Anne olmak istiyorum ama istemiyorum?

Turunc chemist

Cafuné 🙏
Pro Üye
22 Eylül 2022
6.695
20.730
278
Arkadaşlar merhaba, 2 ay önce çocuk istediğimi düşünerek korunmayı bıraktım çocuk için çabaladık henüz olmadı. Ve ben tekrar çocuğa hazır olmadığımı hissediyorum. Sanki özgürlüğüme bir engelmiş gibi geliyor ve korkuyorum. Bu sonradan geçer mi ? Bir yandan anne olup o duyguları yaşamak istiyorum bi yandan yetersiz olmaktan pişman olmaktan korkuyorum. Çevremde çocuğu olup uğraşanları gördükçe korkuyorum ama bebekleri gördükçe oturup ağlayasım geliyor.

Yaş kaç, ne zamandır evlisiniz? Özgürlüğe bir engel zaten evet maalesef. insan onunla da yaşamayı öğreniyor sadece.

hem karnım doysun hem pastam dursun " ıstıyorsunuz kısacası
Tam olarak öyle değil. Nasıl açık anlatabilirim bilmiyorum. Aynı şey erkekler için geçerli olmuyor ne yazık ki. O çocuk hayatımın sonuna kadar benim sorumluluğum altında olacak, herşeyden önce onu koyacağım. Canı yansa canım yanacak. Kendimi unutup çocuğuma odaklanacağım. Benimde tek bir hayatım var yaşayabileceğim. Biliyorum ki eşim herşeyde yardımcı olacak ama bir yere kadar. Kendi insanlığımı unutmak istemiyorum. Yani hem karnım doysun hem pastam dursun hesabı değil, istiyorum ama bu düşüncelerim yüzünden çocuğa yetersiz gelmekten korkuyorum. Yada çocuğumunda aynı ben gibi düşüncelere sahip olabilme düşüncesi beni korkutuyor

Yaş kaç, ne zamandır evlisiniz? Özgürlüğe bir engel zaten evet maalesef. insan onunla da yaşamayı öğreniyor sadece.
27 olacağım, 1 senelik evliyim daha. Kendi geçmişime dönüp baktığımda tamam herşeyi yaşadım her duyguyu tattım diyemiyorum. Bu yüzden bi korku var

27 olacağım, 1 senelik evliyim daha. Kendi geçmişime dönüp baktığımda tamam herşeyi yaşadım her duyguyu tattım diyemiyorum. Bu yüzden bi korku var
O zaman yapmayın.
Dün tam 4.5 saat uyutmaya çalıstım
Aynı seramonileri baştan sardık sürekli
Oturup çay içmem 10u buldu
Aşırı özgürlüğüme ve keyfime düşkün birisiyim normalde
Her derseniz ki niye yaptın planlı bir gebelik değildi
Ama ben şuan şunu diyebiliyorum
Bu günler de geçecek, birlikte oturacağız o meyve suyunu ben çayımı içicem belkide
Şimdi koyun koyuna yatıyoruz
Ben bu duyguyu hiçbir özgürlüğe değişmem

Kendinizi iyi tartın
İyi düşünün ona göre hareket edin, sonrası bambaşka bir dünya çünkü

Daha gençsiniz yeni evlisiniz biraz daha erteleyebilirsiniz bence. Çünkü dünyanın en güzel duygusu ve en büyük sorumluluğu, bitmeyen bir macera gibi düşünülen güzellikleri ve zorlukları var. Kafanızdaki şeyleri yaşayın sonra bebek düşünün

Öyle zaten . Ufacık bir yara olsa parmagında dert edıyorsun
Ateslenıyor korkuyorsun. Ölene kadar kaygılı yasıyorsun

Annelık bir kadının kendınden önce her kosulda evladını dusunmesıdır. Yıpranıyorsun bu çok dogru bişi.
Heleki kaygılı biriysen her sey 3 kat zorlasıyor

Aaaa sizler de kimsiniz

Hazır hissetmeden emin olamıyorum, çok teşekkürler

Aşırı kaygılı bir insanım korktuğum tam olarakta bunlar, teşekkür ederim

Çok teşekkür ederim

O zaman yapmayın, gerçekten. Biraz daha zaman verin kendinize.
Çocuk konusunda kararsız olanlara tavsiyem:
Telefonunuzun ses kaydını açın, ıııı ıııı diye bağırarak sesinizi kaydedin. Sonra o kaydı dinleyin. Kesintisiz kaç saat dayanabiliyorsanız o kadar hazırsınızdır

Bunu Bi deneyim

Açıkçası çevremdeki herkeste çocuk var birtek bizde yok ve her yaş aralığında var hemen hemen. 3 aylık bebekte çok sorun olmuyor pışpışlayınca susuyor ama o tehlikeli 2-5 yaş aralığı çocuklar bağırınca sinir krizi geçiyorum resmen

Anne olmak zor evet asla kolay diyemem ama kesinlikle çok çok güzel bir duygu. Bide anlamıyorum çocuk büyütmek yük yada engel değil bebekle de hayat yaşanılabiliyor sadece onu sürece adapte etmek için biraz çaba gerekiyor kusura bakmayın da insanlar gözlerinde o kadar büyütüyor ki Bi yerden sonra kötü enerjiyi kendilerine çekiyorlar 2 çocugum var biri 21 aylık digeri 2 aylık hiç olumsuz düşünmedim ama bilincinde oldum zor olacak ama güzel geçmesi benim elimde diye düşündüm hep. Şimdi bunu bile kucagımda bebekle büyük oglumu uyuturken yazıyorum. Çocuk çok güzel bişey markete gidiyorum ansızın gelip sarılıyor bacagıma anne sarıldım diye sevinçle cıvıldıyo, evde koltuga gelip yanıma oturuyor anne geldim yanına. Diyor beni öpüp başını omzuma yaslıyor, boynuma sarılıp öpüyor, oyun oynuyor anne gel sende diye beni istiyor yani o oyun isteme hali bile o kadar güzel ki anlatamam evlat çok başka bişey. Uykusuz kaldıgın oluyor onu da uyku düzeni kurup düzeltebilirsin 2 sine de aynı düzen uyguladım akşam 9 da uyur kalan zaman eşimle bana ait, gezmeye, tatile vs heryere gidiyoruz hiç de problem olmuyor çocuk birincide zor olsa da zmanla o tempoya alışıyor kuzenim var film sektöründe yönetmen yurt içi yurt dışı gezerek büyüttü çocugunu insan istesin yeter herşey çözülür ama o kadar olumsuz düşünce var ki Bi yerden sonra korktuğun şey başına geliyor söyleye söyleye kötüyü çagırma olayı gerçek çünkü

Henüz bir çocuğun sorumluluğunu almadığım için ister istemez şuan korkunç geliyor

7 ay önce bende aynı sen gibiydim. Ve zamanla daha çok karışacaktı düşüncelerim. Eşim de çok istiyordu. Gözümü kararttım dedim korkunun ecele faydası yok Allaha şükür 7 aylık hamileyim ve iyi ki diyorum. İçinizde hareket ettikçe mucizeye tanık oluyorsunuz. Kucağıma almayı bekliyorum sabırsızlıkla, kokusunu içime çekmeyi

Henüz bir çocuğun sorumluluğunu almadığım için ister istemez şuan korkunç geliyor
Dogumdan önce bana da öyle geliyordu aman Allahımb2 çocuk nasıl olacak diye düşünüyordum sonra saldım başa gelen çekilir dedim olur yaparım dedim valla oluyormuş da insanın herşeye gücü yetiyormuş

Aynen öyle küçük bebekle zorlanıyorum diyenler 2 bile değil 1,5-7 yaş arasını beklesin. bebekle tatile git mis gibi yaparsın, bir de tek çocuk2 yaş civarı çocukla git (helede hareketliyse.) aradaki fark ancak yaşanır. :)) Tatil, restaurant, ev gezmesi, alışveriş.. Hepsi için geçerli. İyi düşünüp tatmak gerek. Özellikle de tek çocuk düşünüyorsan 30unu bekleyebilirsin ama emin ol ve kontrollerini yaptır. sonra tüp bebek doktoru araştırmak zorunda kalmayısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…