Anne olmak istemiyorum.. Fikirlerinize ihtiyacım var

Annem, bana ve kardeşime keşke sizi doğurmasaydım, o zaman hayatım çok farklı olur derdi. Severdi, korurdu, eğitimimize önem verdi okuttu, hep peşimizdeydi ilgiliydi, dışarıda yemek yemez eve de getirirdi biz de yiyelim diye. Anneydi işte ama pişmanlık vardı içinde aynı zamanda. Özellikle babam ile olan sorunlarında ona katlanma nedeni olarak bizi görüyordu sadece. Zaten akıl sağlığında ciddi sıkıntılar yoksa anne pişman olsa bile çocuğuna iyi bakıyor.
Derinde biryerlerde pişmanlık duygusuyla yaşamak istemiyorum. Çocuğum olsa maddi anlamda yeterim, donanımlı bir çocuk olması için elimden geleni yaparım, onun için yurt dışına bile yerleşirim ama manevi olarak sabrım yok. Bir çocuk nasıl yetiştirilmeli, nasıl mutlu bir insan olarak büyür biliyorum ama ben hatalarını, huysuzluklarını iyi idare edemem, sinirlenirim, kızarım boğarım onu büyük ihtimalle. Yazık değil mi ona? Ona yazık peki ben pişmanlık hissettiğimde geri dönüşü olmayan bir yola girdiğim için kendimi tükettiğim anlarda bana yazık olmayacak mı? Psikolojik olarak altından kalkamayacağımı düşünüyorum. Hele sorunlu bir birey olursa içim yanar. Tüm suçu kendimde bulurum biliyorum. Mutsuz etme ihtimalim olan bir çocuğu doğuramam. İsteyen herkesin olsun inşallah ama ben kendime güvenmiyorum. Tamam yeter dayanamıyorum tüm bunlara dediğimde benim yerime dayanacak yedek bir anne getirmeyecekler. Hadi sen 2-3 ay annelikten muafsın, kendine geldiğinde devam edersin demeyecek kimse, dese bile kim bırakır çocuğunu. Ne çocuğun ne kendimin günahına girme riski ile bu büyük sorumluluğun altına giremem. Gözümde fazla büyüyor belki olsa çok mutlu olacağız beraber ama ya olmazsak? Korku bu işte.

eger esiniz bu isteginizi biliyorsa ve bunu bile bile sizinle evlendiyse o da asla cocuk istemiyorsa sorun degil tabiki.
2 yasinda bir kizim var. herseyim o benim sevgisi tarif edilemez. ama inanin bunu sesli olarak kendime bile soyleyemesem de bazen keske daha gec yapsaymisim diyorum.
evet onsuz bir hayayi dusunemiyorum asla can parcam o benim. ama, ama diyorum iste bazen.

hele o dogumdan sonraki 10 gun surekli eyvah diyordum. eyvah surekli bana ihtiyaci olan biri var! eyvah ben ona mecburim o bana mecbur! bundan sonra ne olacak? deyip duruyordum.
ama oluyor bir sekilde. uyumlu bir kizim var. her yere gidebiliyorum onunla tatile seyahaye yuruyuse gezmeye hic beni engellemiyor aslinda.
yine de korkuyor insan.

Bir cok kadin anne olduguna pisman ama bunu itiraf edemiyor. Ustu kapali belli ediyor ama.

Mesela gelip diyor ki; maddi sorunlarim var. Ben calisiyordum cocuk olunca ciktim. Hayatim ev ev isi cocuk oldu. Kendimi vasifsiz hissediyorum. Hep borc hep borc istedigim seyleri de hep erteliyorum.

Simdi bu pisman degil mi? Pisman. Icten diyor ki cocuk olmasa bunlar olmazdi. Eski hayatim daha guzeldi. Sorsan pisman degildir. Cocugu onun herseyidir. Ama basbaya pisman iste.

O
Seninle aynı durumdayım bende sen daha yeni evlisin üstelik..
Benim 10. senem hala çocuk istemiyorum hiçbir zamanda istemedim nedense..
Belki ilerde anne olacağım belki olmayacağım bilemiyorum ama sanki hiç olmayacakmışım gibi geliyor.
Çocuksuz olmak bana göre eksiklik değil o yüzden olmasa olur diyorum açıkcası..
Takılma bu kadar bence sıla ne demiş
"En Doğru Zaman Canım İstediği Zaman" :))
Onun içinde ALLAH vermiyor zaten

Annem, bana ve kardeşime keşke sizi doğurmasaydım, o zaman hayatım çok farklı olur derdi. Severdi, korurdu, eğitimimize önem verdi okuttu, hep peşimizdeydi ilgiliydi, dışarıda yemek yemez eve de getirirdi biz de yiyelim diye. Anneydi işte ama pişmanlık vardı içinde aynı zamanda. Özellikle babam ile olan sorunlarında ona katlanma nedeni olarak bizi görüyordu sadece. Zaten akıl sağlığında ciddi sıkıntılar yoksa anne pişman olsa bile çocuğuna iyi bakıyor.
Derinde biryerlerde pişmanlık duygusuyla yaşamak istemiyorum. Çocuğum olsa maddi anlamda yeterim, donanımlı bir çocuk olması için elimden geleni yaparım, onun için yurt dışına bile yerleşirim ama manevi olarak sabrım yok. Bir çocuk nasıl yetiştirilmeli, nasıl mutlu bir insan olarak büyür biliyorum ama ben hatalarını, huysuzluklarını iyi idare edemem, sinirlenirim, kızarım boğarım onu büyük ihtimalle. Yazık değil mi ona? Ona yazık peki ben pişmanlık hissettiğimde geri dönüşü olmayan bir yola girdiğim için kendimi tükettiğim anlarda bana yazık olmayacak mı? Psikolojik olarak altından kalkamayacağımı düşünüyorum. Hele sorunlu bir birey olursa içim yanar. Tüm suçu kendimde bulurum biliyorum. Mutsuz etme ihtimalim olan bir çocuğu doğuramam. İsteyen herkesin olsun inşallah ama ben kendime güvenmiyorum. Tamam yeter dayanamıyorum tüm bunlara dediğimde benim yerime dayanacak yedek bir anne getirmeyecekler. Hadi sen 2-3 ay annelikten muafsın, kendine geldiğinde devam edersin demeyecek kimse, dese bile kim bırakır çocuğunu. Ne çocuğun ne kendimin günahına girme riski ile bu büyük sorumluluğun altına giremem. Gözümde fazla büyüyor belki olsa çok mutlu olacağız beraber ama ya olmazsak? Korku bu işte.

Bnm annemde bana bu sekilde cok sitem ederdi, hatta seni doguracagima tas dogursaydim bile derdi.
Bn annemle onca catismamiza ragmen anne oldum, iyiki dogmuslar omurleri uzun saglikli bereketli olsun ama bazen bogulacak gibi oluyorum.
Kimisi dunyada en cok anne olmayi sevdim diyor, bnm icinse annelik bi dk oturmadan kosusturma cunku aylardir esim yok gorevde ve iki cocukla gurbette yalnizim.
Bilmiyorum buna ragmen bidaha dunyaya gelsem anne olurdum ama yanimda bi sag kolum olmasi sartiyla, evde yardimci vs..
Ilk 3 senesi acikcasi kabus gibi, disi yurumesi konusmasi inadi tuvaletini ogrenmesi vs.. ama sonrasi corap sokugu gibi geliyor acikcasi.
Zor cok zor ama guzel.
Kendinize guvenmiyorsaniz hic bulasmayin, bedenen ruhen insan cok yipraniyor.

Kız oyle deme sperm bankasından anne olmadıgın surece en az senın kadar sorumluluk sahıbı bırı daha olacak :) babası olmayacak mı ayol ? Korkuluk mu bu adam ? Herseyı tek basına mı yapacaksın :) olmaz oyle olmaz babasıyla seve seve buyutursunuz sevgıyle ılgıyle sen sıkıkınca sen bı tatıl yaparsın babası sıkılınca gıder o bır kafa dagıtır gelır ıdare edersınız... bardagın bos tarafını sıralamıssın bıraz da dolu tarafından bak ıdare edersın her anne ıdare eder aranızda dıger ınsanlar gıbı anlasmak ıcın knusmaya gerek olmayacak kı gonul bagınız olacak baska bır sehırde ayagına tas degse sen hıssedıp arayacaksın evladım ıyı mısın dıye :) evet ıyı olcup tartmak lazım henuz ıcınden gelmıyor olabılır ama an gelır ıcıne o ıstek duser ıllakı duser :) bende kendımı anne gıbu hıssetmezdım bı kendıme bı anneme bakardım ben byle olamam yapamam derdım ama sımdı cok ıstıyorm olsun dıye dua edıyırum sanırım bu yaşla alakalı yaş ılerledıkce once acaba mı dıyor snra yaparım ya ben bu ısı becerırım dıyor snra ozenıyor snra ıstıyor zamanla bu hıs katlanarak artıyor bır sure snra tercıh meselesı olmaktan cıkıyor bende oyle oldu en azından

Nasıl insanlarız anlayamıyorum... Kadın evlenmeli, çocuk dogurmali bunlar yoksa hicsin. Paran yok pulu yok borç girtlaga dayanmış ama üremek tam gaz devam. Bir tane dogurdugunda kardes lazım ikinci Nerede lafları..
Umarım bir gün herkese saygı duymayi öğrenir bu toplum. Geçen gün kuaföre gittim ve elli yaşlarında hiç evlenmem is bir kadın geldi. O gittiğinde hiç evlenmemis acaba "acı suyu alınmış midir " lafları yla kahkaha lar ucustu. Guleriz acinacak halimize misali..
Kendiniz nasıl uygun görürseniz onu yapın lütfen.. Herkes çocuk doğurmak zorunda değil.

Benim çocuk yapmak gibi bir planım yok..çocuk büyük bir sorumluluk ve artık dünyanın iyi bir yer olmadığını da düşünüyorum..dünya kötü diye çocuk sahibi olmamak tabiiki tek başına yeterli değil..buna tek başıma karar vermedim..eşimle konuşarak karşılıklı aldığımız bir karar..fakat ülkemizde çocuk sahibi olmama isteğine saygı gösterilmiyor ve çocuk sahibi olanlar kendilerini bir sıfır önde görüyor :)) anneyim ben,kutsalım bilmemne ayağına kırılan eski fındıklar bile hoş görülüyor örneğin anne olan ünlüler..dünyaya getirdikten sonra çok seviyorum diyenler de ayrı garip..tabiiki seveceksin,bakacaksın..insan kıyabilir mi minik masum bir canlıya..ben çocukları severim ama anaç bir tip değilim,sorumluluk alamam insan yetiştirmek ağır yük..amann kendi kendine büyür diyen bir tip olamam..anne olduğuma pişmanım diyen birini tabiki duymazsınız kimse bunu açıkça itiraf edemez..fakat birçok eski insandan şimdiki aklım olsa bu kadar çocuk yapmazdım diyenlere rastlarsınız..halbuki çocukları büyüdü evlendi gitti ama hala söyleme ihtiyacı duyarlar..velhasıl çocuklar büyüdükçe dertleride büyür..istemiyorsanız yapmayın..yaparsanız tabiiki ah niye çocuğum oldu pişmanlığını yaşamazsınız..eşinizle konuşun..ortak kararınız bu ise kimse onaylamak zorunda değil..sevgiler.

merhabalar konuyu okudum biraz benim bir tanıdığım yaşlı teyzenin 7 çocuğu var ama şuan huzurevinde, yani yorumsuz...
koskoca bir hayat sonrası maalesef bu...
çocuk düşünmeyen bayanlara saygı duyulsun,Allah verirse de hayırlısını versin

Bir oğlum var rabbim eksikliğini göstermesin.. onu çok çok seviyorum ama hep diyorum erkenmiş anne olmak için hatta benlik değilmiş de diyorum:) anneliği bilmem de bi daha dünyaya gelsem baba olmak isterim, daha rahat:KK53:

Zaten bu sorumluluğu alabileceğini düşünen üstesinden gelebileceğine inanan insanlar doğursun, istemiyorsan istemiyorsundur ve bitmiştir...

Kimse sana sen ne biçim kadınsın diyemez yadırgayamaz dışlayamaz...
Hazır değilsindir, bir zamanı elbet vardır...

Eşin de saygı duyuyormuş eee kime ne? İkinizin kararı önemli gerisi teferruat.

Bir bebeğim olsun çok istiyorum, anne olmayı çok istiyorum fakat hep diyorum ki o evlat hayırsız olacaksa hiç olmasın...
Önemli olan hayırlı ve sağlıklı evlat gerisi için elbet bir zaman vardır...

Hanımlar,
lütfen düşüncelere saygı, anne olmak isteyen olmak istemeyene, anne olmak istemeyen de anne olmak isteyene saygı duymalı, anne olmayanlar bizlerin hakkını gasp etmiyor, bebek isteyip olmayanlar bu konuda hassas anlıyorum, dilerim hepsine anne olmak nasip olsun lakin anne olmak istemeyenleri azarlamaya gerek yok değil mi?

merhabalar konuyu okudum biraz benim bir tanıdığım yaşlı teyzenin 7 çocuğu var ama şuan huzurevinde, yani yorumsuz...
koskoca bir hayat sonrası maalesef bu...
çocuk düşünmeyen bayanlara saygı duyulsun,Allah verirse de hayırlısını versin

Bizim bir komşu dede de 5 çocuğuna rağmen soğuktan donarak yalnız öldü, evladın da ebeveynin de hayırlısı nasip olsun, anne babanın hayırsızı da kötü, bakmayan, hırpalayan, sokağa, çöpe atan, kendi elleriyle öldüren anne babalar var:KK43:

Son düzenleme:
Benim gibilerin olduğunu bilmek huzur veriyor ama toplumda yoksunuz burada varsınız fakat her gün üreme manyaklarıyla burun burunayım. Kedilermi onların çocuklarından daha iyi sevip bakıyorum :)

Herkese Merhabalar;

28 yaşındayım 2 yıllık evliyim..Resmen bir çıkmazın içindeyim ve sizin fikirlerinize ihtiyacım var.Arkadaşlar ben anne olmak istemiyorum.Yani içimde annelik duygusu yok..Bebekler ve çocuklar bu dünyanın en masum canlıları bunun bilincindeyim ama hayatımda hiçbir zaman çocugum olsun hayalleri kuran bir kadın olmadım..Hani bazı kadınlar kucağına bir bebek aldığında benim de olsa keşke diye düşünürler ya böyle bir düşüncem asla olmadı..Sürekli kendimi sorguluyorum bende mi bir tuhaflık var diye ama bir canlının bana anne demesini bana bağımlı olmasını istemiyorum.

Belki bana kızacaksınız ama çocuk olunca hayatım alt üst olacak bütün düzenim bozulacak gibi hissediyorum.Bu sorumluluğu alacak kadar güçlü hissedemiyorum kendimi.Bu konuyu kimle konuştuysam hele bi kucağına al bak herşey değişir diyor ama ya pişman olursam..Arkadaşlar anne olup pişman olan varmı içinizde ? Eşimle konuşuyorum bu durumu eşim zorlamıyor illa ki çocuğumuz olsun diye ama 10 yıl sonra neden böyle düşünmüşüm keşke çocuk yapsaydım diye büyük bir pişmanlık içindede olabilirim..

İşin içinden çıkamıyorum.Lütfen ama lütfen fikirlerinizi bekliyorum:(
Ay niye kızalım ☺
Çocuk istemek ne kadar normalse istememek de o kadar doğal. Ama burada kimsenin gelip de çocuk yaptım pişmanım diyeceğini sanmam. Fakat reddit miydi neresiydi hatırlayamadım birçok kadın böyle şeyler anlatıyordu.
Bence emin olana kadar kimse şansa bırakmamalı belki severim diyerek.
Ben kendimi bebeksever olarak tanımlıyorum mesela😂 ama başkasının cocugunu sevmekle tamamen sorumluluğunu almak başka şeyler diye birçok faktörden emin olmayı bekliyorum kafamda.

merhabalar tamda böyle konuları okuyordum ve hepsi son zamanlarda aktif olmayan konulardı :) aslında benim durumum daha değişik ve cocuksuz hayat fikrine sahip insanların planlarını öğrenmek ve kendimi rahatlatmak istiyorum

Back
X