuyor, cok skliyorum ben. Ben hic oyle basit biri degilim. Etrafimdaki baskilara ragmen cocuk bile yapmiyorum, o kadar ozgurum yani bakin. Bakin ne kadar degisigim." diye dusunuyor bence. Ama sonucta o kadar da degisik degilmis bak, evlenmicem diyomus evlenmis Benim de boyle bir arkadasim vardi. Ben asla evlenmicem, hic hevesim yok. Kadinlar ne anliyo bu evlilikten, benim daha buyuk hedeflerim var. Oyle basit bir hayat yasayamam diyordu. Karsisina ilk cikan kisi ile evlendi.Su anda calismayi birakip ev hanimi olmayi dusunuyo Yine de saygi duyuyorum efenim. Bence istemiyorsa cocuk yapmamali kimse. Ama buraya konu acmasinin sebebinin de bu oldugunu dusunuyorum nacizane.. Surcu lisan ettiysek affola sayin konu sahibi

Keşke herkes sizin gibi düşünse.

Her doğuran anne değil...Bunun bu sitede bile yüzlerce örneği var.

Psikolojik bi rahatsizliginiz var gibi geldi bana
Çünkü cocuklari sevmemekle kalmayıp bi de öcü gibi görüyorsunuz
Okurken eşinize üzüldüm çünkü sağlıklı sihhatliyken çocuk sahibi olmayı eminim ki içten içe istiyordur ama size saygı duyması bu konuda çok hoş ama geçici bence
Bence bi psikologa danışın

Pardon da size ne cocuk sahibi olmak istemeyenlerden? Hayati kisitlanacak diye olmak istemiyorlarsa size ne hanimefendi?
Onlari bencil diye yaftalayip, keske dogmasalarmis diye pisman olmak size mi kaldi? Haddinizi bilin once.

Polemik yapmak istemiyorum ama aldığım tepkiden haklı olduğum ortada uslubunuz hoş diil ben haddimi bilirim.
Bencil dedim kötü bisey diilki,küfür etmedim bisey etmedim ayrıca bende oldukça bencil bi insanimimdir ama cocuk yapkiycak kadar diil.

Kadini suclamak nedir anlayamadim? Cocuklari sevmez yada sever kime ne onemli olan birine zarar vermemek sevmek zorunda degil ki! Bircok kisi var boyle saygi duymali.. Kadini resmen bunalimli ilan etmis bazilari.. Hep merak etmisimdir cocuk dogurmadan once kadinlar bir sinavdan niye gecmiyor diye? Bircok kadin var annelik vasfinda olmayan sevmekte hersey degil ki.. Iyi bir gelecek lazim, iyi yetistirmek lazim.. Bizim ulkemizde dogur bitti olay hatta 3 tane dogur sonrasi ne mechul.. rahme dustu sevgi geldi bu kadar basit degil bu.. en azindan hanimefendi kendini biliyor

Ben de anne olmak istemiyorum. Sadece kendim için yaşamak istiyorum. Ve çook ilerleyen zamanlarda belki de çocuk sahiplenirim diye düşünüyorum. Hatta geçen gün ağzımdan artık " inşallah ilerde çpcuğum olmaz" lafı çıktı erkek arkadaşımla tartışırken. Şanslısınız kocanız yanınızda.

Sizin mantığınızla çocuk yapan da bencil.Soyunun devamını düşünüyor,elalem ne der diyor,yaşlılıkta baksın vs.diyor.

Bitmez yani bu muhabbet.

Bende çocuk yapmicaklardanım istemiyorum uğraşamam bu yaştan sonra ayrıca çocuk yapmicam diye sevdiğim adamla neden evlenmicekmişim bu şuna çıkıyor evlenmek sadeve çocuk yapmak içindir aşk sevgi birlikte yaşamak hayatını geçirmek hikaye zaten dimi

Sizin daha ne dediğinizden bile haberiniz yok. Aldığınız tepki benden ve başka bir arkadaşımızdan " ne hadle bunu diyorsunuz" üzerineydi. Haklı filan değilsiniz. Bu konuda yazanların çoğu anne, ve anneliği benimser yorumlardı, ama kimse sizin kadar sınırlarını aşmadı, tepki de almadı. Evet, herkes durması gerektiği yeri bilecek. Fikir yazmak ayrı, başkasına saygısızlık yapmak ayrı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…