Anne olmak istemiyorum

Merak ediyorum herkes anne olmak istemek zorunda mı?
Değil
Her dişi varlık annelik içgüdüsüne sahip mi?
Değil
Bir insan anne olmadan da annelik hissim yok diyebilir, neden diyemesin?
Desin canım daha iyi olur
Bu kadının doğunca çocuğunu gerçekten sevebileceğini düşünüyor musunuz?
Kesinlikle düşünmüyorum da hani
Anlatamazsın

Kardeşim dünyada yaklaşık 8 milyar insan müfusu var
Bu ikiye katlanacak
Felaket birşey
Ne istiyorsunuz zaten yeterince insan var bırakın bazilarida ürememekten yana şansını kullansın

Ben tercihimi ürememekten yana kullanıyorum. Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim tişikkirlir.

Üremeyenlere eksik, problemli gözüyle bakmak kabile devrinde kaldı artık o zaman kabilenin insana ihtiyacı vardı. Şimdi bakıyorsunuz işsizlik, kalabalık şehirler, bizim ülkenin daha fazla insana ihtiyacı yok ki aksine nüfus planlamasına ihtyacı var. Bunu çıkıp söyleyecek, kontrollü çocuk sahibi olmak vakti geldi diyecek hükümeti indirirler yeminle üreme sevdalısı ablalar yakar o meclisi

Konu eski ama yorumlar beni benden aldı
Piyasada bu kadar çok iğrenç, anneliği beş kuruş etmeyeecek insan olmasına şaşmamak lazım.
Keşke bu zihniyet son bulsa da insanlar zorunluluktan,laf olsun adet yerini bulsun diye üremese, hazır olmayan insanlar çocuk doğurup kendi hayatinin da çocuğun hayatının da içine etmese.

Bu konuyu ben mi yazdım hahahhah.
Konu sahibi, 28 yaşındayım, kendimi bildim bileli hiç istemedim. Hayatımın evli geçen 1.5 senelik döneminin 1 ayında aşırı baskı ve aşağılık bi manipülatörün etkisiyle istediğimi sandığım ama içten içe aşırı huzursuz olduğum bi dönemden de geçtim. Psikoloğum bana, farkındalığımın olması gerekenden çok daha yüksek olduğu için çok detaylı düşündüğümü; bu yüzden de içten içe bir çocuğa yeterli gelmeyeceğime kendimi ikna ettiğimi söylemişti. Doğru bu. Çocuk dediklerinde aklıma "ya onu koruyamazsam ya yeterli erdemi veremezsem ve seçim şansı vermeden onu dünyaya getiren bana kızgın olursa" gibi düşünceler geliyor. Tüm çevrem hormonlarıma yenik düşeceğimi söylüyor yıllarca. Ama hayır, zerre kadar isteğim yok. Hoş belki de kısırımdır bilemem.
Çocuğu yaşlılığın arkadaşı, bakıcı vs gören zihniyete de ayrı gıcığımdır mesela.
Neyse konunu dallandırmayayım, yalnız değilsin demeye geldim.

Tamam sjw kardeş sen haklısın. :)))

Konu sahibi en son 8 sene önce aktif olmuş, şimdiye ne oldu ne bitti Allah bilir. Ama genel olarak fikrimi söylemek istiyorum bu konuda. Bence nasıl ki çocuk sahibi olmak istemek çok dogalsa istememek de bir o kadar doğal. Ve gercekten içinde bu heyecanı isteği duymayan kadın sırf eşi istiyor diye anne olmasın..çünkü gerçekten bir çocuk büyütmek çok zor, çok büyük emek ve özveri istiyor. Hayatıniz bir daha eskisi gibi olmuyor.

Konu eski bir konu galiba ama fikrimi dile getirmek istedim yine de ben.
Çocuk için ölüp biten deliren bunu çok arzu eden kadınlar ne derece normalse istemeyen kadınlar da bı o kadar normal bence.
Zaten herkes evlenmek zorunda değil, herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil.
Önce bi bunlardan kurtulursak belki insanlar kendini böyle suçlu hissetmezler.

Hala aynı fikirdeyim ve cocuk yapmamayi başardık. Tabi bu yorumu yaptigim zamanlar sene 2014 yeni evliymişiz. Zamanla cocuk yapin diye tutturanlar ve durduk yere ne kadar mucizevi kutsal olduğunu kusturana kadar anlatanlar artiyor ama pes etmek yok.

evlenen her insan çocuk sahibi olmak, yada olmak istemek zorundaymiş gibi bir algi var bizim toplumda niyeyse.
anne olmak istemiyor olabilirsiniz bu çok doğal bence.
toplum baskisiyla eş isteğiyle çocuk yapip, bir cocugun yemek icmek disinda duygusal ihtiyacini karsilamaktan bir haber buyuduk bir çogumuz.

Kariyere okula cok emek ettim aşağı yukarı aynı kafadaydım bebekli anneleri görünce off ne kdr zor diyordum ama o bebek icine düşünce o sevgi özlem kendiliğinden oluşuyor sevgi öğrenilmez zaten :)

İstememek de çok normal
Ama nişanlına kesinlikle istemiyorum fikrim de değişmeyecek demelisin ve ayrılma ya da devam etme kararını ona bırakmalısın

bunu kastetmemiştim ama sjw gıygıyı çekmektense var kendini öyle san :))
Abi şaka mısın nesin?
Hala bütün insanlığı senin minik çevrenden ibaret zannedip gıygıy çekmektense diyorsun, işine bak ya.
Biz senin küçük dünyana göre yaşamıyoruz canım, herkeste annelik iç güdüsü yok.
Sen hala kendini bütün dünya görüşüne hakim zannet, tam bi cahil davranışı bu. Hiçbir şey bilmeyip herşeyi bildiğini sanmak. Tam olarak yaptığın bu. Sen anne olmak istedin diye bütün kadınlarda annelik iç güdüsü var diyemezsin, cahil misin nesin yürü güt Allah rızası için ya. Bir de dişil enerjimizi bozdular demişsin neremle güleceğimi şaşırdım,saçma yorumlar listesinde top 1’desin tebrikler skdjsjjsjsjs.

bunu kastetmemiştim ama sjw gıygıyı çekmektense var kendini öyle san :))
Sizin gibi insanlara en güzel cevabı sevgili chamallows vermiş. Söylemeden geçemeyeceğim yeni evli çifte baskı uygulayan, çocuk diye tutturan “ister ister herkes anne olmak ister ihihi :))” diyen cahil teyzelerden bir farkınız yok.Dünyayı kendi küçük çevresinden ibaret sanmak cahilliktir. İyi günler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…