- 19 Haziran 2012
- 30.176
- 38.362
- 598
- 34
- Konu Sahibi princessofdarkness
-
Olabilir herkes çocukları sevmek zorunda değil. Ben sizin gibi pek çok insanı gördüm. Ama eşinizle aranızda bu ciddi bir probleme dönüşebilir ileride. Ve merak ettim psikolog bu konuda ne yorum yaptı ?Çok uzun zamandır KK'yı takip ediyorum. Benim derdim buradaki arkadaşların sorunlarının belki de tam tersi olacak ama biraz akıl almaya biraz da desteğe ihtiyacım var. Ben kendimi bildim bileli hiç çocuk sahibi olmak istemedim. Yaşım ilerledikçe geçer sandım ama başka kadınlara cennet gibi gelen bebek kokusu bile bana herhangi bir kokudan farklı olmadı hiçbir zaman. Bir arkadaşımın ya da yakınımın bebeği olduğu zaman bile sırf ayıp olmasın diye kucağıma alır severim. Uzun yıllar okudum, sonra çalıştım kendime bir hayat kurdum. Evlenmek için hep doğru adamı bekledim, kimsenin teklifini kabul etmedim. Şimdi 35 yaşındayım ve o adam karşıma çıktı. Bana evlenme teklif etti ve kabul ettim. Bir aksilik çıkmazsa üç aya kadar nikahımız var. Ama beni şimdiden bir düşünce aldı gitti. Nişanlım benim bebekleri sevmediğimi hep bilirdi. Çocuklu bir yakınımıza ziyarete gittiğimizde bile hemen başım şişer dönmek isterdim. Ama o şimdi bebek istiyor. Tabi bu konuda beni zorlamıyor. Sen istemezsen yapmayız diyor ama bir yandan da sevdiğim adamı bebek hasretinde bırakmak istemiyorum. Psikologa bile gittim acaba içimde bir korku mu var benim bilmediğim, bilinç altımda bir sorun mu var diye. Bu konuyu kimseyle konuşamıyorum çünkü konuyu açtığım bir iki arkadaşım sadece bebeğin olunca seversin diyerek geçiştirdi. Zaten çevremde çok fazla kız arkadaşım da yok. Arkadaşlar hamile kalmak düşüncesi bile beni irkiltmeye yetiyor. 9 ay boyunca karnımda bir canlıyı taşımak, onu doğurmak büyütmek benim için korkunç şeyler. Biliyorum çoğunuz bana kızacaksınız çünkü bunun özlemiyle yanıp tutuşuyorsunuz. Aslında niye konu açtım onu bile bilmiyorum çünkü bebek nasıl sevilir diye bir yöntem yoktur herhalde. Sadece içimi dökmek istedim.
kimsenin sana kizmaya hakki yok ki.. hazir hissetmeyebilirsin, korkabilirsin.. bebek sahibi olmayi isteyip sknti yasayanlarin kendi açilarindan bakip kizmasi cok sacma olur..Çok uzun zamandır KK'yı takip ediyorum. Benim derdim buradaki arkadaşların sorunlarının belki de tam tersi olacak ama biraz akıl almaya biraz da desteğe ihtiyacım var. Ben kendimi bildim bileli hiç çocuk sahibi olmak istemedim. Yaşım ilerledikçe geçer sandım ama başka kadınlara cennet gibi gelen bebek kokusu bile bana herhangi bir kokudan farklı olmadı hiçbir zaman. Bir arkadaşımın ya da yakınımın bebeği olduğu zaman bile sırf ayıp olmasın diye kucağıma alır severim. Uzun yıllar okudum, sonra çalıştım kendime bir hayat kurdum. Evlenmek için hep doğru adamı bekledim, kimsenin teklifini kabul etmedim. Şimdi 35 yaşındayım ve o adam karşıma çıktı. Bana evlenme teklif etti ve kabul ettim. Bir aksilik çıkmazsa üç aya kadar nikahımız var. Ama beni şimdiden bir düşünce aldı gitti. Nişanlım benim bebekleri sevmediğimi hep bilirdi. Çocuklu bir yakınımıza ziyarete gittiğimizde bile hemen başım şişer dönmek isterdim. Ama o şimdi bebek istiyor. Tabi bu konuda beni zorlamıyor. Sen istemezsen yapmayız diyor ama bir yandan da sevdiğim adamı bebek hasretinde bırakmak istemiyorum. Psikologa bile gittim acaba içimde bir korku mu var benim bilmediğim, bilinç altımda bir sorun mu var diye. Bu konuyu kimseyle konuşamıyorum çünkü konuyu açtığım bir iki arkadaşım sadece bebeğin olunca seversin diyerek geçiştirdi. Zaten çevremde çok fazla kız arkadaşım da yok. Arkadaşlar hamile kalmak düşüncesi bile beni irkiltmeye yetiyor. 9 ay boyunca karnımda bir canlıyı taşımak, onu doğurmak büyütmek benim için korkunç şeyler. Biliyorum çoğunuz bana kızacaksınız çünkü bunun özlemiyle yanıp tutuşuyorsunuz. Aslında niye konu açtım onu bile bilmiyorum çünkü bebek nasıl sevilir diye bir yöntem yoktur herhalde. Sadece içimi dökmek istedim.
Annem cocuk cok sever o yuzden de yapmis iki tane, ben sahsen sevmiyorum. Annemin karari ile benimkinin ne baglantisi var , ben bir bireyim gobegim ailemle bir kesilmedi ki. Agladiysam kucukken bu benjm secimim degil anne babamjn secimiydi, beni isteuip yapan onlardi, bende kendi secimimi yapiyorum istemiyorum. Icimden gelmiyo sevmiyorum cocuk zorlami aaaasrpcnrdnsevest: 37471341 .!.:Çocuk sahibi olmamak tercihtir, haktır. Ben de çocuk sevmiyorum , ağlamalarından nefret ediyorum diyenleri anlamıyorum. Hiç kimse 15 yaşında doğmadı sonuçta.
anne olmak istemiyorsan evlenme işte.. niye evleniyorsun adam çocuk için evleniyor sen ne için evleniyorsun ki..
herkesin hayali anne olmak burda tam tersi açmiş konu..
başkasinin çocuğunun cennet kokusunu anlayamazsin...
kendi bi doğur o zaman anla. 70 yaşina gel ki keşkee çocuğum olsaydi derseniz. biz bişey diyemeyiz..
evlenebilir.. herkes kendine bilcek. ne diyim.70 i görecek miyiz meçhul.
ya insanlar sadece aşık olup evlenemezler mi
Niye? Beraber yiyeceği, içeceği, şakalaşacağı, sevişeceği, gezip tozacağı, bir evi - hayatı paylaşacağı, bir ömür niyetiyle yola çıkacağı hayat arkadaşı istiyor olamaz mı?anne olmak istemiyorsan evlenme işte.. niye evleniyorsun adam çocuk için evleniyor sen ne için evleniyorsun ki..
herkesin hayali anne olmak burda tam tersi açmiş konu..
başkasinin çocuğunun cennet kokusunu anlayamazsin...
kendi bi doğur o zaman anla. 70 yaşina gel ki keşkee çocuğum olsaydi derseniz. biz bişey diyemeyiz..
Neden kizalim ki?İnanın şefkatsiz bir insan değilim. İki ayda bir çocuk esirgemeye giderim. Yapabileceğim yardımları yaparım. Ama dediğim gibi içimde annelik duygusu yok. Çok iyi bir ablayım sadece. Çocuğu kucağıma alıp sevmeyi sevmem. Çocukla ilgilenmeyi sevmem.Ama oturup sohbet etmeyi severim. Bu düşüncem değil içimde hissettiğim duygu ve ne yaparsam yapayım başedemiyorum. Yolda bebek görünce kendimi zorlayarak gidip seviyorum belki içimde birşeyler olur diye. Ama yok olmuyor. Çok üzülüyorum sırf bu yüzden. Şimdiye kadar sorun olmamıştı. Ama şimdi bu bir eksiklikmiş gibi hissediyorum. En büyük korkum da bebek olduktan sonra ya çocuğumu sevmezsem. Allah sizin de yardımcınız olsun. İnşallah karşınıza sevdiğiniz güvendiğiniz biri çıkar bebeğinizi de kucağınıza alırsınız.
Oha ben de bakmadan yazdim mal gibiPff, konu da taa 2014 den hortlatılmış....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?