Anne olmak zor mu?

lequim

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2010
2.154
228
323
İstanbul
Çok çok özür dileyerek bir şey sormak istiyorum, ama lütfen linç etmeyin beni
Gerçekten çok masumca anlamaya calısıyorum
Ben de bebek için uğraşıyorum 8-9 aydır.
Etrafımda hiç küçük bebek nasıl büyür yakından sahit olmadım görmedim yani sevdim en fazla bir kaç saat o kadar.

Bebeğim oldugunu hayal ettiğimde ise her şey bana güllük gülistanlık geliyor. Bir tek uykusuzluk zor olacaktır diye düşünüyorum, o da ilk aylar ve bebiş uyudukça ben de uyurum diye düşünüyorum.
Çalışan bir insanım, yıllardır en uzun tatilim balayındaydı, 10 senedir aralıksız çalışıyorum ve şunu düşünüyorum, evde bebekle olmak ne kadar zor olabilir?
Yani günün sonunda evdesin işte, bebişle beraber günler mis gibi geçer gibi geliyor.

Sonra burada banyo bile yapamayan tuvalete zor giden yeni anneleri okuyorum ben mi bihaberim olaydan diyorum.
Bütün arkadaş çevrem çocuklu ve herkes bana bugünlerini cok arıcaksın, derdin mi yok çocuk istiyorsun olabildiğince geciktir tarzı konuşuyorlar ve bunu da anlayamıyorum.

Tabiri cok yerinde olmayacak ama bekara boşanmak gibi kolay mı geliyor uzaktan?

Bunu gerçekten tüm iyi niyetimle soruyorum, gerçekten bu kadar zor mu, ben mi cok polyannacı yaklaşıyorum olaylara yoksa hormonel olarak mı daha tahammülsüz ve hassas oluyor kadınlar.

Önemli not: Yeni anneler, bebiş büyütmüşler, tüm anneler hatta, hepinizi öperim. Yaşayan bilir yaşadığını, ben tüm iyi niyetimle bunu yaşamadığım için anlamaya çalışıyorum.

Niyetim kimseyi incitmek değil.

Ve dilerim buraya, başına gelince görürsüncü bir tayfa gelmez.. olabildidğince hassas yazmaya çalıştım. Siz de hassas bir şekilde anlamaya calısırsanız sevinirim

gercekten annelık yapana zor
soyle soyleyeyım...

kımı anneler var cocuk allaha emanet... resmen kendı kendıne buyuyor, bır yemek verıyor bırde yıkama alt temızleme tamam ,onun dısında cocuga bırsey ekmek, eklemek, yetıstırmek ,bılınclendırmek, kultur asılamak, saygı, sevgı ,duzen benımsetmek, dısıplın saglamak, sagdugu, merhamet asılamak bır yana dursun evde bebek mı var evcıl hayvan mı bellı olmuyor

kımı annelerde var cocukları buyuyup anne baba destegıyle buyuk adam, ıyı ınsan ,ıyı es ,parmakla gosterılen bırey oluyor

sız anne olmayı nınnı soyleyerek emzırerek tatlıs tatlıs uyutmak sanmayın ...o bebek cok zor sartlarda buyuyor... tum sinir sıstemınız zorlanıyor, cocuk formuna gelınce bam telınıze basıyor, ozellıkle tum sabrınızı zorluyor... ergenlıkte yetıskınlıkte...
o cocuk okuyor buyuyor ıse gırıyor ,evlenıp coluk cocuga karısıyor bırde cocuklarının cocuklarını buyutuyorsun ...yanı annelık bır omur boyu mesaısı sıgortası maası olmadan hem zıhnen hem bedenen ölumune yoruldugunuz ve calıstıgınız bır mevzu :)

ha bu korkutucu gelmesın
verdıgınız emege ektıgınıze bakınca gurur duymak o sevgıyı yasamak yetıstırdıgınız cocugun sevılen ınsan basarılı bırey ıyı bır es ve ebeveyn olması onu gormek o haz tum dunyaya bedel baska bır hedıyeye gerek yok dunyanın en buyuk odulu

bu arada ben dogurmakla ana olunmaz dıyenlerdenım ne doguranlar gorduk tuvalete doguran cope atan sevgılısıyle yakaladı dıye parcalayıp olduren oyle analarda var...

cocugu ıyı yetıstırmek ıcın once bızım ıyı yetısmemız yetıstırebılecek kapasıteye gelmemız gerek
onun dısında da hanı cocuk bekleyenler bunun ıcın tedavı goren arkadaslarım ıcın allahım ısteyen ve ıyı anne baba olacak kısılere gonlunden gecenın en ıyısını nasıp etsın ve hayırlısını dılesın

Zor
Hem fiziksel hem duygusal olarak gercekten zorlayici bir dönem.
dus alamama, tuvalete gidememe hikayeleri de gercektir.
Tabi yalniz anne versiyonunu baz alarak konusuyorum.
Bazi aileler kalabalik olur annenin dinlenebilmeye zamani olur.
Yalniz bakan anneler icin de taranamamis saclar, uykusuzluktan, süt vermekten sürekli elinde sandvicle dolasma halleri, bel, omuz agrilari da beraberinde gelir.
Ama zor olmasi kötü oldugu anlamina gelmiyor.
Iki tane büyüttüm, cok zordu ama güzel olan ne kolay ki
Yani meslek sahibi olmak da zor, bir iste calismak da yeri gelir zor
Suraya ekleyelim kamu spotu: Cevrenizde, yakininizda anne olmus yalniz insanlar varsa gidip dus almalarina, ya da birkac saat uyumalarina yardim edelim.
Bir insan evladi kolay yetismiyor.

valla ilk 40 gün aşırı zor

mememden kan akar, memem tıkanır, aşırı hassas el değmez, bebeğim uyumaz, gaz sancısı iğrenç bi şey bir dk durmaz ,çaresizsin elinden bir şey gelmez kim ne derse yaparsın ama olmaz

hiç özlemiyorum ilk 40 günü ( ilk 23 gün annem yanımda olmasına rağmen)

ama gün geçtikçe güzelleşiyor su an 2 yasında sureklı beraber bır seyler yapıyoruz cok guzel :)

O şekilde söyleyenlere bakma sen o tipler dogumu da abartıyor ama abartılacak hiç birseyi yok bebekten bebeğe değişir uykusuzluk ama anlattıkları gibi değil hiç bise
Hele ki destekçin varsa ev işlerine yardım ediliyorsa herşey güzel oluyor

Konu sahibi ben de sizin tam zıddınızım. Çevremde bebek için baskı var ama ben sadece olumsuzlukları görüyorum. Asla öyle tatlış hayaller kuramıyorum. Sürekli erteliyorum bu fikri. Ertelerken de acaba yanlış mı yapıyorum ya ileride problem çıkarsa diye de kendime zulmetmekten hiç geri kalmıyorum.

Biraz orta yolda buluşmalıyız sanırım.

Evet gerçekten çok zor. Gerçekten anneysen evladına değer veriyorsan zor. Yaşı genç olan ve yeni evli herkes beklemeli en az iki sene evliliğin tadını çıkarmalı. Çünkü bebekten sonra hiçbir şey eskisi gibi olmaz olamaz da zaten. Hayatta artık kendinden fazla değer verdiğin bir varlık geliyor. Herşeyden önce o senin için. İlk bir sene hele sen kendin olmaktan çıkıyorsun karşında ağlayan ama niye ağladığını ifade edemeyen bor canlı var dusunsene. Uykusuzluk desen insanı encok yipratan sey. Zorluğuna çok zor ama hayatta bundan güzel de birşey olamaz orası ayri

16 yaşımdan bu yana hep çalıştım. Annelik şimdiye kadar üstlendiğim en zor "görev" diyebilirim. Çalışmakla veya hayatda herhangi başka birsey ile karşılamak yalnis olur. Mesele de ilk sene uykusuz kalmak veya ortalığın dağılması da değil. Iki tane insanın bütün sorumluluğu sizde. Küçük kalpleri, hayata bakışları, ruhlarının temizliği hepsi ilk size emanet. Düşünün o çocukların gözü parlıyor dünyaya gelince. Ve o ışığı tutabilmeye gayret ediyorum. Annelik sırf yemek yapmak altını almak olarak görsek basit olur. Ama öyle değil. Kocaman dünyada yeni küçük dünyalar yaratıyorsunuz. Allah hepimize kolaylıklar versin.

Birde eklemek isterim: Ben çocukken kendimi çok yalnız hissettim ve dayak da yedim. Çocuklarım doğunca önce nasıl güzel bir anne çocuk ilişki kurulur diye çok düşündüm. Bir taraftan aldığım yaralari da sarmaya uğraşıyorum, çünkü korkularım çok. Annelik zor sanat. Bende daha öğrencisiyim

Çocuğuna/Bebeğine göre fark eder.
Aslında her bebek doğunca aynı; istediği şeyler bellidir ve bunu ağlayarak size duyurur:
1)Altımı temizle
2)Karnım aç
3)Oda sıcaklığı/üstümdekiler fazla-az; üşüdüm-sıcakladım
4)Beni kucağına al, sev beni hep
5)Gazım var, çok gazım var yardım et ben hareket edemiyorum
6)Dünyayı bilmiyorum ve sen (Anne) harici her şey yabancı, bana doğru algılamam için sabır ve sevgi göster
7)Kendimi iyi hissetmiyorum, hasta gibiyim bak bi bana

Bu tarz şeyler, ağlamaları çözmek annenin nasıl bir çocukluk geçirdiğine, ilk-ikinci çocuk tecrübesine, karakterine vs göre değişir.

Ama şöyle bir ilave yapayım:
Her zaman bu kadar belirgin de olmaz.
Ben daha kolay olacağını düşünürdüm; kolik bir bebek "Buyur al kolay mıymış?" diye anneciği olarak beni seçti. :)
Delire delire büyüdük.
Bir yandan da annelik = Bitmeyen endişe demek. Çok ilginç, o da çok uzun bir hikaye.

Arkadaslar, bu hanimefendiye gazli bir bebek lütfen, acil

ama aşk olsun :) durun daha ilk anne olacağım Allah nasip ederse.
ben ki daha küçük bebek kucağıma alamadım. ablam yeğenlerimi verdi gelip alıncaya kadar yerimden kalkamadım siz düşünün.
nasıl olur diye çok düşünüyorum her şeyden önce aslında eşime güveniyorum sanırım, çok yardımcı olur diye umuyorum :)

Kişiye göre değişir
Yakın arkadaşımın iki yaramaz çocuğu var ve eşinden ayrıldı. daha bir defa bile çocukları hakkında söylendiğini duymadım. Yaptıkları her yaramazlığı gayet sevimli buluyor. kızın genel olarak karakteri böyle, kafaya bir şey takmaz

Şimdi sırada ben varım
Tek çocuğum var. bana inanılmaz zor geldi, çocuk büyütmek için resmen çöktüm. Ayrıca tahammülsüz biriyim
Yani velhasıl kelam sabırlı,hoşgörülü, large biriyseniz sizin için keyifli olabilir.

Bebeğe bağlı... Benim oğlum çok gazlı. İlk ay zaten fosur fosur uyuyorlar gözünü 5 dk açık tutamıyor daha emerken dalıyor. Gazdan uyanmadigi sürece bişeyler yapabiliyordum. Zamanla günlük uyku miktarı azalıyor, hele bir de tek bakıyorsan sana bağımlı oluyor küçük bir koala . O zaman da nasıl oyalayacagim derdi başlıyor. Benimkini oyun halısına koyuyorum 20 dk sonra miziklaniyor sıkılıyor. Kanguruya takip yarım saat 1 saat ev işi yapıyorum her gün 1 oda sil süpür sadece şu an yaptığım ona da yeni başladım önceleri esimdeydi. Sabahları kanguruya takip bulaşık makinesi boşalt yerleştir derken baya oyalaniyor. Öğlenleri sarıp sarmalayip 1 saat kanguruda dışarıda duruyoruz hem hava alıyor hem de biraz kestiriyor. Kendinize bir düzen kurabilirseniz zor değil. O uyuyunca ben de uzanıyorum. Ama geceleri saat başı uyanıyor. Gündüz gören ay ne şanslısın diyor bir de geceleri kalsalar yanında. Zor olan kısım bence her gün nasıl oyalayacagini şaşırmak. Önceden babasında da duruyordu dinleniyordum şimdi 5 aylık iyice bana düştü. Okuduğum bir yerde bebeklerin monoton hayatı çok sevdikleri yazılıydı ben de ona göre bir sistem kurdum mesela 8de uyanıyor 9da mutfak işi gibi Herseyi saatli yapıyorum neredeyse. Zor olan bebek değil, bebek doğunca çevredeki Herseyi ben bilirim modda takılıp fikir verenler. Yok ben 5 çocuk büyüttüm yok benimki bebekken böyle değildi... Her bebek farklıdır her anne farklıdır her anne bebek ilişkisi de kendisine özgüdür. Siz zaten zamanla bebeğin neye ihtiyacı var yavaşça anlayacaksınız. O zaman kulaklarınızı tıkayıp kendi bildiğinizi yaparsanız çok mutlu ve huzurlu olabilirsiniz. Dilerim yakında mutlu haberlerinizi alırız

İncinecek bisey yok canısı
Bebekten bebege değisiyor
Benimki 5.5 aylık
Bende 3.5 senede anne oldum
Emmemesi dısında masallah cok uysal bi bebek.
Bi tek emmedi ne yapsam.
Yni böyle olcagını bilsem 9 cocuk dogururum diyorum
Sabah 10 da kalkan bi bebek
İlaki zorlukları var,ben hep en kötüsünü düsündüm nedense.
Uyuyamıcam,hic bisey yapamıcam ama kabulum dedim.
Takıyorm kanguruya heryere gidiyoruz.
Yavrum gık demiyor
Yani hercocuk bir değil,korkatanlara inanma.
Allah tez zamanda gönlündekini versin insallah

Ya siz çevrenizdekilere ne bakıyorsunuz? Çocuklarını öyle bir anlatıyorlar ki sanki keşke doğurmasaydım der gibi. Boşverin onları. Zor elbette zor olmaz mı bin insan yetiştiriyorsunuz sonuçta, kolay olması beklenebilir mi? Ha bazı çocuklar daha da zor belki ama annelik paha biçilmez bir şey. 17 senedir aralıksız çalışıyorum, bebeğim 1 yaşında , yoruluyorum hatta şu an işteyim ve çok uykum var ama her şeye razıyım, eve gittiğimde yavrumu koklamanın, kucaklamanın maddi-manevi bir karşılığı yok dünyada. İnşallah Allah tüm isteyen kadınlara bu duyguyu yaşatır.

Yani şöyle düşünün bunu bi meslek olarak düşünürseniz mesainiz hiç bitmiyor, hafta sonu yok, izin yok, maaş yok. Tek motivasyon sevginiz. Ayrıca diğer mesleklerden daha zor çünkü insan yetiştiriyosunuz. Psikolojisi karakteri geşeleceği her şey sizin elinizde. İlk aylar ilk yıllar daha zor. Gittikçe kolaylaşan ama hiç bitmeyen bi sorumluluk. Zira 30 yaşına da gelsek annelerimiz bizim sorunlarımızı bizden daha çok dert ediyor.
Ama duyduğunuz sevgi bu işi kolaylaştırıyor. Başka bi iş olsa katlanamayacağınız şeylere katlanıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…