Anne olmak zor mu?

Çok geçmiş olsun. Allah evladınızla sağlık, size kolaylık versin.

Bu çocuktan çocuğa da değişiyor insandan insana ne kadar sabırlı olduğuna bağlı bi anın bir anını tutmuyor sabah sorsaydiniz dünyanın enn güzel şeyi derdim ama yatmadan önce beni deli ettiği için en zor şeyi diycem ama güzeliği zorluğunu geçiyor yada ben çok arsizim ikinciyi çok istiyoruz tabi hayırlısı

bebekten bebeğe değişen bir durum bu,kendi çocuklarımdan örnek verirsem daha iyi anlarsınız
ilk çocuğum iki yıl boyunca gün ışıdığında anca uyurdu geceleri uyumak haramdı bize hele 40ını anlatmayayım emzirme derdi bi yana o dediğiniz tuvalete bile bebeğiyle giden annelerdendim ütüyü bile o kucağımdayken yapardım çünkü yerine koydum mu ağlamaya başlardı günün 20 saati paso emzirirdim böyle iki cümleyle anlatılacak kadar basit değildi yaşadığım bedensel ve zihinsel yorgunluğu anlatmaya kalksam destan yazarım ama üç yaşından sonra beni yoran tek şeyi gevezeliği oldu
ama ikinci çocuğum koy anakucağına akşama kadar dursun hatta ilk ağlamasını 6aylıkken yaptı onun dışında hiç ağlamamıştı geceleri meme için bile ıkınmalarına uyanıyodum.yani "ne var çocuk bakmakta altını değiştir emzir uyut "denilen şeyi yaşadım nerdeyse ilk bi senesi çook rahat bi bebeklik sonraki üç yıl aşırı hiperaktif ve yorucu bi çocukluk
yani birinin bebekliği çook zor çocukluğu rahat diğerinin bebekliği çoook rahat çocukluğu zor geçti hangisini tercih edersin dersen aman aman bebekliği iyi geçsin derim

Bilmiyorum neden boyle. Benim aklıma bile gelmez öğle uykusu uyuyamamaktan yakınmak o kadar çok seyden feragat ediyorsun ki. Hala tuvaletin kapısında aglayan ya da yatan bir cocuugum var. Yapısık ikiziz. Kimi anneler abartıldıgını düşünüyor ama var yani böyle çok ilgi bekleyen bebeler.

Oğlum kolay bir çocuk maşallah ağlamaz, huysuzluk yapmaz ama ondan önceki hayatımla kiyasladigimda, arada dağlar kadar fark var. Bir kere herseyi ama en küçük şeyi bile yaparken, çocuğunuzu içine katıp yapacaksınız. Kendinizden önce o gelecek
Uyku muyku hep bebeğin kahvaltı saatine göre. Gece uyumasaniz bile sabah uyanacaksiniz hatta çoğunlukla uyumadan uyanacaksiniz. Kafaniza göre banyo yapamayacaksınız. Dinlenme falan hep çocuğunuzun o andaki ruh haline göre olacak. Siz, siz olmayacaksınız kısaca.

Bence de sizin anlattıgınız gibi. Kimisinin bebekliği zor kimisinin çocukluğu kimisinin ergenliği. Kimi şanssız annelere hepsi zor olabilir kimi ballı annelere de hepsi kolay olabilir. Kader kısmet

17 yaşında ilk kızımı doğurdum ben yaptıysam sende yaparsın 1,2,3,derken gerçekten çok yoruldum ararlari 5er yaş bide gurbette tek başımayım sadece eşim ama bi gülüşleri dünyaya bedel

Kızım 18 aylık oğlum 6 aylık bazen kafayı yiycem diye korkuyorum..tek çocuk hiç zor değil di benim için ama iki bebekle bazen diyorum Bakırköy Ruh ve sinir hastalıkları hasanesi yatirsalar keşke beni biraz kafa dinlerim hiç olmazsa .günümüz şöyle geçiyor sabah kalk önce küçüğü emzir sonra büyüğe kahvaltı hazırla tabi ona kahvaltı hazırlarken küçük kucağımda başka türlü durmuyo neyse bi gün yumurta yapıyorum birgün menemen tarzi değişik değişik yapmaya çalışıyorum onu doyuruyorum küçük hala bana yapışık ben daha elimi yüzümü yıkamadım tuvalete gidemedim neyse kızımı doyurdum sıra geldi bez değiştirmeye önce küçüğün sonra büyüğün bezleri değişir 45 dk sürer ikisinin bez değişimi saat olur 12 sıra artık bana gelir oğlumu kucaktan indirme vakti geldi çünkü anne birazda kendiyle ilgilenmek zorunda tuvalet el yüz yıkamadan sonra karnımı doyuruyorum kızımın yemediği yumurta artıkları yanında zeytin peynir 5 dk ne yiyebilirsem kardır. sonunda saat oldu 1 beraber oyunlar oynanır tv de şarkı açarım dans ederiz kızımla oglumda gülücüklerle katılır bize günün en güzel saatleridir..saat 4 olduğunda ikisininde uyku vakti gelir ve önce kızımı sonra oğlumu uyuttukatan sonra 3 çeşit yemek ve akşam çayın yanına kek pasta türü şeyler yapılır saat olur 6 ben hala bacaklarımı uzatıp elime kumandayı alıp uzanamadim temizlik hakgetire sadece haftasonalri yapılır eşimle beraber..Her günüm hiç değişmeden bu şekilde biter yani oldukça zor anne olmak..He birde gece 12 den sonra aciktan okuduğum üniversitenin sınavlarına çalışıyorum 3 e kadar

Hamilelik döneminde ben de cok cektim
Hastanede yatip serum yerdim hep
Ilk uc ay su bile icemedim, yedi ay kustum
Annelik kimileri icin hamilelik sürecinde baya bir ter dökmek oluyor

çok kötü durumdayım inanır mısın dünya kokuyor dedikleri buymuş. buzdolabını temizlememe rağmen kokuyor asla kapak açamıyorum. bir eve misafirliğe gideceksem arayıp evi havalandırın diyorum
mesela dün yarım poğaça 2 kase yoğurt ve akşam yarım kase çorba içebildim ki ben ayıp olacak ama hayvan gibi yemek yer kilo alamazdım şuan dediğiniz gibi su bile ağzımda büyüyor.
korkuyorum da çocuk beslenemiyor ya bir şey olursa diye ceviz yemem gerekiyor ama neredeeee

çok doğru bir özet bırakıp gidiyorum
''çocuklarımı büyütürken aklımı kaybettim ama ruhumu buldum''

bebeğe göre değişir.
annenin sabrına, sabatine göre değişir.

Oğlum 13 aylık. Ilk bebeğimi kaybettiğim icin onu cok istemiştim kucağıma alınca tum acılarım dinecek kesintisiz mutluluk beno bulacak diye de dusunuyordum. Oyle de oldu. Çok güzel bir duyguydu ona kavuşmak. Ama oğlum zor bir bebekti. Ilk aylar surekli ağlardı. Günde 20 saat memede geçirdiğini hatırlıyorum. Sadece emerken susardı. Meğer yavruma muhtemelen doğumda bulasan bir virüs varmis. Idrar yollarını yakıyormuş. Ayrıca inek sutu ürünlerine alerjisi olduğunu da fark ettik. Daha 2 aylıkken 10 gün hastanede yattık. Yenidoğan hemşireleri damar yolu açacak yer bulamazlardi artik...hic hayalimde olmayan seyler yaşadım. Onun sağlığıyla ilgili cok sinandim. O 24 saat ağlarken de evdeydim çalışmıyordum. Sonraki aylarda da ücretsiz izne ciktim ama evdeki mesai cok daha ağırdı benim icin. Eğer annemin ve kvalidemin desteği olmasaydı ne yapardım bilmiyorum.

Tabii benim yaşadıklarım, ozellikle oğlumun hastalığı biraz ekstrem bir durum. Çok sukur büyüdükçe uykuları düzene girdi. Alerjik beslenme uyguladık rahatladi. Şu anda gayet keyifli bir cocuk. O büyüdükçe anne olmanın keyfini daha iyi yasamaya basladim. Artık paylaşımlarımız oluyor. Bana bağlandı, diğer aile bireylerini tanidi. Her gun baska bir gelişim gösteriyor ve ona emek verem biri olarak bu inanılmaz heyecan verici bir sey Benim icin. Yani anne oldum Her sey aniden tozpembe ful sevgi yüklendim diye bsy yok bana gore. Aklının ucundan bile geçmeyecek durumlar oluşabilir o durumlarda sana destek olacak kimler var, maddi gücün nasil. Bunlar önemli seylee. Bebeğini ozellikle ilk yılında eşinin disinda sana destek olacak bir büyük varsa Her sey daha kolay olur.

Hic endise etme, cocuk besleniyor senin kaynaklarindan
Öyle olsa benim kizim 4 kilo dogmazdi
Serum yedim ilk üc ay hep, suyu bile cikariyordum
Yarim bardak su dahi midemde durmuyordu
Hareketsizlikten kaslarim erimisti, kalkip tuvalete bile gidemiyordum
Bebekler birsey olmuyor ama icini farah tut

Evet okumuştum bizim kaynaklarımızdan beslendiklerini fakat ana yüreği işte anayım ben ana herkes kendine gelsin
biz çok istedik bu bebişi 2,5 yıl sonra Allah nasip etti :) o yüzden çok söylenemiyorum da :)
dün heves edip 2-3 parça bir şey aldım yazık eşim oturdu ağladı Allahım bize bu günleri nasip ettin diye :)

Zor. Yani eğer hakkıyla yapacaksan zor. Aklın sürekli onda oluyor. Kızım ufakken banyoya wc ye bile zor giriyordum abartı değil yani. Dışarı yemek için çıkmak istemiyordum çünkü kesinlikle durmuyordu yediğimden de bir şey anlamıyordum. Uykusuzluk zaten oluyor söylemeye bile gerek yok. Ama onunla geçirdiğin güzel zamanları baksa hiç kimseyle de geçirmiyorsun o da var. Buyudukce sirinlikleri artıyor aklınız kaybediyorsun

Çocuğa göre değişir.
Ama güllük gülistanlık falan değil hiç bir koşulda bence..
Yorucu ve sabır gerektiren bir mesele.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…