- 24 Şubat 2014
- 12.534
- 23.227
- 348
evli erkeklerle birliktelik yaşamak da "ahlaksızlık" olarak kabul görmüş olsa da 3 güne bir evli birinden hoşlanıyorum konusu okuyoruz. yani dediğin gibi annelerin "çoğu" pişman olsa herhalde hiç bir yerde olmasa burda görürdük bunun gibi 3-5 konu. çocuk sahibi olmak istemeyenleri gayet anlayışla karşılayabiliyorum. ki evlendiğim aydan itibaren çok çok istedim çocuk sahibi olmayı. ama çocuk sahibi olmak istemeyenlerin , çocuk sahibi olan veya olmak isteyenleri eleştirmesini anlayamıyorum kusura bakmayın. henüz hamileyim kucağıma almadım ama ultrasonda minicik bedenini hareket ettirmesini, kolunu bacağını oynatmasını izlemek dahi paha biçilemez bir his benim için.gayet normal bir kadınsın. herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil. olanların çoğu da pişman da kutsal analık ayağına itiraf edemiyorlar. ya da hayatlarındaki boşlukları o bebelerle dolduruyorlar. etrafında yetişmiş insanların ailelerini gözlemle. kendi gençliklerini yaşayamamış aileler, maddi yetersizlik içinde çocuk büyütmeye çalışmalar, boşanmak isteyen ama çocuk var diye boşanamayan aileler... çocuk yapmak özünde çok bencil bir eylemdir. geri dönüşü yoktur. çocuğuna haksızlık yapacağını, çocuk büyütmenin fedakarlıklarını kaldıramayacağını düşünüyor olabilirsin. seni eleştirmek bir kenarda, bu büyük karara gözün kapalı atlamayıp kendini tarttığın için tebrik ederim. anne olmayı istememek bir eksiklik ya da bir problem değildir. hayatını kendin için en güzel şekilde yaşamanı dilerim:)
o çocuk var diye boşanamadığını söyleyen kadınların çocuk öncesi de berbat bir evliliği var emin olun. öncesinde boşanmak yerine çocuk yapıyor, sonra da "ohhh be boşanamam artık süper bir bahanem var" psikolojisiyle "imi çiçiğim vir nisil bişiniyim bin" diye ağladıklarını görüyoruz.
sonuç çocuk sahibi olmak istemeyen olmasın, çift olarak anlaşmışlarsa bize armut yemek düşer