Canım evlenmeden önce etrafım hıı evlenince görürsün derdi.Evlendim 1 sene geçsin görürsün dediler.2 sene oldu ben bir şey göremedim hala.Bu sefer de çocuk olsun görürsün dediler...Bence her şeyi yaşayarak öğrenmek daha iyi.Çünkü daha yaşamadan kafa yormaya başlayınca tadın kaçıyor zevk alamıyorsun.Şuan hamileyim bebeğimi çok istiyorum.Önceki bebeğimin kalbi durduğu için pişman oldum bu düşüncelerime sürekli nasıl yapıcam nasıl edicem insanların etkisi altında kaldım.Şimdi ise çok mutluyum Allah nasip eder de kavuşursam bebeğime her anne gibi zorlanıcam belki kendi annem gibi hiç zorlanmıcam..bunu yaşayarak göreceğim ve düşünmeyeceğim.Sen de iyi düşün iyi olsun boşver sorma bile.Çok çok özür dileyerek bir şey sormak istiyorum, ama lütfen linç etmeyin beni
Gerçekten çok masumca anlamaya calısıyorum
Ben de bebek için uğraşıyorum 8-9 aydır.
Etrafımda hiç küçük bebek nasıl büyür yakından sahit olmadım görmedim yani sevdim en fazla bir kaç saat o kadar.
Bebeğim oldugunu hayal ettiğimde ise her şey bana güllük gülistanlık geliyor. Bir tek uykusuzluk zor olacaktır diye düşünüyorum, o da ilk aylar ve bebiş uyudukça ben de uyurum diye düşünüyorum.
Çalışan bir insanım, yıllardır en uzun tatilim balayındaydı, 10 senedir aralıksız çalışıyorum ve şunu düşünüyorum, evde bebekle olmak ne kadar zor olabilir?
Yani günün sonunda evdesin işte, bebişle beraber günler mis gibi geçer gibi geliyor.
Sonra burada banyo bile yapamayan tuvalete zor giden yeni anneleri okuyorum ben mi bihaberim olaydan diyorum.
Bütün arkadaş çevrem çocuklu ve herkes bana bugünlerini cok arıcaksın, derdin mi yok çocuk istiyorsun olabildiğince geciktir tarzı konuşuyorlar ve bunu da anlayamıyorum.
Tabiri cok yerinde olmayacak ama bekara boşanmak gibi kolay mı geliyor uzaktan?
Bunu gerçekten tüm iyi niyetimle soruyorum, gerçekten bu kadar zor mu, ben mi cok polyannacı yaklaşıyorum olaylara yoksa hormonel olarak mı daha tahammülsüz ve hassas oluyor kadınlar.
Önemli not: Yeni anneler, bebiş büyütmüşler, tüm anneler hatta, hepinizi öperim. Yaşayan bilir yaşadığını, ben tüm iyi niyetimle bunu yaşamadığım için anlamaya çalışıyorum.
Niyetim kimseyi incitmek değil.
Ve dilerim buraya, başına gelince görürsüncü bir tayfa gelmez.. olabildidğince hassas yazmaya çalıştım. Siz de hassas bir şekilde anlamaya calısırsanız sevinirim
Bebek uyursa sen de uyursun diyecektiniz galibabunu yapabılen gercekten var mı ya
Anneye, babaya ve bebeğe göre değişir bu cevap.
Zor.
Uykusuzluk bana kalırsa en kolay kısmı :)
En çok zorlandığım şu sıralar sabır.
Ki sabırlı biriyim aslında.
Ama yıldım.
6 aydır 2 yaş sendromundan çıkmayan evlat beni bitirdi.
+Oğlum tamam ağlama,
Mavi mi olacak yeşil mi?
(3 dakika kendini yırtarak haaayıııır ağlamasinin ardindan)
-Hayır yeşil.
Sabah kahvaltısı:
+Oğlum ne yapalım bugün seninle?
-Kirpi
??!!?
+Peki, kirpiyi biraz anlatır mısın nasıl bir şey?
-Kirpi.
+Kirpi dikenli bir hayvan oğlum, kahvaltı ile alakası Ne?
-Hayır kirpi
+peki kirpi neyden yapılıyor biraz yardımcı olur musun?
-Hayır. kirpi.
Kirpi
Kirpiiieeeeaaaaahhhhhh
20. Dakika da krep olduğunu anladım..
Konuşabiliyor, ama hayır ile iletişim kurmayı tercih ediyor.
Ağlamaya başlayınca en az 30 dakika susmuyor.
Göz hizasina inip, sarılıp, anlatıp, sakinleştirmeye çalışma kısmını hic yemiyor.
Psikoloji bilimi çaresiz.
Terrible two demişler. Sabret anne geçer demisler de geçmiyor.
Haftalar once bende bebek uyudukca uyurum diyodum o yalan arkadasim evde surekli sana yardim eden bi yardimci olmadikca bebek uyudukca uyunmuyor. Bebeginden bebegine degisir kimi bebek sakindir kimisi sorunlu kimisi hastadir huysuzluk yapar kimi kolik 42 gunluk bi bebegim var kolik teshisi koyuldu caresizlik nedir ogrendim ama bi arkadasimin bebegi inanilmaz sakin tek basina bakiyo bebegine biz atak zamanlarinda 3 kisi anca yetisiyoruz o yuzden dertsiz basina dert olarak dusunme yasa ve gor evlat farkli bisey rabbim isteyen herkese taddirsin insallahÇok çok özür dileyerek bir şey sormak istiyorum, ama lütfen linç etmeyin beni
Etrafımda hiç küçük bebek nasıl büyür yakından sahit olmadım görmedim yani sevdim en fazla bir kaç saat o kadar.
Bebeğim oldugunu hayal ettiğimde ise her şey bana güllük gülistanlık geliyor. Bir tek uykusuzluk zor olacaktır diye düşünüyorum, o da ilk aylar ve bebiş uyudukça ben de uyurum diye düşünüyorum.
Çalışan bir insanım, yıllardır en uzun tatilim balayındaydı, 10 senedir aralıksız çalışıyorum ve şunu düşünüyorum, evde bebekle olmak ne kadar zor olabilir?
Yani günün sonunda evdesin işte, bebişle beraber günler mis gibi geçer gibi geliyor.
Sonra burada banyo bile yapamayan tuvalete zor giden yeni anneleri okuyorum ben mi bihaberim olaydan diyorum.
Bütün arkadaş çevrem çocuklu ve herkes bana bugünlerini cok arıcaksın, derdin mi yok çocuk istiyorsun olabildiğince geciktir tarzı konuşuyorlar ve bunu da anlayamıyorum.
Bunu gerçekten tüm iyi niyetimle soruyorum, gerçekten bu kadar zor mu, ben mi cok polyannacı yaklaşıyorum olaylara yoksa hormonel olarak mı daha tahammülsüz ve hassas oluyor kadınlar.
Önemli not: Yeni anneler, bebiş büyütmüşler, tüm anneler hatta, hepinizi öperim. Yaşayan bilir yaşadığını, ben tüm iyi niyetimle bunu yaşamadığım için anlamaya çalışıyorum.
Ve dilerim buraya, başına gelince görürsüncü bir tayfa gelmez.. olabildidğince hassas yazmaya çalıştım. Siz de hassas bir şekilde anlamaya calısırsanız sevinirim
O zaman sana moral olsun bende senin gibiydim simdi biraz daha isler yoluna girmeye basladi ben alistim onun bi duzeni olmaya basladi 42 gunluk olduk tabi yine agliyo uyumuyo ama kendi icinde bi duzen olusuyoŞuan lohusa depresyonu geçirmekte olan 10 günlük ilk bebeğini dünyaya getirmiş bir anne olarak yazıyorum. Çok zor...
Sinir sistemini tahrip ediyor. Sürekli ağlıyor ve sen nedenini anlamıyorsun. Besliyorsun ama doymuyor. Gazını çıkarmak için 1 saat uğraşıyorsun. Altını değiştiriyorsun ama o yine ağlıyor. Kucağa alıştırma diyorlar ama kucağa almazsan durmuyor. Tuvalete gitmek için bile dua ediyorsun. Gece sürekli uyanıyor ve uykusuzluktan başına ağrılar giriyor. Ben neden böyleyim niye hayatım değişti deyip saatlerce ağlıyorsun. Etrafında sana öğüt veren insanlara inanmıyor hatta onlardan nefret ediyorsun. Bu annen baban eşin olsa bile... Bu günler geçecek diyorlar ama sana geçmiyor... Ya bu çocuk niye büyümüyor bu hep böyle mi kalacak deyip ağlıyorsun.
Ama tüm bunlara rağmen onun bir gülüşü canıma can katıyor. Yine de iyi ki doğurmuşum.
İnşallah bu zor günler birkaç ay sonra bitecek. Tek tesellim bu. İnşallah bebekli hayatın zevkini de çıkaracağım. Şuan bana o günler asla gelmeyecek gibi olsa da inşallah gelecek.
O zaman sana moral olsun bende senin gibiydim simdi biraz daha isler yoluna girmeye basladi ben alistim onun bi duzeni olmaya basladi 42 gunluk olduk tabi yine agliyo uyumuyo ama kendi icinde bi duzen olusuyo
Geciyo geciyo ki bebegim kolik ve sabaha kadar uyumazdik esimle bizim bile duzenimiz olmaya basladi sizinde olur hayirli olsun bebeginizCevap verdiğiniz için teşekkür ederim Allah razı olsun. İnşallah bu günler çabucak geçer 40 günlük, 3 aylık, 6 aylık olur ve ben de zaman ne çabuk geçti ya derim
Allah razı olsun sizin bebeğiniz de hayırlı olsunGeciyo geciyo ki bebegim kolik ve sabaha kadar uyumazdik esimle bizim bile duzenimiz olmaya basladi sizinde olur hayirli olsun bebeginiz
MerhabaÇok çok özür dileyerek bir şey sormak istiyorum, ama lütfen linç etmeyin beni
Çok çok özür dileyerek bir şey sormak istiyorum, ama lütfen linç etmeyin beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?