- 5 Kasım 2015
- 1.022
- 1.622
- 133
- Konu Sahibi Turunc chemist
-
Seni çok iyi anladım. Ben de senin gibiydim.Engel olur mu diye çok düşünüyordum korkuyordum. Kendimi asla hazır hissetmedim 5 sene korundum. Eşim de istemedi. İkimizde 5 sene sonra aynı anda hazır olduk. Gezik,yedik,içtik ve 5 sene sonra korunmayı bırakalim dedik. Bu sırada çevremiz bizim çocuğumuz olmuyor durumu gizliyoruz diye düşündüler. Ama hazır değildik inandiramadik. Korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım. Şimdi 5+2 günlük bebeğimiz var. Sağlıkla gelsin insallah. Asla keşke önceden yapsaydık demiyorum. Zamanı şimdiydi. Bu da başka sevinçmiş. Başka bir sürece girdik. Sürekli bebek odası bakiyoruz. Tatile birlikte gidecez vs. diyoruz. Hazır olmak çok önemli. Kimseyi dinleme. Ne zaman hazırsanız o zaman evlat sahibi olun inşallah.Arkadaşlar merhaba, 2 ay önce çocuk istediğimi düşünerek korunmayı bıraktım çocuk için çabaladık henüz olmadı. Ve ben tekrar çocuğa hazır olmadığımı hissediyorum. Sanki özgürlüğüme bir engelmiş gibi geliyor ve korkuyorum. Bu sonradan geçer mi ? Bir yandan anne olup o duyguları yaşamak istiyorum bi yandan yetersiz olmaktan pişman olmaktan korkuyorum. Çevremde çocuğu olup uğraşanları gördükçe korkuyorum ama bebekleri gördükçe oturup ağlayasım geliyor.
Allah analı babalı büyütsün inşallah7 ay önce bende aynı sen gibiydim. Ve zamanla daha çok karışacaktı düşüncelerim. Eşim de çok istiyordu. Gözümü kararttım dedim korkunun ecele faydası yokAllaha şükür 7 aylık hamileyim ve iyi ki diyorum. İçinizde hareket ettikçe mucizeye tanık oluyorsunuz. Kucağıma almayı bekliyorum sabırsızlıkla, kokusunu içime çekmeyi
İşte ya yapamazsam duygusu bitiriyorDogumdan önce bana da öyle geliyordu aman Allahımb2 çocuk nasıl olacak diye düşünüyordum sonra saldım başa gelen çekilir dedim olur yaparım dedim valla oluyormuş da insanın herşeye gücü yetiyormuş
Tek çocuk düşünüyorum aslında, ikinci çocuk demek benim tekrar işten ayrılmam demek ve bu devirde tek maaş sıkıntı. Ekonomik olaylardan dolayı tek istiyoruzAynen öyle küçük bebekle zorlanıyorum diyenler 2 bile değil 1,5-7 yaş arasını beklesin. bebekle tatile git mis gibi yaparsın, bir de tek çocuk2 yaş civarı çocukla git (helede hareketliyse.) aradaki fark ancak yaşanır. :)) Tatil, restaurant, ev gezmesi, alışveriş.. Hepsi için geçerli. İyi düşünüp tatmak gerek. Özellikle de tek çocuk düşünüyorsan 30unu bekleyebilirsin ama emin ol ve kontrollerini yaptır. sonra tüp bebek doktoru araştırmak zorunda kalmayısın.
Çook çok teşekkür ederimSeni çok iyi anladım. Ben de senin gibiydim.Engel olur mu diye çok düşünüyordum korkuyordum. Kendimi asla hazır hissetmedim 5 sene korundum. Eşim de istemedi. İkimizde 5 sene sonra aynı anda hazır olduk. Gezik,yedik,içtik ve 5 sene sonra korunmayı bırakalim dedik. Bu sırada çevremiz bizim çocuğumuz olmuyor durumu gizliyoruz diye düşündüler. Ama hazır değildik inandiramadik. Korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım. Şimdi 5+2 günlük bebeğimiz var. Sağlıkla gelsin insallah. Asla keşke önceden yapsaydık demiyorum. Zamanı şimdiydi. Bu da başka sevinçmiş. Başka bir sürece girdik. Sürekli bebek odası bakiyoruz. Tatile birlikte gidecez vs. diyoruz. Hazır olmak çok önemli. Kimseyi dinleme. Ne zaman hazırsanız o zaman evlat sahibi olun inşallah.
Lohusa depresyonu yaşayan bir yakınıma şahit oldum beni o korkuttu. Ben gibi korkuları vardı eşi istediği için yaptı ve doğumdan sonra toparlayamadı çocuğuna yaklaşık 6 ay ısınamadı doyurmak bakımı yapmak dışında yanına çok yaklaşmak istemedi. Konuştuğumuzda kendimi öldüresim dahi geliyor diyordu. İlerde böyle olmaktan korkuyorumÇocuk bakmak aşşşırı zor bisey simdiden bu fikirdeyseniz biraz erteleyin yoksa depresyon kacinilmaz
Allah size bağışlasın inşallahBen çok isteyerek bebek sahibi oldum ve ilk bebegimi ne yazik ki 20 haftalik hamileyken kaybettim cok buyuk bir yıkımdı cok zor gunler yasadim sezeryan olduğum icin tekrar bebek sahibi olabilmek icin uzun sure beklemem gerekti saatleri bile saydim beklerken bebek hasretiyle hep ne zaman hamile kalabilirim diye her an her saniye hesapladim bekledim. Şimdi çok şükür oğlum kucağımda saglikla dogdu geldi kavuştuk ama bu yollardan gecip 2 sene bebek icin mucadele verdikten sonra bile doğumdan sonrasi cok başka bir dünya aşırı şekilde zorlanıyorum bazen ne yapacagimi bilemedigim cok zaman oldu başa çıkamadigim. Çok ağladim annem eşim daha çok yardim etsin diye susturamiyorum hep agliyor diye. Sabaha kadar çarşafta sallardik gunduz eşim işte oldugu icin carsafta sallayacak biri de yok asla saatlerce susturamazdim. 6 cesit anakucagi beşik aldik hic birinde durmazdı. Ben çok zorlandim cok zor bir bebek hala diz ve sırt ağrılarımı atlatamadım lohusalik cok zor gecti o psikilojik yıkımın da etkisi bence bu ağrılar cunku ne dinlenmeye ne uyumaya ne yemek yemeye ne wc ye gitmeye bile firsat vermiyor surekli agliyordu kucaktan asla inmiyordu ama kucakta da susmuyorduSon 1 aydir biraz daha rahatladik en azindan birkac dk kendi kendine oyalanıyor ve durmadan aglamiyor ama ilk 6 ay çok çok çok ama çok zordu.
Bebek sahibi olmak isteyen arkadasima sürekli aç ve uykusuz ve cok yorgun bir haldeyken gece yarim saate bir kalk 10 kg damacana al kucagina gezdir gezdir salla yatir 10 dakikada bir 1 saatte bir bunu yap dene bakalim gecelerin artik hep boyle olacak demistimkimi bebek cok usludur ama onlarin sayisi oldukca az surpriz bu işler herseyiyle mizacına hazır olmak lazim. Sevgisiyse bambaşka hep bi gülücüğüne değer diyorlardı çok doğru
Siz şanslı kesimdenmişsiniz ki direk olmuş. Biz de ilk 2 yıl düşünmedik sonra ise olmadı hiçbir sıkıntı da çıkmadı 1,5 yıl sonra kimyasal gebelik oldu sonra 1,5 yıl yine olmadı. Artık tedaviye başladık ki rahim filmi sonrası yine bir sıkıntı çıkmadı ama çok şükür hamilelik oluştu. Şuan 10 haftalık ama benim yine elim kalbimde sağlıkla devam eder mi diye. Bu Ekim 5. Evlilik yıl dönümümüz. İnşaallah sizin de benim de hamileliğim sağlıkla devam eder sağlıkla doğduğunu büyüdüklerini görürüzSeni çok iyi anladım. Ben de senin gibiydim.Engel olur mu diye çok düşünüyordum korkuyordum. Kendimi asla hazır hissetmedim 5 sene korundum. Eşim de istemedi. İkimizde 5 sene sonra aynı anda hazır olduk. Gezik,yedik,içtik ve 5 sene sonra korunmayı bırakalim dedik. Bu sırada çevremiz bizim çocuğumuz olmuyor durumu gizliyoruz diye düşündüler. Ama hazır değildik inandiramadik. Korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım. Şimdi 5+2 günlük bebeğimiz var. Sağlıkla gelsin insallah. Asla keşke önceden yapsaydık demiyorum. Zamanı şimdiydi. Bu da başka sevinçmiş. Başka bir sürece girdik. Sürekli bebek odası bakiyoruz. Tatile birlikte gidecez vs. diyoruz. Hazır olmak çok önemli. Kimseyi dinleme. Ne zaman hazırsanız o zaman evlat sahibi olun inşallah.
Amin inşallah inşallahSiz şanslı kesimdenmişsiniz ki direk olmuş. Biz de ilk 2 yıl düşünmedik sonra ise olmadı hiçbir sıkıntı da çıkmadı 1,5 yıl sonra kimyasal gebelik oldu sonra 1,5 yıl yine olmadı. Artık tedaviye başladık ki rahim filmi sonrası yine bir sıkıntı çıkmadı ama çok şükür hamilelik oluştu. Şuan 10 haftalık ama benim yine elim kalbimde sağlıkla devam eder mi diye. Bu Ekim 5. Evlilik yıl dönümümüz. İnşaallah sizin de benim de hamileliğim sağlıkla devam eder sağlıkla doğduğunu büyüdüklerini görürüz
Arkadaşlar, dediğim gibi korunmamıştım. Test negatif diye olmadı diyorum. Reglim 3 gün gecikti ve ovulasyon testim hala pozitif. Ama kan ve idrarda birşey çıkmadı birkaç gün önce yapmıştımAmin inşallah inşallahOlumsuz düşünmeyin. Ben de bazen olumsuz düşünüyorum ama sonra çok şükür diyorum. Dua ediyorum sağlıkla tamamlansin bu süreç diye. Asla olumsuz düşünmemeliyim diyorum. Allah'ım olmayanlara da nasip etsin.
Amin amin aminnnnAmin inşallah inşallahOlumsuz düşünmeyin. Ben de bazen olumsuz düşünüyorum ama sonra çok şükür diyorum. Dua ediyorum sağlıkla tamamlansin bu süreç diye. Asla olumsuz düşünmemeliyim diyorum. Allah'ım olmayanlara da nasip etsin.
Ben boyleydim..cocuk oldu...smdi bsyler yazarsam linc yerim..yasiniz kac?Arkadaşlar merhaba, 2 ay önce çocuk istediğimi düşünerek korunmayı bıraktım çocuk için çabaladık henüz olmadı. Ve ben tekrar çocuğa hazır olmadığımı hissediyorum. Sanki özgürlüğüme bir engelmiş gibi geliyor ve korkuyorum. Bu sonradan geçer mi ? Bir yandan anne olup o duyguları yaşamak istiyorum bi yandan yetersiz olmaktan pişman olmaktan korkuyorum. Çevremde çocuğu olup uğraşanları gördükçe korkuyorum ama bebekleri gördükçe oturup ağlayasım geliyor.
26 bitecek işteBen boyleydim..cocuk oldu...smdi bsyler yazarsam linc yerim..yasiniz kac?
Hayatta yapmk istedgnz her seyi yaptnz mi26 bitecek işte
Açıkçası hayır daha yapacak çok şeyim varmış gibi geliyor. Çok planlarım var gibi geliyor. Ama sonra eltime bebesini sevmeye gidiyorum. Çocuğuna bir görmeniz lazım sapsarı maviş gözlü. Eşimin içi gidiyor çocuğa oturup ağlayasım geliyor. Eşim sürekli eli karnımda geziyor lütfen diye. Emin olamıyorum. Eşimde bir istiyor bir istemiypr gibi geliyor yada net bir şekilde bana yansıtmadığı içine attığı için anlayamıyorumHayatta yapmk istedgnz her seyi yaptnz mi
Hayırlı olsun o zamanArkadaşlar testimde bayağı hayalet olan bir çizgi gördüm...
İkinci test negatif çıktı benim bu testlere güvenim yok lki inanmam için doktorun yemin etmesi lazımHayırlı olsun o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?