bunu yapabılen gercekten var mı yaAhahha bebek uyudukca sende uyursun tabi
Arkadaşın kızı 26 aylık, geçen ben İyiki doğdun istiyorum diye ağlamaya başladı. Annesi doğum gününe var diyor ama nasıl ağlama. İyi ki doğdun, iyi ki doğdun, kendini yerlere ata ata. Sorna başka bir arkadaş geldi, onun kızda 4 yaşında. Niye ağlıyor dedi, anlattık, o pasta istiyor dedi. Gerçekten pasta istiyormuşAnneye, babaya ve bebeğe göre değişir bu cevap.
Zor.
Uykusuzluk bana kalırsa en kolay kısmı :)
En çok zorlandığım şu sıralar sabır.
Ki sabırlı biriyim aslında.
Ama yıldım.
6 aydır 2 yaş sendromundan çıkmayan evlat beni bitirdi.
+Oğlum tamam ağlama,
Mavi mi olacak yeşil mi?
(3 dakika kendini yırtarak haaayıııır ağlamasinin ardindan)
-Hayır yeşil.
Sabah kahvaltısı:
+Oğlum ne yapalım bugün seninle?
-Kirpi
??!!?
+Peki, kirpiyi biraz anlatır mısın nasıl bir şey?
-Kirpi.
+Kirpi dikenli bir hayvan oğlum, kahvaltı ile alakası Ne?
-Hayır kirpi
+peki kirpi neyden yapılıyor biraz yardımcı olur musun?
-Hayır. kirpi.
Kirpi
Kirpiiieeeeaaaaahhhhhh
20. Dakika da krep olduğunu anladım..
Konuşabiliyor, ama hayır ile iletişim kurmayı tercih ediyor.
Ağlamaya başlayınca en az 30 dakika susmuyor.
Göz hizasina inip, sarılıp, anlatıp, sakinleştirmeye çalışma kısmını hic yemiyor.
Psikoloji bilimi çaresiz.
Terrible two demişler. Sabret anne geçer demisler de geçmiyor.
Arkadaşın kızı 26 aylık, geçen ben İyiki doğdun istiyorum diye ağlamaya başladı. Annesi doğum gününe var diyor ama nasıl ağlama. İyi ki doğdun, iyi ki doğdun, kendini yerlere ata ata. Sorna başka bir arkadaş geldi, onun kızda 4 yaşında. Niye ağlıyor dedi, anlattık, o pasta istiyor dedi. Gerçekten pasta istiyormuşsizinkinin kankası işte
Çok çok özür dileyerek bir şey sormak istiyorum, ama lütfen linç etmeyin beni
Gerçekten çok masumca anlamaya calısıyorum
Ben de bebek için uğraşıyorum 8-9 aydır.
Etrafımda hiç küçük bebek nasıl büyür yakından sahit olmadım görmedim yani sevdim en fazla bir kaç saat o kadar.
Bebeğim oldugunu hayal ettiğimde ise her şey bana güllük gülistanlık geliyor. Bir tek uykusuzluk zor olacaktır diye düşünüyorum, o da ilk aylar ve bebiş uyudukça ben de uyurum diye düşünüyorum.
Çalışan bir insanım, yıllardır en uzun tatilim balayındaydı, 10 senedir aralıksız çalışıyorum ve şunu düşünüyorum, evde bebekle olmak ne kadar zor olabilir?
Yani günün sonunda evdesin işte, bebişle beraber günler mis gibi geçer gibi geliyor.
Sonra burada banyo bile yapamayan tuvalete zor giden yeni anneleri okuyorum ben mi bihaberim olaydan diyorum.
Bütün arkadaş çevrem çocuklu ve herkes bana bugünlerini cok arıcaksın, derdin mi yok çocuk istiyorsun olabildiğince geciktir tarzı konuşuyorlar ve bunu da anlayamıyorum.
Tabiri cok yerinde olmayacak ama bekara boşanmak gibi kolay mı geliyor uzaktan?
Bunu gerçekten tüm iyi niyetimle soruyorum, gerçekten bu kadar zor mu, ben mi cok polyannacı yaklaşıyorum olaylara yoksa hormonel olarak mı daha tahammülsüz ve hassas oluyor kadınlar.
Önemli not: Yeni anneler, bebiş büyütmüşler, tüm anneler hatta, hepinizi öperim. Yaşayan bilir yaşadığını, ben tüm iyi niyetimle bunu yaşamadığım için anlamaya çalışıyorum.
Niyetim kimseyi incitmek değil.
Ve dilerim buraya, başına gelince görürsüncü bir tayfa gelmez.. olabildidğince hassas yazmaya çalıştım. Siz de hassas bir şekilde anlamaya calısırsanız sevinirim
Çok zor ama güzel.Hepsi geçici zorlukların ama ilk zamanlar gerçekten çok zor oluyor.Tabi sevgi herşeyin önüne geçiyor.Sadece kendime çok fazla zaman ayıramıyorum zaten haftaiçi çalışıyorum çok göremiyorum diye vicdan yapıyorumÇok çok özür dileyerek bir şey sormak istiyorum, ama lütfen linç etmeyin beni
Gerçekten çok masumca anlamaya calısıyorum
Ben de bebek için uğraşıyorum 8-9 aydır.
Etrafımda hiç küçük bebek nasıl büyür yakından sahit olmadım görmedim yani sevdim en fazla bir kaç saat o kadar.
Bebeğim oldugunu hayal ettiğimde ise her şey bana güllük gülistanlık geliyor. Bir tek uykusuzluk zor olacaktır diye düşünüyorum, o da ilk aylar ve bebiş uyudukça ben de uyurum diye düşünüyorum.
Çalışan bir insanım, yıllardır en uzun tatilim balayındaydı, 10 senedir aralıksız çalışıyorum ve şunu düşünüyorum, evde bebekle olmak ne kadar zor olabilir?
Yani günün sonunda evdesin işte, bebişle beraber günler mis gibi geçer gibi geliyor.
Sonra burada banyo bile yapamayan tuvalete zor giden yeni anneleri okuyorum ben mi bihaberim olaydan diyorum.
Bütün arkadaş çevrem çocuklu ve herkes bana bugünlerini cok arıcaksın, derdin mi yok çocuk istiyorsun olabildiğince geciktir tarzı konuşuyorlar ve bunu da anlayamıyorum.
Tabiri cok yerinde olmayacak ama bekara boşanmak gibi kolay mı geliyor uzaktan?
Bunu gerçekten tüm iyi niyetimle soruyorum, gerçekten bu kadar zor mu, ben mi cok polyannacı yaklaşıyorum olaylara yoksa hormonel olarak mı daha tahammülsüz ve hassas oluyor kadınlar.
Önemli not: Yeni anneler, bebiş büyütmüşler, tüm anneler hatta, hepinizi öperim. Yaşayan bilir yaşadığını, ben tüm iyi niyetimle bunu yaşamadığım için anlamaya çalışıyorum.
Niyetim kimseyi incitmek değil.
Ve dilerim buraya, başına gelince görürsüncü bir tayfa gelmez.. olabildidğince hassas yazmaya çalıştım. Siz de hassas bir şekilde anlamaya calısırsanız sevinirim
Yorumunuzda bir sozunuze cevap verecegim , o sut sagmak isi oyle olmuyor , Yani gunduz sutu sagdin hadi gece kocan kalkti sutu verdi ama vucut sut yapmaya devam ediyor eger gece emzirmezsen acidan ve atesten hastanelik olursun , yani isterse koca tum gece ayakta nobet tutsun , yaninda iki bakıcı nobet tutsun emziren anne mutlaka gece uyanip emzirmek zorunda bunun bir caresi yokBenim etrafta gözlemlediğim kadarıyla zor olan anne olmak değil. Cocukla hep sizin ilgilenmeniz başka kimsenin size destek olmaması. Mesela sütünüzü sağsanız gece bebek ağladığında eşiniz uyanıp çocuğa verse,ev islerinde yardim etse o kadar zor gelmeyecektir. Bir de rahat olmak gerekiyor bazı anneleri görüyorum cocuk daha 1-2 yaslarinda sürekli yapma etme dokunma kırma cıss pis bu şekilde paranoyakca yetistiriyor sonra da sürekli şikayet ediyor. Daha bebek ne anlayacak deniyor ama bebeği kendine bağımlı hale getiriyor anne olmayınca hemen ağlamaya başlıyor. Rahat olanlar da cocuğu sıkmıyor bebek kendi kendine çıngırağıyla oynayıp gülüyor Bebek sıcakkanlı olmadığı baskasında ağladığı halde sevsinler diye verebiliyor bu da yanlış gibi gibi.
3,5 yaştan bildiriyorum, geçiyor arkadaşımAnneye, babaya ve bebeğe göre değişir bu cevap.
Zor.
Uykusuzluk bana kalırsa en kolay kısmı :)
En çok zorlandığım şu sıralar sabır.
Ki sabırlı biriyim aslında.
Ama yıldım.
6 aydır 2 yaş sendromundan çıkmayan evlat beni bitirdi.
+Oğlum tamam ağlama,
Mavi mi olacak yeşil mi?
(3 dakika kendini yırtarak haaayıııır ağlamasinin ardindan)
-Hayır yeşil.
Sabah kahvaltısı:
+Oğlum ne yapalım bugün seninle?
-Kirpi
??!!?
+Peki, kirpiyi biraz anlatır mısın nasıl bir şey?
-Kirpi.
+Kirpi dikenli bir hayvan oğlum, kahvaltı ile alakası Ne?
-Hayır kirpi
+peki kirpi neyden yapılıyor biraz yardımcı olur musun?
-Hayır. kirpi.
Kirpi
Kirpiiieeeeaaaaahhhhhh
20. Dakika da krep olduğunu anladım..
Konuşabiliyor, ama hayır ile iletişim kurmayı tercih ediyor.
Ağlamaya başlayınca en az 30 dakika susmuyor.
Göz hizasina inip, sarılıp, anlatıp, sakinleştirmeye çalışma kısmını hic yemiyor.
Psikoloji bilimi çaresiz.
Terrible two demişler. Sabret anne geçer demisler de geçmiyor.
henüz 4 haftalık hamile bir anne adayını neden korkutuyorsun sevgili tatlıalırım :))))
ben çok sinirli bir insanım ama kıyamam da. bilmiyorum ya ben çok kararsızım :)
geçen eşime dedim ki bak hayatım çocuk oluyor diye hayatımı kısıtlamak istemiyorum seneye yine maç için kombine alacağım ve maçlara gitmeye devam edeceğim. vay sen misin bunu diyen sen nasıl annesin bunu nasıl dersin diye bana yarım saat saydırdı ama düşünüyorum o çocuğu 2 saatliğine kimseye vermeden sadece kendim baksam kendimi paralasam kime ne faydası var? arada bir kendimi şarj etmeliyim ki o çocukta benim negatifliğimden etkilenmesin. bilmiyorum bencilce veya yanlış mı düşünüyorum ama her anne - babanın kendilerine de vakit ayırmaları gerekiyor ki daha verimli olabilsinler
e yardim edeniniz varsa neden olmasin
ama öyle anlar oluyor ki hormonlardan sen ayrilamiyorsun basindan
Sana kalmis gerisi, insanin yardima cok ihtiyaci oluyor zaten
Bizim öyle bir imkanimiz yoktu, güvenemiyordum da kimseye malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?